בית פורומים הנה ימים באים

מלך המשיח ....מי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2008 14:28 לינק ישיר 
מלך המשיח ....מי

הנה דברי הרמב"ם מי הוא בבחינת מלך המשיח

רמב"ם הלכות מלכים פרק יא

ואם יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות ה', הרי זה בחזקת שהוא משיח, אם עשה והצליח ונצח כל האומות שסביביו ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בודאי.

עכשיו לעניננו מי הוא בחזקת משיח העומד בקריטריונים שהציב הרמב"ם אנא הביעו את דעתכם

תוקן על ידי המשקיף ב- 05/11/2008 13:08:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2012 15:43 לינק ישיר 

המשיח  הואאאאאאאאא  היאאאאאאאאאאאאא  הואאאאאאאאאאאאאא......

המשיח הוא לא רב  והוא  מוסתר טוב טוב . הוא בא מהקליפות  ועם הזמן מתעלה קמעא קמעא  שזה מצב של בעל תשובה שנילחם ביצר הרע הכי חזק  כי משיח הוא נשמה הכי גבוהה בעולם ולכן סובל יסורים עצומים בגלל עמו ישראל  להצלתם . אני היום ילדיתך- ביום הזה{ט באב} יקבל משיח  כוח את הנשמה  ואז  יהיה רבי  ראש בני ישראל  והתורה תינתן לו  כמו לשלמה המלך. וזה היום עשה השם נגילה ונשמחה בו בע"ה

והנה משיח ומשה הם נקברים בזאת הקבורה בסוד (ישעיהו נג, ט), "ויתן את רשעים קברו", כי בעלות הנשמות אל השכינה נא' בהם (תהלים פד, ד) "גם צפור מצאה בית", אבל מי שצריך להיות בנוק' דקליפה - נקרא שהוא קבור, ושם אין מגיע להם אור התורה אלא בצמצום, וזה עניותם ומיתתם, והיא כלולה משבע מיני מדורות שיש בה שבע הבחינות, כמו מלכות דקדושה, והם שבע בחינות דקליפה. בבחינה זו כולן שולטות עליהן לסתום האור, ומה שמצד מלכות גבירה (זהר שם) הם שני השבע, מצד השפחה הם שני רעב

ואחר שידעת הענין כלו בכלל, אודיעך בפרט עניני המשיח בתוך הס"א ופעולותיו, כי כולם נמשכים לפי סדר המדריגות אשר סודרו בבריאה. כי הנה יש המקומות הפרטים העומדים לבחינת חיזוק הס"א והתאחזה בקדושה, והם סוד עץ הדעת טוב ורע, כי הוא בסוד טוב ורע דוקא, ויש מקומות נפגמים מפני מעשים פרטים שנעשו. ועל כן על פי כל הדברים האלה יהיה ענין המשיח הזה בגלותו ובגאולתו, וענין "דריכת הפורה" הנזכרת בישעיה (סג, ג), שהוא מורה על סוף הגלות, וענין חידוש התורה שזכרתי למעלה. והכל אבאר לך באר היטב בס"ד. ובאמת הרבה מן הענינים האלה היותר עיקרים נכללו בנבואת ישעיה סי' נב בפרשת "הנה ישכיל עבדי", וכמו כן בתפלתו של יונה, כי הוא בתוך הים הוא ממש ענין משיח בתוך הקליפות, כמו שתשמע עוד בס"ד. ואפרש לך בראשונה פרשת "הנה ישכיל עבדי", ובה תראה סודות גדולים ועצומים מאוד:

ועתה אומר לך ענין יסורי המשיח (עי' ישעיהו נג, ד; ועי' סנהדרין צה.) ושאר סובלי החלאים, כי בעבור עוונות ישראל נגרע מהם השגת שפע התורה הראוי להם לפי מעלתם, והם חסרים כל כח וכל טוב, והכל נמשך מחסרון ההשגה הזאת, כי ההשגה והשפע הכל ענין אחד. והנה זה תדע, כי בהיות כח המשיח חסר, הנה גם כח ישראל הוא דל, וכאשר ירבה לו הכח, גם ישראל ימלאו דעה את ה'. אך אם לא היה מקבל משיח יסורין האלה, הנה ח"ו ישראל היו נאבדים. ובהשתתף הוא בצערם, ואדרבא, בהיותו סובל בשבילם, הם נשארים דלים בגלותם, אבל הם מתקיימים, וניתן להם הכנה להגאל. וצריך שתדע, כי השגת פנימיות התורה נקרא שכל, וסודו (תהילים קיא, י), "שכל טוב לכל עושיהם":

