בית פורומים עצור כאן חושבים

הקהל בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/9/2008 13:14 לינק ישיר 
הקהל בימינו

קיבלתי בדואל את הבטאון האלקטרוני של התנועה לכינון המקדש, ובו כמה שאלות מעניינות ורלבנטיות:
---

- גליון 2 (90) – אב ה'תשס"ח,  ת.ד. 31336 ירושלים, 050-8649968,  [email protected]

קוראים יקרים שלום רב!

השאלות דלהלן, שלוחות אליכם קוראים יקרים - כולל רבנים וראשי ישיבות -  'העולים להר הבית', נודה לכבודכם על תשובה בהקדם, מובן כי זירוז התשובה יהווה זריקת עידוד עבורנו להתאמץ להוציא מצווה קדושה זו מהתיאוריה אל הפועל מהלימוד למעשה.

מצות "הקהל" כיצד ?

א.  בימינו שאין מלך, מי ראוי לעמוד במקומו בקריאת התורה?  אם התפקיד דורש מינוי, איך יתבצע המינוי?

ב.  האם בניית הבמה לקריאת התורה בעזרת נשים מעכבת את המצוה ואם לאו, היכן על המקריא לעמוד?

ג.   בנות שאינן נשואות המבקשות לקיים מצוות הקהל, איך עליהן לנהוג מבחינת טהרה?

ד.  האם יש מספר מינימאלי של יהודים על מנת לקיים את המצווה?

ה.  אם ביום הקבוע לקיום מצוות הקהל, השלטונות יגבילו את העולים לקבוצות של עשרות או מאות בבת אחת, האם ניתן לקיים את המצווה קבוצות קבוצות?  ואם כן, איך היא תתבצע?

ו.   בהמשך לשאלה הקודמת, במידה ולא יאפשרו השלטונות להעלות ספר תורה או אפילו תנ"ך מהם היה מקריא את הפסוקים, האם המקריא יכול להגיד אותם בעל פה – או יאזין בפלפון ויקרא אחרי מי שקורא מספר תורה מחוץ להר הבית?

ז.  בהמשך לשאלות הקודמות, במידה ולא ניתן לקיים את המצווה קבוצות, קבוצות והשלטונות לא מאפשרות לקיים אותה בקבוצה אחת, ובהנחה שניתן יהיה להקריא את הפסוקים בעל פה, אם תתאפשר העברה אלקטרונית של הקריאה מעזרת הנשים בהר הבית לקהל הנמצא מחוץ להר, האם במצב זה קיימו השומעים את המצווה בגלל האונס של השלטונות?

גליון זה וכל הגליונות הקודמים אפשר לקרוא (ללא שגיאות) בכתובת דלהלן:

http://www.kehilaemunit.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=150&Itemid=43

וגם:

http://www.eudi.carusela.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=1285

את התשובות ניתן לשלוח אלינו ל:

ת.ד. 31336 ירושלים, ו/או בפקס 02-5371904, ו/או במייל [email protected]

תודה מראש: עו"ד ברוך בן יוסף – יו"ר התנועה לכינון המקדש - 050-8649968

--
מה דעתכם?

תוקן על ידי אראלסגל ב- 28/09/2008 13:16:30

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2015 10:59 לינק ישיר 

1  אין דין בהקהל דווקא מלך שהרי לא מפורש בתורה מלך ומספיק הגדול בדורו (חו"ב, ונראה בדעתו שגם זה לא מן הדין) ויש אומרים שכיון שאמר משה ליהושע "תקרא את התורה הזאת" ויהושע מלך.

2  אין אפשרות להכניס את כל ישראל לעזרה. בחז"ל מבואר שהכנס היה בהר הבית ולזה אין דין מקדש מן התורה אלא ככל ירושלים. יתכן שצריך דווקא בירושלים (המקודשת) שכתוב בבא כל ישראל לראות... 

ולכן אפשר גם טמאים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2015 12:01 לינק ישיר 

צעג צא ולמד באיזו תקופה מפוארת וחשובה את חיי היום היום כולם כולם לומדים כל יום ויום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2015 11:03 לינק ישיר 

אם פעם בשבע שנים מתכנסים לאירוע חריג של לימוד תורה, ומודגש שחלק מהנוכחים עדיין לא למדו, מה זה אומר על למוד התורה כל שבע השנים?

הקהל את העם האנשים והנשים והטף וגרך אשר בשעריך למען ישמעו ולמען ילמדו ויראו את ה' אלהיכם ושמרו לעשות את כל דברי התורה הזאת

ובניהם אשר לא ידעו ישמעו ולמדו ליראה את ה' אלהיכם כל הימים אשר אתם חיים על האדמה אשר אתם עברים את הירדן שמה לרשתה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 08:39 לינק ישיר 

שריג

<"באותה שעה נתחיבו שונאי ישראל כליה שהחניפו לו לאגריפס">.

החנופה היתה במה שהחכמים אמרו, ולא בעובדה שהניחו לו לקרוא.

<"לא עניתם שניכם האם הנכם מתכוננים להופיע במעמד. נשמח לשמוע....">

ירוחם כבר ענה לך, ואילו אני נמצא "בדרך רחוקה".

גמר חתימה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 15:32 לינק ישיר 

אריג
את חילוקי הדעות והמחלקות לא המציאו היום, בתקופתו של אגריפס חכמים ראו במלך ובממלכתיות ערך,
לאחר מאה שנים כשכבר לא היתה מלוכה וממלכה ראו את הענין כבר אחרת, זה כבר לא היה אקטואלי , אין כל בעיה להתנגד ולהביע דעה, שהיא לא בהכרח נכונה.

אני אראה את זה למצווה ולזכות ,להשתתף במעמד הקהל, כשראש ממשלה או נשיא חילוני יקרא מספר התורה,לפני קהל ישראל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 12:02 לינק ישיר 

יואב = 19 בגימ'        עם הכולל     = 20
אריה דרעי  (תחילת התיבות וסופן) = 20 בגימ'

ועוד:

אריה מכלוף דרעי = 674+2, כשה 2 רמז ל...

לפיכך הנח שא"ד הוא העונה לך ותרוה נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 11:20 לינק ישיר 

יואב.

איני יודע מי אתה ולמה כוונתך.במועמדות לראש עירית ירושלים התכוונתי לתגובות אריה דרעי ומחנהו להחלטת השופט:

דוברו של אריה דרעי, שבתחילה לא ענה להודעות, התאושש מההלם לאחר כחצי שעה והגיב: "הרב אריה דרעי מתכוון ללמוד יחד עם עורכי דינו את פסיקת השופט, ולאחר מכן צפוי לגשת לביתם של גדולי ישראל בכדי להתייעץ עימם כיצד עליו לנהוג לאור ההחלטה המפתיעה - החלטה שמנוגדת לעיקרון הפשוט והצודק, כי אין מחילים חוק ענישה בצורה רטרואקטיבית".

בשיחה עם סיון רהב מערוץ 2 אמר דרעי: "הרב עובדיה והרב אלישיב שלחו אותי להתמודד, אליהם אני חוזר והם יכריעו בשאלה כיצד לנהוג כעת".

ממטה הרב אריה דרעי לראשות העיר נמסר: "אנו מקווים ומשוכנעים כי תימצא במהרה הדרך לאפשר לרב אריה דרעי למצות את כישוריו ונסיונו לתועלת ולטובת הציבור הישראלי בכלל והירושלמי בפרט".

ומה הלך הרוחות בש"ס?

דובר ש"ס, רועי לחמנוביץ', מסר בתגובה: "השר אלי ישי רואה בחומרה רבה את פסק דינו של השופט סובל, ורואה בכך פגיעה בחירות הפרט. השר ישי קורא לאריה דרעי לערער עוד היום לבית המשפט העליון, המאבק שלו זה המאבק שלנו". תגובה זו היא לעג לרש, בפרט אחרי הצהרתו הפומבית של עורך דינו של דרעי, כי יקבל את החלטת השופט ולא יערער על ההחלטה.

כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 11:05 לינק ישיר 

נישטאיך,

ממך ציפתי לקצת יותר הבנה ותחכום.

פירש"י:
ברמה האישית הספיקו לי ימי הטובים במשרד הפנים.
יחד עם הלקחים הרוחניים במעשיהו, הפכתי לאדם מושלם. יותר צנוע, פחות אגרסיבי ויותר משלים עם מציאות אכזרית שנועדה לעצור, ואכן עצרה על גבי, את המהפכה ש O"W החלה להוביל. על גבי חרשו חורשים האריכו למעניתם.

לגבי ירושלים, הרי ברור היה לכל בר דעת שהמערכת המושח' לא תתן לי להתמודד. הדבר היה כל כך ברור שפשוט תמהתי איך כמעט כולם נפלו בפח התקשורתי שהצבתי.
תרגום אונקלוס:
מעולם לא העליתי בדעתי להתמודד עכשיו על ירושלים.
אלא שהיו לי שלוש מטרות ממוקדות, כדרכי.

1. לחזור למרכז הבמה התקשורתית כהכנה עתידית. (פירוט נוסף  - חסוי, לע"ע). מטרה זו הושגה בגדול. שעות המסך והמיקרופונים שקבלתי בפריים-טייםהיו פשוט מדהימות.

2. לחשוף ברבים את ערוות אבירי הדמוקרטיה. על משכבי זכרתי איך גילה הברק, סמוך לדעיכתו הראשונה, את ערוות השלום של רב המחבלים. שאפתי אף אני (אני - מלעיל) לאפשר להם לחשוף את קלונם (האמיתי, לא הפורמלי משפטי) ברבים. מטרה זו הושגה באופן חלקי.

3. להזכיר לעם ובמיוחד לחלקו המקופח, את המוסר הכפול של האליטות הלבנות. חשיפה כזו הביאה לעולם בשעתו את כוח 17, ואני מצפה לקיום ברכת מרן לעוד "כהנה וכהנה", (ומשום עיה"ר לא אמנם כרוכל).
 האם מטרה זו הושגה בחלקה או במלואה?             ימים יגידו.

גמר חתימה טובה לכל החכמים,
לכל המתאקים בעפר רגליהם
ואף לכל החכמים בעיניהם, מזכירי התקוה (משלי שב"ד) 

[המע' המושחזת] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 09:45 לינק ישיר 

נישט
הוצאת לי המילים מהמקלדת

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 09:38 לינק ישיר 

אריג

<"ולנישטאיך הנכבד, לדעתי טענת החזו"א לגיטימית וצודקת, אם מנהיג רוחני קורא בתורה יש עדיין הצדקה מסויימת לענין, אבל כשנושא תפקיד ציבורי מכל סוג שהוא קורא ומשמיע לעם דברים שלא תמיד הוא עצמו מאמין בהם (נשיא המדינה), הרי שהמעמד נהפך לטקס סמלי חסר טעם ומעורר גועל!">

השכחת את המשנה בסוטה פרק ז משנה ח?

מצאתי משנה מנוקדת: 

"פָרָשַׁת  הַמֶּלֶך כֵּיצַד? מוֹצָאֵי יוֹם טוֹב הָרִאשׁוֹן שֶׁל חָג, בַּשְּׁמִינִי בְּמוֹצָאֵי שְׁבִיעִית, עוֹשִׂין לוֹ בִּימָה שֶׁל עֵץ בָּעֲזָרָה, וְהוּא יוֹשֵׁב עָלֶיהָ, שֶׁנֶּאֱמַר (דברים לא) מִקֵּץ שֶׁבַע שָׁנִים בְּמֹעֵד וְגוֹ'. חַזַּן הַכְּנֶסֶת נוֹטֵל סֵפֶר תּוֹרָה וְנוֹתְנָהּ לְרֹאשׁ הַכְּנֶסֶת, וְרֹאשׁ הַכְּנֶסֶת נוֹתְנָהּ לַסְּגָן, וְהַסְּגָן נוֹתְנָהּ לְכֹהֵן גָּדוֹל, וְכֹהֵן גָּדוֹל נוֹתְנָהּ לַמֶּלֶךְ, וְהַמֶּלֶךְ עוֹמֵד וּמְקַבֵּל וְקוֹרֵא יוֹשֵׁב. אַגְרִפַּס הַמֶּלֶךְ עָמַד וְקִבֵּל וְקָרָא עוֹמֵד, וְשִׁבְּחוּהוּ חֲכָמִים. וּכְשֶׁהִגִּיעַ (שם יז) לְלֹא תוּכַל לָתֵת עָלֶיךָ אִישׁ נָכְרִי, זָלְגוּ עֵינָיו דְּמָעוֹת. אָמְרוּ לוֹ, אַל תִּתְיָרֵא אַגְרִפַּס, אָחִינוּ אָתָּה, אָחִינוּ אָתָּה, אָחִינוּ אָתָּה".                     

האם היית מציע למנות את אגריפס לחבר במועצת גדולי התורה? 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/10/2008 10:34:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 01:15 לינק ישיר 

יואב

לאחר שחזרת בך, האם תגיש מועמדות לראש עירית ירושלים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 13:46 לינק ישיר 

בתמימותי הרמתי כדור להנחתה במגרש השטנה נגד הגדוילים
בכולהון איחרטנא בהון!
השם הטוב, אנא כפר בעד.

מודה ועוזב באמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 12:22 לינק ישיר 

בעל
לא היה לי ספק שידעת,

נדמה לי כי כל מנהג האוילי ביותר בתחום הפרט הצר, נשמר ומטופח,- להגדיל את השוני,ולהפריד.

וכל דין הלכה,- כולל תענית לזכר השואה- והלל לניסים שנעשו לכלל ישראל- שבא לאחד את  לכלל אחד, נדחה, ומבוזה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 12:14 לינק ישיר 

ירוחם
ידע ידעתי.
זה בדיוק כמו הטיעון שאסור לקבוע תענית זכר לשואה.

אני לא יודע אם הייתי הולך לזכר להקהל. יש שלב קליטה של מנהג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 11:54 לינק ישיר 

תקנת ריב"ז

אני קורא כאן התנהלויות של גדוילים, שהמילה משונה ומוזרה,  היא לשון המעטה, בלי טעם ובלי ריח, ובעיקר בלי סיבה, גחמנות לשמה.

כך לפני השמיטה  כך בשמיטה  וכך במוצאי השמיטה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הקהל בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext