בית פורומים באבוב

אסיפה בבאבוב בת ים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2008 12:11 לינק ישיר 
אסיפה בבאבוב בת ים

מי יודע יותר פרטים מה יהיה אחרי שכל השטרומים עזבו אותנו.....

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2008 23:16 לינק ישיר 

מה יהיה הסוף בשכונה שבנה רבינו מהר"ש מבאבוב זצ"ל בדם לבו? האם יש לזה תקומה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 20:16 לינק ישיר 

השטרומים עזבו אותנו.... וזה טוב מאוד!!! אבל אנחנו מקוים שיבואו אחרים צעירים שהם בדרך של האח הצעיר (האדמו"ר האמיתי!) אבל לבינתים אין תקומה למקום כי יש פה רק ספרדים וברסלבער'ס וחבדניקים ואין פה בקושי חסידים אמיתיים (כל חסיד שני פעם היה ליטאי או ...)
     מקוים לישועה -ועוד עכשיו התחילו לקחת כסף על מזגנים ושהמקווה הכי ישן בארץ!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2010 07:04 לינק ישיר 

בקרית באבוב מתלוננים: הפכנו למוקד פשע ואלימות

מאות מתושבי שכונת קרית באבוב בבת ים חתמו על עצומה: דורשים מהעירייה להקים בשכונתם מתנ"ס ובית כנסת כיוון שבני הנוער החרדים מתדרדרים לפשע ואלימות

למעלה מ-500 תושבי שכונת קרית באבוב בדרום בת ים חתמו בשבועות האחרונים על עצומה נרחבת הקוראת לראש עיריית בת ים, שלומי לחיאני, להקצות עבורם קרקע ברחוב הרב צבי יהודה לטובת הקמת מתנ"ס לקהילה החרדית המתגוררת באזור ובית כנסת לעדה הספרדית.
בני נוער
בני נוער צילום: יהודה לחיאני

התושבים טוענים שהופתעו לגלות, כי במהלך חופשת הקיץ חלה עלייה חדה במספר מקרי הוונדליזם ומעורבותם של בני הנוער מהקהילה החרדית במקרי אלימות.

גורמים במשטרת מרחב איילון אישרו השבוע שלא לציטוט, כי בחודשים האחרונים חלה עלייה במספר המקרים בהם מעורבים בני נוער חרדים בפעילות פלילית וחלקם מבצעים מעשי ונדליזם.

רחל, תושבת השכונה, הסבירה השבוע: "אני מאוד מקווה שעוד אנשים יקראו וישמעו על העצומה הזו כי כל אחד שחותם עוזר לנו. אין ספק שהמאבק פה הוא יותר מצודק, כי כל הילדים האלה הם ילדינו ואכפת לנו מהם ומעתידם. גם לנו קשה שאין לנו מקום נורמאלי להתפלל בו, ואנחנו נאלצים לעבור מבית כנסת אחד לאחר. העירייה חייבת להתעורר לפני שיהיה מאוחר".

למעשה, כבר בישיבת מועצת העירייה האחרונה, שהתקיימה בתחילת החודש, פנה חבר המועצה רפי ברנז לממלא מקום ראש העירייה אורי בוסקילה, בבקשה להקצות קרקע עבור הקהילה החרדית בשכונת קרית באבוב בעיר. ברנז אמר אז בישיבה: "אני פניתי מספר פעמים לעירייה כדי שיקצו שטחים עבור התושבים. אי אפשר להתעלם מהצרכים שלהם. כולם משלמים את המסים, החובות והארנונה לעירייה, ולכן אני לא רואה מדוע העירייה ממשיכה להתעלם מבקשותינו. ציבור שלם, מאות רבות של משפחות נפגעות מהעובדה שאין מתנ"ס ובית כנסת בקרבת מקום".

