בית פורומים א חרדים ספרדים

היי,אחי!אתה!מדוכא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2008 08:46 לינק ישיר 
היי,אחי!אתה!מדוכא?

אתה! כן אני מדבר אליך, אני לא מדבר לאיזה אדם ברחוב, אולי בעצם כן, אליך האדם ברחוב, אליך! כן אתה, בלי החיוך שם! וגם את, כן את זאת שיושבת בפינה חשוכה וחושבת שאף אחד לא חושב עלייך! ואתם האנשים המדוכאים.

אתם כל כך צודקים! נכון, יש רוע בעולם, יש כל כך הרבה מה לתקן! יש כל כך הרבה הסתר פנים! הסתרת פני ד'! אני כל כך איתכם! אתם לא יודעים עד כמה כאבכם כאבי הוא.

אילו הייתם יודעים עד כמה ודאי שהייתם משתפים אותי. אבל איך תדעו? אז הנה אני אומר בפה מלא
"הכאב של כל אחד מכם הוא כאב שלי"

ועדין-
אני חושב שצריך לחיות בשמחה, עדין אני מאמין שיש תקוה, עדין החיוך הוא הנצחון על היצר הרע.

נכון, יש המון משברים, יש המון קשיים בעבודת ד' זה לא משחק ילדים.
יש המון דברים שמפריעים מלהיות צדיק, מלהיות מי שאנחנו באמת רוצים להיות.
לא אנחנו אלא אתה! את! כולנו רוצים להיות טובים. רוצים להתקדם למקומות הנכונים!

אנחנו חושבים הרבה פעמים שכשאנחנו חוטאים הקב"ה משליך אותנו מעבר לגדר, מעבר לאפשרות לשוב אליו, אנחנו מתיאשים מלשוב אליו. מתחבאים בגן עם עלי תאנה. חושבים שבזה נמצא מנוחה.

אבל הקב"ה זועק בקול חלש בתוכיותנו "איכה?" "איפה האני שלך?" "זה אתה?" "אתה יודע שאתה שייך ליותר, להרבה יותר! להכי יותר!"

ונקודות קטנות מאירות אליך, אתה חושב שהנה נפלת ושכחת שהנך יהודי. אבל לא היא.
"אם אסק שמים שם אתה" כשאני במצב כל כך נפלא למעלה במרומים של עבודת ד' ודאי שאתה שם
"ואציע שאול? הנך!" כשאני במצב של שאול תחתיות, שאין לי סיכוי להתקדם! שם אתה גם??? אתה איתי בכל מצב?? תודה ד' על זה! תודה על זה שאתה איתי בכל מקום! גם אם קשה ולא רואים אותך באופן ישיר, אני מאמין בלב בפנים! שאתה שם! "ואמונתך בלילות" רק בלילה במקומות הנמוכים אני יכול לבחון את האמונה שלי בך, עד כמה אתה איתי בכל מקום!
נכון, אני לא רוצה לבחון אך המציאות מכריחה אותי להיות במצבים כאלה, שבהם אני מגלה אותך שם למטה למטה, בשאול התחתיות, במקומות הנוראיים ביותר.

שם-פתאום יש אור! יש דרך! יש אפשרות לתקן!

אחד הצדיקים היה מפסק את הפסוק "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עימדי" כך-
"גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא" כשאני הולך במקומות נמוכים אני לא מפחד.
"רע! כי אתה עימדי!" הדבר הנורא שהקב"ה יורד איתי בכל הירידות! הוא נמצא איתי בכל הנפילות!!!
איך אפשר לא להתבייש בעצמי!?!

אבל הקב"ה לא רוצה שנתבייש וזהו, הוא רוצה שנתעלה, שנתקדם שנמשיך הלאה למרות כל הקשיים והסיבוכים.

אז אתה, את ואנחנו- למדנו לקח חשוב לחיינו, הקב"ה איתנו בכל צרה, בכל מקום חשוך ככל שיהיה, רוצה שנשוב כמה שנוכל אליו, שנתקדם ונטהר ונתקדש.

ואני מוסיף את כאבי על אלה שמתחבאים, אל תיתחבאו, בואו ודברו, בואו תשתפו, הבושה בתור התחלה דבר טוב היא, אבל צריך תיקון. צריך תוכנית לעזור. ולואי שהיתי מגיע לאלה שחושבים שאין חבר שיכול לעזור, תנו לי לנסות לעזור, לנסות להועיל גם אני איש קטן ונופל בחטאים מחטאים שונים ואני מתקדם לאיטי בתהליך ארוך. אך אני מאמין, אני ממשיך להיות ולראות טוב, ממשיך להיות אור לחיות את הקודש למרות הכל.
וכך גם ביחס לגאולה שלנו, במובנה העמוק, משבריה וגליה עלינו עוברים, כל צרותיה בנו מחלחלים ואנחנו רק צריכים להאמין שאנחנו ננצח, להמשיך ולהתחזק בגאולתינו ובמדינתנו.

"ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא"

תוקן על ידי ac22 ב- 07/09/2008 19:54:08

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > היי,אחי!אתה!מדוכא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext