בית פורומים עצור כאן חושבים

חוק הזהות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2008 13:30 לינק ישיר 
חוק הזהות

טענה#1 (הקדמה):
החושים הם מקור הידע היחיד שיש לאדם על העולם החיצוני לו.
מי שטוען שזו טענה שגוייה מוזמן להביא דוגמא סותרת (בימינו אין נבואה, ככה שהסעיף הזה נפסל)

ידע חושי מגיע לתודעה, שמבצעת עיבוד ואירגון של המידע.

טענת #2 (חוק הזהות):
עיבוד ואירגון נכון של המידע נעשה בהכרח תחת ההנחה שלכל אובייקט יש זהות מסויימת.
ברגע שהתודעה מתייחסת למשהו- היא מתייחסת למשהו מסויים.
אליו ולא למשהו אחר.
ברגע שהיא מתייחסת לאותו הדבר, רק בשינוי מאפיין אחד, למעשה היא כבר מתייחסת למשהו אחר.

במילים אחרות- תהליך מנטלי תקין מתאפיין בכך שהתודעה משייכת לכל אובייקט (שקיומו נצפה ישירות או בעקיפין על ידי החושים ) זהות מסויימת שכוללת מספר מאפיינים.
המאפיינים חייבים להיות ספציפיים משום שהזהות חייבת להיות ספציפית.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
טכנית, אדם יכול לטעון שהמציאות האובייקטיבית (זו החיצונית לתודעה) יכולה להכיל סתירות, ואובייקט דווקא כן יכול להכיל מאפיינים סותרים, או שאחד המאפיינים שלו לא יהיה ספציפי.
העיניין הוא שזה יהיה חסר ערך קוגניטיבי, וזה מצביע שבהכרח התהליכים המנטליים של הטוען אינם נכונים.
או במילים אחרות- זה יהיה מגוחך.

דוגמאות לטענות שנובעת מתהליך מנטלי שגוי:
1) המחשב שאני כותב בו נמצא לידי ובו זמנית הוא גם לא נמצא לידי. (מאפיין סותר)
2) מסך המחשב שלי הוא ברוחב של 15 אינץ' ובו זמנית ברוחב של 16 אינץ'. (מאפיין שאינו ספציפי)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 23:29 לינק ישיר 

אפיק
להיות מודעים לה'- שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה. זו המודעות,

לחיות לפי ציווי ה' כלומר מצוות התורה, זה לחיות לפי  מצוות שה' נתן, במידת האפשר, להמשיך ולפאר את העולם שהוא ברא,

לפרות ולרבות לזרוע ולקצור לבנות  להגות ולנגן לפתח טכנולוגיות חדשות כל יום, לפתח את הרפואה, בקיצור להמשיך את היצירה שה' התחיל, והטיל וציווה עלינו להמשיך במלאכתו= בשליחותו, זה התוכן של החיים,

להיות- ותחסרהו מעט מאלוקים- את העולם -זה בטוח שהוא ברא
.
הוא קבע את היעוד של האדם- לעבדה ולשמרה- כל המצוות האחרות הן מצוות  התנהגות ואורח חיים,

היתר הן ספקולציות אנושיות, או שהן נכונות או שלא, מה שבטוח שזה אולי. וגם בזה יש לי ספק

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 22:43 לינק ישיר 

ירוחם,
קבלה כשלעצמה פחות מעניינת אותי. אותי מעניין איפה אני חיי, ולכן אני שואל מה קיים.
זו השאלה שלי.

מתוך ויקיפדיה, המשמעות אליה התכוונתי:
מטאפיזיקה
  היא ענף של הפילוסופיה העוסק במתן הסברים אודות טבעם של המציאות, הקיום והעולם.

וידעת = זו מודעות. הפסוק אומר לי תהיה מודע לה'
איך, ירוחם? אני שואל בשיא הרצינות. איזה תוכן אתה מכניס לזה? איך אתה מקיים את ההוראה הזו?

לדעתך זה הגיוני שה' יבקש ממך משהו שהוא מעבר להישג ידך? הרי רשום בפירוש ש"לא יראה אדם פני וחיי". אתה מוסיף וטוען שכל תפיסה היא בילתי אפשרית.
אז מה נשאר לך בעצם?

נשמע מאד רוחני
ברגע שאדם מוציא מפיו את המילה "אני" הוא מניח שיש במציאות משהו "רוחני".
גם אני סקפטי לגבי אמיתות הקבלה, אבל צריך מינימום של הגינות, ולכן לבחון את הטענות שלהם לגופן.
בין היתר הם טוענים שהחיפוש הזה הוא חשוב ומרכזי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 21:49 לינק ישיר 

השימוש במונחים כגון מטא פיסי, נשמע מאד רוחני, אכן אני מאמין בתופעות מטא פיסיות, וקיום מטא פיסי, ולכן איני יכול לדון בתופאות הללו,

כי כאמור הן מטא פיסיות, ואני וגם אתה וגם כל האנשים שחיו חיים ויחיו. הם פיסיים, ואין הפיסי יכול להתמודד ולהבין את המטא פיסי,

וזאת התשובה גם ליד ה' ואף ה', תאוריים פיסיים, כי ידעה הריבון, שבני תמותה הבאים מטיפה סרוחה, וסופם עפר ורימה- כולם בלי יוצא מהכלל- לא יבינו תאור אחר, מעבר להבנתם הארצית.

על וידעת היום, שאתה עושה מזה כזו אידיולוגיה, כבר הסברתי לך נדמה לי את הפשט והפשטות בפסוק הזה.
וידעת = זו מודעות. הפסוק אומר לי תהיה מודע לה', ואז תשוב אליו,

זה שאנשים עוסקים במטא פיסי וקבלה, אין בזה כל דבר שלילי בעייני, כל זמן שהעיסוק הוא בגדר עיסוק למדני תרגילי מחשבה, ופרשנות לטקסטים, לא ברורים. אבל כשזה הופך לתורת אלוקים חיים, - הרי אין כל חוכחה לאמיתות ונוכנות פרשנותם, רק האמונה של המאמין, הדבר פסול בעייני בלשון המעטה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 18:33 לינק ישיר 

הרי לא יתכן שתעשה מעשה בגלל ש #*)%$^!^!%^%!&  רוצה שאתה תעשה אותו.

ואם זה לא מספיק ברור, הרי שאחת ההוראות שרשומות בספר היא: "וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד"

אי אפשר לדעת על קיום של משהו מבלי לזהות אותו או לפחות את אחד ממאפייניו. (פעולת הזיהוי קשורה כמובן לחוק הזהות)

אם אתה רוצה להתייחס לפשוטו של מקרא, אתה מוזמן להראות לי את אחוריו/ידו/צווארו/כתרו של ה'.
איפה הם?

אני מבין את השאיפה לפשטות, או להימנעות מתוספות שלא נעלם מהן החשד לסילוף או המצאה.
אבל "הצימצום" זו האלטרנטיבה המטא-פיסית היחידה (שאני מכיר) המיישבת את הסוגיות הרלוונטיות.
אומנם, עובדתית, רוב בני האדם לא מתעניינים במטא-פיסיקה.
זה עדין לא אומר שבכל משפט שהם מוציאים מהפה הם לא מסתמכים על תפיסה מטא-פיסית כלשהי.
השאלה שצריכה לעניין כל אדם היא האם התפיסה המטא פיסית שלו (ובהכרח יש לו אחת, גם אם הוא לא מודע אליה) היא נכונה או לא.  

תוקן על ידי - אפיקבנגב - 24/09/2008 19:19:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 17:55 לינק ישיר 

אפיק
אותי בתור בן אדם מענין רק יחסו של אלוקים אלי כאל בן אדם, אני מתיחס אליו רק  לפי האינפומציה שהו נתן לי לפי הספר שהוא דאג לתת לי.
כל הדיבורים על ציצמצומים ועוצמות או עצומות ועל כל מיני שמות ותוארים שאנשים המציאו ונתנו לו נחשבים בעיני ככקליפת השום, ופחות.

לפי ספרו של ה' אפשר לשנות  את כעסו ומחשבתו, -זה רק מה שמענין אותי, כל היתר הם חירטוטי שכל, של אנשים משועממים, בעלי פנטזיות, שבינם ובין האמת ולא כלום,

אם מה שאלוקים נתן וכתב לנו בספרו, אינו נכון - שום דבר אינו נכון.----- בענייני אמונה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 17:21 לינק ישיר 

אני לא יודע מאיפה המשפט שציטטתי.
בכל אופן, "עצמותו" לא יכולה להשתנות.

שינוי ותלות בזמן הולכים ביחד.
כל דבר שיכול להשתנות הוא גם תלוי זמן.
ואם יש לו תלות בזמן הרי שהוא לא יכל לברוא את הזמן. (זה ניסוח לא מדוייק, אבל אין כורח להכנס לזה..)

מה כן יכול להשתנות?
או "הצימצומים" או התפיסה שלך אותו.

בכל אופן, אדם לא יכול לתפוס משהו שאינו תלוי בזמן, ולכן אין אפשרות לתפוס קיום שכזה.

*אגב, לפי פשוטו של מקרא, אדם יכול לחשוב שיש לה' פנים, יד, אף, וגב....

תוקן על ידי - אפיקבנגב - 24/09/2008 17:22:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 16:33 לינק ישיר 

מי אומר שה' לא יכול לעבור שינוי
בבראשית כתוב וינחם ה' כי ברא את האדם.
מספר פסוקים אחר כך, הוא שנה את האסטרטגיה שלו, לאור המודעות, לא עוד אשחית את האדם...
אצל ישמעאל, הוא שומע בקול הנער, ומשנה את הגזירה,
אצל אברהם בעקידת יצחק,
אצל משה בעגל ובמרגלים ,
אם הדוגמאות לא מספיקות אוכל להביא עוד  רבות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 16:16 לינק ישיר 

ואם בשירה עסקינן, אתמול שמעתי שיר שמילות הפזמון הן:
"יש רק הקדוש ברוך הוא".

1) אבל אם משמעות המילה "קדוש" היא "מובדל", הרי שהשיר טוען שהקב"ה מובדל ממשהו.
אבל אם יש עוד משהו, הרי שאין רק "הוא"...

2) ואם כבר עסקתי בביטוי הזה (הקב"ה), חשבתי להוסיף שהוא מפריע לי מסיבה נוספת:
הרי ה' לא באמת צריך שאני אברך אותו. (בניגוד ל: "ואנחנו נברך ה' מעתה ועד עולם..")
זה אפילו נראה לי קצת מגוחך... הרי לא יכול להיות בו שינוי של ממש ("אני לא שיניתי"), אז מה שייך שאני אברך אותו?
הרי הברכה נועדה בשביל לשנות משהו. ואם אני מברך אותו הרי אני רוצה לשנות אותו. אבל הוא לא יכול להשתנות!!
בקיצור, הדבר היחיד המשמעותי שאנחנו יכולים לשנות זה את התפיסה שלנו.
ולכן אני מציע להתמקד בה.
וההתמקדות בתפיסה האנושית מחזירה אותי לתחילת האשכול ולטענותי היסודיות.

ואם בברכות עסקינן, בניגוד לה', בני אדם יכולים לעבור שינוי, ולכן אני רואה טעם לברך את כל האנשים החביבים שהגיבו באשכול הזה- למיכי, ירוחם, אמשלום וכמובן לסטגיראי, שתהיה לכולכם שנה טובה ומוצלחת, ושבפעמים הבאות שתגידו את המילה "זה" תבינו שהשתמשתם בחוק הזהות.
שנה טובה ומתוקה, זיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 14:01 לינק ישיר 

אמשלום,
אם משפט לא מובן לי, זה אומר שאין שום משמעות להגייה שלי אותו.
זה יהיה שווה ערך ל %$^!^!%&*^*^*&^%!%@. 

"גם שירה היא אמת"- אם רצונך שאני אבין את דבריך, עליך להסביר לי מה משמעות המילים שאת משתמשת בהם, ואח"כ להסביר מה ניסית לרשום לי בצורה כללית.

אני יודע למה אני מתכוון כשאני רושם את המילה "אמת", אבל אין לי שמץ של מושג למה את מתכוונת.
כנ"ל לגבי המילה "שירה".

(אחרי שאני אבין למה את מתכוונת, הייתי שמח להבין איך זה קשור למה שרשמתי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 13:54 לינק ישיר 

[אפיק,

אתה בטוח שאתה מחפש אמת? לי נדמה שאתה מחפש אמת שתהיה מובנת לך, ואם אפשר שזה יהיה במשפט של פחות משלוש מילים.
גם שירה היא אמת (אבל בד"כ יש בה יותר משלוש מילים, שהחיבור ביניהם אולי לא תמיד יהיה מובן לך).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 13:31 לינק ישיר 

ירוחם,
תודה על ביאור הברכה הנחמדה הזו. 
שכוייך!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 13:24 לינק ישיר 

ישר כוח= שכוחך יתישר ויחזור לקדמותו,

ולמה אומרים את זה למי שאומר דבר תורה? ומי שעולה לתורה?

הגמרא אומרת- תורה מתישה כוחו של אדם. כלומר כל העוסק ומדבר דברי תורה כוחו נחלש, ולכן מאחלים לו- יישר כוחך.  

בידיש זה נשמע- שקוייך!!   הם כנראה לא מבינים מה שאומרים, ולמה. כמו העמרצים של הסטיגראי

אגב דובר יידיש שאל פעם, אומרים- ברוח שמר-  (ברוך שאמר) אם ברח איך שמר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 13:03 לינק ישיר 

הסטגיראי,
ישר כוחך (גם צירוף מילים שאינו ברור לי לגמרי), סוף כל סוף תגובה לעיניין!!

מודה ומתוודה שלא התעמקתי בפסוק (שכן אני נחרד כל פעם לראות את הרשימה של החטאים שאני בקושי מבין מה המשמעות שלהם, ואני עוד אמור להגיד שאני עשיתי אותם...)

לגבי תהילים, כמדומני הפסוק הוא דווקא  "שומר עצמותיו..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 12:43 לינק ישיר 

והנה עוד משהו להוגיע את מוחו של אפיק : שובר כל עצמותיו אחת מהנה לא נשברה (תהלים לד) , איך יכול להיות שהוא שובר כל עצמותיו ואף אחת מהן לא נשברה???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2008 12:39 לינק ישיר 

מה זה העמארצות הזאת (חשבתי שהסוג הזה קיים רק בבדיחות)??? אין אנחנו עזי פנים לומר: "...צדיקים אנחנו ולא חטאנו" . אבל (=אכן) חטאנו ...

תוקן על ידי הסטגיראי ב- 22/09/2008 12:39:43

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חוק הזהות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext