השאלה הזאת עולה המון על הפרק וגם כאן יצא לי לדבר על זה רבות הן בפרטי והן בכללי.
בחורות שגולשות לא רק פה אני יספר לכם סוד גם בחורות שגולשות בצא"ט תפוז ומדברים עם דברים או סתם גולשת להפיג את השיעמום שלהם בנט.
אבל דבר אחד הם לא מוכנים לקבל שהחתן שלהם יהיה גם גולש בנט!!!
מה דעתכם? זו צביעות? או סתם ניסיון של להראות לכולם אני סנובית?
האם אתם לא חושבים שבחורה שלא רוצה בחור שגולש בנט אסור לה גם לגלוש בנט?
אני פשוט מאוד לא מצליח להכנס לראש של הבחורות למה להם מותר ולגבר אסור.
אשמח לקבל חוו"ד משני הצדדים.
נשלח ב-22/6/2008 02:02
התשובה לשאלתך היא פשוטה כיון שגם היא מודעת שלך יותר קל ליצור קשרים וירטואלים, וכולנו יודעים שיש גם נפילות מקשרים וירטואילם אלו, ולכן היא חשדנית יותר כלפי הגברים חוץ מהמושכל הפשוט שכל אחד בוטח בעצמו יותר ממה שהוא בוטח באחרים כי הוא מדחיק את חולשותיו, דוגמה לדבר חפש לך בין חבריך אחד שהיה לו פעם קשר חברותי עם נערה כל שהיא ותראה איך שהוא מספר לך שהוא שומר ולא עושה שטויות, תיגש אליו למחרת ודבר איתו על פלוני אלמוני שיוצא עם נערה פלמונית ומעטים מביננו לא יגידו לך את המשפט הבא, לך תידע מה כבר היה בינהם, מה לעשות כולם חושדים אחד בשני, אפי' שהאמת היא שכל אחד מדבר מהמשקפים שלו. ולכן יקשוט עצמו תחילה.
אבל האמת שגם יש צדק בטענותיך שסוף כל סוף הבחורה היא לא דבר מוגן וגם אם יקח לה קצת יותר זמן בסופו של דבר היא עלולה גם ליפול בקורי הקשרים הוירטואלים ואז מצבה קשה הרבה יותר משל הגבר הן מבחינת רמת האיסור והן מבחינה רגשית. מה לעשות למי שבא בקלות הולך בקלות וגם להפך.
פעם אתה סובל פעם היא סובלת.
נשלח ב-22/6/2008 00:34
רפאל הפעם אתה צודק לשמחתי.
זה נכון שלגבר יותר קל ליצור קשר עם בחורה שלה הרבה יותר קשה.
זה נכון שבחורה שנמצאת וגולשת בכל מיני מקומות אבל שאתה מתחיל לדבר איתה ת'כלס היא מתחילה להתחמק ולהגיד לא לזה אני מתכוונת וכ'ו.
זה נכון שגבר יותר קל לו ליצור קשר וירטואלי כי זה הרבה יותר כיף ובחורה לא.
אבל השאלה שעדיין לא קיבלתי עליה תשובה היא למה בחורה חושבת שלה זה מותר ואילו לגבר זה אחד משלושת העבירות שאם יתפסו אותו זה כרת וכ'ו.
נשלח ב-21/6/2008 23:10
אברמהלה כתב
גב' קוטבית צר לי לאכזב אותך אבל את מנסה בכוח להגיד את מה שיש לך בלי לחשוב או לבדוק מה כתבתי אפילו.
אני לא מדבר ספיציפי על הפ אני לא מדבר רק על פה.
אני מדבר ואני שואל בתור כללי האם כן להכיר או לא? האם שכבר יוצא משדברים האם זה אסור או לא?
לא חייבים ללכת עם מרפקים כי זו הדעה שלך!!!
אני דיברתי כללי. לא דיברתי ספציפית על פה האם כאן כדאי להכיר או לא.
תשובה.
הנושא של אסור ומותר הוא אינדבדואלי לגמרי תשאל חסיד אם מותר להפגש 10 פגישות התשובה תהיה אסור. תשאל ראש ישיבה אם מותר לגלוש בכלל בנט התשובה די ברורה, ויותר ברורה לגבי הכרות בנט.
אם הנידון הוא לגבי הכרות שנוצרה א"א לפסול אף אחד כמו בכל מקום ובכל דרך יש הצלחות ויש נפילות.
אם תחזור לתחילת הנידון למה אתה בתור גבר קל לך להציע הכרות לבחורה דרך הנט אפי' שאין לך מושג מה הרקע האמיתי שלה, ולמה לה בתור אשה קשה לקבל את ההצעה והיא מתעלמת ממך התשובה ברורה, היא חוששת ממך כי היא לא מכירה אותך והיא לא מוכנה לתת לעצמה את הצא'נס ליפול ולהתאכזב ממך, כי והיה אם באמת זה מה שיקרה היא תישאר פגועה הרבה יותר ממך. וקל להבין.
תוקן על ידי refaelw ב- 21/06/2008 23:12:03
נשלח ב-21/6/2008 23:02
רנדוו בקשר להחלטתך שדברי אינם נכונים והקביעה שנשים דעתם קלה ולהסתכל על מושג שמובא בתלמוד כמושג פשוט ומוסכמה חברתית ברורה זוהי רדידות ובכל אופן כמו שבכל סוגי' בגמ' אתה מנסה לרדת לשורש הענין, גם כאן יש אפשרות לתובנה יותר עמוקה, למשל אולי המציאות שאשה מתמסרת לקשרים האישים שלה, מהר יותר, והסיבה לכך כבר כתבתי, שהיא רגשית יותר, אולי לזה קוראת הגמ' נשים דעתן קלה, למה לקחת אמרה ולפרש שקלה זה דווקא בתחום הנ"ל עיין בשבת לג' ע"ב ובמדרש תנחומא על פרשת וירא סימן כב' ותווכח שדעתן קלה לא מתחיל ברש"י קידושין דף פ' מאי טעמא - לא יתייחד עם שתי נשים כאשה שמתייחדת עם ב' אנשים. דעתן קלה עליהן - ושתיהן נוחות להתפתות. אלא דעתן קלה הוא מושג כללי באשה שטבעה שונה מגבר, ואם תתבונן שעיקר השוני הוא נושא הרגש, וכאן הכל מתחיל ונגמר.
נשלח ב-21/6/2008 22:27
קוטבית כתב:
אז לא הגעת למקום הנכון. זה לא פורום הכרויות..
גב' קוטבית צר לי לאכזב אותך אבל את מנסה בכוח להגיד את מה שיש לך בלי לחשוב או לבדוק מה כתבתי אפילו.
אני לא מדבר ספיציפי על הפ אני לא מדבר רק על פה.
אני מדבר ואני שואל בתור כללי האם כן להכיר או לא? האם שכבר יוצא משדברים האם זה אסור או לא?
לא חייבים ללכת עם מרפקים כי זו הדעה שלך!!!
אני דיברתי כללי. לא דיברתי ספציפית על פה האם כאן כדאי להכיר או לא.
נשלח ב-21/6/2008 22:17
אז לא הגעת למקום הנכון. זה לא פורום הכרויות..
ליטאי, אני תמיד שמחה לשעשע.. (ועוד אותך..-אז בכלל..) לעניננו, זה רדוד מבחינתי שיש כאלה שמגיעים לפורום דיבורים ומנסים בכוונה תחילה להכיר בנות.. כידוע- זה לא דרכינו.. יש דרכים מכובדות יותר....
נשלח ב-21/6/2008 21:27
גב' קוטבית צר לי שאת לוקחת את זה למקומות הכי אפילם שיכול להיות.
אני התכוונתי אם תאמיני או לא. להכיר בצורה רצינית ולא לריגושים כמו שכתבת.
אני מדבר ע"ז שיש גבר שכבר נמצא בנט ומוצא עוד בחורה בנט שנשמע שפחות או יותר הם מתאימים אז אני לא מצליח להבין למה לא?
לא דיברתי לא על ריגושים ולא על היכריות סתמיות אלא ממש במלא מובן המילה היכרות למטרה רצינית בלבד!!!
ואני לא לא מצליח להבין למה את לוקחת את כל הנושא כאילו אני מפלצת שמה שמעניין אותי פה זה היכריות למטרות אסורות וכ'ו.
אני מדבר רק על רציני ולא תשמעי ממני פה מילה וחצי מילה על סתם היכרות זאת לא מטרתי וע"ז וודאי ובוודאי שאסור.
נשלח ב-20/6/2008 18:55
משעשעים אותי כאלה שכותבים "להכיר בנט זה רדוד". אחרי שמכירים, זה לא ממש משנה איפה שמכירים. למרות שמלכתחילה יש עניין של מומלץ ולא מומלץ.
נשלח ב-20/6/2008 16:49
זה כן נכון.
נראה לי שאם יש בנות שמחפשות תחברים שלהם פה או במקומות שכאלה(פורום, צ'ט וכד') הן לא מתכוונות לקשר מחייב אלא לקשר רחובי וסתמי ושטותי לחלוטין. בכל מקרה זה תלוי מי הבת.
ו..נראה לי שלא קראתם מה כתבתי בדף קודם לאברימלה.. זה מופנה פה לכל המחפשים למינהם ריגושים מיותרים. (אם יש בנות כאלה- אז הכתיבה נאמרה בלש' זכר מתוך נוחות.)
נשלח ב-20/6/2008 16:37
טוב, לפחות הודת מקצתו.. גם טוב.
נשלח ב-20/6/2008 15:57
אין יותר ברנשים מברנשיות, אך מסתבר שברנש מסוכן יותר מברנשית.
נשלח ב-20/6/2008 15:29
רפאל.. היטבת להסביר יותר מכל אחד אחר..!
(ו..תודה שיש יותר ברנשים מברנשיות)
נשלח ב-20/6/2008 15:04
הבדל בין גבר לאשב הוא דבר קיים ומוכח וכל בר דעת ישכיל להבין זאת לבד, השאלה היא איך להגדיר את ההבדל ובמה זה מתבטא, הסיבה שבחורה לא רוצה להכיר בנט היא לאו דווקא מהסיבה שהיא החליטה שהבחור מהצד השני של המחשב הוא שלילי, אלא בגלל טבעה כאשה היא מתייחסת לכל קשירת קשר אישי ביותר רצינות, דוגמה הסיבה שהמושג חברה טובה הקיים אצל נשים בכלל ללא פרופורציה ביחס לגברים הוא מהסיבה שאשה מתמסרת יותר לקשר שלה אם הזולת, גבר כשנוח לו הוא בא כשלא בא לו הוא הולך רק לאחר זמן שנוצר קשר אמיתי יותר הוא ישקיע באמת, לכן גבר הרבה פעמים לא הכפת לו לבדוק מי היא אותה אחת שכותבת מהצד השני מקסימום לא ימצא חן בעיניו הוא ימשיך הלאה, האשה מלכתחילה היא רואה ביצירת קשר זה משהו מחייב יותר כי היא ישר מתמסרת לקשר ולכן היא תעדיף לא לנסות אפילו לבדוק מי יושב מהעבר השני עקב חששה המוצדק שאין לה שום ידע על אותו בר-נש.
נ.ב. הסיבה שאשה מתמסרת בצורה הזו יותר מגבר היא הסיבה הפשוטה שהיא רגשית יותר ממילא היא מתחברת לשני אם הרגשות האישיות שלה ,הרבה יותר מהר מהגבר.
תבדקו בפגישות מי חושף יותר מהר את הפרטים האישים והרגשיים, ותווכחו בצדק.
נשלח ב-19/6/2008 22:38
אין שום הבדל ברמה העקרונית אך החינוך החרדי גורם לכך.. וזה בדיוק על אותו משקל שלבחור מותר לעשן ולבחורה לא! או לבחור מותר לשתות משקאות משכרים ולבחורה לא! מה ההבדל?! בשני המקרים זה פוגע בבריאות (כך לפחות כולם טוענים) לבחור יש גוף חסין יותר מבחורה?.. הכל חארטה וסטיגמות והציבור החרדי מלא בסטיגמות כאלו ואחרות.
נשלח ב-19/6/2008 19:47
אני לא מצליח להבין למה לבחורה אין יצרים? למה בחורה שדוגמא גולשת בצא"ט תפוז ומדברת איתך והכל וכשזה מגיע לרציני היא אומרת אני לא רוצה לצאת עם בחור שמסתובב בנט.
וכן ע"ז הדרך אני לא מוכן לקבל את הטענה הזאת שבחורות הם אחרת מגברים. אם כל הכבוד לדבר הזה אבל אישה לדעתי הרבה יותר קלת דעת מגבר בפרט בדברים כאלה. לא כאן המקום לפרטם אך יש לי דוגמאות למכביר.
לסיכומו של דבר אפשר לקרוא לדבר הזה במילה אחת. צביעות!!!
אני לא דיברתי על דווקא להכיר דרך הנט אלא דיברתי בכללי.