הרב עובדיה יוסף (מימין) ויו"ר ש"ס אלי ישי, בשנה שעברה
ארכיון: איל ורשבסקי / באו באו
עם פתיחת מסע הבחירות שלה, מכוונת ש"ס גבוה: מנהיגה הרוחני, הרב עובדיה יוסף, ויו"ר התנועה, השר אלי ישי, הציבו שלשום כיעד את הרחבת הסיעה בכנסת מ-12 ל-18 מנדטים, ואת הפקדתה על תיק החינוך בממשלה הבאה. "כשאנחנו מדברים על משרד החינוך, מה אנחנו רוצים?", שטח השר ישי את תוכניותיו לקדנציה הבאה, "ללמד אותם יהדות, מסורת ישראל, בר מצווה, שבתות, כיבוד אב ואם, 'ואהבת לרעך כמוך', זה מה שמרן זועק יום יום לכל הנציגים".
ש"ס יוצאת למסע הבחירות שלה לאחר הקמפיין המוניציפלי, שאותו סיכם שלשום ישי כ"הצלחה עצומה", זאת על אף שבירושלים, למשל, הצטמצמה הסיעה מחמישה מנדטים לארבעה. בימים האחרונים הקימה ש"ס את המטות לקראת הבחירות לכנסת, שאמורים למצות את ציבור המצביעים הפוטנציאליים שלה - החרדים והלא חרדים. בחירת הרשימה לכנסת, על ידי מועצת חכמי התורה, תיעשה רק במועד סמוך לבחירות.
בינתיים, דוחק הרב יוסף בשיעורו השבועי בבית הכנסת הסמוך לביתו באוהדיו להשפיע על חבריהם כדי ש"מאות אלפים" יתמכו ברשימה הספרדית. "מי שיהיה ראש ממשלה יראה שיש לנו 18, כמניין ח"י, ישמח לקבל אותנו. ייתן לנו משרד השיכון - תפאדל, ייתן לנו רווחה - קח, תפאדל, חינוך - תפאדל".
השר אלי ישי האיץ במאזינים לצאת לקמפיין הבחירות. "אין הרבה זמן", אמר, "אם הליכוד יכול להגיע בסקרים היום מ-12 מנדטים ל-28, למה לא נגיע לח"י כפי שמרן אומר?". הוא סימן את משרד החינוך כיעד, ותקף מפלגות אחרות ששלטו במשרד לאורך השנים. "הסמים משנה לשנה עולים, האלימות בקרב בני הנוער עולה ורמת הלימודים יורדת", אמר. הוא הוסיף כי "בבחירות הבאות יהיה מאבק על התקציב, יהיה מאבק על קצבאות הילדים, יהיה מאבק על התקציב של הישיבות...כל יהודי שמצביע, מצביע למען הזהות היהודית במדינת ישראל".
(הארץ)
נשלח ב-29/12/2008 20:18
נשלח ב-25/12/2008 08:02
זה יהיה רק אם אריה דרעי יחזור והחלפת כמה מועמדים ברשימה דחוף...
החלפת מיכאלי, ועקנין, אזולאי, אמסלם, ואולי גם את איציק כהן... די נמאס מאותם פרצופים.
צריך שינוי אמיתי וצעירים עם מרץ של עשייה ועבודה.
ובראש ובראשונה להחזיר את אריה דרעי וחלק מאנשיו - כמו מלול , גאגולה,
ולבוא בפני הציבור (בפרסום גדול) בטלבזיה ובכלל בכל האמצעים
- רבותי יש אחדות! חוזרים לכח 17 מנדטים - כמו בימים ההם.
כך שס תגיע למפלגה ה- 3 בגודלה.
נשלח ב-27/11/2008 19:41
אני מקווה שאול חיון לא חיקה הפעם את מרן.....
נשלח ב-27/11/2008 15:48
בס"ד
ש"ס חגגו את הניצחון
כ – 1000 איש מתושבי חדרה השתתפו ביום רביעי האחרון במסיבת הודיה להשי'ת על הצלחתה של תנועת ש"ס והפיכתה למפלגה הגדולה בחדרה עם5 מנדטים.
האירוע התקיים באולמי "מול השקיעה" המפוארים סביב שולחנות ערוכים , ארוחת ערב מפוארת והופעה של הזמר והשחקן שאול חיון.
במעמד השתתפו הרב הראשי ואב"ד חדרה הגאון הגדול רבי שמעון ביטון שליט"א
הרה"ג ישראל מאיר ביטון שליט"א רב צפון חדרה , הרה"ג דוד משתה שליט"א , הרה"ג בנימין גבאי שליט"א , ראש העיר מר חיים אביטן וממלא מקום ראש העיר ויו"ר תנועת ש"ס מר סמי לוי.
גם שרי ש"ס השתתפו במעמד הגדול שהיה גם כן יריית הפתיחה למערכת הבחירות הארצית סגן ראש הממשלה ושר התמ"ת יו"ר תנועת ש"ס העולמית הרב אלי ישי , השר לענייני דתות הרב יצחק כהן והשר לענייני חינוך ורווחה במשרד האוצר הרב משולם נהרי , מנכ"ל תנועת ש"ס חה"כ יעקב מרגי , חה"כ מזור בהיינה נציג עולי אתיופיהוח"כ משה גפני נציג יהדות התורה.
שרי ש"ס דיברו על ההצלחה האדירה של תנועת ש"ס בחדרהכהצלחה מסחררת ועליה מדהימה בכל קנה מידה כאשר קיבלה 23% מקולות המצביעים בעיר ורשמה הישג וניצחון אדיר.
5 נציגי ש"ס סמי לוי , מימון תורג'מן , שלמה דעבול , בנצי נורדמן ועמנואל ביטון התקבלו בכבוד גדול בשירה וריקודים עד השעות הקטנות של הלילה כשהם חוגגים את ניצחונה של ש"ס ומקוים לשחזר את ההצלחה בבחירות הקרובות לכנסת.
את האירוע הנחה דובר התנועה בועז ביטון.
נשלח ב-26/11/2008 22:22
הצפי הוא לאחוז הצבעיה גבוה
נשלח ב-26/11/2008 14:59
עם השני מנדטים האשכנזים ועם זה שהרבה מצביעי קדימה עבודה ישבו בבית
נגיע לפחות ל18
נשלח ב-26/11/2008 09:57
פטרוס, אתה תמיד סתם מחרטט, לא רק על הבוקר
גולגללה, תפנה למזור בהיינה, אולי מימנו תבוא לך הישועה(הופס...המועמדות)
נשלח ב-26/11/2008 08:31
אם כבר מישהוא הזכיר את מה קשור, אז מי שזוכר את המערכון האלמותי שלהם על ערבים מיום טוב הראשון, יש בסופו פאנצ' ליין "קחו אותי, קחו אותי" במבטא ערבי.
אולי זה יתאים פה, ואולי אני סתאם מחרטט על הבוקר.....
נשלח ב-25/11/2008 23:04
תל אביבית,
איפה נירשמים או מגישים מעמדות??
נשלח ב-25/11/2008 22:33
ויש גם את הרב שרצה לחתן את ביתו
מי יודע איך קוראים לו?
נשלח ב-25/11/2008 22:08
אז נשאר חכם חנוכה, מה איתו? הוא מתאים בשס בשביל ברסלב
נשלח ב-25/11/2008 22:06
חחח...
גולגולה, נו תציע את מועמדותך ודי!
נשלח ב-25/11/2008 20:09
אחרי משא ומתן הרב קריספי לא הסכים לבוא לש"ס ביגלל הבטחה מגור לשילוב במקום ריאלי
נשלח ב-25/11/2008 17:44
אתה רואה,אם הברסלבים כבר גרמו לך ליצחק זה כבר טוב...
גם אני יצחק אם יבוא מישהו הזוי...
ניראה..
נשלח ב-25/11/2008 17:32
זה האשכול הכי הזוי שראיתי
אני קורא יומיים ונקרע מצחוק
אני חושב שאלי והרב ארוש סגרו על הרב קריספי ממה קשור