בית פורומים בחדרי חרדים נתניה

לראשונה האתיופים בנתניה מתאחדים במפלגה חדשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2008 15:14 לינק ישיר 
לראשונה האתיופים בנתניה מתאחדים במפלגה חדשה

סיעה חדשה על טהרת העדה האתיופית

לראשונה בנתניה יתאחדו בני העדה האתיופית ויתמודדו למועצת העיר ברשימה אחת. "אף פעם הקהילה האתיופית לא הייתה מאוגדת. זו היסטוריה", אומר יו"ר הסיעה, אסמרא אליו

אריאל נוי פורסם: 21.08.08, 07:38

לראשונה בנתניה יתאגדו נציגי קהילת האתיופים בעיר ויתמודדו בבחירות הקרובות למועצת העיר ברשימה אחת - "תקווה לשוויון". זו הפעם הראשונה שרשימה פוליטית של בני העדה האתיופית מתמודדת למועצת העיר בנתניה. בכלל, במליאת מועצת העיר אין כיום אפילו נציג אחד של הקהילה העדה.

לאסמרא אליו (60), תושב שכונת קריית נורדאו, נמאס מכך שהקהילה האתיופית בנתניה, המונה כ-14 אלף איש, אינה מאוגדת, ובמיוחד מכך שהעירייה אינה מקצה מספיק משאבים עבורה.

אליו, פעיל בקהילה, היה מורה לאנגלית ומתמטיקה באתיופיה ובשנת 1984 עלה לישראל. הוא עבד במחלקת החינוך בעיריית נתניה, ובמקביל סייע בהתנדבות לקהילת האתיופים. "החלטתי להישאר כמתנדב ומגשר בקהילה. עכשיו כולם מכירים אותי, במיוחד הצעירים אותם חינכתי ולימדתי.

"אני גם מתנדב בכל הארץ למען הקהילה האתיופית ואני מתרגם. בכל מצב אני רוצה לעזור לקהילה שלנו, במיוחד בנתניה, שהיא בין הקהילות הגדולות ביותר", הוא אומר.

לדבריו, הרעיון לאגד את כל נציגי הקהילה ברשימה פוליטית אחת עלה כבר בבחירות הקודמות, אך הדבר לא בא לידי מימוש. "הקהילה לא הייתה מאוגדת, זה לא אותו דבר כמו עכשיו. הפעם, כל נציגי הקהילה תחת סיעה אחת וזה ממש היסטורי", מדגיש אליו. "כשניכנס למועצה, נדרוש שיקצו משאבים רבים למען הקהילה בעיר, שרובה נמצאת במצוקה, גם בשל העירייה שאינה משקיעה מספיק בקהילה".

מעיריית נתניה נמסר: "בנתניה מתגוררים כיום כ-14,000 עולים מאתיופיה. בכל שכונה שבה הם מתגוררים הקימה העירייה מועדונים ומרכזי פעילות. בדרך כלל מוענקת אוטונומיה לפעילות של הקהילה, וכל גורם שפונה אל אגף הקליטה נענה על פי היכולות והתנאים בשטח, לקבלת מקום הפעלה לקהילה. משנת 2000 פועל מוקד הקליטה העירוני של עולי אתיופיה. במוקד, הממוקם בשכונת אזורים, פעילות ענפה של מידע, הרצאות, סדנאות, תעסוקה והכשרה, לצד פעילות לילדים ונוער".

מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3585407,00.html

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 15:15 לינק ישיר 

ואח"כ עוד  יטענו  שבנתניה  מנהלים  רשימה  שחורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 16:53 לינק ישיר 

לדעת רבים האתיופים רק הורסים את התדמית של נתניה
כל הזמן בעירייה אנחנו שומעים על מקרה אלימות וכדו' שמוערבים בו בני העדה האתיופים
רק הבעייה שהם נחיתים וכל פעם שתאשים אותם הם יגידו "בגלל שאנחנו אתיופים ? בגלל שאנחנו שחורים ? " דבר שלא נכון תמיד
יש מזל שהם בצד הצפוני של נתניה ולא התערבבו כ"כ בשכונות שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2008 02:03 לינק ישיר 

חבר מועצה אני מצטרף לדבריך
מה יוכלו האתיופים לשנות בכלל ?
עם כל הכבוד.....יהיה להם מנדט ?
אני לא כ''כ מאמין..............................

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים נתניה > לראשונה האתיופים בנתניה מתאחדים במפלגה חדשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext