בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מהו חזן? מהי חזנות? - דיון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2008 13:46 לינק ישיר 
מהו חזן? מהי חזנות? - דיון

בס"ד

צהריים טובים לחברי הפורום ולצופיו,
התכתבי בשעה האחרונה עם חבר פורום בכיר לגבי השאלה שבכותרת האשכול: מהו חזן? מהי חזנות? העלינו הרבה נושאים במהלך השיחה והרבה דוגמאות.
חשבתי כי נכון יהיה להעלות את הדיון בפומבי לכל חברי הפורום וצופיו.
אפתח כאן את השאלה מחדש ואשמח לדיון פורה ומועיל בין חברי הפורום:
מה עושה חזן ל"חזן"? האם ביצוע לקטע חזנות מקנה את התואר "חזן"? מה הקריטוריונים לכך?.
מהי חזנות? מה צריך להגיש לציבור כדי שיקרא חזנות? וכמובן, מה לא להגיש לציבור?.

במקביל לאשכול הדיונים פתחתי סקר בנושא: הסקר נמצא בצד שמאל של הפורום מתחת לשמות החברים שהצטרפו.
אשמח אם חברי הפורום וצופיו יקחו חלק פעיל בדיון.

יום טוב
יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2010 14:03 לינק ישיר 

נגמר לי הדף..
רק רציתי לחתום בזה שיש לי הרבה "קרדיטים" לתת לאנשים שבאמת עובדים על דברים אלה,אך אין זה המקום להזכיר שמות,ואלה יבורכו.
אם כן,המסר שלי הוא,לכל אותם אנשים המברכים על "עדנת החזנות",צודקים הם,אך צריך גם לחשוב לפתור "בעיה" זו שיוצרת ההמוניות בחזנות,ולטכס עצה איך "חושפים" את ה"המון" גם לחזנות האמיתית,דהיינו אמירה,צבע קול,רגש,וכל שאר האלמנטים הנדרשים והמתבקשים מחזן.(וע"י זה ילמדו הם גם להנות הנאה אמיתית גם מהחזנים אותם הם מעריכים היום מבחינה שטחית). בהצלחה לכל מי שיתן יד לזה בכל צורה שהיא.
שבת שלום,מוטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2010 13:49 לינק ישיר 

שלום לכולם!
יסלחו לי הכותבים הנכבדים על שעוד לא הסםקתי לקרוא את דעותיהם החשובות,אך רציתי להבהיר דבר אחדחשוב.  בתקופה האחרונה אנו עדים לעדנה לחזנות שהולכת ומתפתחת בקרב הדור הצעיר (ובעיקר בקרב בחורי הישיבות) (ואין זה המקום להסביר תופעה זו-אפשר לפתוח אשכול מיוחד בנושא זה...),ולפי דעתי זה דבר מבורך,ומכמה וכמה סיבות.אך דא עקא,מחמת זה נוצרה הבחנה מאד מוטעית באשר ל"מה נקרא חזן טוב".אנשים באים לשמוע ומתענינים רק בחזנים שנותנים"שואו",בעלי קול גבוה,ומפורסמים,וכן ישנה עוד תופעה,בה אנשים מעונינים לשמוע רק קטעים מ"זן" מסוים.וכאן ברצוני להבהיר:אני מעריך ונהנה מאד מאותם חזנים וקטעים,אך אני בא לקבול על תופעת הלהיפך,בה חזנים בעלי קול יפהפה ו\ביצוע נדיר "נדחקים" לשוליים,אנשים אינם מרבים לשמוע אותם בשבתות תפילה,ומכאן קצרה הדרך שבקונצרטים והופעות שחלק משיקולי המארגנים זה הפרנסה,והם נאלצים(והרבה פעמים שלא ברצונם)להביא את החזנים המפורסמים,ולבצע את אותם הקטעים,בסדר חוזר,ובוריאציות שונות (שלא לדבר על חזנים נפלאים מדורות עברו,שאינם נשמעים באף מקום, וקטעיהם רק באוספי החזנות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 23:52 לינק ישיר 

טנור66 כתב:
חזן שרוצה לא להפסיד את הטונים הגבוהים, לא מוכרח לעשות זה דווקא על גבי תקליט...
לא חייב, אבל זה מה שיצא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 00:14 לינק ישיר 

חזן שרוצה לא להפסיד את הטונים הגבוהים, לא מוכרח לעשות זה דווקא על גבי תקליט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 16:24 לינק ישיר 

כל חזן! צריך לפעמים להשתמש גם בטונים הגבוהים שלו, כדי שהוא לא יפסיד אותם! ואם ל"רוזנבלט" היו טונים יותר גבוהים מסי במול הוא היה משתמש בהם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 23:09 לינק ישיר 

החכמה לקחת סי ולהשמע טוב, יוסלה השכיל להשתמש בקולו ולא להגיע לתקרת הקול כך זה משאיר מקום לדמיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 20:13 לינק ישיר 

אני לא בדקתי וגם לא מעניין אותי עד איפה יוסלה הגיע וזה לא יוריד או יעלה את הנאתי מהאזנה לשירתו. [ אבל סתם בדרך אגב:בזמן שב-לה הוא נשמע כמו... אני לא מדמיין איך הוא ישמע ב-דו. ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 19:49 לינק ישיר 

אין שום קטע שיוסלה לוקח יותר מסי-במול!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 18:18 לינק ישיר 

טנור66 כתב:
לניוטרל: יוסלה לקח סי ואפילו דו  תקשיב טוב לקטעים ותשווה עם אורגן... כמו כן אף אחד לא בא לומר שפינצ'יק הוא כמו בארקין, הוא הרי עולה עליו במאות מספרים....
הב שמות של פרקים כאלה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 15:27 לינק ישיר 

מיהו טבח?
ובכן: אני טבח,  אשתי טבחית יותר טובה.  הטבח במוסד הציבורי מומחה יותר. הטבח במלון יותר. וכן הלאה...

מיהו סופר?
ובכן:  אני יודע לכתוב.  אחותי יותר. חווה רוזנברג יותר ממנה.  וסולז'ניצין עוד יותר.

מיהו חזן?
כיוון שאין תעודות הסמכה במקצוע החזנות, א"כ זהו איננו מקצוע. חזן הוא מי שיודע להגיש תפילה עריבה.
אני יודע להגיש. (אחותי לא). עוד כמה כאן יודעים.  טנור 66 יותר. אייזנבאך יותר.

ועוד הרבה מאד חושבים שהם יודעים.  אבל גם בין הטבחים והסופרים זה כך...

והמשותף הנוסף לשלוש, שכולם עניין של כישרון - אך בהחלט גם של טעם. 

הבנתם?

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 28/04/2010 15:30:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 14:28 לינק ישיר 

לניוטרל: יוסלה לקח סי ואפילו דו  תקשיב טוב לקטעים ותשווה עם אורגן... כמו כן אף אחד לא בא לומר שפינצ'יק הוא כמו בארקין, הוא הרי עולה עליו במאות מספרים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 13:50 לינק ישיר 

מרוצה לקהל אין זה דבר מחייב כאמור שכשם שפרצופיהם שונים כך דיעותיהם שונות:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 11:42 לינק ישיר 

אין לי כרגע זמן לתרום את  מיעוט חלקי לדיון הנידון כאן,

אבל דבר אחד אוכל לומר בשביל התחלה וזה משפט גדול וכללי שמכיל בו המון פרטים והעיקר זה שאני משתמש בדברי "הראשונים והאחרונים" (הראשוינים והאחרוינים בלע"ז) וזה מוזכר בשו"ע בהלכות ר"ה:

"והעיקר שיהיה מרוצה לקהל"

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 10:02 לינק ישיר 
חזנות וחזנים

מה חדש.
א) יותר מוזיקליות מקצועית חזן טוב זקוק להשכלה שוטפת.
ב)יותר מדי עיבודים מוזיקלים ליצירות קלאסיות ומפורסמות בכדי להתאים לתזמורת ,מקהלות,ילדים
ו......חזנים.
ג} חזן שבורך בקול טבעי ערב לא יכול להסתפק במה שהטבע חנן אותו וצריך להשקיע בשיפור קולו יום יום בכדי שבבגרותו  -לא-יתקשה לשמור על רמה חזנית נאותה.
ד} כושר משחק דרמתי משפר את ההופעה ביחוד באולמות קונצרטים.
ה) רגש מפותח והבעה נכונה של התמליל התפילתי  -מתנה משמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 08:40 לינק ישיר 

צוםזאך כתב :  עקב שעת בוקר מוקדמת זו לא יעלה בידי להביע כרגע את דעתי,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

אולם ,אם קודם היית שותה קפה אזי היית שם לב כי :
האשכול נפתח לפני כשנה וחצי,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
חלק מהניקים כבר אינם,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,מאושרים (הרי הפכנו ל :מורשה כתיבה ,מעין -סת"ם "מאושר" )

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 28/04/2010 08:44:46

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מהו חזן? מהי חזנות? - דיון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext