בית פורומים שידוכי חרדים

הם לא אשמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2008 18:57 לינק ישיר 
הם לא אשמים

בזמן אחרון אני קורא הרבה כאן בפורום על נושא שבחורה אמורה לשלם על בחור כסף לדירה,
הבחורות מתלוננות על הבחורים איך אפשר לבקש סכומים כאלה , אין להם לב לבקש מההורים שלי סכום כזה וכו,

אני למדתי בישיבה עד גיל 23 , בחור בגיל 21/22 אין לו ראייה בוגרת כדי להבין מה זה כסף וגם אף פעם לא יצר שקל
בכוחות עצמו, בישיבה יש אוירה שצריך לדרוש כסף מי שמקבל יותר כסף  נחשב כאלו הוא קיבל שידוך טוב יותר ,
לבחור בגיל הזה אין  הבנה מה זה בדיוק חיי נישואין בקושי מסבירים בישיבה על נושא , מה לבחור איך לדעת מה מתאים איזה קווי אופי מתאים וכו  רק אחר האירוסים יש קצת עזרה בנושא ,

לכן הבחור לא אשם בדרישה שלו לכסף וזה לא מגיע מרוע לב אלא תרבות שיש בעולם הישבות , צריך לתת את התשומת לב יותר אל הרבנים בישיבה שיחנכו ויכונו את הבחורים להסתכל יותר על התאמה אישית של הבחורה ולא על מצב כספי ,
הרי זה השאלה הראשונה ששואלים על בחורה מה מצב כספי בבית? לאדם מצד זה נשמע מאוד מאוד מוזר ,

מיזמן רציתי לכתוב על הנושא הזה , וחיכתי עד בן הזמנים שיש הרבה בחורי ישיבות שקוראים ,

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 22:40 לינק ישיר 

וואו, אברימלה... צר לי לאכזב אותך.
מכירה לא מעט משפחות שאין להם הכנסה מסודרת כי בצפון זה בעיה למצוא עבודות... אלא אם כן אתה עובד כבר כמה שנים טובות או נכנס בקומבינה.
בשפע אין עבודות, אבל בפשע יש עבודות, בעיקר בחצור, לצערינו כל שבוע משהו אחר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 19:59 לינק ישיר 

אברימלהה כתב:
לידעיתך מר שרפ אברך חסיד גור מחצור הגיע לפני כמה חודשים לאדמו"ר מגור וביקש לעבור למרכז.

ענה לו האדמו"ר אלו שגרים בחצור כמעט ולא מגיעים להתלונן על פרנסה כי יש שם בפשע לעומת זאת במרכז כמעט כל אדם שני מתלונן על פרנסה.

וזה מאוד נכון כי בצפון יש עבודות בלי סוף כמובן למי שרק רוצה. מי שלא רוצה גם במרכז או לא משנה איפה לא ימצא!!!

בדרום יש כעת הרבה פחות מקומות עבודה אבל בעתיד אני בטוח שזה ישתנה כי יש הגירה כללית מכל אכלוסיות המדינה הגירה מאוד חיובית לדרום.

השאלה היא כמובן במה היה העיסוק של האברך.

יתכן שבאזור חצור יש יותר מקומות בכוללים, אך פחות מקומות בהנהלות של חברות עסקיות מאשר באזור מרכז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 18:03 לינק ישיר 

לידעיתך מר שרפ אברך חסיד גור מחצור הגיע לפני כמה חודשים לאדמו"ר מגור וביקש לעבור למרכז.

ענה לו האדמו"ר אלו שגרים בחצור כמעט ולא מגיעים להתלונן על פרנסה כי יש שם בפשע לעומת זאת במרכז כמעט כל אדם שני מתלונן על פרנסה.

וזה מאוד נכון כי בצפון יש עבודות בלי סוף כמובן למי שרק רוצה. מי שלא רוצה גם במרכז או לא משנה איפה לא ימצא!!!

בדרום יש כעת הרבה פחות מקומות עבודה אבל בעתיד אני בטוח שזה ישתנה כי יש הגירה כללית מכל אכלוסיות המדינה הגירה מאוד חיובית לדרום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 17:56 לינק ישיר 

אני לא מבין.
לגור מחוץ לאזור המרכז יוצר בעיות תעסוקה משמעותיות.

כאשר היתה מאורס, התלבטתי היכן לגור בין ישוב מזרחית מירושלים לישוב בין ירושלים לתל-אביב. אשתי ואני נפגשנו עם לקוח שלי שגר בישוב השני, פרטנו באוזניו את ההתלבטות, הוא יעץ להעדיף את הישוב שהוא גר בו, בין ירושלים לתל-אביב.
הבחירה התבררה כמוצלחת.
כאשר צברנו מספיק כסף, מיהרנו לעבור לאזור המרכז, מה שהקפיץ לנו את היכולות לרכוש השכלה ותעסוקה.

כיום ההנחה היא שמי שלא גר באזור המרכז (חדרה-גדרה) הוא מחוץ למיין התעסוקתי במדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 17:27 לינק ישיר 

הכלפתוס. אני הייתי חי בעיר ערד אחת מהרחוקות ביותר במשך 5 שנים את לא צירה לספר לי מה זה לגור רחוק.

הפוך אני טוען שזה טוב ואין יותר טוב מזה.

אני רק אומר שמחינת הבחור זה כאילו מסתכן בלגור רחוק.

אפילו שאני טוען שלגור בערד או בחצור זה הרבה יותר טוב עשרת מונים מאשר לגור בבני ברק וכל אזורי המרכז.

בע"ה אני ירחיב ע"כ יותר מאוחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 16:37 לינק ישיר 

חמודה,
לא נראה לי שאת מבינה כמה עולה פה דירה..
נכון, יש פה בצפון אזורים קצת פחות מוצלחים והם יותר זולים אבל חצור, צפת, טבריה והאיזור מאוד מקבילים כמעט למחירים של המרכז...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 12:44 לינק ישיר 

לגור במרכז או יותר מדוייק, לקבל דירה במרכז. פרושו של דבר : להיות בעל נכס יקר...

תוקן על ידי משתוקקת ב- 19/08/2008 12:44:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2008 11:30 לינק ישיר 

חנושנוש..
רוצה להסביר לי מזה לגור במרכז?
אני שם כמעט 3 שנים.. אבל אולי יש משהו שנסתר מנגד עיניי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 11:05 לינק ישיר 

בס"ד

מה לעשות, אני לא מכיר ראשי ישיבות שאומרים לתלמידיהם לבקש דירה.
בטח לא היום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2008 10:50 לינק ישיר 

הכל תפוס, נדמה לי שכדאי שתשתי כוס מים קרים ותחזרי בך במקצת.....
כנראה את לא מבינה מזה לגור באזור המרכז...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 10:44 לינק ישיר 

מסתכן לגור בערד או בחצור??
מה רע בחצור או בערד?
בחצור יש אוכלוסיה די גדולה של חרדים
מקומות נידחים???????????????????????????????????
בינתיים כל המקומות הנידחים האלה מלאים בבין הזמנים...
למה? דווקא כשיש חופש אתם באים לפה??
להינות מהנוף הנידח ולחזור לבועת הזיהום שלכם במרכז?
או לירושלים המלאה בפיח ובשבבניקים?
אולי באמת כדאי שתחזרו למקומות שלכם ותתנו לנו ליהנות מהנוף בשקט!

עיצבנת אותי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 01:01 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:

לא!
לא זה מה שצריך להיות...

אתה לא תהפוך את ראש הישיבה לטרוריסט.

ההורים יפסיקו לתת ואז הבחורים יראו שאף אחד לא נותן וירידו את דירושתיהם למינימום.
זה בעייתם של ההורים שמשלמים.
מי שלא מספיק חזק, שיסבול!
ולא יבלבל את המוח.
שלא יבכה...

צר לי שימי אבל יש לי מידי פעם הרגשה שאתה פשוט לא חי בעולם שלנו!!!

מאיפה התחיל כל המנהג המגונה הזה אם לא מהראשי ישיבות שהחליטו שכדי לקדם את הישיבה שלהם החליטו לבקש מהבחורים שיבקשו דירה כי אז זה נקרא שיש להם בחורים פצצות?

מאיפה התחילו 90% מהשטיות של הציבור הלטאי ואין לי כוח לפורטם כי רבים מאוד הם?

אני יכול למנות לך המון דברים ובעיות שלא פחות ולא יותר אך ורק ראשי הישיבות בשביל הכבוד שלהם ובשביל שהם יקראו מכובדים הם ביקשו מכל מיני בחורים דברים שהיום זה כבר ניהיה מנהג כי מי שלא יבקש היום הוא לא יקרה ראש ישיבה מכובד?

אם כל הכבוד הגדול שיש לי לראשי ישיבות ויש לי המון אני חושב שהגיע הזמן שלהם לצעוק גיוועלד ולעצור את הספינה לפני שנחזור לימי מיר בשנחאי שיהיו בחורים רווקים בגילי 50 60 די שבענו כבר מהדברים האלה.

אני יספר לך בדיחה שסיפר הרה"ג ר' מאיר שפירא זצ"ל.

פעם ר' מאיר שפירא הגיע לביקור בישיבת מיר והסתובב בין הבחורים ודיבר איתם בלימוד וראה שהם אריות ממש כך.
לאחר הסיבוב בישיבה הוא נפגש עם הראש ישיבה לא זוכר כרגע את שמו, והראש ישיבה שואל אותו נו ר' מאיר מה אתה אומר על הבחורים שלי? ענה לו ר' מאיר את האמת היה לי חלישות הדעת, שאל אותו למה? ענה לו אני רואה פה אריות בתורה שיושבים וידעים את כל הש"ס וכ'ו. ואני חצי מהם לא יודע. אבל אמר לו ר' מאיר בסוף התנחמתי שכשאני יגיע לגיל שלהם אני גם ידע כמוהם.

להזכירך כל ר' מאיר הגדול נפטר בגיל 39 כמדומני.

ואצלינו אצל החסידים לא היה את המושג הזה של לבקש דירות ומי שכן ביקש אז הוא ידע שהוא מסתכן בלגור בערד או בחצור או בכל מיני מקומות נידחים. ומה קרה? אין אצלינו בחורים טובים? אין אצלינו או בכל חסידות אחרת בחורים או אברכים שיודעים את כל הש"ס מה שאצל הציבור הלטאי אין את המושג הזה. כי אצל הלטאים לומדים סוגיה סוגיה.

אין לאף אחד היום ספק שהדרך החסידית היא זאת שניצחה ולא הלטאית....

אני רוצה לראות ראש ישיבה אחד שמכריז קבל עם ועדה שאצלו מי שמבקש דירה עף מיד מהישיבה. אני מוכן להמר לך שאולי ירשמו לשם 20 בחורים מכל הארץ ואחוז ההתענינות בשידוכים לגבי הבחורים האלה יהיה מיליון אחוז.

למי שיש בנות כמהה לשינו מהותי תקיף וחזק אבל הציבור הלטאי לא בנוי למנהיגות הוא לא בנוי שיהיה לו מי שיגיד לו מה לעשות הוא לא בנוי לזה שאם הראש ישיבה אמר אז כך צריך לעשות ובלי התחמקיות וכ'ו.

עזוב שימי אני יכול להאריץ עוד הרבה ולהביא לך הרבה מאוד דוגמאות כמה שהדרך של החסידים ניצחה וכמה שראשי הישיבות הלטאיות אם כל הכבוד להם הם אלו ורק הם שהביא את האסון הזה לעם שלנו ולדור שלנו. ורק הם אלו שצריכים לקום ולעמוד בשער ולעצור את השפיכות דמים המטורפת הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 21:56 לינק ישיר 

אברימלהה כתב:
אני כבר שבעתי מלכתוב בעניין ולצעוק גיוועלד!!!

אני לא מדבר עם הבחורים או על המשפחות.

אני מדבר ע"כ שכל ראש ישיבה צריך שיהיה אצלו תקנה שאם בחור מבקש דירה או עף מיד מהישיבה ואף בחור אסור לו לבוא לחתונה.

כמו שאצל ר' יגאל רוזן מי שמתארס לפני גיל 21 עף מהישיבה בלי שאלות בכלל כך חייב להיות לגבי דירות.

תבינו לא מדובר פה בכלל על תענוג או גלידה בטעם כזה או בטעם כזה מדובר פה פשוט על חיים ומוות. מתי כבר אנשים ישכילו את זה.

ולכל אלו שאומרים לי שלא רוצים חסידים ויש להם מינוסים בלי סוף אבל אני רוצה לראות לטאי אחד שיפסיק לבקש דירה עם הרב שטיינמן יגיד להפסיק. וכ'ו.

אני לא רוצה לפתוח את זה יותר מידי כי כבר נמאס לי לדבר על זה או לטחון על זה איך שתקראו לזה.

בס"ד

לא!
לא זה מה שצריך להיות...

אתה לא תהפוך את ראש הישיבה לטרוריסט.

ההורים יפסיקו לתת ואז הבחורים יראו שאף אחד לא נותן וירידו את דירושתיהם למינימום.
זה בעייתם של ההורים שמשלמים.
מי שלא מספיק חזק, שיסבול!
ולא יבלבל את המוח.
שלא יבכה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2008 20:31 לינק ישיר 

אני כבר שבעתי מלכתוב בעניין ולצעוק גיוועלד!!!

אני לא מדבר עם הבחורים או על המשפחות.

אני מדבר ע"כ שכל ראש ישיבה צריך שיהיה אצלו תקנה שאם בחור מבקש דירה או עף מיד מהישיבה ואף בחור אסור לו לבוא לחתונה.

כמו שאצל ר' יגאל רוזן מי שמתארס לפני גיל 21 עף מהישיבה בלי שאלות בכלל כך חייב להיות לגבי דירות.

תבינו לא מדובר פה בכלל על תענוג או גלידה בטעם כזה או בטעם כזה מדובר פה פשוט על חיים ומוות. מתי כבר אנשים ישכילו את זה.

ולכל אלו שאומרים לי שלא רוצים חסידים ויש להם מינוסים בלי סוף אבל אני רוצה לראות לטאי אחד שיפסיק לבקש דירה עם הרב שטיינמן יגיד להפסיק. וכ'ו.

אני לא רוצה לפתוח את זה יותר מידי כי כבר נמאס לי לדבר על זה או לטחון על זה איך שתקראו לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 08:06 לינק ישיר 

צודקת, הכל יחסי. זה פשוט מגדיל את פער הבגרות הנפשית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הם לא אשמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext