| נשלח ב-4/9/2008 10:49 |
|
| |
שאלה דחופה!!
היי וברוכה הבאה לעצמי..=)
אני בחורה,דתיה לאומית..שנמצאת בתקופה די מבולבלת ,מתלבטת בין :להשאר ב"דתי לאומי" לבין להשתייך ל"חרדי"..לכל צד יש את הלבטים שלו....
רציתי לדעת מהי ההגדרה הברורה של כל אחד מהם..ומהו ההבדל המהותי(תשובה שעוד אף אחד לא סיפק לי)..
אשמח לתשובה ברורה ומהירה.
יומקסים לכולם=)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2008 13:26 |
|
| |
מי אמר שבבית המקדש יהיו אחדות ?? יהיו כהנים לווים וישראלים וכל אחד אם הגבולות שלו... ללכלך חלילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2008 12:49 |
|
| |
תודה רבה על התגובה!!
אני בהחלט מסכימה אתך,אך כמו שציוני אמר--כמובן שאין להכליל!!
הרי בסופו של דבר כולנו מחוייבים בקיום המצוות וכולנו "מתפללים לאותו כותל"
רק חבל לי שההבדלים בין האנשים גורמים ללכלוך אחד על השני,במקום להתרכז בעצמינו ובשליחותינו.
שנה טובה,שנזכה לאחדות בבית המקדש בעז"ה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2008 14:28 |
|
| |
שירה אל תכלילי!
את לא מכירה את הציבור האמיתי באמת...
אל תוציאי שם רע.
לא נשכח ולא נסלח!
נשוב לכל יישוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2008 01:13 |
|
| |
תשובה לשאלתך סתםמישהי
קודם כל שיהיה לך שנה טובה !!
אז ככה ההבדל הצ
מהותי בין חרדי לדתי לאומי זה בהשקפות וההשקפה הבולטת ביותר זה השקפת הציונות שעל זה בעצם עומד כל הציבור הדתי לאומי ..הבעיה אצל הדתיים לאומים שאין להם קו ברור בין חילונים לדתיים לדוגמא:מותר ללכת עם מכנס וחצאית שרוולים מעל המרפק לצאת עם בנים מוצאים חצי שיער מתחת לכיסוי ראש וכו וכו אין להם גדרות ברורים ..
אם תסתכלי על הלבל החזק שבמיזרחי כדוגמת מרכז הרב וכד תיראי שבאמת שם אין פשרות וההבדל בינהם לבין החרדים היא השקפת הציונות בלבד...למרות שאני מכירה אישית הרבה חדרים שהם ציונים שקוראים להם חרדלניקים!!
ניסיתי כמה שיותר להצליח לעזור לך מקווה שהועלתי במשהו גמני הייתי לפני כמה שנים באותה התלבטות כמו שלך וחקרתי תנושא לעומק אז אם את צכה עוד עזרה במשהו אשמח לעזור !!
גמר חתימה טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2008 14:37 |
|
| |
טועה..מחכה אני לתשובה..או תגובה כלשהי ממך.
שנה טובה לכוווולם!=)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2008 14:36 |
|
| |
לטועה
טועה..מחכה אני לתשובה..או תגובה כלשהי ממך.
שנה טובה לכוווולם!=)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2008 22:21 |
|
| |
לטועה,
מי אמר שהדרך הקלה היא הדרך נכונה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 15:59 |
|
| |
1. מדינה זו לא ארץ. 2. צודקת. אבל עדיין הטובים שבהם זה מיעוט, ושוב אני לא מדברת על הקיום מצוות כי אם על ההשקפה, משום שבפועל שני הציבורים אמורים לקיים ולדקדק בקיום המצוות. שבת שלום =]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 15:57 |
|
| |
תיקונים.
*מהמדינה
**אליה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 15:53 |
|
| |
2 דברים אחרונים לקראת שבת,
1- חרדי=להתנתק להמדינה,ברגע שהוא לא שייך שלאיה ,הוא מתנתק ממנה.
2- בקשר ל"רוב" כבר כתבתי שהרוב הוא לא הקובע, ואם כן-אז ..הנוצרי הוא רוב.
שבת שלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 15:45 |
|
| |
סתם מישהי- אני שמחה ומאושרת שאת מסכימה =) מותר שיהיו רגעים מבלובלים בחיים גם אם הם דורשים בירור מרובה ומאומץ, כשמגיעים אל הדרך הנכונה באמת זה שווה את המאמץ בעז"ה. "ישנה הוכחה מהכתובים לעניין לא להתנתק" אני לא הזכרתי בדבריי את המילה להתנתק וגם לא התכוונתי אליה. אני מניחה שכשיגיע הרגע שהשילטון יהיה כמו שציוותה אותנו התורה זה יגיע, אחנו לא יודעים חשבונות שמיים. - נכון, גדלתי בחינוך דתי לאומי והחברה שם לא 100, כולם יודעים שלא בכל מקום החברה היא 100 (מושלמת) אבל, כשמדובר על רוב, ההשוואה נראית וברורה לעיין. מקומות טובים יש בכל מקום ובכל ציבור, מקווה שתוסיפי בהמשך =) להתראות...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 15:32 |
|
| |
ספיר,
את ממש מזכירה לי בדברייך חברה טובה ומקסימה...
אז אענה לך מהמעט שאני יכולה,כי כמו שאמרתי אני בתקופה די מבולבלת וכתוצאה מזה גם אם יש לי עמדות עקרונות והשקפות,קשה לי לבטא אותם עכשיו,אז אני מקווה שהכל יובן כמו שהתכוונתי.
אז ככה,
אני מסכימה לכל מילה שאמרת עד עניין ההשקפה והחינוך.
בעניין ההשקפה- דבר ראשון לא להסכים, לא(!!) פירושו לברוח ולהתנתק!
גם אני לא מסכימה עם השלטון החילוני ומתפללת כל יום שיגיע שלטון נורמאלי ושינהג על פי תורתנינו הקדושה, אך עם זאת אני עושה (מנסה לעשות...) כדי שהמצב הזה יקרה.
ישנה הוכחה מהכתובים לעניין ה-להתנתק. (לא זכור לי כרגע מהו,כשאזכר אכתוב לך.)
בנוסף לכך יש את החינוך,אולי נפגעת (וגם אני) מהחינוך הדתי לאומי וראית/נו דברים שאנו לא רוצות שיהיה בביתנו,אך בהחלט ישנם מקומות טובים(!!) לחינוך ילדינו בעז"ה.
יש לי עוד מה להוסיף כמובן אבל לא הכל בתגובה אחת.
ו...דבר אחרון...לא משנה מי את,חרדית או דתית לאומית--את ספיר וזה מה שחשוב!=)
שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 14:11 |
|
| |
סתם מישהי- רציתי להעיר כמה הערות... סליחה מראש אבל חלקכם אומרים דברים לא נכונים עד הסוף, כנראה מחוסר ידע... אחנו יוצאים מנקודת הנחה שגם יהודי דתי וגם יהודי חרדי אמור לקיים את השולחן ערוך ולא ל"חפף" או לעשות לעגל פינות כי בזה כל אחד מומחה... בפועל כנראה שזה לא קורה, כלומר-מה שנראה לנו לעיין זה שהדתיים לאומיים מעגלים פינות לרוב כי הם פתוחים יותר ומתשתלבים גם עם העולם החילוני או מנסים לקרב, העניין דומה גם אצל החרדים, גם הם מנסים לקרב חילונים ראי ערך "ערכים" ועוד עמותות שונות שמנסות ומצליחות בהמון ס"ד לקרב ולעורר לתשובה. בכל אופן, אם שניהם, גם הדתי לאומי וגם החרדי אמורים לקיים תורה ומצוות הרי אין כל הבדל וכל אחד יחיה איך שהוא רוצה, רק מה, שכל העניין זה בהשקפה, בדרך חיים ובחינוך המשפחה. כל אחד צריך לעשות אל החשבון שלו איך הוא רוצה לגדל ולחנך את משפחתו, כי דרך חיים לא מתחילה ומסתיים באדם הםרטי אלא זה מתחיל באדם הפרעטי וממשיך במציאת בן זוג ובהקמת משפחה. לאהוב ולתמוך בארץ ישראל ודאי שכולם אוהבים ותומכים הרי הקב"ה העניק לנו אותה, רק החרדים לא מסכימים עדיין עם מדינת ישראל משום השילטון שבה, שהוא חילוני, ואילו הדתיים לאומיים תומכים בה(במדינה) ובו (בשילטון).. המון הצלחה!! בעז"ה שנזכה להיות חרדים לדבר ה' באמת! מקווה שעזרתי במשהו. שבת שלום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 14:05 |
|
| |
האמת היא שלא כ"כ הבנתי יש כאן מישהו שלא משוכנע מספיק שדרכו היא האמיתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 12:34 |
|
| |
יעל תתפלאי שנשארו עדיין אנשים החרדים לדבר ה ולא לדבר החברה!!!
|
|
|
|
|