בית פורומים שידוכי חרדים

האם זה הוגן/נכון לבקש.....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2008 22:22 לינק ישיר 
האם זה הוגן/נכון לבקש.....

דבר ראשון,שלום לכולם-אני דיי חדשה ומאוד מאוד שמחה לדעת שקיימת כזו במה מקסימה לבחורים ובחורות בשידוכים.

ועכשיו לשאלתי; הציעו לי בחור שמעשן על קופסא ו1/2 על בסיס יומי,אאני לא סובלת עישון ולא מוכנה להתפשר ע"כ, אבל אני ממש דלוקה עליו ואני יודעת שזה הדדי-האם זה יהיה הוגן מצידי להתנות את השידוך בהפסקה טוטאלית....בכלל,איך מעלים את הנושא לדיון?

תודה מראש
קרן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/9/2009 18:11 לינק ישיר 

כמה גברים אתם מכירים שהיו מעשנים באופן קבוע והפסיקו לעשן לחלוטין ביום אחד בגלל חתונה או ארוסין?   
כמובן אני מתכוון להפסקה סופית בלי לחזור אחרי חצי שנה או שנה, לעניות דעתי מי שרוצה להפסיק באמת זה יבא מהחלטה פנימית בלי קשר לתאריך או מאורע כזה או אחר.                                                                 
ואני לא מציע לבחורה שבונה על חתן שלא מעשן, לקחת את הסיכון שהוא לא יעמוד בזה, כי זה לא קל, אם אתה רציני בקטע אז למה שלא תפסיק חצי שנה קודם רק  כדי להוכיח?

תוקן על ידי תיסבוך ב- 29/09/2009 19:08:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 09:23 לינק ישיר 

אברימלהה כתב:

אני יכול להגיד מזווית הראית של בחור מעשן שזה דבר טוב ונחמד אבל אם גבול. וכל אחד מפסיק בסוף השאלה מתי ואיך. ועדיף שתתני לו להבין לבד מאשר שיעשה את זה מתוך כפיה.

אני אישית בכל מקרה מתכונן ביום האירוסים שלי עוד באולם להגיע לכלתי ולהביא לה את הקופסה ולהגיד לה זה המתנה שלי ובזה אני מתכוון להפסיק.

אני כבר הפסקתי לתקופה ארוכה מאוד כמעט שנה. אני מקווה שכך זה יהיה בביצוע ולא יקרה מצב שהיא תגיד לי כשאני יביא לה אין לי בעיה שתמשיך כי אז אני יצא דפוק מכל הכיוונים.

מי מבטיח לך בחורה שהפסקת העישון תהיה המתנה הגדולה שתשמח אותה, אולי לבחורה שלך עישון לא יפריע כלל?

ואם הסיבה שלך לעישון העכשוי הוא החסרון של בת הזוג שלך בחיים, מה יהיה ברגעים של קושי איתה וכדו'?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2009 01:45 לינק ישיר 

אם אתה מסוגל להפסיק לעשן, למה לחכות ליום הארוסין? לא חבל על הבריאות בנתיים?

"לא כל פלפל ממולח
ולא כל כרוב הוא גם מלאך...!"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2009 00:51 לינק ישיר 

היא תעריך אותך מאוד אם תעשה את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2009 00:39 לינק ישיר 

אני יכול להגיד מזווית הראית של בחור מעשן שזה דבר טוב ונחמד אבל אם גבול. וכל אחד מפסיק בסוף השאלה מתי ואיך. ועדיף שתתני לו להבין לבד מאשר שיעשה את זה מתוך כפיה.

אני אישית בכל מקרה מתכונן ביום האירוסים שלי עוד באולם להגיע לכלתי ולהביא לה את הקופסה ולהגיד לה זה המתנה שלי ובזה אני מתכוון להפסיק.

אני כבר הפסקתי לתקופה ארוכה מאוד כמעט שנה. אני מקווה שכך זה יהיה בביצוע ולא יקרה מצב שהיא תגיד לי כשאני יביא לה אין לי בעיה שתמשיך כי אז אני יצא דפוק מכל הכיוונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2009 23:46 לינק ישיר 

לא מורידים בגלל כזה דבר....... אם הכל מתאים חוצמיזה.... זה יעבור אם הוא באמת אוהב אותך ואכפת לו מימך הוא יעשה הכל למענך.....(מקווה בכולופן....) ואם לא..... זו ההיזדמנות שלך בסכ"ה לבדוק מהי רמת הקשר שלכם כי בחור שרוצה בחורה.... יעשה הכל למענה.... בחורים....תתקנו אותי אם אני טועה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2009 23:09 לינק ישיר 

יפה לך שהגעת להכרעה בלא חרטה לאחריה..
ראשית, אם זה לא מאוד מפריע לך, אזי אין לך שום סיבה להתעקש על בחור שלא מעשן, הסיבה בגלל הכסף.. זו סיבה מאוד שולית, לא נראה לי שיש להתחשב בה, במיוחד לאור העובדה שסכנת הבריאות שלו הרבה יותר חשובה.
ולעצם העניין...
כיום (טוב, אולי זה רק אצלי בישיבה) ישנה מודעות הרבה הרבה יותר גבוהה להזק הסיגריות, וכיום כבר לא מצוי מה שהיה פעם שבחורים היו מעשנים לרוב.
גם החתנים כבר לא מחלקים סיגריות, אלא רק טופים\סוכריות (עד לפני שנתיים אפילו היו מחלקים גם סוכריות וגם סיגריות..)
אם הבחור בכל זאת מעשן, אולי זה אומר "דרשני" בתחומים נוספים בחייו.
בכל מקרה, סומך עלייך שתגיעי לשיקול נכון
שיהיה לך בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2009 23:06 לינק ישיר 

הדברים שלך מדברים בעד עצמם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2009 23:02 לינק ישיר 

וואו, עבר כ"כ הרבה זמן-הבחור כבר נשוי באושר-ולא, לא איתי!

אבל היום, כשאני מסתכלת אחורנית, אני שמה לב לאיזשהו שינוי ממש מהותי שחל בי.
ובכן, היום עישון לא ממש מפריע לי. לא שאני רוצה בחור מעשן, אבל אני לא אוריד ע"ז שידוך, אני גם לא אעלה את זה לדיון. אני כן אבקש ממנו לא לעשן בתוך תחומי הבית.

מה דעתכם?
האם זהו וויתור מידיי גדול-כי אני לא חשה שאני מוותרת על משהו...אם כי במחשבה שניה לא ממש נוח לי עם בזבוז הכסף המשווע...אבל אני יכולה להבין שיש בחורים שעישון נחוץ להם כדי לפרוק עצבים, מתחים, רעב...

ואולי בגלל שגדלתי ואני רואה את הדברים ממקום אחר...ולא, אני ממש לא נואשת, פשוט יצא ל להכיר דיי הרבה בחורים מקסימים שבמקרה גם מעשנים....

מה אתן חושבות?
מה אתם חושבים?

תוקן על ידי keren_ohr ב- 14/09/2009 22:59:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2008 03:06 לינק ישיר 

אני לא מאמינה בשינוי.. רק אם הוא באמת רוצה להפסיק עם זה וישמח לשמוע שאת לא מעודדת.. זה יגבה אותו להפסיק. אבל שינוי שבא מכיוון לרצות את השני ולא בא ממנו עצמו- אני לא נותנת לזה הרבה סיכויים שזה יחזיק מעמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 01:10 לינק ישיר 

בהתחלה תבקשי ממנו שיוריד רק סיגריה אחת ליום....

אחרי שנה שנתיים הוא ישאר רק עם סיגריה אחת ליום, וזה כנראה לא יפריע.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 00:24 לינק ישיר 

אם זה החסרון היחיד שלו, זה בעיה שאפשר לפתור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 18:57 לינק ישיר 

הפתרון לעבור לסיגריה האלקטרונית...

ממני האח בזמנים.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2008 15:17 לינק ישיר 

שלום לך קרן וברוכה הבאה.

כמו שכתב ליטסיד, וכמו שבוודאי ידוע, הפסקת עישון (כמו גמילה מכל הרגל אחר) היא מאוד קשה. ולבחור שמעשן קופסא וחצי ביום, יהיה קשה כפליים.
לעניות דעתי, ראש וראשון לכל, עליך לשבת בינך לבין עצמך ולשקול מהי החומרה שאת מייחסת לעישון. אם הבחור לא יגמל, האם תורידי את האפשרות, או שאת מוכנה להתפשר. עלייך לברר זאת בינך לבין עצמך בצורה חדה ומוחלטת, ולהחליט על כך בלב שלם. מומלץ לך מאוד  שתפני לדמות מבוגרת כלשהי, כמחנכת וכד', איתה תוכלי להתייעץ, ולברר יותר טוב את עמדתך.
לאחר מכן, ראוי שתשימי את העניינים על השולחן ותציגי לו את התלבטותך. הדבר הזה נכון בכל מישור של הסתפקות, שהרי סוף סוף האדם שמולך יכול להיות זה שאיתו תחיי לאורך ימים ושנים, וחשובה מאוד הפתיחות הזו, רק כמו שכתב ליטסיד, יש להציג את העניין בתבונה, שכן באופן ישיר מידיי, הבחור עלול להפגע ולהלחץ, מה שעלול לגרור תגובה שלא תהיה תואמת את המציאות לגמרי (ולמשל: הוא עלול לומר שהוא יגמל ויבטיח הבטחות בלי כיסוי, או גרוע מכך להפך שאף שהוא יוכל לעמוד בגמילה, הוא יסרב להמשיך מכורח העלבון).

ושוב, חשוב מאוד מאוד שתבררי את עמדך בעניין, באופן מוחלט. דעי לך, קשה מאוד לשנות אדם, ולעקור הרגל אחד מהרגליו, גם אם הוא מגונה, כמותה ככריתת אבר מן הבשר החי.
כך שאם תוכלי לגלות הבנה בקושי שלו, ואצלך הדבר לא בבחינת יהרג ואל יעבור, תוכלי לתת לזה צ'אנס תוך בירור כוונותיו. אם לא, אז יש לבדוק היטב את נכונותו ויכולתו לשינוי כ"כ משמעותי בחייו (ובזמן קצר כ"כ), שכן סוף מעשה במחשבה תחילה וחבל להצטער על כך אח"כ.

בברכת שבת שלום
ובהצלחה לך,
ושהקב"ה ינחה אותך בעצה טובה.
משגיחשליטא

ואני אנצל את הבמה בקריאה למעשנים. גם אם אתה מעשן 2-3 סיגריות ליום. להפסיק זה קשה, אבל אפשרי! הנה לכן עוד אחד (בין הרבה אחרים) מנזקי העישון.

קישורים (לאשכולות בפורום):
"עישון - מפריע בשידוכין?"
"בחור מעשן - להוריד?"
הסרחון, הצבע, הכסף... לא רוצות מעשן!

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 25/07/2008 15:23:36

בכל עניין, בכל שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2008 13:28 לינק ישיר 

ראשית אנקדוטה מצחיקה,
לאחר שאשתי החליטה להתחתן הביאה אותי לבית ההורים וכד', היא שאלה אותי האם אני מעשן. שאליתי אותה הרי זה כבר מאוחר והיא השיבה שתמיד הקפידה שהבחור לא יעשן אבל היא החליטה להתחתן מהר מדאי ולא הספיקה לשאול (ובסדר אני לא עישנתי ולא מעשן).

שנית, היום זה ברור 100% שעישון מזיק רק אנשים נסחפים וכד'. כולם מחפשים סיבה לברוח מהעישון. אם בחורה היא הסיבה הגבר רק יודה לה על מה שעשתה למענו ולא יראה זאת כעול. אם הוא יכשל הוא יצטער ואז הבחורה צריכה להיות חכמה ולהתנהל עימו בדרכי נעם (שתביא זאת בחשבון).

נ.ב. אני בעד עישון של אחרים. זה טוב לכלכלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם זה הוגן/נכון לבקש.....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext