בית פורומים אגודה אחת

יואב ללום גיבור או טיפש?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2008 02:08 לינק ישיר 
יואב ללום גיבור או טיפש?

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=6621&cat_id=1
מצד אחד הבחור הזה הרי צודק בגיע הזמן למרר לאנשים האנטישמיים שבתוכינו את חייהם
אך מצד השני האם זו הדרך?

כיתבו את דעתכם

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 09/09/2008 0:17:36

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 16:01 לינק ישיר 

זו דרך טובה בהחלט. הכה את היהודים הללו בכיסם. אדרבה, שיתאמצו וימסרו את הנפש למען קיים גזענותם, שימנעו מלקבל תקציבי ממשלה בעד שמירת עקרון ה''מנטלויות השונות'' שהם מקדשים. וכי למה תתערב המדינה בשאלות חינוכיות בוערות כל כך? צריכים הם לצאת למאבק נלהב (''מערכה'' בלשונם הזהב) בדומה למאבקם בתכנית הליבה. לא פקידים 'נאורים' יכתיבו להם איך לחנך. על פח השמן הטהור צריכים לשמור גם במחיר תקציבים.

אם זמני היה בידי הייתי מסייע לו ללום הלז. ועוד הייתי משדל אותו לתבוע רבנים ורבניות גזענים וגזעניות שיתועדו בגזענותם ולירד לחייהם, כגון לעתור בבקשת פיטורי רב גזען (כמו שהיה רבה של כפר אתא זצוק''ל, שהיה גזען גדול, ברוך המקום וגו') ונשות חינוך ומנהלות בתי ספר וסמינרים שגזענותם ורשעותם תתועד. ועוד ועוד, אלא שהזמן עושק.

נזכרתי מעשה. איש אחד כאן עיר הקודש הקים תלמוד תורה לבני אברכים, באזור שלא היה קיים בו מוסד חינוכי לבני המין הנ''ל, וגם לא היה צורך של ממש בת''ת כזה שם. תיכף להקמתו נועדו כמה אברכים (הוריהם של 'בני האברכים' הנ''ל) לטכס עצה מי אין הם מקבלים לת''ת שלהם, למרות שאיש לא צבא על דלתותיהם ואיש לא ביקש שיקבלוהו. את החלטותיהם דאגו הם לפרסם פירסום גדול, מתוך מחשבה תחילה שעצם הצבת הגדר תגרום לאנשים לצבוא עליה בהמוניהם. וכך הווה. שאלתי לאיש המנהל שהיה ידידי הטוב קודם למאורע זה למה יילכו האברכים ובניהם בדרך רעה כזו ולמה הם מרבים שנאה ופירוד בעם ישראל. ואותו האיש לא ענה לי כי לא הבין כלל את שאלתי, ומעין הבעת התום העניינית שתעלה עוד מעט בפניו של חברנו לומד מכל אדם.

ובמוצש''ק האחרון הייתי בחצר אדמו''ר אחד שאני מאוהביו. והתגלגלה שם השיחה עם חסיד צעיר מבאי המקום בשאלות שבטים שנאסרו לבוא זה בזה, ואיסור לא תתגודדו שכיום הוא בגדר הלכתא למשיחא ממש, והמסתעף. ואמר לי הנ''ל מה אינך מבין, לעולם לא תבין. כמו עיוור שלא יכול לראות את אור השמש וגם לא לדמיין אותו, כך לא תבין מה שאני מתכוון (ובאמת לא הבנתי). ומדבריו הבנתי שאמונות אלה בהתגודדות והרבות שנאה וקנאה ומחלוקת הם עיקר גדול אצלם באמונתם, ושאר דבריו לא הבנתי, בבחינת עיוור וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2008 21:43 לינק ישיר 

למשל כתב:
עיקר טענתך, שרפ, אמורה להיות מכוונת על ש"ס. הרי אם קהל היעד העיקרי שלה יצא ממעגל העוני וירכוש השכלה, הוא לא ישמור לה אמונים. כך גם המשחק הדמוקרטי של פוקדי הארגזים. שכבות לא אינטלגננטיות באוכלוסיה עלולות לתפוס את המונח דמוקרטיה בצורה מעוותת ולעשות בו שימוש לא הולם. וגם במגזר החרדי, רוב בני עדות המזרח השולחים למוסדות אשכנזים מעדיפים שישאר בהם רוב אשכנזי.. כך שעיקר הטענה היא כלפי האליטות המזרחיות. להערכתי, היחיד הכואב ופועל למען המקופחים והחלשים, הוא לא אחר מאשר יוסי שריד.

נו שויין.

לגבי ש"ס הטענות שלך על התיחסותה לקהל בוחריה הוא נכון. לדעתי הוא הדין גם ליהדות התורה.

לגבי אשכנזים, בסופו של יום קובעת המנטליות המערבית. לכן בעוד דור או שניים המצב ישתנה. אני לדוגמה ספרדי ממוצא אירופאי (לא מרוקאי מצרפת), נשוי לאשכנזיה, מתפלל בבית כנסת אשכנזי (פרט לתשעה באב), אז מה בדיוק הילדים שלי? לגבי האליטות פתחתי נושא שלם בפורום.

לגבי יוסי שריד, אני חושב שגם גיא מרוז ואורלי וילנאי פועלים כך, לא? (אגב גם הם מאמינים במרץ). לגופם של דברים, האם יוסי שריד דאג לחינוך של המקופחים והחלשים או לתת להם קצבאות. כי דאגה לקיצבאות זו דרכה המאוסה של ש"ס כפי שנאמר לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2008 15:32 לינק ישיר 

עיקר טענתך, שרפ, אמורה להיות מכוונת על ש"ס. הרי אם קהל היעד העיקרי שלה יצא ממעגל העוני וירכוש השכלה, הוא לא ישמור לה אמונים. כך גם המשחק הדמוקרטי של פוקדי הארגזים. שכבות לא אינטלגננטיות באוכלוסיה עלולות לתפוס את המונח דמוקרטיה בצורה מעוותת ולעשות בו שימוש לא הולם. וגם במגזר החרדי, רוב בני עדות המזרח השולחים למוסדות אשכנזים מעדיפים שישאר בהם רוב אשכנזי.. כך שעיקר הטענה היא כלפי האליטות המזרחיות. להערכתי, היחיד הכואב ופועל למען המקופחים והחלשים, הוא לא אחר מאשר יוסי שריד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2008 10:40 לינק ישיר 

פצעי אוהב

הכותרת איננה ראויה!

אחד הכללים הבסיסיים שנקבעו בהקמת הפורום הוא שהדיונים יהיו לגופם של דברים ולא לפן האישי של האנשים, לכן אין כאן מקום לדיון על אישיותו של יואב ללום. אני מתאר לעצמי שגם אתה לא היית מעוניין שיפתח אשכול שינסה לאפיין את אישיותך, כשרונותיך, תכונותיך האישיות, וכיו"ב. ברור שבמהלך דיון אודות מהלכים כלשהם של פלוני, ניתן לטעון בדרך כלשהי שהמעשים נובעים או מושפעים מאישיותו של האדם, אבל מכאן ועד לפתיחת דיון שזהו הנושא שלו הדרך רחוקה.

אני מבין שרצית לפתח דיון אודות השאלה האם זוהי הדרך הראויה להשגת המטרה החשובה [לדעתו] של שילוב בני עדות המזררח במוסדות אשכנזיים, אבל כאמור זה לא נכון לנסח את השאלה בדרך זו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2008 07:44 לינק ישיר 

לגבי האיש:
מצד אחד האיש חכם. לקח נושא בוער בציבור החרדי והכללי ועושה ממנו רעש. כך הוא זוכה לפרסום אוהד חינם בדרכו להצלחה כעו"ד.

מצד שני הוא עלול להרגיז יותר מדאי אנשים שינסו לחסל אותו.

לגבי הציבור בני עדות המזרח:
מצד אחד הוא מעוניין לדאוג שהם ישארו בורים, בכך שילמדו במוסדות שיובילו אותם למצב כלכלי וחברתי נמוך. אם הם ישארו חרדים האפליה תישאר על כל צעד ושעל. גם אם הבחורה תסיים לימודים בהצטיינות, היא תתקשה למצוא עבודה במגזר החרדי. במגזר הכללי יגיעו עם הזמן דרישות לרמת השכלה גבוהה יותר.

מצד שני, אם אנשים נהנים שישגעו אותם כל החיים אותם, אז למה שלא יקבלו את זה ויהנו, לפ]חות בזמן הקצר של הקבלה.

לגבי הציבור האשכנזי:
מצד אחד הם יהנו מפרות המאבק, מכיוון שגם בתוך ציבור זה מתחילות סלקציות וזה ימשך, אם לא יהא מי שיעצור את הנושא בהקדם.

מצד שני הם אלו שנמצאים בצד הנכון, כיום רובם, מרגישים שכופים עליהם את מי שאינם מעוניינים (האשכנזים) בקירבתם. בחברה שהחשוב בה זה מיתוג, הפגיעה כואבת מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > יואב ללום גיבור או טיפש?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext