| נשלח ב-28/7/2008 22:31 |
|
| |
עקב דרישת ש"ס: הכנסת לא תצביע על חוק ממון בין בני זוג
הכנסת לא תצביע היום בקריאה שנייה ושלישית על הצעת חוק יחסי ממון בין בני זוג, שנועדה לאשר חלוקת רכוש בין בני זוג עוד לפני מתן גט רשמי.
ההצבעה לא תתקיים בעקבות כניעתה של הקואליציה לדרישת סיעת ש"ס, והיא תידחה עד לאחר פגרת הכנסת, אם בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 23:05 |
|
| |
יו"ר ועדת החוקה: שיתוף פעולה מביש בין ש"ס והממשלה - רק כדי לבלום הצעת חוק
בעקבות דחיית ההצבעה על חוק יחסי ממון עד לאחר פגרת הקיץ, אמר יו"ר ועדת החוקה, ח"כ מנחם בן-ששון כי "שיתוף הפעולה המביש בין ש"ס והממשלה נועד לכאורה רק כדי לבלום הצעת חוק, אך לא יהיה בכך כדי לבלום את צעקת הנשים העגונות שנדחקות תמיד לסוף התור. המעשה הנואל התרחש למרות רוב של חברי הבית מהקואליציה ומהאופוזיציה שתמך בחוק. הרוב הזה יישמר גם ליום שבו תעלה הצעת החוק להצבעה".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 06:53 |
|
| |
איך מעיזים כאן להביא דברים שנאמרו נגד ה' ומשיחו. הרי ש"ס עושה רק מה שמועצת החכמים בראשות המרן מורה להם. לכן האומר דברים נגד ש"ס כאילו דיבר נגד מועצת החכמים. למחוק מיד. היזהרו בגחלתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 08:19 |
|
| |
הסדר מתי תבין.
מותר להביע דעות שונות, זה לגיטימי.
מותר לתקוף גם את ש"ס, זה לגיטימי.
בתנאי שזה נעשה בצורה עינינית.
אסור לתקוף רבנים גם אם הם לא בהשקפת העולם שלך!
אסור לכתוב דברי שטנה רק מתוך אמוק של שנאה, כמו שאתה עושה.
גם לי יש ביקורת, ואפי' ביקורת נוקבת נגד ח"כ של ש"ס, ונגד אלי ישי, והבעתי אותם לא אחת כאן בפורום.
ואני יכול להגיד לך, שביקורת שנכתבה כאן בעבר על ש"ס השפיע לא אחת, אבל זה רק אם זה נעשה בצורה ענינית ולא מתוך שנאה למה שש"ס מיצגת.
אבל הכל בצורה ענינית ולא ע"י סילוף האמת כפי שאתה עושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 08:42 |
|
| |
אני לא כותב מתוך שנאה, אלא מתוך אהבת מדינת ישראל ועם ישראל. אתם כותבים מתוך שנאה למדינת ישראל, ומי ששונא המדינה שונא גם את עם ישראל. אני שייך לציבור המוכן למסור נפשו עבור עם ישראל ומדינת ישראל, כי קיבלתי חינוך עם ליבה ואתם קבלתם חינוך ללא לב, שאת תוצאותיו ראינו בירושלים לאחרונה. ערבי רוצח יהודים, החרדים עומדים בצד וצופים ב"הצגה", ובחור עם ליבה שם נפשו בכפו ומחסל המחבל. אם זה היה קורא פעם אחת, אומרים מקרה הוא. אבל שלוש פעמים זה כבר תוצר של חינוך מעווות לעומת חינוך יהודי אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 11:11 |
|
| |
הסדר, אהבה למשהו אחד אינו בהכרח שנאה של מישהו אחר.
זה שאתה אוהב את המדינה לא אומר שאתה צריך לשנוא את ש"ס.
ההבדל ביננו אליך, שאתה אוהב את מדינת ישראל ואנחנו אוהבים את ארץ ישראל, זה ההבדל.
אתה רואה במדינה את ראשית צמיחת גאולתנו, ובנין הבית השלישי.
ואנחנו לא רואים את זה כך. אין שום קדושה במדינה כישות, קדושתה אינה קשורה לסממניה המדינה.
קדושת הארץ תלויה בקדושת אדמתה. גם כאשר הינו בגלות המשיכה הארץ להיות קדושה.
והבילבול הקבוע שאתה עושה הוא בזה שאת כל מירמורך על הציבור החרדי אתה מפנה לש"ס. אבל הרבה מהתופעות שאתה מדבר עליהם קשורות דוקא לציבור האשכנזי שמצביע ליהדות התורה או שאינו מצביע כלל.
לדוגמה הסיפור שהבאת על ההצגה שעמדו החרדים וראו, האם הם היו מצביעי ש"ס? תסתכל טוב בתמונות ותראה כמה אנשי ש"ס מתוכם אם בכלל, וכמה הם אשכנזים לסוגיהם.
אבל אותך זה לא מעניין אתה תתקוף את ש"ס. למה? ככה!
ולגבי המדינה, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המסקנה שיש שנאה למדינה.
זה שאני לא מקבל את המדינה כדבר קדוש כספר תורה (כפי שאתה רואה) לא אומר שאני שונא את המדינה.
אני אזרח המדינה, שרתתי בצבא, משלם מיסים (והרבה מיסים) ושומר חוק, כפי שהיתי שומר חוק אם היתי גר בצרפת או בארגנטינה.
והסיבה שאני כאן ולא שם, זה לא בגלל קדושת המדינה, אלא בגלל קדושת הארץ!
הסבא של סבא שלי שעלה לארץ והקים בית ותרם המון כספים לבניין הארץ, עשה זאת על אף שלא היתה מדינה אלא עשה זאת בגלל קדושת הארץ.
ובמשך אלפיים שנות גלות התפללו היהודים "ותחזנה עיננו בשובך לציון ברחמים" לא התכוונו למדינת ישראל, אלא לארץ ישראל!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 13:05 |
|
| |
מבחינתי אין הבדל כלל בין חרדים אשכנזים לספרדים בשנאתם למדינה. אלה שהתפללו בגלות "ותחזנה עינינו,,," לא רצו לעלות לארץ. אלה שלא התפללו באו כחלוצים והקימו המדינה.כך שאין קשר בין התפילות לזיקה לארץ, ההפך ככל שהתפללו יותר לא עלו. אין בזה חדש, גדולי ישראל בגלות בבל סרבו לעלות לארץ עם הצהרת כורש, ורק פשוטי העם עלו בתחילה. האשכנזים מנהג אבותיהם בידיהם שלא רצו לעלות, ואין פלא שגם כיום מייחלים לחיסול המדינה. אולם הספרדים חיכו בכליון עינים לעלות לארץ, וכשבאו שליחי המדינה הציונית להעלותם, מסרו נפשם ועלו בספינות רעועות לארץ, כאן היו חלק מהציבור הציוני שבנה, סלל, נלחם לביסוס ובטחון המדינה. עד שהוקמה ש"ס והצטרפו לחרדים שונאי המדינה, לא כולם רק מיעוטם לשמחתינו, אימצו את כל הרעות החולות של האשכנזים החרדים. לא עובדים. לא משרתים בצבא. ואוכלים לחם עוני שהמפלגה מספקת להם מתקציב המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 14:54 |
|
| |
הסדר, אתה שוב נסחף ומדבר לא לעניין......
מתוך דבריך אני למד כי אינך אדם דתי כלל וכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 17:52 |
|
| |
עד מתי תקשקש עם הכללות.
ניכר שיש לך שנאה אישית נגד הספרדים, ולכן אתה לוקח כל איזו אמירה או האשמה ומכליל ומכליל ומכליל.
תאמין לי שהחברים פה מבינים יותר ממך גם בלימודי חול וגם בלימודי קודש.
ואתה יצור מתוסכל שמדבר בכלל לא לעניין. איך ניתן לענות לך?
לא משנה מה חינכו אותך. אני למשל לא מוכן לאהוב מדינה שמפנה יהודים באכזריות מביתם. אז אני נגד עם ישראל? המדינה נגד עם ישראל.1
אני לא מוכן לאהוב מדינה שהיא מפלה את הספרדים. שאת הספרדים תקעו בעוני ובקור ובמחסור וגזרו חליהם חיים קשים בעיירות פיתוח.
אני נגד המדינה שמפלה ספרדים כל הזמן. ואני כן בעד עם ישראל.
כשהמדינה תיפול לידיים שלנו אני יהיה בעד המדינה, ואז נראה אותך מדבר בעד המדינה..
אתם מעדיפים שהחילוניים ישלטו בראש ולא החרדים, כ"ש שלא הספרדים.
|
| נשלח ב-29/7/2008 19:42 |
|
| |
הוא אשר אמרתי.
הסדר אינו דתי כלל.
ולדעתי הוא בכלל אשכנזי.....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 07:10 |
|
| |
הוא גם מדבר בין תפילין של ראש לתפילין של יד. אינו מקשיב לשיחות המרן במוצאי שבת. הצביע שנוי. והכי גרוע לא לוקח שוחד וקצבאות כי חי מיגיע כפיו. לפי התנהגותו זו כנראה צאצא גרים משבטי הברבים במרוקו שבאו בקשרי חיתון עם היהודים שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 11:33 |
|
| |
אתה כנראה מכת הערב רב של הכוזרים שנתערבו במאה הקודמת בבני ישראל.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|