ברנז הדגיש באותה ישיבה, כי העירייה החליטה אמנם להקצות קרקע לבית כנסת ומתנ"ס עבור הקהילה החרדית בשכונת קרית באבוב, אולם זאת באחד הרחובות הסמוכים לעירייה, מרחק כמה קילומטרים מהשכונה.
פשע בשכונה

בשבועות האחרונים החליטו בשכונה כי נדרשת עצומה מצידם על מנת שניתן יהיה לקבל התייחסות ראויה, כדבריהם, לבקשותיהם. עד כה חתמו על העצומה כאמור כמה מאות משפחות. חבר המועצה ותושב השכונה, רפי ברנז, התייחס השבוע למצוקת התושבים:

"למרות ההצהרות החוזרות ונשנות מצד העירייה, לציבור החרדי בשכונה אין כרגע מקום ריאלי וראוי שבו הם יכולים לקיים את המצוות ואורח החיים הדתי שלהם. לצערי, קרוב ל-3,000 משפחות נאלצות לנדוד לבתי כנסת במרחק רב מאוד, שלא קשורים ישירות לקהילה הספרדית אלא האשכנזית.

"בגלל שאין לנו מקום מסודר עבור בני הנוער, רבים מהם נושרים מהמערכת ומוצאים את עצמם מהר מאוד ברחובות

בין פשע לפשע. לאותם נערים אין גבולות וזאת לא סכנה רק לחברה החרדית בשכונה אלא לכל העיר, כי אותם נערים לא מבחינים בין חרדי לחילוני. זאת סכנה לכל הציבור. אני התרעתי כמה פעמים בפני העירייה, אבל שום דבר לא עוזר. לנערים חייבת להיות מסגרת שבה הם ילמדו ויעבירו את הזמן בחופשה, ולא רק בחופשה אלא גם במהלך הלימודים אחרת יקרה פה אסון".

דבריו של ברנז קיבלו תוקף רשמי בשבועות האחרונים, כאשר מספר בני נוער מהקהילה החרדית בשכונת באבוב היו מעורבים בתקריות אלימות. כך למשל בשעה 3:00 לפנות בוקר ניפצו צעירים חרדים את שמשות הרכבים של מספר דיירים בשכונה, ביניהם גם את שמשת הרכב של ברנז.

רפי, הרגשת שהתסריט שאתה חושש ממנו הופך למציאות?
"בדיוק. השוטרים שהוזעקו למקום, כנראה על ידי השכנים, רשמו את מספר הרכב שלי ושל עוד כמה אנשים והם דפקו על הדלת שלי בלילה ואמרו לי מה בדיוק קרה. הם סיפרו שהצליחו לעצור את הנערים שעשו זאת, ולצערי הם היו מתוך הקהילה החרדית. כל זה נובע מחוסר מקום שבו יוכלו לבלות".

כמה באמת חשוב לכם המתנ"ס?
"חשוב ברמה שאי אפשר לתאר. המתנ"ס יכנס אותם, יעקוב אחר המעשים שלהם, המדריכים לא יאפשרו להם לעסוק בפשיעה, בוונדליזם. לפעמים אני קם בבוקר ורואה פחים זרוקים ברחוב, בקבוקי שתייה, אלכוהול, זבל שזרוק בכל מקום. זאת פצצת זמן מתקתקת. גם התושבים עצמם רוצים מקום ראוי להתפלל, אבל על זה אני כבר לא מדבר כי נושא הנוער חשוב לי יותר. אין להם מסגרת".

מי שמוביל את החתמת התושבים על העצומה הוא אלון סוויסה (39), אב לחמישה המתגורר בשכונת באבוב. "התוצאה שאנחנו רואים בזמן האחרון מקורה בהזנחה רבת השנים של הקהילה החרדית בשכונה. הנערים, שכיום הם בני 17, נפלטו אל הרחוב לפני כמה שנים כי אין עבורם מקום מסודר. הפשע החל לערער את היציבות בקהילה בגלל אותם נערים, ואנחנו שנים זועקים שזאת התוצאה שתתקבל אם לא תינתן להם המסגרת הראויה".

ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני
ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני צילום: אמיר מאירי

בעצומה שתועבר לעירייה בשבוע הבא נכתב: "לאחר עשר שנים שאנו מתגוררים בשכונה ולאחר הגשת פניות רבות לעירייה בעניין הקמת מתנ"ס או מבנה לפעילות תורנית לנוער, לילדים ולמבוגרים המובטלים, ובעקבות אי קבלת מענה הולם, אנו מבקשים מכבוד ראש העיר להיענות לבקשה בהקדם עקב הנוער המדרדר ונסחף לרחוב המסוכן כתוצאה מחוסר פעילות יום יומית".

עוד הודגש בעצומה: "כמו כן זקנים ומבוגרים חסרי יכולת הליכה יושבים בביתם בצער ובחוסר מעש כאשר הם חפצים יום יום לשמוע שיעורי תורה. ילדינו החוזרים מבית הספר בשעות הצהריים מסתובבים ברחובות ומתדרדרים. לצערנו ישנם כעשרים נערים במצב סיכון רוחני ואנו נאבקים להצילם מרדת שחת".
מודיע בשער
תושבי השכונה טוענים כי בשכונתם נמצא ועומד מבנה נטוש כבר למעלה משמונה שנים, אולם חרף הניסיונות לייעד את המבנה לטובת הקמת מתנ"ס לנוער, העירייה טרם השיבה להם בנושא הזה.

"אני חושב שמגיע לילדים שלי, שגם להם יהיה מקום שהם ירגישו בו בית שני, כמו שכל העדות האחרות באזור מרגישות. אנחנו הספרדים לא תמיד יכולים להתפלל עם העדה האשכנזית וזה ברור למה. אנחנו מבקשים את מה שמגיע לנו", מדגיש סוויסה.

מה אתם מצפים מעיריית בת ים?
"אני רוצה שנקבל מבנה בו נוכל להתפלל כראוי ולא נצטרך לנדוד לבתי כנסת אחרים, וכמובן מתנ"ס שיהווה מסגרת חינוכית עבור הנערים ובני השכונה. העירייה אמורה לתמוך בנו ולנסות לעזור לנו. עד עכשיו זה לא קרה, ואני מאוד מקווה שהעצומה הזו תחל את התהליך שאנחנו מאוד מחכים לו".
יו"ר המועצה הדתית בעיר, בני אלחרר, המתגורר אף הוא בשכונה, התייחס השבוע לנושא:

"אכן ישנה בעיה באזור והיא ידועה לנו. אני יכול לומר שביקשנו מענה וכרגע המקום היחידי שמאגד את הנוער הוא 'בית צדיק', אך הוא מרוחק מהשכונה. בנוסף יש בית כנסת אחד וחלק מהתושבים לא מגיעים אליו כי הוא לא מהעדה שלהם. אני מבין את הבעיה, אך השכונה עצמה קטנה וכרגע אני לא רואה מצב שבו יקימו בית כנסת חדש. אני לוחץ כדי להביא שלוחה של 'בית צדיק' לתוך השכונה עבור הנערים. אני מקווה שזה ייצא אל הפועל במהרה, כי באמת ישנה בעיה של אלימות ופשיעה".

חבר המועצה רפי ברנז מסכם: "אני מאוד מקווה שאנשים בעירייה לא יתעוררו רק כאשר יתרחש אסון. מדוע צריכים לחכות זמן כה רב? אני מתריע ומודיע שישנה בעיה"
.
מהעירייה נמסר בתגובה: "עיריית בת ים מעניקה שירותים מיטביים לכל תושביה ובכל הקהילות, בהתאם לצרכים העירוניים השונים. לפני שלוש שנים נפתח ביוזמת ראש העירייה שלומי לחיאני מרכז קהילתי ראשון לציבור הדתי-חרדי – 'בית צדיק', המציע מגוון רחב של פעילויות לכל הגילאים, ילדים ומבוגרים ברוח תורת ישראל ומסורת ישראל. כן מקיימת העירייה פעילות חברתית ייחודית לבני נוער חרדיים, בהובלת רבנים.  לאחרונה נערכה פגישה עם בני נוער משכונת קרית באבוב החרדית וכרגע  נבחנים כיווני פעולה, מתוך כוונה להרחיב את השירות לכלל הציבור בעיר ובכלל זה לציבור החרדי.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Increased Violence Promts Hundreds of Bobov Chasidim to sign Petition to Bat Yam Mayor

Wednesday Aug 04 2010 09:20:00 PM COMMENTS

More Than 500 residents of Kiryas Bobov in the Southern Israeli City Of Bat Yam Signed a petition to Shloime Lachini the current mayor of Bat Yam in a last ditch effort to  demand from the city to establish a community center and synagogue in their neighborhood because deteriorating of the ultra-Orthodox youth crime and violence.

Police confirmed last week off the record what residents have long been claiming that the number of incidents of vandalism involving Charedi Teens is rising very quickly especially during the summer vacation months.

Rachel, a resident of the neighborhood, explained this week: "I really hope more people will hear and read about this petition signing that helps each of us. There is no doubt  these children are our children, we care about them and their future.

The Petition Came after the city denied the need for a community center close to the orthodox Jewish neighborhood, because we do not have a place set for the youth, many of them drop out of the system and find themselves quickly on the streets one resident claimed.

Those boys Know no boundaries and it is not only a danger to society but for the ultra-Orthodox neighborhood of the city as well, This is a danger to the public.we asked several times of the city, but nothing works.

Residents claim that in their neighborhood there is an abandoned building has been standing empty for more than eight years, but despite attempts to designate the building for the establishment of youth centers, the city has not yet responded to this issue. YiddishNayes-Israel

תוקן על ידי באבlב ב- 05/08/2010 07:06:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 11:16 לינק ישיר 

Incitement Against Chareidim May Have Sparked Vandalism Attack Against Bobov Yeshiva in Bat Yam

(Friday, March 8th, 2013)

arsonOfficials in the Bat Yam Bobov girl’s yeshiva believe the vandalism attack in the building was carried out by local youths who were most likely influenced by the growing anti-chareidi sentiment in Eretz Yisrael.

Two area ‘trouble makers’ were seen checking out the building during the day and they were sent on their way. However, later in the day, close to Shabbos on Friday 19 Adar 5773 flames were seen coming out of the building. After the fire was extinguished the damage was assessed, said to be significant in the hallways. It appears the vandals were not satisfied with the damage, returning on Shabbos and spray painting their hate graffiti including “We Hate Chareidim” and “Chareidim must Serve” and “Chareidim in the Army”.

Yahadut Hatorah MK Rav Yisrael Eichler feels the media plays a major role in the anti-chareidi sentiment. He condemns the fact that the blaze was passed over by the news, opting to ignore the incident. Eichler added that chareidim are harassed, assaulted and spat upon daily, but this does not concern anyone. “When one meshuginer spits on a girl in Beit Shemesh, a hate party earns 19 seats in Knesset on the back of that incident”, obviously referring to Yesh Atid.

“They added 12 additional dati mandates towards boycotting and starving chareidi children” Eichler concluded in his reference to Bayit Yehudi.

(YWN – Israel Desk, Jerusalem)

בני 12 ו-13 השחיתו בית-ספר חרדי בבת ים

שני קטינים, תושבי בת-ים בגילאי 12 ו-13, נעצרו ביום ראשון, בחשד כי במהלך יום שישי זרעו הרס בבית הספר 'בנות ציון' • שברו ציוד ורכוש, והציתו את המקום

אלי שלזינגר, בחדרי חרדים 14:27 05/03/2013
הדפס שלח לחבר0

לצפייה בתמונות מוגדלות לחץ כאן

שני קטינים, תושבי בת-ים בגילאי 12 ו-13, נעצרו ביום ראשון, בחשד כי במהלך יום שישי האחרון נכנסו לבית הספר 'בנות ציון', בהנהלתם של הרב יוסף נתניאן והרבנית אלבז, ברחוב הרב צבי יהודה בבת-ים - וזרעו בו הרס. 

מנהלי בית הספר שהגיעו למקום גילו כי אלמונים זרעו הרס, תוך ריסוס גרפיטי על הקירות, שבירת ציוד ורכוש, ולבסוף הציתו את המקום וגרמו לנזק כבד בקומה שלמה. 

שוטרי מחלק הנוער במרחב איילון זיהו את שני החשודים, עצרו אותם, ולאחר החקירה הם נשלחו למעצר בית. 

נבדק חשד כי השניים היו מעורבים גם באירוע וונדליזם בבית הספר בו הם לומדים. 

המשך חקירה במחלק נוער מרחב איילון.

pasting

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165822

Two Youths Suspected of Arson in Hareidi Girls' School Fire

Two teens who are suspected of setting fire to a hareidi school had 'help' - from the media, which is inciting hatred, said school officials
AAFont Size
By David Lev
First Publish: 3/4/2013, 2:46 AM

Hareidi students
Hareidi students
Flash90

Who set fire to a hareidi girls' school over the weekend? Police say it was likely local juvenile delinquents, but leaders of the Bobov girls' school in Bat Yam said that the two suspects, even if they are guilty, did not act alone; the media, which has in recent weeks been “inciting” against the hareidi community, was guilty as well.

According to school officials, the two youths who are the most likely suspects of the attempted arson were seen on Friday roaming around the school. The two teenagers live in the neighborhood and the school officials recognized them. The youths were seen trying to climb a fence in order to break into the building, and were seen setting off firecrackers in the school's courtyard.

The two were approached by staff and told that if they did not leave immediately, they would be reported to police. The youths left, and students and staff still on the grounds left the school compound.

Right before Shabbat, however, neighbors noticed flames jutting out of the building, and called firefighters. The firefighters put out the blaze, which had been started in a ground-floor hallway. The hallway suffered heavy damage, and several displays that were hanging in the hallway were destroyed. An investigation showed that the arsonists also broke into classrooms and offices, apparently before setting the fire.

According to witnesses, the two youths who had been thrown off the grounds earlier returned later Friday night, and began spray painting graffiti on the building. Other graffiti were found in a neighboring park, with vulgar expressions aimed at the students, as well as messages sprayed on playground equipment that said “not for hareidi use,” “draft hareidim now,” and “everyone must serve (in the IDF).”

School administrators suspect the youths and want police to question them. However, even if they set the fire, said one community member, they weren't the only guilty party. “The media has turned the question of army service into a movement for hating hareidim,” said the community member. “They are just as responsible as the youths for this act.”

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 10:33 לינק ישיר 

http://bshch.blogspot.com/2014/09/48-9-51.html

באבוב 48 הפסידו בבית המשפט בישראל ייאלצו לשלם לר' מרדכי דוד 9 מיליון דולר - ו-51 אחוז של הקריה בבת ים שלהם

זה אחרת בבית המשפט כאן אי אפשר לקנות את השופטים אם כי גם שם זה יכול לקרות אבל באחוזים קטנים מפני שאפשר לערער ואז שופט עליון יורד על השופט שפסק שלא כחוק. זו תקופה שבבית המשפט הישראלי מתנהלת מלחמה בין שני צידי באבוב על הקריה בבת ים ועל הנכסים שם, ותוך כדי המשפט התגלה משהו מדהים, כי אחד בשם מייזליש מהצד של ר' בן ציון זייף את חתימתו של האדמו"ר רבי נפתלי ואת החתימה של הבת רוחי רובין וכך ניסה לגזול את הקריה ואת רכוש באבוב בישראל

לשם כך נמצא הרב רובין בארץ שם העידו והוכיחו כי מייזליש זייף חתימות, והשופט אישר כי מדובר בזיוף, הבת העידה כי היא מעולם לא חתמה כאילו שהיא ואבא שלה נתנו מתנה לצד האחר את קרית באבוב

המשפט מתנהל כבר כמה שבועות ואתמול כשאותו מייזליש הבין כי הוא הולך לשבת בבית הסוהר בגלל הזיופים, הוא והצד שלו נאלצו לשבת לצד השולחן והציעו פשרה לפיו הם ישלמו תוך שבועיים סך של 9 מיליון דולר לצד של ר' מרדכי דוד, וכי הם מודים כי 51 אחוז שייך לצד של האח ר' נפתלי זצ"ל

עם קבלת הכסף הצד של ר' מרדכי דוד יוציא את התיק מבית המשפט

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > באבוב > אסיפה בבאבוב בת ים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext