בית פורומים שידוכי חרדים

ע"פ בקשתו של שרפ- הסדרה סרוגים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2008 14:30 לינק ישיר 
ע"פ בקשתו של שרפ- הסדרה סרוגים

בס"ד

סדרת הדרמה "סרוגים"
עוסקת בנושא ההיכרויות בציבור הדתי.

אפשר להביא באשכול זה לינקים.
וכן אם אתם רוצים לדון בסדרה.
ובמה שאפשר או א"א ללמוד ממנה.

בהצלחה תהנו.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2008 21:05 לינק ישיר 

ט"ו באב חלף לו ואנו עדין תקועים עם אלפי צעירים במצוקת הרווקות. הנחדש את מנהג מחולות בכרמים? ספק רב בעיני אם לבחורים בימינו המוטיבציה לחולל ו'לתפוס', ואם לבחורות יש רצון 'להיתפס' ולהינשא כך.  

מדי שבוע בסדרה 'סרוגים' אנו צופים במצוקות צעירי מגזרנו - משאת נפשם למצוא אהבת אמת ולהתחתן. משום מה נראה הדבר כמשימה קשה ומיגעת. הם נוגעים ללבי - וכן, אני יודעת שהם רק שחקנים. הם מזכירים לי אותי וחברותי לפני שלושים שנה. בליינד-דייטים, דירות בנות ברחביה. אז לא קראו לזה 'ביצה' ולא היו כאלה כמויות. בתקופה ההיא כבר הבנתי שאנו חיים בחברה שמשדרת מסרים סותרים.

מחנכים אותנו ללמוד, להוציא ציונים טובים, תואר באוניברסיטה, עבודה, להביע דעה על כל דבר, ובסוף להיות אישה טובה.

בשביל ל'תפוס חתן' זקוקים לכישורים אחרים. בחברה בה את נזרקת לחלל המציאות - חוקי המציאות חלים עליך. את ברחוב. את נכנסת לבדך לעולם הסחר-מכר, בחור פה ובחור שם - תלויה בחסדי אחרים - ובעיקר בחסדי שמים. בחיי ה'ביצה' עליך לומר את המילים הנכונות, להתלבש נכון, לדעת את המינון הנכון בין שיווק עצמי לבין צניעות. מי נחמד ומי לא? במי תוכלי לתת אמון? מי קורא אותך נכון, ומי אטום רגש? כללי משחק שונים לחלוטין ממה שלמדת באוניברסיטה. מתבהר לך במשך הזמן שעליך להתחיל ללמוד מחדש את החיים.

בחברה החרדית דואגים ההורים לסדר את השידוך לילדים שלהם בגיל צעיר. ההורים עמלים בכך לא מעט. שם קוראים לילד בשמו, ותשומת לב מרובה ניתנת למשפחה טובה, מידות טובות, ראש טוב ללימוד תורה לבנים - וכישורי נשים לבנות. בחוגים מסוימים החיצוניות משחקת תפקיד חשוב - אם את לא יפה - את שווה פחות. את תצפי לפחות. צלם חתונות של חרדים סיפר לי, שהרבה בנות עוברות ניתוחים פלסטיים - לשדרוג הפנים. הרבה התעסקות סביב תלבושת. הם יודעים על מה הם מדברים. תשאלו את השדכנים.

תכנית ה'סרוגים' מדויקת ומעוררת שאלה רבתי: הכיצד זה הבחורות הן כה רגישות, פתוחות, גמישות, נוטות חסד ונדיבות - ואילו הבחורים - לוקים בחסר. מרובעים, עד שבא לטלטל אותם. מאיפה זה בא? מהבית או בגלל היציאה מן הבית לישיבה, פנימייה וצבא? שמא עדיף לו לבחור הצעיר לצאת מרשות אמו היישר לרשות אשת-חיקו, אחרת הוא מאבד צלם אנוש?

ספרה לי אשת חינוך, שלפני כמה שנים השתתפה בכנס, בו התבטא מנהל מוסד חינוכי ואמר, שעלינו להתכונן למציאות בה בנותינו תינשאנה לבחורים חילונים. מבחינה זו סדרת ה'סרוגים' מדויקת להפליא. נקודת החיבור שלנו היא יותר עם החילונים מאשר עם החרדים.

אז אם בנותינו יתאהבו בחילונים - מה אנחנו עושים עם זה?

גם בחור חילוני משתייך אלינו. יהיה עלינו לתת תמיכה. בשערי 'מכון מאיר' עברו לא מעט זוגות כאלו במשך השנים. דווקא בחור חילוני עשוי להעריך את ה'דוסית' שהכיר - כי יש לה להציע משהו שאין לחילוניות. משהו פנימי, ערכי, מידותי, לאו דווקא חיצוניות רהבתנית.

הכרות בין חילוני לדוסית - היא מעין פעולה של הצלת ניצוצות. לקב"ה הרבה שליחים. אולי דווקא אותן בנות, חזקות, מודעות, ממשפחות טובות - תוכלנה לקחת על עצמן פרויקט כזה, של השבת הבחורים לחיק היהדות.

לאור כל זאת, האם לא שווה בבתי הספר שלנו, להשקיע במה שהמציאות בסוף תדרוש? כלים לבנות להיות נשים - נשיות, אמהות, מודעות למורכבות החיים ומומחיות ביחסי אנוש? ולבנים כלים לנשיאת נטל ולקיחת אחריות, להבין מה זו אישה, איך מתנהגים אתה, ולשדר שאשרי מי שיזכה בגיל צעיר לממש את דברי המשורר: " הכניסיני תחת כנפך...".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2008 20:59 לינק ישיר 

שרפ כתב:

?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2008 20:57 לינק ישיר 
מה אנחנו סורגים? / רבקה שמעון

תוקן על ידי שרפ ב- 23/08/2008 21:03:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 20:32 לינק ישיר 

טיפשון

אולי אני יותר בקטע של יפעת, או למעשה עברתי מיוחאי ליפעת (כמובן שהמספרים גדולים עליה בכמה מידות אבל אם היא תתאמץ גם היא תגיע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 03:49 לינק ישיר 

שימו לב ליחס של יוחאי לנושא ההכנסה החודשים של יפעת.

לפעמים כאשר אתה משוחח עם אנשים שאינם במיין החברתי תעסוקתי, קשה בכלל לתפוס את תפיסת העולם שלהם לגבי הכנסות.

כי היום, בחברה הכללית, בלי להתאמץ יותר מדאי, ניתן להגיע להכנסה שנתית של 250,000 ש"ח. (כרגיל עם קריאת הקרב המשולשת השכלה, השכלה, השכלה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 00:36 לינק ישיר 

פרק 9 הורדה
http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=1972059

וכיפאק לרעות שבחרה ביוחאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2008 00:30 לינק ישיר 

שרפ כתב:
סיימתי כעת לראות את הסידרה מרחק נגיעה. ברור שגם היא לא משקפת כלום. מסקרנות היתי שואל כמה חושבים להתחתן מאהבה וכמה שהאהבה תבוא אחר-כך.

בס"ד

אתה מוזמן לפתוח אשכול נפרד בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2008 00:08 לינק ישיר 

סיימתי כעת לראות את הסידרה מרחק נגיעה. ברור שגם היא לא משקפת כלום. מסקרנות היתי שואל כמה חושבים להתחתן מאהבה וכמה שהאהבה תבוא אחר-כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 16:46 לינק ישיר 

בס"ד

אין סוף הדרך של סדרה.
פרק 8 פשוט מדהים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2008 16:40 לינק ישיר 

אכן, עושה רושם שמתחילה איזו דרמה (או כמה דרמות) בפרק 7.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 16:13 לינק ישיר 

בס"ד

הפרק השביעי חזק ביותר, גדול גדול גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2008 14:24 לינק ישיר 

בעוונותי הרבים צפיתי ב2 פרקים מהסדרה הזו, רק כדי לראות למה כולם כל כך מתרגשים.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 05/08/2008 14:24:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2008 14:23 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:
בס"ד

חחח

גברת מוגונדרת שכמותך.
אני מזמין אותך לתסרט פרק אחד של הסדרה.
תודיעי לי כשתסיימי..

נ.ב. בלי קשר, הפרק האחרון מזעזע. אינני מכיר את החיים בקטמון אבל הנ"ל הקצינו דברים (שאינני יודע אם הם קוראים), בצורה מדהימה.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 05/08/2008 14:24:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 14:22 לינק ישיר 

בס"ד

כל הכבוד לך.
רק שזה לא אומר שהסדרה נטולה כל אנטיליגנטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2008 14:20 לינק ישיר 

חחח  very funny
אני נגד סרטים בעיקרון, כידוע, או שלא כידוע לכל גולשי הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ע"פ בקשתו של שרפ- הסדרה סרוגים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext