|
|
| נשלח ב-26/8/2008 18:24 |
|
| |
תגיד לי מה הקשר בין שרות צבאי לציניות בת ימינו.
אני לא ציוני בהגדרה של הצל וחבריו.
אבל אני ציוני בהגדרה היהודית.
ההורים שלי עזבו את ביתם ופרנתם שהיתה בשפע ועלו לארץ ישראל בחוסר כל.
עבדו בארץ בעבודת כפיים ושמחו כי הם זכו לעלות לארץ ישראל ולחנך את ילדיהם על פי דרך תורה. ולראות בנים ובני בנים עוסקים בתורה.
גם אני שרתתי בצבא כ- 3 שנים ועוד שנים במילואים, אבל גם אני מעריך ומוכיר את אלה שיושבים ועוסקים בתורה ותורתם אומנותם.
להחזיר עטרה ליושנה היא לחיות כיהודי מאמין בארץ ישראל על פי תורת ישראל ולא על פי תורת הרצל, שחלם על הגנב היהודי הראשון....
אתה פשוט לוקח את מה שקרה בציבור האשכנזי ורוצה להדביק אותן אלינו, אבל אתה טועה ומטעה ואמשיך לומר לך את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 19:48 |
|
| |
אתה אינך דוגמא מייצגת של בוגר מערכת החינוך של ש"ס. בוגריה אינם משרתים בצבא, 99אחוז מבניו ונכדיו של הרב עובדיה ורבני מועצת החכמים אינם משרתים בצבא וזו ההוכחה. עם ישראל נמצא במלחמה מתמדת מאז הקמת המדינה.ובמלחמה יוצא חתן מחדרו וכלה מחופתה להילחם. איפה כתוב כי אברך פטור מלהילחם?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 21:10 |
|
| |
הסדר, בוא נראה מה כתבת.
1. אתה אינך דוגמה מייצגת. למה כי אני אנטי תזא לתאוריות שלך?
2. בוגריה אינם משרתים בצבא. ככה גורף? יש לך הוכחות? נתונים אמפירים, או סתם תחושות בטן?
3. 99 אחוז מבניו ונכדיו של הרב עובדיה ורבני מועצת החכמים אינם משרתים בצבא. שוב נתון מוטעה ומטעה.
לרב 5 בנים 20 אחוז מהם שירתו בצבא!
אבל אל תביא את הרב כדוגמה, כי הוא לא דוגמה כמו שאתה טוען, לא כל עם ישראל גאונים.
אבל מה לעשות כל בנין, 100 אחוז מהם גאונים, תלמידי חכמים, ראשי ישיבות ורבנים גדולים!
כך שהם לא דוגמה.
אבל מה לעשות אצלך זה לא עובד כך, כשמתאים לך אתה אומר לא כולם גאונים, כשמתאים לך אתה מדבר הפוך.....
גם לגבי הנכדים, אתה כותב בלי לדעת. אתה יודע כמה נכדים של הרב שירתו בצבא? אני מבטיח לך שאתה כותב בלי לדעת את הנתון האמיתי.
חוץ מיזה, גם אם אחד שירת זה כבר לא 99% שלא משרתים, רק לידיעתך.
4. וזו ההוכחה. שוב שטויות ראה לעיל.
5. עם ישראל נמצא במלחמה וכו' אתה יודע מתי חתן וכלה יוצאים למלחמה? רק במלחת מצווה. ודאי שאיננו במלחמה מתמדת בהגדרה של מלחמת מצווה. כי כאשר החתן והכלה יוצאים, הרי שגם אתה ואני צריכים לצאת, ואם אנחנו יושבים בבית ומקשקשים במחשב סימן שאין עכשיו מלחמת מצווה. ואתה כותב סתם בשביל להכפיש.
6. איפה כתוב שאברך פטור מלהילחם? עיין ברמב"ם ונו"כ הלכות שמו"י פרק יב.
חוץ מיזה היום בשונה מתקופת התנ"ך הכמות אינה משנה אלא האיכות והנשק המתקדם שיש לכל צבא. ולצבא לא חסר היום חילים והצבא פוטר שליש מכל מחזור כי יש לו מיותרים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:06 |
|
| |
בניו של הרב כיהנו כרבנים בשכר, לא שרות סדיר, אלא מקום עבודה תמורת משכורת יפה. על פי היכרותי עם הנושא כל הרבנים הצבאיים מיותרים לחלוטין ואוכלי חינם. גם בצבא יש פרזיטים. למעט הרבנים העוסקים בקבורה. נדמה לי כי תלמידיו של רבי עקיבא היו לא פחות גאונים מבני הרב, וכולם שרתו בצבא בר כוכבא. בצבא יש מחסור חמור בחיילים לוחמים ואיכותיים, זו הסיבה לנסיגות ולהתנתקויות שהיו ועוד יהיו, השתמטות החרדים היא הסיבה העיקרית, ואותם רבנים הקוראים להשתמטות, הם הדורשים כסף מהמדינה לתמוך בנסיגות, שנאמר: הרצחת וגם ירשת, עושים מעשה עשו(מוכרים המכורה בנזיד עדשים) ומבקשים שכר לבית יעקב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 16:51 |
|
| |
הסדר, עכשיו כמות השטויות שכתבת הגדישה את הסאה.
כמה שטויות בתגובה אחת.
אין לי כוח לענות לשטויות שלך.
עוד מעט גם תכתוב שהקב"ה משתמט ולכן בא פינוי ההתנחליות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 17:14 |
|
| |
מה אתה מבלבל את המח רק לפני חודש נכד של הרב
קיבל מצטיין ממר"ם אין לי כח להסביר לך מה זה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 18:21 |
|
| |
בוא וראה מה בין הדור שאליו אתה וחברך פיללתם, לדור שאליו אני פיללתי. מעשה שהיה ופורסם בעיתון בסיום מלחמת לבנון השניה. במירון היית ישיבה שחורה, משהחל ירי הטילים, חששו רבני הישיבה לגורל תלמידיהם, ולמרות שהתורה עצמה מגינה, כדברי חז"ל, וכדי שלא תכלה רגל תלמידים מן הישיבה, החליטו להעתיקה לירושלים. שכרו מבנה, שכרו מורים,והמשיכו בלימודיהם. בעיר נהריה היית ישיבת הסדר, משהחלה המלחמה וירי הטילים ירדו תושבי העיר למקלטים, ביניהם קשישים חולים וערירים. תלמידי הישיבה הפסיקו לימודיהם, והחלו בפעולות התנדבות בקרב ניצרכים אלה. דאגו להם למזון, תרופות, וכל מה שצריכים עקב חוסר יכולתם לצאת מהמקלטים. אולם התנדבות זו לא ארכה זמן רב. תוך כמה ימים גויסו למלחמה ויצאו לקרב. לקראת סיום המלחמה פורסם בעיתון, כי בעלי עסקים בצפון שעסקיהם נפגעו עקב המלחמה יפוצו על ידי המדינה. יום אחרישנסתיימה המלחמה, הופיע נציג הישיבה השחורה במשרד האוצר, ובידיו מסמכים המעידים על ההוצאות הנוספות שנגרמו לישיבה עקב המלחמה. פקיד האוצר עמד נדהם מול החוצפה החרדית ואמר:"אינך מתבייש? עוד לא קברנו המתים, עוד לא תמו ימי השבעה, ואתה כבר רוצה כסף? נציג הישיבה לא הבין מה כל זה שייך לו, הרי פורסם כי המדינה תפצה עסקים, ובישיבה עוסקים בלימוד תורה, ובסך הכל מילא אחר ההוראות כדי לקבל כסף המגיע לישיבה. ובאותו זמן שנציג הישיבה בא לקבל הכסף, השתחררו חיילי ישיבת ההסדר מהמלחמה, חלקם נפצעו, וחלקם נהרגו. ולכן דבר ראשון שעשו המשתחררים זה לבקר את חבריהם הפצועים, וכן לנחם המשפחות האבלות. שתי ישיבות, תורה אחת? האחת, ללמוד וללמד לשמור ולעשות, לקדש שם שמים ברבים. השניה, ללמוד וללמד, כדי להשתמש בתורה קרדום לחפור בה. " כי דורש דמים אותם זכר"- ישיבה שחורה. "לא שכח צעקת ענווים"- ישיבת הסדר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 18:55 |
|
| |
כשאלעזר שטרן יצא נגד ישיבות ההסדר ליבי נחמץ לא הבנתי מאיפה
הציניות הרשעות. עכשיו התמונה מתחילה להתבהר
|
|