בית פורומים שידוכי חרדים

מוכנה לשמוע עכשיו גם בחור עובד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2008 19:21 לינק ישיר 
מוכנה לשמוע עכשיו גם בחור עובד

הציעו לי בחורה בערך בגיל 26 שעד עכשיו מבחינתה בחור שעובד זה סוג ב והלאה , היא רצתה בן תורה,
היום היא מוכנה להתפשר ולשמוע גם בחור שעובד,

אני כבר מגיל 23 עובד ולומד  סיימתי כעת ללמוד את תואר  ,  אני אף פעם לא יצאתי עם בחורה שרוצה בן תורה ,אף פעם לא היה לי שאיפה להיות אברך,אני מרוצה מדרך שבחרתי,

האם כדאי לצאת עם בחורה שעד עכשיו  חשבה שאתה סוג ב היום מוכנה לצאת איתך ? קשה לי לצאת אם סגנון של בחורה כזאת,
את הסיבה למה החליטה לשנות דרך ולצאת גם עם בחור עובד לא יודע,

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 15:05 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
היא בטח עשתה זאת כי בינתים שום בחור לומד לא מצא חן בעיניה והיא החליטה להרחיב את האפשרויות...
ואם זה כך, אז יתכן שהיא לא שלמה עם עצמה.

מצטרפת לדברייך,

"כשאתה קופץ מרוב שמחה, תיזהר שאף אחד לא יזיז את האדמה מתחת לרגליך,"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 08:10 לינק ישיר 

ליטאי613
אתה צודק שווה לפגוש ואין מה להפסיד בדרך כלל  ,אבל דברתי עם בחורה והבנתי שהיא עדיין לא סגורה עם עצמה על השינוי כיון ,ועדיין רוצה קצת מסגנון הקודם וקצת מסגנון החדש ,
אני לא אמור להתבלבל איתה לי יש קו ברור אם גמישות מינימלית ,
אני חושב שהחלטה לא לצאת איתה נכונה לאור מצב הנתון ,
במיוחד שיש לי הצעה יותר מתאימה לסגנון שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 02:01 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
לא נראה לי רעיון טוב. אולי בסוף תפסיד אותה?
ומה תפסיד אם תפגוש אותה? 65 שקלים של דייט ראשון? שווה את הסיכון.

לפי התיאור הוא מעדיף לא להיות בחירה מחוסר ברירה אצל הגב' הנ"ל. כי כך הוא יסבול כל החיים מכך שהוא לא נמצא בגדם שחינכו אותה אליו.

הוא מצפה שהיא תראה את העולם בעיניים יותר ריאליות ואז הראש שלה ישתנה והיא תהא כשירה יותר לבוא בקהל עליו נמנה אלי.

אם אחר "ילכוד" אותה קודם ברשתו, אז שהוא יסבול כל החיים (או לא) ולמה אלי צריך לחיות בחשש שהוא עומד לסבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 01:02 לינק ישיר 

לא נראה לי רעיון טוב. אולי בסוף תפסיד אותה?
ומה תפסיד אם תפגוש אותה? 65 שקלים של דייט ראשון? שווה את הסיכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 00:15 לינק ישיר 

החלטתי לבנתיים לא להיפגש איתה ולתת לה להתגבש עם הדרך החדשה שבחרה ,
וגם עדיף שתתחיל לצאת עם בחורים עובדים כדי שתבין את המהות של זה ,
ומה השלכות של זה על  העתיד , אולי בהמשך ניפגש מי יודע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2008 21:15 לינק ישיר 

לך על זה.
ואל תשכח לעדכן מה היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2008 11:27 לינק ישיר 

הבנת את זה ממנה או ממה שאמרו עליה?? כי אם ממנה הבנת- אז לא הייתי נותנת לזה סיכוי. אבל אחרת, הייתי נותנת לזה צ'אנס של פגישה כדי לברר את העניין.
בגדול, קשר נבנה על ערכים ושאיפות תואמות, או לפחות אותו כיוון.. וכשיש פער בנקודה זו, זה הרבה יותר מבעייתי. כי זה החיים האמיתיים, כשכל אחד יתקדם למטרה שלו והם לא יהיו תמימי דעים אז מה יש להם לעשות יחד? ואיזה חינוך ינחילו? ואיזה זוגיות תהיה בכלל?? בלאגן אחד גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2008 09:21 לינק ישיר 

קוטבית

אכן בעייה שלי איתה זה פער של השקפה
היא כל זמן חשבה על אברך זה דמות שהייתה מונחת לה  בראש , זה דמות שהייתה רוצה להיות איתו לראות לחברה שהיא חייה בה ,  זה דמות שרצתה שילדים שלה יראו  ויקחו דוגמה ,

אני לא הדמות שתמיד רצתה ,  כי השקפה הבסיסית שלי שונה ,

יש בנות שרוצות אברך בגיל צעיר כי חונכו כך/כל חברות מתחתנות אם סגנון כזה ,אבל באמת זה לא מעניין אותם כל כך
עם ימצאו בחור טוב ברמה  שעובד ולא נראה רחובי בלבוש אלא כמו בחור ישיבה יתחתנו איתה ,

היא הבנתי שזה היה הדגל שלה כל זמן בן תורה ,אברך ,עם כל המשתמע מזה ,
יש הבדל משמועתי בין 2 סוגי בנות האלה ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2008 02:52 לינק ישיר 

קוטבית כתב:
בחורה ששואפת לבחור ישיבה שילמד כל חייו ויקדיש את עיתותיו כאברך כולל, לא תסכים בנקל, אם בכלל..- שיצא לעבוד גם אחרי 6- 7 שנים.. כל חייה היא רוצה להקדיש ולהתמסר לת"ח.
ואין מה להשוות בחור צעיר שיוצא לעבוד.. ולא צריך לדאוג כלל לפרנסתו או פרנסת בית.. לבין גבר בשנות ה-30 שלמד עד אז ויוצא מדוחק השעה לפרנסת ביתו.

אכן על חשש זה כתבתי לא מכבר, שיש לבחון שלא מדובר בבחורה שתקבור את חיי משפחתה מכח שאיפותיה:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2460987&forum_id=17053

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2008 01:56 לינק ישיר 

שרפ, לא נראה לי שהבעיה שלה היא ההרגשה לגבי בחור עובד או זה שיוצא מתלמודו לנישואין.. יש כאן פער בהשקפה. בחורה ששואפת לבחור ישיבה שילמד כל חייו ויקדיש את עיתותיו כאברך כולל, לא תסכים בנקל, אם בכלל..- שיצא לעבוד גם אחרי 6- 7 שנים.. כל חייה היא רוצה להקדיש ולהתמסר לת"ח.
ואין מה להשוות בחור צעיר שיוצא לעבוד.. ולא צריך לדאוג כלל לפרנסתו או פרנסת בית.. לבין גבר בשנות ה-30 שלמד עד אז ויוצא מדוחק השעה לפרנסת ביתו.
אני מקווה שהעניין כאן לא מדובר בפער משמעותי.. ואם כן, זה כבר יתבטא בפגישות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 23:29 לינק ישיר 

יש גם נקודה נוספת.
נניח שהיא היתה מתחנת עם "בן-תורה" בגיל 20, האם לא יתכן כי כשהיא תגיע לגיל 26 הוא יצא לעבוד?
אז היא חסכה את ההתלבטויות עימו האם לצאת או לא.

נקודה אחת שיש לחלק היא שנישואין מהישיבה גם אם אח"כ בסמוך יוצאים לעבוד זה כנראה הרגשה אחרת מאשר נישואין עם בחור שכבר עובד. אבל בגיל 26 היא כנראה יכולה לוותר על רגשות אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 21:59 לינק ישיר 

ואני מבינה גם את ההסתכלות שלך, אתה לא רוצה להיות בצד הנחיתי, ושלא תעשה טובה שהיא יוצאת איתך וכד'.. שלא תחשוב לרגע שאתה לא ברמה שלה וכד' 
אתה שלם עם הדרך שלך, והיא עם הדרך שלה.
אבל, זה שהיא הסכימה בדעתה להיפגש איתך זה אומר שהיא שינתה תפנית בהסתכלות שלה. והיא פתוחה לקבל סגנונות נוספים.. ז"א שהיא תבוא לבחון את הבחור לעומק ולפי האישיות ולא תקטלג לפי סגנון מסוים. 
תן לזה צ'אנס כפי שעודדו זאת משתוקקת ומשגיח.
 ושיהיה לך הצלחה רבה! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 21:15 לינק ישיר 

אלי ידידנו,
כמו שאמרה משתוקקת, כשהבחורה הגיעה לגיל הזה היא נאלצה לשקלל מחדש את ציפיותיה לקראת העתיד, היא חשבה והגיע למסקנה שמה שהיא ציפתה לו עד עתה אינו מתאים עבורה, ולכן היא בוחנת נתיבים אחרים.
לעניות דעתי אין לך מה לחשוש מלנסות ולהפגש עמה. give it a try.

שתזכה בעז"ה בקרוב לזיווג הגון משורש נשמתך
ושהקב"ה יהיה בעזרך ובעזר כולנו וינחה אותנו בעצה טובה מלפניו.

משגיחשליטא

בכל עניין, בכל שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 20:59 לינק ישיר 

בחורה שהגיעה לגיל 26 ועדיין לא מצאה את זיווגה, נאלצת לשקלל מחדש את הציפיות שלה לקראת העתיד. היא חייבת להרחיב את האפשרויות שלה כי השוק שעומד לפניה בגיל הזה הוא שונה. אני לא הייתי מסתכלת על זה באופן שלילי. להיפך אני חושבת שמי שלא עושה צעד בכוון כזה פשוט לא קוראת את המפה נכון. לא תמיד הרצוי הוא המצוי וצריך להיות מחובר למציאות ולא לדמיון.
אתה לא סוג ב' בשבילה כעת. זה היה לפני מס שנים. היום היא רואה את זה אחרת.
ואני בטוחה שגם את הבחורים העובדים היא תסנן-כאן אתה יכול לעמוד על העקרונות שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2008 20:08 לינק ישיר 

היא בטח עשתה זאת כי בינתים שום בחור לומד לא מצא חן בעיניה והיא החליטה להרחיב את האפשרויות...
ואם זה כך, אז יתכן שהיא לא שלמה עם עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מוכנה לשמוע עכשיו גם בחור עובד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext