לאחרונה נתקלתי בתופעה שאף פגעה בי אישית.
יצאתי לפגוש בחורה בשבוע החולף, היה פגישה נחמדה הכל זרם וכו'.
שנינו רצינו להמשיך אך הבחורה טענה שעקב עומס במבחנים, הפגישה הבאה תוכל להתקיים רק בעוד כשבוע+
הבנתי אותה, אך במחשבה ראשונה חשבתי האם זה שאין לה אפילו ערב אחד לפנות לצורך הענין, אפי' לא בסוף שבוע, האם זה לא מעיד על חוסר רצינות בנושא.
אמנם אני ממתין אך ליבי אומר לי שלא הייתי מעוניין לישא אשה שהגישה שלה לנישואין היא באופן של אם התאפשר, הייתי מעדיף אחת שמלכתחילה מראה נכונות לוותר ולהשקיע.
האם יש צדק בדברי? או שמא זה כ"כ מקובל עד שזה לא נידון בכלל, או שאולי ההורים קבעו לה שכרגע לא תמשיך בפגישות אלא תתרכז בלימודים???
תוקן על ידי סנסאי ב- 09/07/2008 0:52:00
החכם עיניו בראשו והכסיל בחשך הולך, וידעתי גם אני שמקרה אחד יקרה את כולם .
נשלח ב-10/7/2008 09:47
שימי, תגובה מדהימה, קולעת בול למה שחשבתי!
אתה די מקורי...
נשלח ב-10/7/2008 06:59
בס"ד
יעל היקרה.
מתגובותיך נושבת רוח מאו תוקפנית (לא רעה אבל תוקפנית)
אני מניח שזה כתוצאה מכך שבמקרה המוצג לעיל גם את היית בוחרת להתנהג כך.
אנסה לומר למה אני מתכוון.
אני מבין את סנסאי, הוא אומר בעצם שברור שבמקרה שהבחורה הייתה פונה אליו או בסוף הפגישה או דרך השדכנית ואומרת אני מאוד רוצה להמשיך אך יש לי לחץ של מבחנים ואני מעוניינת לחכות שבוע- אני בטוח שבמקרה כזה הוא לא היה אומר דבר.
זה דבר פשוט וכ"כ מובן.
מה שכואב ופריע לו זהוי ההחלטה השרירותית (כמו שהוא אמר) שלחכות שבוע.
נכון שהיא עוד לא מאורסת אליו, אבל אם יש לה כוונה אליו היא צריכה להתנהג בהתאם.
וגם אם אין שום כוונה היא צריכה להראות נימוסים מינימאלים.
אני לא אומר שהיא בחורה רעה, אך אני מבין את מה שסנסאי אומר.
ועכשיו אילך: בו נאמר כך, תיפגש איתה בזמן שנקבע ופשוט תאמר לה את מה שאתה מרגיש- כמובן עם שכל ולא בצורה תוקפנית אבל תוציא את מה שאתה מרגיש.
יש לי הרגשה שאתה תופתע- זה מה שבד"כ קורה במקרים הללו.
נכון אני לא מקורי, ואולי זוהי המקוריות הטובה ביותר במקרה הזה.
אני מבינה שמבחנים זה תקופה לחוצה וקשה אבל מצד שני היא ידעה מראש שיהיו לה מבחנים
היא יכלה מההתחלה לדחות את ההצעה לאחרי הבחינות ולמנוע לחץ מבנ"א
לי אישית קרה שבררתי על בחור ובאותה תקופה תכננתי טיסה הודעתי לו שמבחינתי זה חיובי רק שאני יוצאת לחול עוד שבוע
שיחליט הוא מה הוא רוצה לעשות והוא אמר שלא נורא נפגש ומקסימום תהיה הפסקה
אבל זה היה החלטה שלו כך שלי לא היה מצפון...
נשלח ב-9/7/2008 20:06
שיכול להיות שהוא בעצם אתה. חחח שיהיה.
נשלח ב-9/7/2008 20:04
האמת שחשבתי ע"ז, אך בגלל ששמעתי עקב תקופת המבחנים מכמה חברים שאירע להם כך, לא חששתי.
אך אני מקווה שאם יש אחת מגולשות הפורום שנמצאת באותו מצב רק שלא תתחיל לחשוד בגללי בפגוש שלה.
נשלח ב-9/7/2008 19:19
סנסאי
לטובתך אני רק מקווה שאף אחת מגולשות הפורום לא חשה שמדובר בה.
נשלח ב-9/7/2008 18:42
יעל הבנתי את דברייך ויש בהם מן האמת, אך עדיין ישנו הבדל קטן להגיד שבערב פלוני אין לה אפשרות כי... מאשר לדחות שבוע שזה פרק זמן די ארוך.
נשלח ב-9/7/2008 17:06
זה לגיטימי מאוד. אני אף פעם לא מבינה איך אנשים יוצאים בתקופת מבחנים. זה מאוד קשה. ויפה שהיא דחתה את זה רק בשבוע. זה ממש חודש וחצי של עומס. כל שעה היא קריטית.
נשלח ב-9/7/2008 16:35
בקיצור פילוסופיה שלמה אודות , אודות מה בעצם?
אתה ציפית שתתיעץ איתך על דבר שתשובתו ידועה מראש.
לו הייתה לה חתונה ביום X , והייתה מודיעה לך באותה דרך, גם הייתה נפגע וכו'?
אולי זה המדד להבין שיש דברים שקשה לך לתפוס את משמעותם אצלה, ואצלה זה כנראה חשוב.
לא התיחסתי לענין אם היא רוצה או לא רוצה כי לנחש ולהבין רמזים, זה כבר נושא התפלספות אחר.
נשלח ב-9/7/2008 16:09
יעל אם היית קוראת את תגובתי למלאה לשרפ, אולי היית מבינה שאני לא מדבר על םגיעה אישית אלא שלהרגשתי בכל אופן, אמנם יתכן והיא מוטעית ואני מודע לזה, אך בכל אופן איך שנראה לי גם בזמן הפגישות החלטות מקומם לבוא ביחד, מאותה סיבה ששואלים אחד את השני איפה להפגש ומחזירים תושב אם נוח במקום פלוני ובשעה פלונית, ולא מחמת שהפכתי למרכז עולמה, ואולי מחמת זה היא אמורה לחשבן יותר. לדוגמא אם אם מישהו היתה קובעת לי קביעה ניפגש במקום פלוני בשעה פלונית, ללא שאלת ההתחשבות אם נוח או לא, לא הייתי נעלב כי היא לא חייבת לי כלום אך לא הייתי מעוניין שהיא תהיה אשתי. השאלה הייתה האם גם כאן יש מקום להסתכל ע"ז כהחלטה שרירותית שבאה במקום תאום משותף, אפילו שהתשובה שלי אמורה להיות די ברורה. או שזה כ"כ ברור שזה כעין נורמה חברתית, שמחקים כך שזה קביעה ברורה ולא מחמת חוסר התחשבות או שימת לב.
השאלה נובעת מתחושה שנובעת מחוסר ידיעה בכל אופן תודה על התגובות, כך שגם מחמת תגובות קיצוניות שאמנם לא ענו על מרכז שאלתי אך עדיין קבלתי תובנה שזה נובע מתחושה פשוטה של אין על מה לדבר, ולכן לא אדון אותה הפעם... אע"פ שהייתי מעריכה כפליים אם גם במצב לחץ, היתה מעלה את השאלה מה נעשה, הרי וכו', ואפי' שהתשובה ברורה. ונדמה לי שאף כוונתי ברורה.
נשלח ב-9/7/2008 13:37
זה אומר שהיה חביב איתך, לא מעבר לזה.
היא מוכנה לנסות עוד פגישה איתך, אבל כשיהיה לה זמן. מה לא ברור בזה?
נשלח ב-9/7/2008 13:20
למה תרוץ? עכשיו סוף סימסטר בכל הארץ ובכל המוסדות, גם אני דוחה כל מיני פגישות כי יש בחינות.
נשלח ב-9/7/2008 13:08
אני חושבת שיעל קצת הגזימה בהתקפה שלה, היא צודקת אבל אפשר גם להבין אותו :הוא לא מבין מזה עומס מבחנים, הוא חושב שעכשיו הוא בראש שלה(לעת עתה..)לכן הוא נפגע.
אבל גם לי נראה יותר שזה תרוץ..כנראה היא רוצה לחשוב...בקיצור גם הוא צודק וגם היא.
נשלח ב-9/7/2008 12:56
יעל צודקת
יש המון סיבות עד לקביעה של חוסר רצינות.
אבל באמת יתכן שהסיבה זה התלבטות/או החלטה מסוימת לגביך
אבל את זה תוכל לדעת רק בעוד שבוע.
נשלח ב-9/7/2008 12:37
תגיד, אתה באמת חושב שהפכת למרכז עולמה ואתה ממלא את ראשה עד תום?
יש לה בחינות! מה לא מובן לך? למה אתה בדיוק מצפה??
אתה אפילו עוד לא מאורס לה!!!!
למה היא צריכה לנסות להשחיל פגישה? אם אין לך סבלנות והערכה להשקעה שלה למען עתידה ועתיד ביתה (אתה או כל אחד אחר), אז תאמר לא, וזהו.
זה מעיד בעינך על חוסר רצינות?? בעיני לא ללמוד למבחן ולקחת סיכון של להכשל ומועד ב' וכל זה-בשביל פגישה שאיש אינו יודע את תוצאותיה (וגם אם כן...)--- זה זה הוא החוסר רצינות!
תתבגר, אל תעלב בלי שהעליבו אותך,,,,
וכן, קח בחשבון שגם את תתחתנו היא לא "תימחק", ולא תמיד תוכל לעמוד לשרת אותך ולעשות לך פוצי מוצי כדי להוכיח "רצינות",