בית פורומים החרדים והאינטרנט

כף זכות לאנשים כשרים ולא לרשעים !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2008 11:05 לינק ישיר 

בס"ד יום ו יז סיון התשס"ח
יש מצוה לדון לכף זכות אנשים כשרים אמרו כל החושד בכשרים לוקה בגופו ולא אמרו החושד ברשעים לוקה בגופו ,ועל רשעים גם שעושה מעשה טוב יש לדונו לחובה כמ"ש "כי יחנן קולו אל תאמן בו כי שבע תועבות בלבו".(משלי כו כה) וכמ"ש רבנו הרמב"ם ז"ל בפירוש המשנה לאבות פרק א משנה ו עש"ה ולא כמ"ש בספרי חסידות שגם רשעים לדונם לכף זכות .
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2008 19:03 לינק ישיר 

תגובתי לדבריה:
גב' אילנה לוי כן יש לי ביקורת וחייבת להיות ביקורת למדתי בישיבות חרדיות אז יודע מה קורה שם!
בס"ד
כל גדולי ישראל האמיתיים העבירו ביקורת על צורת הלימוד של הישיבות החרדיות,איפה לימוד תנ"ך ומפרשים ודקדוק והלכה ומוסר אמיתי ולא רבע שעה(כצ"ל)מה שגורסים זוהר הקדוש זה לא נקרא לימוד סודות התורה ואלה שציינת לא לומדים את בעל הסולם להפך מתנגדים לדרכו של האר"י אשלג הלוי,ביקורת היא בונה וכמ"ש שלמה המלך:"טובה תוכחת מגולה מאהבה מסותרת"(משלי כז,ה)תלמדו במשנה וברמב"ם ובמהר"ל מפראג ז"ל מהרש"א והגר"א על סדר הלימוד וכיום לומדים לא בצורה נכונה בכלל ומחנכים ללמוד תורה שלא לשמה על זה אמרו חז"ל ברכות דף יז ע"ב "כל בתורה שלא לשמה טוב לו שנהפכה שלייתו על פניו ולא יצא לאויר העולם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2008 18:58 לינק ישיר 

בס"ד תגובת אילנה לוי:
גם לך יש ביקורת על החרדים? מה יהיה אתכם?

זה רע מאד כל הביקורת הזאת, בינתיים אני רואה דווקא אצלם את הכאב והייסורים ולימוד התורה וכן לומדים שם זוהר, אחי לומד בישיבה שהגדולים יותר לומדים כבר זוהר.
הרב קנייבסקי שליט"א, אסר אפילו לשמוע שירה ווקאלית, רק קול בלי מוזיקה בימים בין המייצרים, עד כדי כך חמור הכאב שלהם והם מרגישים את הצער של חורבן הבית יותר מכל יהודי אחר כי הם יודעים לבטא זאת בפסיקות.
גיסי לומד בישיבה אצל הרב בניהו שמואל שליט"א והוא חרדי למהדרין ולומדים שם רק זוהר.
אז מאיפה אתם באים ומבלבלים את המוח עם ביקורת.
די, שי, אל תגזימו ותרדו מהחרדים,אמרתי כבר ואחזור על זה,הם הכוח העולה היום ולעתיד הם ישלטו אז כדאי להתחבר אליהם.
ורבים מהחרדים הם חוזרים בתשובה היום, כך שאי אפשר כבר להפריד בינם לבין החוזרים בתשובה, כי הם ממש מאוחדים יחד.
והגיע הזמן שהציונות הדתית תתחבר לחרדים ובאה גאולה לישראל.
שבת שלום
http://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2008 18:18 לינק ישיר 

תגובתי לדבריה:
אילנה לוי לא אמרתי שאמרת שערב רב ישראל אני חושב שלא הבנת אותי!

בס"ד
גב' אצלנו לומדים הכל תנ"ך ומפרשים דקדוק משנה גמרא מדרש הלכה ומוסר זוהר הקדוש ע"פ פירוש רבנו בעל הסולם האר"י אשלג הלוי זצ"ל אז לא איבדנו שום שפיות ואנחנו לא חלוקים בדעות שהערב רב הם לא ישראל ויודעים אנו היטב מדברי הזוה"ק על חמישה כתות של הערב רב נג"ע ר"ע כל מי שמתחבר לשלטון הערב רב שותף להם אוי לרשע ואוי לשכנו,מאיפה את יודעת מה למדתי בצעירותי וכמה התייסרתי על התורה אז את האמת אני יודע ולימוד בישיבות החרדיות בלי סודות התורה ולא רק פשט התורה ,אנחנו עובדים קשהבשביל להתפרנס ולא עושים מהתורה קרדום לחפור בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2008 18:09 לינק ישיר 

בס"ד תגובת אילנה לוי:
שי אתה מאבד את השפיות, תזהר!
אלף פעם אני אומרת לך שערב-רב זה לא ישראל, אז אתה צועק שאני לא יודעת כלום, שערב רב זה לא ישראל.
וכמה פעמים אני צריכה להגיד לך שערב-רב זה לא ישראל ואתה תחזור ותכעס ותגידי לי שערב רב זה לא ישראל.
אתה למעשה מאשר את מה שאני אומרת ולא קולט שאנחנו אומרים אותו דבר.
שי, תזהר, פנימיות התורה פנימיות התורה, יש פה הרבה סכנה שהיא מנותקת מההבנה הפשטנית.
עובדה היא שהחרדים יודעים את האמת ואת חשיבות ההלכה ועומדים מאחוריה והטעמים ידועים להם מתורת הסוד.
השיטה שלהם שומרת על שפיות האדם,הם לומדים לאט אבל בטוח ובדרך מגיעים אל האמת.
אני יודעת ישנה ישיבה נתיבות עולם בבני ברק לחוזרים בתשובה,תנסה ללמוד שם.
אחי לומד שם הרבה שנים ובקרוב יתחיל את תורת הסוד.
יש סדר שי, תשתדל לשמור על ייציבות ריגשית ושכלית ולא להתחבר לדברים שאתה לא מצליח להבין ממש.
בהצלחה
הרב אדם סיני שיחיה(כצ"ל)אומר דברים נכונים, אבל רוב הדברים שהוא אומר, אני לא מבינה את הכוונה שלו.
יתכן ואני כן מבינה,אבל בדרכי שלי אני מבינה את אותם דברים שהוא אומר, אבל בצורה שונה אבל מבינה את העיקר.וזה גם נשמע כללי וכן זה יכול לשגע כשאדם לא מבין על מה מדובר.
אבל במשך הזמן ההכרה תבין את הדברים לאט ולבד.
לכן חשוב לקרוא את מדרשי חז"ל הם מייצבים ואמיתיים ואפשר ללמוד מהם הרבה קבלה.
תתפלא!
http://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 23:36 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת
אמנון:שי בוארון צודקכן

בס"ד
שיטת הלימוד של החרדים פגומה מיסודה.
לא מלמדים תנ"ך, לא מלמדים מוסר אמיתי מהו, ההשקפה פגומה ומעוותת, וכמובן שלא מלמדים פנימיות כי בשביל זה המורים צריכים להכיל בתוכם את פנימיות התורה.
אדם ובטח שיהודי, זה לא רובוט - מכונה קרה המבצעת פעולות טכניות ללא מעורבות רגשית,
חרדי מלידה זה לא ''חוזר בתשובה'' שעלול להגיע להתרגשות לפני ובעת קיום המצווה עד כדי כך ששוכח את התנאים הטכנים לביצועה, שזה גם זה לא טוב,
אך אצל הרבה חרדים זה קיצוניות הפוכה - טכניקה במצוות, בלימוד ובתפילה ללא שום כוונה, ובטח שללא שום התרגשות.
"ממה יש להתרגש ? אני מומחה מלידה"
חמור שתעמיס עליו ספרים עדיין ישאר חמור,
צריך לעדן את חומריות האדם, וזה לא בא ע"י תעניות וסיגופים של חסידים שוטים כדברי ה"מסילת ישרים" מה שממילא לא עושים היום,
אלא בהדגשת הפנימיות של האדם, עד שחמורו - חמריותו היא נלווה טפל לאדם הנשגב שבו.
והרבה מהחרדים עם כל הכבוד להם ש''שומרים מצוות'' הם חמורים עם הרבה ידע טכני,
וגם זה היום מדרדר,
הידרדרות בטכניקה ? למה ?
כי אדם לא בנוי להיות 24 שעות טכנאי של שום מכונה, ובטח לא של מכונה בעייתית עם אימפולסים ועוויתות !
אם טכנאי אמיתי אינו נהנה מעבודתו, בסוף יהרוס את המכונה !
ואם יזלזל בתפעולה סופה שתיהרס מעצמה,
קל וחומר שמדובר במכונה אנושית, שאינה יכולה ואינה רוצה לעמוד במאמצים גופנים ללא שום אתגרים שכליים ורוחניים.
כל אחד חושב היום שהוא גבר רק משום שנולד כזה.
טעות !
צריך לעבוד על עצמך על שתהיה גבר כל ימי חייך !
גבריות במושגים של התורה להבדיל ממושגים של בהמה היא נרכשת ולא מולדת !
גבר חייב לסגל לעצמו גינונים של גבר,
ולא להיות טכנאי ללא רגש כגון בעת שנמצא עם אשתו,
בעת שהיא סוחבת תיקים עגלות וילדים בשבת,
והוא עם ראשו כפוף קדימה ידיו שמוטות לאחורה לא עוזר בכלום משום שהוא טכנאי "חסיד" ואינו מטלטל איפה שאין עירוב ל"חומרה".חסיד" ? חמור !
גבר שלא מעוניין ללמוד להיות גבר, עדיף שיעשה ניתוח לשינוי מין, ככה יעשה פחות נזק בעולם.
http://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 15:20 לינק ישיר 

תגובתי לדבריה: 
גב' אילנה לוי הרב אדם סיני לא מרים את האף צורת הלימוד של החרדים יסודה בטעות !

בס"ד
זה שאת לא מסכימה זה לא אומר שהרב אדם סיני לא יודע מה שהוא אומר לענ"ד הוא מעביר שיעורים על רמה וצורת הרצון לקבל זה לא כל תורת בעל הסולם האר"י אשלג הלוי זצ"ל רק ההקדמות שלו מה לעשות שהוא צודק בקשר לצורת הלימוד של החרדים וזה שמתנגדים חלק גדול מלומדי התורה לפנימיות התורה אין זה סוד וכבר צווחו על כך הרבה מגדולי ישראל וזה שלא לומדים תנ"ך זה טעות מיסודה וזה שלומדים לתמוד בצורה שטחית ויותר מפרשים זה ידוע ,אז על מה נזעקת כן ישנם היום הרבה רבנים שהם שייכים לכת הערב רב ומתנגדים ללימוד הזהר הקדוש וכל הגירסא של הזהר הקדוש בלי עיון זה לא נקרא לימוד הזהר זה טוב לזיכוך הנפש ,אבל לא בשביל להגיע לפקיחת עינים בתורה כמ"ש "גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך",ובעל הסולם האר"י אשלג הלוי זצ"ל התנגד לימוד סודות התורה מבלי להעמיק בה ,רק לימוד שטחי לא מגיעים לעבוד את השם לשמה.הגיע הזמן ללמוד בעיון ועמל התורה לשמה וסודות התורה עם קבלת חז"ל הגאונים הראשונים והאחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 15:19 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת אילנה לוי:
שי, השם ירחם עלינו על עם ישראל, למה אתה מכניס דברים לפה שלא נאמרו
שאלה

מה פתאום לרחם על ערב רב?

ערב רב זה לא ישראל, כמה פעמים צריך להגיד לך את זה בלי שתקפוץ
ואני לא מסכימה עם כל הדברים שאומר הרב סיני אדם, הרבה דברים הוא לא מכוון נכון, אבל יש לו כמה דברים נכונים ולא יותר.
מדרשי חז"ל יש להם ערך עליון להבין את סודות התורה.
וכל הזמן אני רק שומעת לקבל בשביל לתת במליון צורות וזה כבר נמאס(כצ"ל).
יש לו כמה יציאות של חכמה, אבל זה שהוא יוצא נגד צורת הלימוד של החרדים והוא כבר מרים את האף שלו, זו לא יהדות ולא תורה של אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2008 22:55 לינק ישיר 

התעוררתי כי נמאס לי שמגלים פנים בתורה שלא כהלכה כן ערב רב לא שייכים לעם ישראל !

בס"ד
גב'' אילנה לוי מה השם ירחם על מי על הערב רב?
אלה לא שייכים לעם ישראל משה רבנו טעה שהביא את הערב רב בלי הסכמת הקב"ה כמ"ש באור יקר להרמ"ק ז"ל תפתחו את עין השכל ותפסיקו לכתוב כאן סנגוריא על רשעים ערב רב עמלק לא מרחמים
על הענים ולא עושים צדקה מעצמם ,אלא גונבים מהעניים ונותנים ואחרים כאילו שהם מרחמים ,גב'' גילה מנהלת הפורום יש פה אנשים שמשעמם להם ומטעים את הרבים שם שמים מתחלל ברבים ומלמדים כף זכות על רשעים חז"ל אמרו במפורש "אין עצה ואין תבונה לנגד הוי"ה " כל מקום שיש חילול אין חולקין כבוד לרב. (ברכות דף יט ע"ב)
התעוררתי לזעוק זעקת אמת שמשתמשים בשם "תורת ישראל" ומסלפים אותה לא עת לחשות
נוכח חילול השם ברבים כאשר נאמר שהערב רב יהיו ראשים על עם ישראל כמ"ש "היו צריה לראש"
ומשמיצים את אנשי אמת וסותמים פיות ולא נותנים
להגיד תורת אמת לאמיתה של תורה רק לאנ"ש
נותנים לדבר.חז"ל אמרו ביצה דף לב ע"ב :"ואמר רב נתן בר אבא אמר רב עתירי בבל יורדי גיהנם הם כי הא דשבתאי בר מרינוס אקלע לבבל בעא מנייהו עסקא ולא יהבו ליה מזוני מיזן נמי לא זינוהו אמר הני מערב רב קא אתו דכתיב {דברים יג-יח} ונתן לך רחמים ורחמך כל המרחם על הבריות בידוע שהוא מזרעו של אברהם אבינו וכל מי שאינו מרחם על הבריות בידוע שאינו מזרעו של אברהם אבינו ".עכ"ל ופירש"י ז"ל יורדי גיהנם הן. שאינן מרחמים לעשות צדקה: עסקא. סחורה להשתכר למחצית שכר: מזוני. שאל מהם מזונות מיזן נמי לא זינוהו: ונתן לך רחמים. שתרחם על הבריות: כאשר נשבע לאבותיך. מי שיש לו רחמים מזרעו של אבות: "עכ"ל
נעזרתי במאגר תורת אמת של פינחס ראובן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2008 22:53 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת אילנה לוי:
ערב רב זה לא ישראל, זה ערב רב. מה לך שי התעוררת?

השם ירחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2008 19:08 לינק ישיר 

די עם הסילוף דעת תורה אין לאהוב ערב רב רשעים שנדבקו בישראל!

בס"ד
בשם" אהבת ישראל" מזוייפת וסילוף דעת תורה אומרים לנו לאהוב ערב רב רשעים שנדבקו בישראל ומלמדים כף זכות על רשעים די עם השקר הזה שהורס את עם ישראל כאשר אין הבחנה בין צדיק לרשע בין עובד אלד'ים לאשר לא עבדו ,זה הרס כל התורה אין שום מצוה לאהוב "רשעים" חלילה וחס וכתוב במפורש " אוהבי הוי"ה שנאו רע" ולאהוב רע זה סותר את אהבת השם יתעלה ואהבת ישראל ואלו שמדברים על "אהבת חינם" זה שקר וסילוף דעת תורה יש מצוה לאהוב כל אחד מבני ישראל כנפשי ומאודי כמ"ש רבנו האר"י ז"ל לפני תפילת שחרית ,אבל לא מדובר על רשעים ולא ערב רב וחלילה וחס בטח שלא עמלק כמ"ש "ויאמר כי יד על כס הוי"ה מלחמה להוי"ה בעמלק מדר דר".אין השם שלם ואין כסאו שלם עד שימחה זרעו של עמלק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 06:38 לינק ישיר 

בס"ד דברי בעל ערוך השלחן רבי יחיאל אפשטיין זצ"ל
"וביותר אוי נא לנו כי דת תורתנו הקדושה הולכת הלוך וירוד באופן שאין לשער, וביותר אחרי שנתפשטה לדאבון לבבינו החברה הזעומה המכונים "ציונים", ועליהם נאמר ציון במר תבכה הם הם כיבו אש דת קדשנו ומקדשים ומטהרים ראשי פורקי עול כידוע לדאבון לבבינו וגם החדשים המזרחים (היינו הציונות הדתית) לא טובים מהמערבים הישנים וארס נחש במקומו עומד, ואם כי תודות לד' כל גדולי ישראל מגלים ערות החברה ההיא (היינו ה"מזרחי".) על כל זה תופסים מעמי הארץ רבים, מפני שלמראית העין אומרים שהמה יגדרו הפרצות ושועלים קטנים מחבלים כרם ד' צבאות...מאלה וכאלה באמת רפו ידינו ונחבל רוחינו וכו'.. הכלל: כל ירא אלקים באמת בורח מפני הציונים המזרחים כבורח מפני האש- אך אלו העומדים על שתי הסעיפים נמשכו אחריהם ואין בהם רבנים זולת המעטים שיסדוה לפי דעתם המשובשה. הרבה יש לדבר בזה אך לא יספיקם הגליון" ע"כ. ("הפלס", כסלו תרס"ה, דף קלט'. "תל תלפיות", חצי חשון תרס"ה, "משכנות הרועים" חלק א' עמ' רכג'-רכד').
http://www.yoel-ab.com/forum.asp?page=130

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > כף זכות לאנשים כשרים ולא לרשעים !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext