בית פורומים עצור כאן חושבים

איך לנהוג כלפי "הדתיות" של ימינו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2008 15:33 לינק ישיר 
איך לנהוג כלפי "הדתיות" של ימינו?

(ה"ואו" במילה "דתיות" מנוקדת בשורוק)
ממה שאני מרגיש ומסיק כבר שנים, וממה שאני רואה שכותבים דנים ומדברים בפורום זה, יותר ויותר מתחדדת לי מסקנה מאוד ברורה ש"דתי"/ "חרדי" באופן המצוי והמקובל בימינו אינו בהכרח שווה ערך ל-"עושה רצון ה'" או "מקיים תורה ומצוות" כפי שצריך להיות, וכפי שחושבים.
א. האם יש מי שמסכים או לא מסכים עם מה שהסקתי מעלה?
ב. איך רצוי לנהוג כאשר נתקלים בקונפליקט בין המקובל לעשות מבחינת "דתיות/ חרדיות ימינו" ובין ההרגשה החזקה "שזה לא זה" ושלא ככה צריך לעשות/ לנהוג?
ג. האם את/ה מרגיש ככה, ואיך אתה מיישב הלכה למעשה קונפליקט זה? תוקן על ידי - שמניךטובים - 17/10/2008 15:28:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 15:25 לינק ישיר 

שמניך

למה סבור אתה שבימים קודמים המציאות היתה שונה?

מאז ומעולם 'העולם' היה שם לב בעיקר לחיצוניות. וכך התגלגלו כל הדורות. כל פרט צריך לתמרן בתוך זה על פי אמונתו והמחיר שהוא מוכן לשלם עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 00:02 לינק ישיר 

לפעמים אין ברירה אלא להלך בין הטיפות ולהשתדל לא להירטב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2008 21:33 לינק ישיר 

חי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2008 21:30 לינק ישיר 

שמניך
לפי הדרך הזו אתה צריך לדאוג לצמיחת זקן מאד מהירה אם בימים הראשונים אתה מתגלח ואח"כ נוסע למשפוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2008 21:22 לינק ישיר 

הרב מיכי
לפי דבריך אני יכול להחליט תמיד לפי הבנתי ואין לי צורך למצוא תימוכין. אינני מחשיב עצמי למורה הוראה אף לעצמי כך שתמיד אחפש אילנות להיתלות בהם. המקרה של גילוח בחול המועד הוא המקרה המעצבן ביותר בעיני ולכן שם אני חוכך אם לשנות ממנהגי אבל גם אז לא הייתי מעז לעשות זאת אילולי היה לי במי לתלות וגם כך קשה הדבר בעיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2008 21:19 לינק ישיר 

הרב מיכי
לפי דבריך אני יכול להחליט תמיד לפי הבנתי ואין לי צורך למצוא תימוכין. אינני מחשיב עצמי למורה הוראה אף לעצמי כך שתמיד אחפש אילנות להיתלות בהם. המקרה של גילוח בחול המועד הוא המקרה המעצבן ביותר בעיני ולכן שם אני חוכך אם לשנות ממנהגי אבל גם אז לא הייתי מעז לעשות זאת אילולי היה לי במי לתלות וגם כך קשה הדבר בעיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2008 22:07 לינק ישיר 

בחול מועד זה נהגתי בעניין הגילוח כך שבימים שרוב הזמן אני אמור להימצא בסביבה לא דתית במיוחד התגלחתי, ובימים שאני אמור להימצא בסביבה דתית בה לא נוהגים להתגלח, לא התגלחתי.
אמנם זה לא פתרון שיתאים לכל אחד אבל ככה עשיתי השנה.
ולמען האמת, אולי צריך פשוט להתחיל להתגלח בצורה גורפת כך "שהחשד" בחיפוף ייעלם כאשר יהיו הרבה מגולחים שמוכרים בוודאות כלא חפיפניקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2008 21:42 לינק ישיר 

מישקולץ,
אתה לא צריך לפסוק כגרי"ד, אלא להחליט מה נראה לך. אם נראה לך כך, אזי מותר לך לנהוג כהבנתך. ואפם הגרי"ד סבר כך גם הוא, הרי זוהי תמיכה צדדית. ולכן בנסיבות אחרות אין כל הכרח שתנהג כמותו. אתה לא עושה את זה בגלל שהוא אמר אלא בגלל שכך נראה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2008 19:34 לינק ישיר 

ממללא
אין שום בעיה עם הסביבה. יש לי בעיה עם עצמי שהלוא אם אני פוסק כגרי"ד אז תמיד, לא רק כשהדבר נח. למשל אצטרך לעמוד כל סדר העבודה ביוה"כ ואני לא עושה כן. מכאן הבעיה שלי, האם גם כשההתר נראה לי כל כך הגיוני אין טעם לפגם בקישוש אחרי שיטות נוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 16:01 לינק ישיר 

מישקולצר

המשנה  במו"ק שאין מגלחים במועד

בגלל לזרז את האנשים לפני החג, שלא יסמכו על כך כי במועד הם יגלחו.

ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 15:34 לינק ישיר 

מישקולצר,

אליבא דהגרי"ד זה לא היתר אלא חובה. היתר זה להתגלח בימי הספירה, למשל. כאן יש גזירה שתוקנה במציאות מסוימת ושאינ חלה לשיטתו במציאות של מתגלחין בכל יום, ולכן צריך להתגלח (וכאמור, שמעתי מהרב שכטר שהגרי"ד היה גוער באלו שלא מתגלחים, כלומר, לא ראה בזה היתר בלבד). אם כבר יש כאן תחושת אי נוחות בעיני הסביבה שרואה בזה סוג של חיפוף - ודו בדיוק הבעיה שמדבר עליה פותח האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 15:27 לינק ישיר 

זה באמת נכון ואני מתלבט שנים אם לשנות ממנהגי דבר שאינו פשוט גם הלכתית וגם השקפתית שהרי יוצא איפה שאני מלקט היתרים היכן שנח לי. העניין הוא שליבי אומר לי בחזקה שאין הגיון להסתובב כך בחג. מצד שני ממתי משנה להלכה מה ליבי אומר לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 15:19 לינק ישיר 

יש את הגרי"ד סולוביצ'יק שהוא לא רק היתר אלא הוראה חד משמעית להתגלח למי שנוהג לעשות זאת מדי יום, ואף היה גוער בתלמידיו הלא מגולחים כעדות תלמידיו הרב שכטר והרב ליכטנשטיין.

בארה"ב רבים מתגלחים, גם בקרב הפרומערס (הליטאים כמובן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 15:14 לינק ישיר 

שניהם כמדומני לא היתרים חד משמעיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 11:38 לינק ישיר 

מישקולצר.

אי צורך להסתובב כאבל,         יש את הנודע ביהודה ויש גם את ר  משה פיינשטיין.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך לנהוג כלפי "הדתיות" של ימינו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext