בית פורומים שידוכי חרדים

פשעים מן העבר !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2008 15:18 לינק ישיר 
פשעים מן העבר !!!

לצערנו או לשימחתנו (תחליטו אתם) אנו שומעים היום על יותר ויותר "קשרים אסורים", בין המינים ומבלי להיכנס לנושא הרגיש והעצוב בד"כ ההיתי רוצה לשמוע את דעתכם ב -
האם לספר דברים כאלו הן בפגישות הן באירוסין והן בחיי הנישואים ,
וכן מה עושים אחרי משבר רוחני שכזה ,
והאם אותם אנשים ראוים לבני זוג אשר לא טעמו טעם חטא (יש לכך השפעות גם על הקשר הרגשי),
מה לומר אם מבררים עליהם (עבור בחורים\ות טובים\ות),
האם יש ערך לגיל שבו זה קרה, לזמן שעבר, ולמהות הקשר,
האם באמת יש לך השלכות לזוגיותבעתיד,
והאם באמת יש בזה הבדל בן המינים,
ואיך אתתם ההיתם מגיבים להיסטוריה כזו של בן\בת הזוג.
שימו לב ! עלולים להיות פערים גדולים בין החברים בפורום לבין החבות בו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 21:32 לינק ישיר 

לדעתי, ואני אומר בזהירות מאד לא כדאי להכנס לכזה קשר וכל זאת מכיוון שאדם שנוהג להתנסות בחוויות אסורות לפני החתונה מדוע שיתנזר מהם אחרי החתונה? והבעיה חמורה פי מליון אצל בנות מבנים כי גבר נכנס לקטע אם בחורה בגלל שיצרו הוא שתקפו לעומת זאת אשה שכשהיא נכנסית לקטע אם גבר זה כבר בגלל שהיא אוהבת אותו ואני יכול לספר לכם על חבר שגיסתו הנשואה היתה פרפרית בימי בחרותה שעד היום כשהיא אמא לשני ילדים אם מזכירה בערגה את אחד מידידיה ואומרת שהיא אוהבת אותו וכפי שכתב המגיב שלפני" כורתת ברית למי שעשאה כלי" כדברי הגמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2008 20:26 לינק ישיר 

אכן זהו נושא די מורכב. ויש פה מס' דברים שנידונו בכל התגובות.
א. האם לספר או לא? לדעתי, זה אכן מאד תלוי במהות הקשר ובסגנון הבחור/הבחורה.
ב. האם זה יכול להשפיע לחיי הנישואין? אני לא כ"כ מאמין שזה ישפיע. אם יש ביניהם אהבה אמיתית, הם ישכחו כל מה שהיה, ואם לא הם יחפשו תחליפים למרות שלא היה להם שום קשר לפני.
ג. עד כמה באמת צריך לברר? אמנם כתבתי שיש פעמים שניתן ורצוי לספר ויש שלא, אבל בכללי נראה לי מוגזם ללכת כ"כ רחוק. אני בא ממשפחה של בעלי תשובה, סבא שלי דת"ל ודודים שלי חלקת דת"לים וחלקם חילונים, ההורים שלי היחידים שחרדים, סו ווט? בגלל זה אנחנו יכולים להיות פחות צדיקים/יראי שמים מאחרים. עובדה היא שאחי בגיל 20 בערך כבר סיים ש"ס, ובגיל 24 בערך כבר הוציא היתר הוראה. ישנם הרבה מאד, ואפילו רוב החרדים מבית לא עשו זאת.

ישנם עוד כמה נקודות שלובנו פה, אבל לדעתי אלו הן עיקרי הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2008 15:37 לינק ישיר 

ספרדישער,
המלצתך היא המלצתי לכל הבנות : "אל תאמינו לאף אחד ותבדקו טוב טוב כל בחור מודרני (או ממשפחה מודרנית) שמציעים לכם"- כאן הסיכוי ליפול גדול יותר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2008 14:12 לינק ישיר 

ראשית לא דברתי על מודרניות אידיאולוגית אלא מודרניות ייצרית שנובעת מרצונות לא כשרים ולא מחוסר היכרות עם הציבור החרדי ומסגרותיו (זו הגדרה על קצה המזלג לנושא ארוך מאוד)
לגבי הישועות יש לי גם בעייה נוספת שתמיד רק היא המעכבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2008 13:47 לינק ישיר 

ספרדישער כתב:
.לגברים שביננו אלתאמינו לאף אחד ותבדקו טוב טוב כל בחורה מודרנית (או ממשפחה מודרנית) שמציעים לכם ובכלל אם אתם שחקנים טובים ויש לכם שם טוב ודעתכם באמת להתחזק צאו רק עם צוליות (זה מה שאני עושה תאמינו לי רואים ישועות, אגב זו המלצה של אחד מהרמי"ם לשעבר אצלינו בישיבה).
נ.ב. סליחה על השוביניזם זה לא אני זהו טבע ההבריאה וכמו הגמ' שציטט אחד מכם.

ראשית, עדיפה בחורה שניתן לשוחח עמה, מאשר צולית (?), שלאחר החתונה תגלה שטוב מותך מחייך.

שנית, האם בחורה מודרנית (מה זה מודרנית, משהיא שיודעת מה התאריך הלועזי?, שיודעת מהו מדיח כלים?), היא סימן לבחורה מקולקלת. אשתי למדה באוניברסיטה העברית והיא יותר צדיקה מהרבה בנות אחרות שנפגשתי עמן (אם כי בדור שלנו לא היה עדיין אינטרנט וזהו נסיון אחר).

שלישית, יצא משהו מהישועות שאתה רואה מהצוליות?

לגבי טבע הבריאה, הרי שחזרה בתשובה ממרקת אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2008 11:01 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
לספר לספר. לפני שמחליטים להתארס.

ולא רגע לפני שמחליטים להתארס.
פגישה שלישית, לא אחרי.
אולי אפילו לפני...

בתור בחורה טובה, אני ממש ממש אכעס אם 'יקמבנו' אותי בעניין.
לפני חתונה, כ-ל הקלפים על השולחן. נקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2008 01:37 לינק ישיר 
מסקנות !

א.מהשוואה עם שאר הדיונים שהעלתי עולה שדווקא הנושא הזה מעניין יותר מהכל (בעיות רפואיות,בעיות ביר"ש של הבחור וכדו') מה שמעיד על מה שכתב אחד החברים (שכיחות גבוהה) , אם כי אני נוטה ל"סנגר" ולחשוב שהעיסוק בנושא פשוט גורם איזשהוא סיפוק לאנשים ותו לא.
ב.מנסיון עם בעיות שהסתבכו רק ה"גדויילים" הם הכתובת (ותאמינו לי שמתוך הכרות עם האנשים האלו בדרך כלל אני לא אוחז מהדעה שלהם אבל יש מקרים יוצאי דופן).
ג.לגברים שביננו אלתאמינו לאף אחד ותבדקו טוב טוב כל בחורה מודרנית (או ממשפחה מודרנית) שמציעים לכם ובכלל אם אתם שחקנים טובים ויש לכם שם טוב ודעתכם באמת להתחזק צאו רק עם צוליות (זה מה שאני עושה תאמינו לי רואים ישועות, אגב זו המלצה של אחד מהרמי"ם לשעבר אצלינו בישיבה).
נ.ב. סליחה על השוביניזם זה לא אני זהו טבע ההבריאה וכמו הגמ' שציטט אחד מכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2008 17:55 לינק ישיר 

הי אני לצערי בתור רוקה יצאתי עם 2 בחורים אחד היה רציני מאוד שחשבנו על חתונה שרציני זה אומר חברות שנה והשני סתם מה שהיה שהתארסתי עם בחור והתלבטתי קשות עם לספר או לא בסוף החלטתי שאין מצב שאני מתחתנת ולא מספרת לבחור מבחינתי זה חיי שקר.סיפרתי לפני החתונה וב"ה הוא הבין אותי ופשוט קיבל אותי איך שאני(הבחור שכיום בעלי לא מהיה מסתובב עם בחורות ואני יודעת מחברים פשוט ההוא שהיה סתם פשוט היה חבר חדר של בעלי וזה גם היה סיכון אבל זה התברר לי אחרי האירוסים וגם מבעלי עצמו שאמר. ) תאמינו לי אין כמו האמת אני מכירה כמה חתנים של חברות שלי שהיו מסתובבים עם בנות והחברות לא יודעות על זה. רק לשמוע מהביטחון שאומרות בעלי לא יצא וכו פשוט מבחיל ד' יודע מה עוד מסתיר מהם לכן. תהיו כנים זה שווה!!! מנסיון!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2008 19:02 לינק ישיר 

טוב...ניראה לי שזה מה שהיא תעשה...שאלת רב האפשרות האחרונה...

"אין דבר העומד בפני הרצון"(מנסיון אישי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2008 14:13 לינק ישיר 

יכול להיות שאחרי הנישואים הפרופורציות משתנות קצת, וקשה לי להאמין שאם זה יתגלה אחרי הנישואין זה יגרום לגט, מצד שני לבסס קשר על חוסר אמון?
לדעתי זו שאלה לרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2008 13:26 לינק ישיר 

ואם הוא יגלה שהיא לא שמרה נגיעה לאחר שנתיים מהיות שהם התחתנו (ונניח שהיא אשה מקסימה), עולה על דעתך שיקרה משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2008 10:28 לינק ישיר 

ואם זה לא יתגלה בבירורים?לא עדיף לה לספר לו ולדעת שאין לה יותר ממה לחשוש כל החיים שפתאום זה יתגלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2008 11:02 לינק ישיר 

בד"כ כשמישהו/י לא שמרו נגיעה, זה מתגלה בבירורים.
זה זן מיוחד בחברה שלנו.
במיוחד אם זה היה במשך תקופה, בקשר קצת ארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2008 10:45 לינק ישיר 

לפי דעתי אם היא תהיה כנה עם הבחור ותספר את האמת לפני שהם סוגרים שידוך הבחור יבין אותה ויתן לה צאנס ואפילו יעריך אותה מאד על הכנות. מאשר שיום אחד אחרי החתונה תתגלגל לאוזניו השמוע על עברה הפלילי הוא יכעס מאד ולא יסלח לה על זה ויאשים אותה שהיא שיקרה עליו...
בא נשאל שאלה כזאת את הבחורים שבפורום. האם הייתם רוצים שבחורה שהייתה עם בחורים בעבר ולא שמרה נגיעה תהייה לכם לאישה?הייתם רוצים שהיא תסתיר מימכם את עברה?

"אין דבר העומד בפני הרצון"(מנסיון אישי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2008 10:27 לינק ישיר 

הלו, לא מדובר על "סתם קשר", אלא על שמירת נגיעה!
אתם אומרים שהיא צריכה להוליך בחור שולל, לשקר עליו, לבצע אונאת דברים בפועל- רק כדי לחפות על עברה הפלילי?
הגזמתם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פשעים מן העבר !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext