בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

ש'יק שתאריכו עבר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2008 21:53 לינק ישיר 
ש'יק שתאריכו עבר

לפני כמה שנים, נתתי ש'יק למורה נהיגה והוא איבד אותו.
הוא כלל לא תבע, כנראה שכח לגמרי. אשתי (היא זו שלמדה) אמרה לו שהוא לא פדה את הש'יק. הוא אמר שהוא יבדוק, יחפש וכו'. הוא לא יזם שום דבר ולא פנה אלינו מאז.
אינני מעוניין לנצל רשלנות של אדם, לקפח את שכרו. אלא שאני חושש שהש'יק שמסתובב יעשה לי פעם צרות ולכן אינני יכול לתת לו תשלום נוסף.
נראה לנו שהיה תאריך על הש'יק, כך שהוא כבר פג ולא ניתן לפדיה. האם אני עלול עוד לסבול מהש'יק הזה או שהוא כבר בטל לגמרי ואני יכול לשלם למורה ללא חשש?

-------
מאיר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 21:41 לינק ישיר 

המידע שהובא כאן בעניין איך להגן על ציק גם באמצעות כלי כתיבה ידני הוא מאוד חשוב, כדאי להעתיק ולהעביר לחברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 13:31 לינק ישיר 

אליאל, יישר כח.
אבקש רק לדייק.
בהנחה שנכתב תאריך על השיק, אתה צריך שיהיה לך כסף בחשבון במשך 6 חודשים בלבד מתאריך השיק.
לאחר מכן, אי אפשר למשוך את השיק. אמנם, החיוב לא בטל, וניתן לגבות בהוצאה לפועל, וזאת עד 7 שנים ממועד השיק.

ולכן, אם השיק הינו למוטב בלבד, לא הייתי דואג כל כך לאחר 6 חודשים. אם כי, כמובן יש זייפנים.

עצתי בכל מקרה של תשלום בשיק, להגביל את סחירות השיק, לשרטט את השיק (קרוס), לכתוב עליו למוטב בלבד, לכתוב את שם המוטב בשורה "שלמו ל", ולמחוק את המילה "פקודת".

בנוסף ניתן לכתוב על השיק בכתב יד הגבלות שונות. למשל, "מוגבל לסכום של 500 דולר" או "2000 ש"ח". כך, אם אתם שולחים שיק, או לא יודעים מה יהיה הסכום המדוייק, אתם מקטינים את הסיכון.
כמו"כ ניתן להגביל את השיק מבחינת תאריך, למשל "שיק זה תקף במשך שבועיים בלבד מיום הוצאתו". כך אתם מקטינים את חוסר הודאות בתזרים המזומנים שלכם. כמו"כ אם אתם עסק העובד על בסיס מצטבר, אתם מקטינים את אי ההלימה בין התקציב לבין תזרים המזומנים.

כאמור, הגבלות אלו ניתן לעשותן באופן ידני, והן הופכות לתנאי מתלה בהתחייבות שמהווה השיק.

לענין שבפתיחת האשכול, העצה הפרקטית של אליאל נכונה ומדוייקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2008 08:11 לינק ישיר 

ע"פ חוקי הבנקאות לאחר 7 שנים חלה התיישנות על שיקים.

אם לא עבר  7 שנים אינך מחוייב לשלם לו.

לאחר שבע שנים כשיפוג  תוקפו של השיק תוכל לשלם לו אבל תחתים אותו על מסמך
שתשלום זה הינו תמורת שיק שנמסר לידו כדין בתאריך (משוער) והיות והנ"ל לא פדה
אותו עד מועד זה והנך מעוניין לפנים משורת הדין לשלם לו עבור השירות שנתן,הנך משלם
לו תמורת השיק תשלום ע"ס ...... חתימה של המקבל ותאריך.
במסמך הזה תציין: עבור מה ניתן השיק ,מס תעודת זהות שלו,כתובת ושם העסק. 

אינך חייב לשלם  הפרשי הצמדה ריבית וכו'
כמובן שעד לתקופה של 7 שנים צריך להיות לך כסף בחשבון בסכום השיק היות והשיק הינו
סחיר ויכול להיות שהועבר לצד שני כפי שנהוג הרבה אצל בעלי עסקים. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > ש'יק שתאריכו עבר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext