בית פורומים כשרות

חשופות למהדרין והרבנים שותקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2008 16:41 לינק ישיר 

<* dir="ltr" style="MARGIN-RIGHT: 0px">

בסוד שיח/ שאול שיף

ביום רביעי שעבר הוזמנתי לארוחת צהרים במסעדת "דארנא" הממוקמת במרכזה של ירושלים. המזמין המליץ על המסעדה הזאת לאחר סבב טלפונים עם מומחים מהמגזר החרדי  למסעדות גורמה בשריות.  ואכן, בדלפק הקופה שתי תעודות כשרות למהדרין, ומעבר לכך, העובדות  מיהרו לומר ביוזמתן , כי המסעדה מקפידה על שמיטה לחומרא. דארנא היא מסעדה עם מטבח מרוקאי. פנים המסעדה מעוצב יפה והעיקר: בחום היום_ תענוג לשבת שם. לא אחווה דעתי על האוכל שהוגש לנו, מכיוון שאיני מבין כלל בתחום הזה. במלים אחרות: הייתי רעב ושבעתי. בין השולחנות סובבה לה מלצרית  כשהיא לבושה בגופייה. כן, חולצת גופייה. פשוט לא האמנתי למראה עיניי. מסעדה כשרה למהדרין, שמיטה לחומרה, הלקוחות רובם חרדים או חרד"לים  ובעלי המסעדה אינם מגלים רגישות מינימאלית כלפי אותו קהל שהם מחזרים אחריו. אין זה מקרה יחיד. ברעננה,  ב"כפריה", חנות יוקרתית לממכר ירקות, שלה אגף שמיטה  "אוצר הארץ"_ מראות קיץ דומים. חוסר התחשבות מוחלט בקהל הקונים הדתי, שחלקו מגיע למקום כדי לקנות את תוצרת "אוצר הארץ". למיטב הידיעה רבה של רעננה, הרה"ג יצחק פרץ שליט"א,  שוחח עם בעלי המקום על הצורך לבוא לקראת ציבור  הקונים השומר מצוות _ אלא שדבר לא נשתנה, וההיפך הוא הנכון: נהיה גרוע יותר. בבית הדואר המקומי, ברעננה, ברחוב אופסטרלנד, יושבת לה מאחורי הדלפק עובדת, שאלמלא הייתי יודע שמדובר בסניף דואר_ ניתן היה לטעות שמדובר ב"קברט".

ישנם אלפי מקומות בעולם המערבי, שהבאים בשעריו מתבקשים להתעטף בלבוש צנוע ואיש אינו פוצה פה ומצפצף. רק כאן, בישראל,   מותר להיכנס לבית כנסת בלבוש הפוגע בקדושת המקום והגבאים יגלו רגישות כלפי מפירי כללי הנימוס האלמנטריים. רבנות מקומית שמעניקה תעודת הכשר למהדרין או מאשרת לחנות ירקות למכור שמיטה של "אוצר הארץ"_ אינה יכולה להכשיל את הציבור באיסורי תורה מפורשים. ולא ברור כיצד עובדות בנקים ובמוסדות  ציבוריים אחרים, אינן ננזפות על לבוש  לא הולם. איש אינו מבקש שיתחשבו ביהודים הדתיים. אבל, מן הראוי לתת קצת כבוד לערבים, שאינם יודעים היכן להטמין את הראש  מרוב החשיפה הבוטה . יסלחו לי רבני ישראל, אבל שתיקתם המתמשכת מול הפגיעה הבוטה ביסודות הצניעות ומול הכשלת הרבים_ אינה מובנת כלל וכלל. שאלתי את הסועדים החילוניים במסעדת דארנא, כיצד הם מסבירים את חוסר ההתחשבות ברגשות הלקוחות הדתיים, ותשובתם הייתה: "אם אתם ממשיכים לבוא לכאן  סימן הוא שאתם מעוניינים במראות הללו. דתי אמיתי לא היה חוזר למסעדה הזאת, ואז בעלי המקום  היו מתנהגים תוך התחשבות בכם."          

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 17:38 לינק ישיר 
תגובת מנהל מסעדת דארנה :

תגובת מנהל מסעדת דארנה לכתבה "חשופות למהדרין והרבנים שותקים"

לכבוד

פורום כשרות

אתר בחדרי חרדים

שלום רב

הנדון: תגובה לכתבה הנ"ל

אנחנו מסעדת דארנה השוכנת בירושלים, מסעדה כשרה למהדרין המפוקחת ע"י בד"ץ "הכשרות המהודרת" ורבנות ירושלים, מעסיקים את כל המלצריות שלנו אך רק בלבוש צנוע. מאחר והמלצריות שלנו לבושות אך ורק בלבוש מסורתי "הכפתן" שהוא כמובן מאוד צנוע לכל מי שמכיר ויודע.

אנחנו מאוד מצטערים על האי הבנה והכתבה שהתפרסמה בלא לבקש את תגובתנו. נשמח לארח אורחים מהמגזר הדתי חרדי שיווכחו במו עיניהם בצניעות ובכשרות של המקום.

בכבוד רב

סיבוני אילן

מנהל דארנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 11:01 לינק ישיר 
תגובת הכותב לתגובה:

קודם כל תראה איזו תעודה הוא מחזיק מלבד רבנות ירושלים. סתם צחוק. שניים: אני ואשתי היינו במסעדה ונדהמנו מהעובדה שאחת המלצריות הלכה לבושה עם גופייה. החילוניים  שהיו אתי באותו חדר אמרו לי שאני צודק , שזו חוצפה כך להתנהג במסעדה  המתיימרת להיות גלאט כושר. האיש משקר במצח נחושה ואני ואשתי מוכנים  להיבדק בלי תנאים במכונת אמת. גם החרדים הספרדים שישבו בחדר השני דיברו  על כך שהמלצריות אינן מקפידות על  לבוש הולם. תגובתי לתגובתו: אתה משקר  או שהיית באותו יום מחוץ למסעדה.
יותר מדי עדים ראו את המלצרית  כשהיא לבושה בבגדים שאינם ראויים למסעדה כשרה אפילו סתם כשרה. על אחת כמה
וכמה  מסעדה כשרה למהדרין.אני מתפלא על תגובת המסעדה  ואני ואשתי מוכנים  לעמוד למבחן במכונת אמת מתי שנידרש.  חבל שהמסעדה לא מצאה לנכון בערב יום הכיפורים להתנצל בדרך כלשהי על הכשלת הסועדים בראיות אסורות.

תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 07/10/2008 11:16:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2008 11:08 לינק ישיר 

בלי קשר לעניין הצניעות. יש למקום הכשר הרבנות ירושלים רגיל ולא מהדרין.
בנוסף "הכשר" של אחד ה"בדצים" הפיקטיביים, שנכון לזמן הכתבה הוא "הכשרות המהודרת" (זה משתנה מדי פעם כי הרבנות תובעות אותם ואז הם עולים שוב בשם אחר).

תקנו אותי אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2008 14:10 לינק ישיר 
יש עוד חברות בארץ כאלו

הנה למשל אפרת  טפרברג
הכשר של עדח"י

"הזהרת צניעות"
הורדתי את הלינק עקב התמונות הלא צנועות של התערוכה
וראו את הברמניות של אפרת מאז 198888

תוקן על ידי chaverim ב- 20/11/2008 14:10:19

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > חשופות למהדרין והרבנים שותקים