בית פורומים הנה ימים באים

חרדים...בושה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2008 21:14 לינק ישיר 
חרדים...בושה

מה לעשות שמלחמת גוג ומגוג הרוחנית רבותיי היא כבר התחילה

החרדים שקועים עמוק בתוך החומריות שזה רגלי הסטרא אחרא

ראיתי מודעה היום בעיתון חרדי והצתמררתי עד כמה הם שקועים בחומר

לקחו את כל החולניות שבחילוניות ואפילו יותר גרוע מהחילונים

מי שלא יהיה עבד ה' כשתתחיל גוג ומגוג הגשמית לא ינצל חרדי או לא חרדי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 20:14 לינק ישיר 

אהה יפה וודאי שגם את צודקת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 12:41 לינק ישיר 

עכשיו רק נישאר לשלוח את זה לכל פורום בארץ ובכל טוקבק :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 01:22 לינק ישיר 

להיות חרדי בעיני זה לקיים תורה ומצוות ובעיקר לעבוד על המידות
להיו חרדי בעני זה לאהוב כל יהודי גם אם הוא קצת שונה בדעות
להיות חרדי בעיני זה אדם שטעה ויודע להודות
להיות חרדי בעיני זה לדעת שבכל מצב אתה לא לבד
להיות חרדי בעיני זה למסור את הנפש גם אם לא רואים תוצאות
להיות חרדי בעני זה אדם שצריך לתת עוד ועוד
להיות חרדי בעיני זה מי שבודק כל הזמן מאין באת ולאן אתה הולך
להיות חרדי בעיני לשים מחסומים לדברים גם אם מאוד מאוד רוצים
להיות חרדי בעיני זה עבודה של שנים
להיות חרדי בעיני זה לדעת  שיש עליות וירידותאבל  אסור לאבד תקוה ולצפות
להיות חרדי בעיני זה לא לפסיק להתפלל ולגואל לייחל
להיות חרדי בעיני זה להיות תמים עם השם ולא עם אנשים
להיות חרדי בעיני  זה לדעת שגם עם קלקלת כל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
להיות חרדי זה עוד מיליוני פרטים קטנים שעם השנים רק מבנים
להיות חרדי בחרתי להיות
ואני מאושרת מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 21:15 לינק ישיר 

ואפעלפי כתב:
השאלה מהי לדעתך חרדי מי שנראה כך ומי שהוא חרד לדבר השם?
ולעניין הכתבה מה הפלא אני לא מבינה
הרי נאמר דור שבן דוד בא
בית ועד יהיה לזנות... חוכמת סופרים תסרח פני הדור ..והאמת נעדר.......
זה רבותיי בל נשכח לא נאמר על החילונים זה נאמר גם עלינו
זאת תקופת המבחנים לפני קבלת "הבגרות "
שנאמר וצרפתים כצרןף הכסף ובחנתים כבחון הזהב
הקבה בוחן הוי כמה בוחן את כוווווולם מבלי יוצא מהכלל
חרדי ספרדי ליטאי אשכנזי חילוני דתי לאומי.....
כל אחד יקבע את התוצאה שלו
בהצלחה

בהחלט אהבתי את התגובה הזו וגם כמובן של אדם דרור

צריך לומר שכיום מי שנבחן יותר הם דוקא החרדים
ולעצם השאלה שלך מהו חרדי?

קשה לתאר אבל אשתדל לתאר מהו חרדי האמיתי וממילא כל אחד יוכל לבחון האם הוא חרדי

אדם שמתפלל שלוש תפילות ביום
מברך לפני ואחרי האוכל
משתדל ללמוד תורה לפחות שעתיים שלוש ביום מינימום
משתדל לא לראות מראות אסורות
שומע לקול רבותיו ומוריו הרוחניים
משתדל לקיים תרי''ג מצוות התלויות בו כי יש הרבה מצוות שאינן תלויות בו ולא יוכל לקיימם
יש מצוות רק לכהן ויש רק לכהן גדול וכו'
לא גולש באינטרנט חחחח
אופססססס כמה חרדים כרגע מרימים גבה
אכן זו האמת קבלו אותה או אל תקבלו
טוב אז לפי הגדרה זו גם אני איני חרדי אמת נכון
אינני חרדי קלאסי אני קורא לזה חרדי מודרני מין חיה חדשה שצצה בשנים האחרונות
וכל הגולשים כאן או בכלל באינטרנט מתאימים בול להגדרה הזו
החרדי המודרני שומע אך ורק לרבו המובהק שהוא מינה אותו ואינו מתחייב להישמע לכל רב ולכל פסק
יהיה הרב גדול ככל שיהיה
גולש באינטרנט ללא הגנות ללא רמון או עם רמון יודע בנפשו שיש בשכלו את הכוח להבין בין רע לטוב ללא השגחה של כאלו ואחרים בבחינת תוכו אכל קלפתו זרק
וכל מי שחושב שאין בכוחו להבחין בין רע לטוב ואין בו את הבחינה של תוכו אכל קליפתו זרק הרי הוא כאן בבחינת פיקוח נפש
ועליו להתנתק מידית מהאינטרנט

זהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 15:38 לינק ישיר 

השאלה מהי לדעתך חרדי מי שנראה כך ומי שהוא חרד לדבר השם?
ולעניין הכתבה מה הפלא אני לא מבינה
הרי נאמר דור שבן דוד בא
בית ועד יהיה לזנות... חוכמת סופרים תסרח פני הדור ..והאמת נעדר.......
זה רבותיי בל נשכח לא נאמר על החילונים זה נאמר גם עלינו
זאת תקופת המבחנים לפני קבלת "הבגרות "
שנאמר וצרפתים כצרןף הכסף ובחנתים כבחון הזהב
הקבה בוחן הוי כמה בוחן את כוווווולם מבלי יוצא מהכלל
חרדי ספרדי ליטאי אשכנזי חילוני דתי לאומי.....
כל אחד יקבע את התוצאה שלו
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 12:02 לינק ישיר 

אין ספק שיש בעיית כשרות גדולה מאוד בהליכה לבית מלון !

הן בפריצות והן בכשרות החדרים והמזון בהליכה למלון חילוני ולא משנה כמה הכשירו את המלון לצורך כך..

מעבר לכך אם היה מלון שכשר בכל בחינות ההלכה (לא שיש כזה לדעתי) , אני לא הייתי רואה פגם לנפוש לשבת בלבד !! ולא בימי החול חס וחלילה ! למרות שבפועל יש נחיתה עצומה בקדושה בעשיית שבת במלון ולא בבית ובבית הכנסת שלך !

כך שלדעתי ה"נופש" שלא הייתי קורה לו כך צריך להיות למצב חירום בלבד ! שאין ברירה אחרת מסיבות כאלו ואחרות ! 

אבל שוב אני לא חרדי אז מה אני יודע בעצם :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 19:14 לינק ישיר 
אז ככה...

השאלה העומדת כרגע על הפרק האם חופשות מהדרין הם באמת מהדרין או שזה חופשה רגילה כמו לחילוניים עם הרבה בעיות בדרך רק בהסוואה חזקה חרדית

א. מה הם הבעיות שיכולות לצוץ בחופשה כזו
ב. האם באמת על פי התורה יש מושג של מנוחה,האם יש מנוחה ממה ,מהתורה ,מהמצוות,מבורא עולם
ג. ראינו גדולי הדור אדמורי''ם שהלכו לנופש בשוויץ או במקומות אחרים האם לא מהם נלמד ונעשה
ד. בתור בעל תשובה אני חושב שנחתי מספיק במשך ימי חיי וכל הטיולים והנופשות למינהן הם לא מיעודים לבעלי תשובה כמו שבין הזמנים לא שייך אצל בעלי תשובה או שאני שוגה ותעמידו אותי על משוגתי

ראיתי בכיכר השבת את הכתבה הזו

הגר"ש וואזנר יוצא למאבק בחופשות מהדרין: "סכנה"

מכתב חריף החתום בשמו של מרן הגר"ש וואזנר צפוי לשנות משמעותית את הרגלי הנופש בציבור החרדי. חברי וועדת רבנים פתחה במאבק נגד חברות שמקיימות קייטנות למהדרין באווירה חרדית, ובמסגרתו גויס גם הגר"ש. זו פריצות", קובעים הרבנים, ומציינים כי האווירה שם רחוקה מלהיות חרדית

תעיינו שם ותחזרו לכאן לדון בעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 21:45 לינק ישיר 

למען השם, אל תפסיקו לריב!

אני פונה אל ראשי שני המחנות: בקומכם מאבלכם הכבד, אל תאבדו רגע. שובו לאהליכם, חלצו מתניים, והמשיכו להשביענו בתמונות קשות. רק כך נוכל למצות את תהליך הבירור העובר על החברה החרדית

הבודד
תאריך: 25/02/2009 14:15:00

לכל ברור כי הסתלקותו של הרב אברהם כהנמן ז"ל תהא, במבט לאחור, נקודת ציון משמעותית במאבק המתמשך על השליטה בישיבת פוניבז' ומוסדותיה. אמנם קשה בשלב זה לנחש אל נכון מה תהיינה השלכותיה של פטירתו וכיצד תשפיע על מהלכי שני הצדדים - אך בדבר אחד בטוחים כולם: מה שהיה הוא לא מה שיהיה.

אלא שעם זאת, בלב רבים עולה בשעה זו חשש כבד, שמא הנחיתה אל רגע האמת, שלב הירושה בפועל, עשויה חלילה וחס לסיים את המחלוקת, רח"ל.

תאמרו, מה ראית לשטות זו? הלא אין לך דבר נורא יותר מהמחלוקת המכוערת המלווה שנים ארוכות את הציבוריות החרדית? האם אין בכך תקווה גדולה, שסוף-סוף הקולות יחדלון, קרעי הפראקים יאוחו והלֶבֶּנִים ישובו אל משכנם במקרר?

אז זהו. שממש לא.

המחלוקת בפוניבז' היא תקוותו הגדולה של הציבור החרדי, ומהגורמים המשפיעים ביותר על תהליך שיבתו לשפיות של השיח החרדי! ולמי שמאוד מעונין לדעת - הנה ההסבר:

לאימרתו הידועה של לואיס ברנדייס - "אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר" - ישנו פן נוסף, רלוונטי מאין כמותו לנידון דידן. כל עוד התככים, הסכסוכים, מסעות הנקם ושאר ביטויי הרגש האנושי על כל חולשותיו, מתבצעים מתחת לשולחן, ניתן להמשיך למכור לנו, ההמון הנבער, את אשליית ה"דעת תורה" בכל הזדמנות, את מצג-השווא של ההרמוניה הנפלאה, בה תלמידי חכמים מפרכסים זה את זה, וזה לעומת זה קוראים "קדוש, קדוש".

כל עוד תמונתו האולטימטיבית של ראש ישיבה בישראל היא אל מול הגמרא בפנים חמורות סבר, הרי שאפסה כל תקווה לטיפוח חשיבה חרדית אינדיבדואלית. כי מי הוא זה אשר יהין לחשוב אחרת ממי ששקוע בתורה בכל כוחו זה ששים שנה? לך תשכנע מישהו שהמוטק'ה-בלוי התורן מדבר בסך הכל מהרהורי כרסו, ולא כ"שליח מרנן ורבנן שליט"א לענייני קניית גרביים כהלכה" או כ"מזכיר בית הדין המיוחד לענייני קוקער-כשר".

רק הכרה מלאה ובלתי אמצעית של כלל הציבור עם התובנה הפשוטה, שהזכר החרדי אינו שונה משאר זני ההומו-ספיינס שבעולם, ושגם הוא מונע מיצרי שררה, כסף וכבוד, גם הוא צריך טריטוריה להגשמת מאוייו האנושיים, ולא תמיד מדובר במחלוקת לשם שמים, אף אם שני הצדדים גדולים בתורה - רק זו היא התקווה לניפוץ השקר הגדול של המאה-העשרים הפרטית שלנו.

והמחלוקת בפוניבז' הגישה לתקווה הזו את הסיכוי הטוב ביותר שלה! לראשונה בישראל אבדה הבושה לחלוטין. לא עוד סגירת עניינים מתחת לשלחן במעטה צדקני. הכל גלוי וידוע. ראשי ישיבות עולים בזה אחר זה אל היכלי הערכאות, ותלמידי חכמים מפרסמים כתבי פלסתר האחד בגנות רעהו. לאחר שנים שהעלו אבק באפסנאות, כלי הנשק הבסיסיים של האדם הקדמון - הידים והרגליים - חזרו לשחק תפקיד מכריע בזירת הקרב. ואל יהי דבר זה קל בעיניכם! זה שנים שמכרנו לעצמנו את האשליה שאצלנו אין תגרות רחוב, שהכל אצלנו נע בסקאלה שבין אגרות-קודש ל"קונטרס... ישא מדברותיו בענין המכשול הנורא...".

זאת ועוד, המחלוקת הנפלאה בישיבה הקדושה הוכיחה לעין כל עד כמה מעורערת היא האמונה שגאוני הדור מנהיגים ברמה את משא העם. הא לכם, זה עשור שתלמידי ישיבה מכים זה את זה, כשרבניהם עסוקים בהשמצות הדדיות, ודבר לא נעשה! אף לא פעם אחת התכנסו כל גדולי ישראל משני הצדדים על מנת לעשות סוף לטרגדיה הנוראה הזו!

מעתה, אתה החרדי הדואג, המקווה ליום בו תִּגָּלה ערוַת העסקנים והעסקנות לעיני כל העם, נמצאת למד כי תריסר מאמרי מערכת ב"יתד נאמן" על סכנת השבועונים מתמוססים אל מול תמונה אחת של תגרה אמיתית, עסיסית ומלאת חיים, מהיכל הישיבה הקדושה.

אני פונה מכאן בקריאה מעומק הלב אל ראשי שני המחנות: נא ונא, בקומכם מאבלכם הכבד, אל תאבדו רגע. שובו לכם לאהליכם, חלצו מתניים, הפשילו פראקים והמשיכו להשביענו בתמונות קשות. מראות של סטנדרים מתעופפים, ניידות משטרה הפוכות, בחורות אוקראיניות בפנימיית ישיבה, זגוגיות מנופצות בהיכל הישיבה, רמקולים מחרישי אוזנים, ראשי ישיבות מתגודדים עם טובי הפרקליטים, תמלילים אין-סופיים של עדויות מבישות, מכתבי רבנים ומכתבי הכחשה, עצרות מחאה קומדיות, וכל שאר הירקות מהם ניזונו בעשר השנים האחרונות.

כי כך, ורק כך, נוכל למצות את תהליך הבירור התודעתי העובר על החברה החרדית בשעה גדולה זו.

אז למען השם, למען שמו ית', אל תפסיקו לריב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2009 09:45 לינק ישיר 

אין ספק ששער החמישים של הטומאה משפיע לכל דבר.
יש קשר ישיר (ומנוצל ע"י העשירים...) בין פריצות לחומרנות יתרה.
זה קיים בעולם הדתי והחילוני כאחד.
נכון שעניין הפריצות בעולם החילוני חמור יותר (ואכן אותן ילדות הן הבזבזניות הגדולות) אבל זה לא משנה. לי נראה שהם בגדר ילדים שנשבו - האמת שאני אישית החלטתי שכדי לראות את כולם דרך כף זכות מבחינתי כולם ילדים שנשבו.
הרי כל זה תוצאה של הגלות שעדיין חיה ובועטת בתוכינו - וממש כמו שנאמר, נדבקנו בהם גם באמונותיהם (כסף).
לי אין ספק: כל יהודי זהב, לפעמים צריך לנקות אבק אחרי אלפי שנות גלות,אבל מתחת לכל האבק - זהב.
לא קל, אין ספק בכלל - לא קל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2009 09:22 לינק ישיר 

מה רע בכך  . אחרי מה שקרה בירושלים  הכל מותר

זקא זקא הכל פקה פקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2009 23:40 לינק ישיר 

בחורי ישיבה בשירות התעמולה של 'קדימה'

שני חרדים ששלחו הודעה לאייל ארד, האסטרטג של 'קדימה', הופתעו לקבל ממנו שיחת טלפון עם הזמנה לפגישה. לאחר ראיון קצר, הם הפכו לקופירייטרים המנסחים סלוגנים לציפי ליבני

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=8171&cat_id=4

בחורי ישיבה משועממים שבמקום לחשוב סוגיה בראש חושבים טינופת בראש אייייי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > חרדים...בושה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext