| נשלח ב-3/6/2008 12:46 |
|
| |
הקמת יישובים קהילתיים חרדיים
חלק ניכר ממצוקת הפרנסה הקיימת בחברה החרדית, נובע מן הצורך לרכוש דירה. בדרך כלל עושים זאת הורי הזוג. גם אם הזוג רוכש לעצמו, או נוטל משכנתא מדובר ברכיב נכבד מהוצאת המשפחה. התארגנות להקמת יישוב קהילתי, יכולה לפתור חלק ממצוקת הדיור, וכן לפתוח אפיקי פרנסה נוספים. חלק ניכר מכח האדם הנדרש לניהול היישוב, בא מתוך היישוב, אספקת שירותי חינוך ודת ליישוב וליישובי האיזור, ביטחון ורפואת חירום, מזון, השכרת שטחי מסחר ועוד. את היישוב ניתן להקים בסמוך לעיר שיש בה קהילה חרדית קיימת, כדי להקל על צעדיו הראשונים.
נראה שגם כיום לאחר בג"ץ קעדאן ורקפת, ניתן יהיה להקצות קרקע ליישוב חרדי, באופן שמגביל רכישת קרקע בידי ערבים.
נסיונות העבר להקמת יישוב חרדי במורשת בגוש משגב, נכשלו, כמדומני בשל סכסוכים פנימיים. יהיה צורך להקים ועדת קבלה שתבחר אנשים שמתאימים לחיים משותפים ביישוב קהילתי, ולמנות רב סמכותי ואוהב שלום, שיסייע בגיבוש היישוב. אופי התושבים, יהיה שונה מאשר אוכלוסיה עירונית, ראה לדוגמה את המושב יסודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2011 00:16 |
|
| |
שמעתי לאחרונה על "מיצד" 20 דקות נסיעה מביתר. אם תרצה פרטים פנה אלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 11:53 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | למי שמעוניין - יש במעלה עמוס צבר גדול של מגרשים המוכנים לבניה. 92 מ"ר על מגרש של 330 מ"ר ב 380,000 ש"ח
רק מחכים לקבוצה שתקנה. 20 דק' מירושלים. |
|
תלמיד, האם ידוע לך אם האופציה עדיין בעינה עומדת? כולם, האם ידוע לכם על יישוב קהילתי חרדי עם חברה צעירה בתוך הקו הירוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 22:47 |
|
| |
יעבץ, יש לך נסיון מר עם וועדות קבלה בעירך. ואם אתה מדבר על רב סמכותי ( אבל רודף שלום...) אולי אתה מתכוון לעצמך?????
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 12:14 |
|
| |
למי שמעוניין - יש במעלה עמוס צבר גדול של מגרשים המוכנים לבניה. 92 מ"ר על מגרש של 330 מ"ר ב 380,000 ש"ח
רק מחכים לקבוצה שתקנה. 20 דק' מירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2011 14:41 |
|
| |
אני רואה שעיקר ההתכתבות היא משנת 2008
אנו כעת בשנת 2011 האם משהו התקדם בנידון???
|
| נשלח ב-27/7/2010 08:38 |
|
| |
הניסיון מלמד
שזה לא הולך כל זמן שאין יצירה ואין גיוון במקצועות של האנשים האנרגיה תופנה למחלוקות ורכילות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2008 11:30 |
|
| |
מבקש מאלו שקיבלו תגובה חוזרת להתייחס ולענות בהקדם דרושים עוד משפחות שמעונינות להתטרף
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 16:18 |
|
| |
לאלו שפנו אלי באישי מקוה לארגן עוד אנשים וככה נצליח בעזר ה' בתוכנית
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 12:59 |
|
| |
אם יש כאן חברים שהנושא מעניין אותם שיפנו אלי באישי אני מנסה לקדם את הנושא וצריך לדעת כמה חברים מעונינים פירסמתי בעוד פורמים ויש הענות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 18:35 |
|
| |
אינשאללה. איזה רעיון על-הכיפאק, פתרנו את כל הצרות, חבל שרבותינו לא חשבו עליו מראש.
נשלח את כל החרדים להקים יישובים בנגב, בגליל, בהר ובשפלה, ואם בלי טוריות ומעדרים אז לכל הפחות עם תמריצים להקמת מפעלי הייטק, ונפתור את בעיית התעסוקה, יוקר הדיור, ובעיקר חוסר היצרנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 14:45 |
|
| |
לשאלה האם אנ י מוכן /מסכים להיות בצוות שירכז את הפרויקט התשובה היא חיובי בהחלט ראיתי גם אורגון שכנראה אפשר דרכו לקבל עזרה בקבלת "משבצת " התיישבות ללא צורך להיות מזוהה עם גורם פולטי או מפלגתי עדיין צריך לבדוק אבל בעקרון אני בהחלט מוכן לתרום את חלקי בהתקדמות של הרעיון משלב שלך תאוריה לשלב מעשי ובשביל למנוע אי הבנות אני מתכוין לישוב בו יש רב שהוא מהווה סמכות הלכתית -מרא דאתרא אבל אין לי רצון או כוונה להכנס לגופים פוליטיים אלא אם לא תהיה ברירה ואז יש לגבש נוסחה מהסוג של מושב אור הגנוז בגליל לדעתי יש מקום להתיישבות מעין זו בסדר גודל של קרוב ל1000 משפחות בישוב עצמו יש מקום לכל מי שרואה את עצמו שומר תורה והלכה במוכן האורטודקסי של המילה ומכאן שיש מקום לכל סוגי האנשים שעונים על השמירת ההלכה חרדים כמו חרד"לים ללא הבדל צבע החולצה או סוג כיסוי הראש של האשה כל מי שרואה את עצמו מחוייב להלכה ורב שיהיה בישוב מוזמן להצטרף
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 10:14 |
|
| |
לומד מכל אדם.
מדובר במודעת פירסום בנאלית, שהמערכת לא מתערבת בתוכנה. ואין זה בא ללמד על שום דבר.
בנוסף לכך הישוב מיצד ומשפחת גולדשטיין שמנהלתת אותו הם ציבור מורמוני רגיל ואין כאן שום בית מיחוש.
|
|
|
|
|