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 22:04 לינק ישיר 

המשקיף כתב:
נו ידר קודם כל ברוך הבא לפורום
ומה נראה לך שמישהו יאמין שמרוקאי יהיה משיח מישהו בכלל מאמין לזה
הבהרה:
אני אומר שרבי דוד יש לו את התכונות להיות משיח הוא מצידי בבחינת משיח האם זה יהיה הוא או לא אני לא יודע באמת
בכל אופן שיבוא כן זה יהיה רבי דוד לא רבי דוד העיקר שיבוא
אני אישישת ישמח אם זה יהיה רבי דוד כי הוא הרב שלי

איזו עדה באמת הכי מושפלת ופחות מוערכת? האם לא הכורדים? ורמז שכתבתי בפורום לא מזמן. בן פרת בן פרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 21:52 לינק ישיר 

נו ידר קודם כל ברוך הבא לפורום
ומה נראה לך שמישהו יאמין שמרוקאי יהיה משיח מישהו בכלל מאמין לזה
הבהרה:
אני אומר שרבי דוד יש לו את התכונות להיות משיח הוא מצידי בבחינת משיח האם זה יהיה הוא או לא אני לא יודע באמת
בכל אופן שיבוא כן זה יהיה רבי דוד לא רבי דוד העיקר שיבוא
אני אישישת ישמח אם זה יהיה רבי דוד כי הוא הרב שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 21:47 לינק ישיר 

ידר כתב:
 לא מבין בדיוק איך רבי דוד אביחצירא שליט"א עונה לקריטריון הזה:
"מלך המשיח יהיה אדם בלתי מוכר לחלוטין, לא ניתן יהיה לדעת דבר לא על מוצאו ולא על משפחתו"
זה דורש הסבר.
סתם סקרן.

מאיזו עדה ואיזו משפחה הכי לא מצופה שיבוא משם המשיח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 21:43 לינק ישיר 

לא מבין בדיוק איך רבי דוד אביחצירא שליט"א עונה לקריטריון הזה:
"מלך המשיח יהיה אדם בלתי מוכר לחלוטין, לא ניתן יהיה לדעת דבר לא על מוצאו ולא על משפחתו"
זה דורש הסבר.
סתם סקרן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 01:30 לינק ישיר 

והוא מחולל מפשענו מחולל מלשון חול ההיפך מקודש .
משיח סובל מכך שהוא לא יכול להתעלות ולהיתקדש כי הוא נשמה כללית
כמו דוד המלך ומשה רבנו שמדרגתם הרוחנית מושפעת ממצבו של העם כמו שמסופר
  כשחטאו במעשה עגל הזהב אמר לו הקב"ה "לך רד כי שיחת עמך" מהו לך רד?
אמר רבי אליעזר אמר לו הקב"ה למשה משה רד מגדולתך כלום לא נתתי לך גדולה אלא בשביל ישראל ועכשיו שישראל חטאו
 אתה למה לי מיד תשש כוחו של משה
פירוש אחר:
"לך רד"- אם היגיעו הדברים לידי כל ש"שיחת עמך" והם ירדו ממדרגתם חייב המנהיג לרדת ממדרגתו (הרוחנית)עמם אסור למנהיג להתרחק
גם כאשר העם נתון בירידה - (מספר עוללות אפריים)

וכמו שהלבנה מושפעת מהשמש כך המשיח שהוא משול ללבנה שהיא השכינה כידוע מושפע ממצבו הרוחני של  עם ישראל
חז"ל אמרו שהבעל הוא השמש והאישה היא הלבנה הוא המשפיע והיא המקבלת.
כתוב על משיח שהוא עני ורוכב על חמור ואין עני אלא בדעת=בתורה ורוכב על חומר  שבכל זאת שהוא עני בדעת הוא רוחני ורוכב על החומריות
בתיקון חצות אומרים "אוי לי על צערו של משיח  עוונותנו הטו אלה ופשענו האריכו קצנו וחטאנו מנעו הטוב ממנו" ואין טוב אלא תורה ורוחניות
לכן אמר דוד המלך שהוא משיח בן דוד בתהילים צמאה נפשי למים ואין מים אלא תורה  ועוד אמר אחת שאלתי מאת השם אותה אבקש שבתי בבית השם כל ימי חיי
ועוד משפטים קדושים ...

זהו לבינתיים
שיהיה לכם לילה טוב
* לילה זה הגלות שהוא טוב בסופו של דבר כי הכל לטובה ואין רע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 00:18 לינק ישיר 

נחכה לאליהו הנביא שיבוא ויגלה תמשיח .
בינתיים יותר חשוב שנזרז את בואו בכך שנגביר תתורה בעם ונעשה תשובה עילאה בכדי להקל על סבלו של המשיח  כי היום קראתי בספר ראשית חכמה שער הקדושה וכך כתוב: ופרט מי שיש לו עוונות צריך לסבול יסורין על עוונותיו ולא יזכה אל האור העליון שהוא השמן שעליו אמר דוד המלך עליו השלום דשנת בשמן ראשי , אלא אם יכתת עצמו . עוד אמרו בזוהר "
"בלולה שבשמן כתית" , הדא הוא דכתיב והוא מחולל   (סובל  בנפש ברוחניות) מפשענו מדכא(סובל בגופו ושאר מרעין בישין) מעוונותנו והכוונה שכמו שמשיחנו סובל העוונות שלנו אם כן אנחנו גורמים שיהיה מדכא ואם כן מי ירצה שמשיחנו לא יהיה מדוכא מהעוונותיו  יסבול וידכה הוא בעצמו וכן ספרו בחסיד אחד שהיה סובל כמה יסורין על עוונותיו ונתן סיבה זו האמורה .

-ודאיי שהתשובה יותר תועיל למשיחנו.
אויי לי על צערו של משיח..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 00:34 לינק ישיר 

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 00:33 לינק ישיר 
לצערי אתה לא עונה לי על השאלה כי התשובה פשוטה

ואני בכלל לא בקטע שלערער על מה שאתה כותב או מתווכח איתך
שאלתי שאלה פשוטה!!!
אתה יודע מה עזוב את רבי דוד בוא נדבר על כל רב ענק אחר שאתה רוצה
הרב עובדיה יוסף
הרב שטיינמן לא חשוב
האם כשהוא יתגלה תהייה תדהמה על עצם הבחיה של אותו רב
כן
או
לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 00:15 לינק ישיר 

כמה אתה חושב חושבים שרבי דוד הוא משיח תאמין לי מעטים מאוד למרות שהוא רב שמאוד מקובל כי הרי כל אחד כושב שהרבי שלו הוא משיח או שהרב עובדיה או שהרב שטיינמן או שהרב...פלוני
לכן כן שני החלקים עוזי גם הראשון גם השני
דרך אגב לא מתכוון להתווכח על הנקודה אם הוא כן או לא זו דעתי ותו לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 00:12 לינק ישיר 

למה תדהמה? הרי הוא רב ענק ומקובל על כל הזרמים אז על איזו תדהמה אתה מדבר או שאתה מתכוון לתדהמה שבכלל התגלה משיח ולא חשוב מי התגלה
ואם לזה התכוונת אז אני התכוונתי לחלק הראשון
האם יקבלו אותו בתדהמה או לא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 00:00 לינק ישיר 

ראה תשובתי אליך באשכול אתה יכול להיות משיח
לדעתי תדהמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2009 23:52 לינק ישיר 

שאלה למשקיף: אם הרב דויד יתגלה כמשיח זה יהיה בגדר תדהמה או דבר הגיוני לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 05:31 לינק ישיר 
ליוסף מיוסף

בס"ד!
מה שחשוב לי יותר זה שיביאו את דבריי אלה לצדיקים שיפעלו עבורי ועבור עם ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2009 23:02 לינק ישיר 

טיפתיוסף, מה שהבנתי, הבנתי. וזה תירוץ מאד נחמד. אבל יש לכך עוד כמה תירוצים.
איני זוכר כרגע, מצטער.
וחוץ מזה, לדעתי - טיפתיוסף - לטובתך ולטובת הכלל פה, רצוי שתפתח אשכול פרטי שלך, ושם תכתוב על כל האורות שלך ושל יוסף הצדיק. ומי שמבין בזה, יבין וידבר איתך שם ואתה איתו.
אבל לא שייך שתכתוב דברים לכלל הפורום, ללא שיבינו אותך. נכון, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > מלך המשיח ....מי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext