| נשלח ב-4/8/2008 10:20 |
|
| |
למה חשבתי מיד שלילי?
לפני כמה ימים פגשתי בחור נחמד נראה בגיל שלי , יצא ודברנו על הזה נושא וזהו ,לאחר כמה ימים שוב פגשתי אותה ודברנו והוא אמר לי שהוא גרוש , מיד במוח שלי אוטומט מה חסר בו אולי הוא שרוט/לא ברור ,מיד הסתכלתי איך מתלבש נקי מסודר ,
אח"כ כעסתי על עצמי איך בכלל יכולתי לחשוב כך , יכול להיות שהוא נורמלי ויותר נורמלי ממני , מה בגלל שהוא גרוש יש לו בעייה? אולי אשתו הייתה הבעייה חולה/כדורים וכו , אולי הם לא הסתדרו פשוט לא הלך,
למה חשבתי עליו שלילי מייד במוח ? כי זה מה שחברה חשבת אליו? ואולי גם עלי בחור מבוגר רווק החברה חשבת שלילי ?
האמת אין לי שום סטיגמה שלילית על גרושים אלא להיפך , אני יצאתי אם גרושה ללא ילדים בחורה נהדרת טובה רצינית מידות יראת שמים משכילה וכו אבל היא הייתה סגנון שונה ממני לחלוטין ,לכן לא הסתדר אם לא הייתה בעייה זאת הייתי מתחתן איתה בכיף ,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 22:33 |
|
| |
בגלל הסטיגמה. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 13:58 |
|
| |
טופ גיר,
מסכים איתך.
אגב, אתה רואה את top gear?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 03:16 |
|
| |
סטיגמות הם הכללה וכל סוג של הכללה הוא סוג של שקר..
הסטיגמות באו כדי "לעזור" לנו לסנן ולסדר מידע בצורה נוחה...הרי אם נבחן כל אדם לגופו זה המצב האידיאלי אבל זה דורש הרבה משאבים מהמח אז אנחנו מכלילים קבוצות ומדביקים להם תכונות.. זה קיים בכל החברות אצל הציבור החרדי האפקט הזה הוא הרבה יותר חזק..ההכללה היא כמעט אוטומטית .. "באיזה ישיבה/סמינר את/ה לומד/ת?" ..באיזו חסידות וכו'..ולפי זה יקבעו מי אתה.. לעיניננו.גרוש/ה כן יעוררו איזשהיא הרתעה אבל אם כל השאר מתאים אז לא צריך לחשוש..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 01:36 |
|
| |
כששומעים את המילה גרוש, חושבים מיד על אהבה שהיתה והבחור לא הצליח לשמור עליה.
אבל פעם היה לי ר"מ שאמר, לא כל מפתח זהב מתאים לכל מנעול זהב.
ולפעמים גם המפתח שהתאים מתעקם, אז צריך מאד להשתדל ולהתפלל גם אחרי שמתחתנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 23:40 |
|
| |
מה לעשות?
'גרוש/ה' זה מרתיע קצת.. אבל באמת, כשנחשוב על זה לעומק....
החברה שלנו בנויה על כללים חברתיים, מקובלויות וכמובן-סטיגמות. אילו הדברים החזקים המאפיינים את הציבור החרדי. אחרת לא היה קורה מה שסיפרה יעל באחד האשכולות על הרכילות שנפוצה אחריה בעקבות מעשה תמים שפורש בצורה מכוערת.. מה לעשות? איך אפשר להתמודד עם זה? .. רוב האנשים הולכים שבי אחרי החברה ואחרי הסטיגמות המודבקות על מגוון אנשים, ויש כאלה שמשכילים לבדוק לגופו של עניין ולא לדון ולשפוט בצורה מכלילה את רוב האנשים הלבושים בצורה כזו או אחרת או שאפשר לראות הכללה גורפת על עידה כזו או אחרת.. וכמובן א"א לפספס את ציבור הגרושים ו.. הרווקים הבוגרים.. וזה חבל.
יום אחד, כשנצא מהצימצום המחשבתי ונוכל לבדוק כל אחד לגופו של עניין נרוויח הרבה יותר עומק ופנימיות ע"פ שפיטה חיצונית וחברתית..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 22:59 |
|
| |
כמה ציני מצידך..
ואחרי שהבנת, אין לך מה להוסיף?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 21:19 |
|
| |
סטיגמות הם חלק מחיינו. בין אם נרצה בין אם לא.
|
|
|
|
|