| נשלח ב-18/11/2008 11:38 |
|
| |
חסידות גור
אני לא בקי בפרטי הפרטים של יחסי הכוחות במפלגות הדתיות ובוודאי
לא בפרטי המאבקים שבין חצרות של חסידויות שונות, אבל לאור המהומה הנוראה וחילול השם הנורא - שחוללה חסידות גור בעולם היהדות
בבחירות לירושלים רציתי להעלות שאלה פשוטה שמשום מה לא שואלים
אותה בפורומים של חדרי חרדים, אבל ראיתי כבר התיחסות לשאלה הזאת במאמר שפורסם כמדומני ביתד נאמן,
רקע:
למיטב הבנתי תמצית המהומה היא כזאת : האדמור מגור דרש/ביקש מפורוש לא להשתתף בבחירות לראשות העיר של ירושלים ולהניח ללופיאנסקי להתמודד שנית מהטעם כנראה שיש לו יותר סיכוייים מול ברקת.
פורוש סירב והתמודד מול ברקת.
מכיוון שפורוש במעשה זה פגע בכבוד הקדוש של האדמור, החלו חסידי גור לפעול באלימות ובאופנים מזעזעים למען בחירתו של ברקת, פרטים ניתן למצוע בפורום של חדרי חרדים.
לאחר הבחירות החלה תנועה עממית של מחאה כנגד חסידות גור הכוללת ביטול מינויים לעיתון המודיע שנחשב כעיתון של גור יותר משהוא עיתון של החרדים באופן כללי. כמו כן הותקפו ובוזו אישים שונים בתנועה זו.
השאלה שלי היא :
נניח שרב מגור לא ידע על מה שנעשה בזמן שהיה, (דבר מופרך לחלוטין
לדעתי)
אבל מדוע עד עכשיו לא נשמע קולו ? מדוע אין הוא מבקש סליחה
ומחילה מכלל ישראל ?
מה ההיתממות הזאת ?
כשפניתי לאחד הניקים בחדרי חרדים כך :
שלום לך,
לי אין אישור כתיבה אצלכם,
מדוע אין איש מעלה את השאלה הפשוטה :
נניח שרב מגור לא ידע על מה שנעשה בזמן שהיה, (דבר מופרך לחלוטין
לדעתי)
אבל מדוע עד עכשיו לא נשמע קולו ? מדוע אין הוא מבקש סליחה
ומחילה מכלל ישראל ?
מה ההיתממות הזאת ?
הוא ענה לי :
מסיבות אישיות. תפנה למישהו אחר בבקשה.
תודה רבה.
מה דעתכם ?
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 22:12 |
|
| |
יישר כח לחסידי גור הירושלמים. תודה רבה! חילכם לאורייתא!
| |
יוזמה חדשה של ברקת:הוליווד בירושלים, שתהפוך לעיר הסרטים
ראש עיריית ירושלים מעוניין להפוך את ירושלים לעיר אשר תהווה מוקד לצילומי סרטים בינלאומיים ותמשוך אליה משקיעים מובילים מתעשיית הקולנוע בעולם.
עוזי ברוך
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, נפגש לאחרונה עם משלחת של מפיקים בכירים ומובילים מהוליווד. מטרת הפגישה - ברקת מעוניין להפוך את ירושלים לעיר אשר תהווה מוקד לצילומי סרטים בינלאומיים ותמשוך אליה משקיעים מובילים מתעשיית הקולנוע בעולם.
ראש העיר, ניר ברקת, אמר כי: "פיתוח תעשיית הקולנוע בירושלים כפי שעשו בעבר ערים אחרות בעולם ימשוך השקעות לעיר, יצור ביקושים רבים יותר לתיירים וייסיע לצמיחת הכלכלה ולתדמיתה של ירושלים בעולם".
בפגישה דנו הצדדים בדרכים למשיכת תעשיית הקולנוע ההוליוודית להשקעות ולבניית התעשייה בירושלים, תוך בחינת מודלים שהצליחו במקומות אחרים בעולם בהם טורונטו, אירלנד, ניו-זילנד ואוסטרליה, אותם ניתן להעתיק לירושלים.
ברקת ציין כי הוא רואה חשיבות רבה בשילובם בפרוייקט של בתי הספר הרבים הקיימים בירושלים לקולנוע ולמשחק, כגון ניסן נתיב, מעלה, סם שפיגל ועוד ואשר יכולים לתרום לפרוייקט תרומה משמעותית.
ראש העיר סיכם עם המפיקים, כי יוקמו צוותי עבודה בירושלים ובלוס אנג'לס שיפעלו במשותף. הצוותים יגבשו תוכנית פעולה ויפעלו למיסוד הקשר בין ירושלים להוליווד לקידום הפרוייקט.
בלשכתו של ברקת מציינים כי גם הפדרציה היהודית של לוס אנג'לס הביעה נכונות לסייע לקידום הפרוייקט ולרכז את הפעילות בלוס אנג'לס, כחלק מסדרת שיתופי פעולה לקידומה של ירושלים.
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 00:32 |
|
| |
בלעדי: החוברת החדשה הכל על חסידי גור וליצמן שפעלו עם ברקת
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2008 14:24 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 23:34 |
|
| |
על מאמר זה נשברו המון קולמוסים, כל רב והדרשה שלו.
ולגבי פורוש, זה לא התחיל בבחירות לירושלים, אלא עוד בביתר, שהוא ביקש להריץ את רובינשטיין מול פינדרוס. למרות התנגדות האדמו"ר מגור, וכן האדמו"ר שלו: האדמו"ר מבויאן, [ואי לכך סולק מהחסידות].
וכן התנגדותו של הרב אלישיב, כמו שהיה מבואר בפרסומי "כבוד התורה". בקיצור, שם פס על כל הרבנים, ועכשיו קיבל את הבזיונות!
אבל גם גור צריכים לקבל איזה כמה שמו"סים מהאדמו"ר מגור. ומהר.
תוקן על ידי yosefroker ב- 18/11/2008 23:31:34
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 17:43 |
|
| |
התורה היא 'רק' תבלין גם מהבחינה הזו שהיא לא התכלית בחיינו. התורה היא אמצעי לתכלית. כאשר התכלית היא להיות בדבקות ואמונה עם ה' יתברך כל היום וכל הלילה , ולגבור על היצר הרע ועל ידי זה להוכיח את אהבתנו אליו יתברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 16:30 |
|
| |
גם אני מצטרף לדבריך, ורציתי להוסיף שאני עצמי מתלבט רבות בשאלות האלו לאחרונה ורק כדי להמחיש את הבעיה האמיתית שיש בזה :
הלא הקב"ה אומר "בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין" וכ"ו ואני הקטן שואל וכי תורתנו הקדושה היא רק תבלין ? ועוד ליצר הרע ?? וכי מה ? היצר הרע הוא העיקר ?
ואומנם אם נתבונן קצת נראה שכל התורה היא חוקים ומשפטים גם לבין אדם לחברו (גניבה, מסחר, רצח, ניאוף נישואין וכ"ו ) ומכאן שאלמלא היצר הרע והבעיות שהוא יוצר - לא היה צורך בתורה שהיא חוקים לפתור את הבעיות הללו, ומכאן נבין טיפה למה התורה היא תבלין ליצר הרע.
אין כמובן להבין מדברי אלו שצריך לחטוא כדי שיהיה קיום לתורה..... אבל בוודאי שצריך להיות מעורב היטב גם בגשמי כדי שתהיה לתורה כביכול אחיזה בעולם, והיכן להביא אותה לידי ביטוי.
אבל הנושא הזה כבד גם עלי - רק רציתי להמחיש את הנושא בלבד.
בידידות
מרדכי
|
| נשלח ב-18/11/2008 16:13 |
|
| |
אין ספק שבסופו של דבר ובהתאם לדורנו אפשר וצריך ללכת בדרך ממוצעת ,יוצא מזה שאני מודה חלקית לדברך. יש לציין שהחלק בחיינו שמעורב עם הבריות לא חייב להיות דווקא בפוליטיקה , כי אם כל זה שיש עניין להיות מעורב עם הבריות כי יש בזה תיקון לאדם , האדם חייב גם לברוח לגמרי ממחלוקת וטינוף שהפוליטיקה מלאה בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 15:59 |
|
| |
שוחי,
החידוש התורני שמביא לנו הרב אליהו בהנהגת האדם הוא, שזה לא פשוט בכלל להסתגר ב-4 אמות של עצמך עם גמרא ביד ולהגיד שלום עליך נפשי - אני את עצמי הצלתי.
גם אני כמוך הייתי בטוח שהדרך הנכונה ביותר היא לא להתערב בכלום וככה אכן הדעת נותנת, אבל כידוע לך - בעלי בתים דעתם היפך דעת תורה, ובמסקנה (הלא נעימה גם מבחינתי) היא שהאדם צריך להשתדל לפעול בעולמו הגשמי בכל מאודו, ועל פי דעת תורה, וזהו עיקר תיקונו של האדם.
אפשר אולי לצמצם - כל אחד לפי טיב נפשו, אבל פטור בלא כלום זו כנראה עבירה.
|
| נשלח ב-18/11/2008 15:49 |
|
| |
מרדכי
באופן כללי יש בדברך דברים של טעם , אם כי יש דעות שונות לכאן לכאן. תלוי מה השאיפה של האדם.
אם יהודי רוצה לעבוד את ה' ולהתקדש ולצחצח את נשמתו את הקצה האחרון , עם פוליטיקה גם עוד 1000 גילוגולים הוא לא יצליח במשימתו. ומצד שני אני לא אומר שאין עסקנים חרדים שהם פועלים בתחום לשם שמיים אבל אני מאמין שזה אחוז קטן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 15:11 |
|
| |
שוחי החביב, הלא כבר אמרתי לך שאתה נתפס למילים ללא תכלית ומסרב לראות את הרעיון הכללי שאני רוצה לומר.
אל תתפס לקטנות, תבין בכללי מה רוצים להגיד לך ותענה אם יש לך מה.
|
| נשלח ב-18/11/2008 15:05 |
|
| |
הנה הקטע החשוב בתשובה לשוחי :
מי שיכול לתקן ולא מתקן – נחשב כאילו קלקל
חכמיו אמרו שכל מי שיכול להשפיע ולא משפיע – נתפס על עוון הציבור. המקור לכך הוא במשנה (שבת נד:) המספרת על פרתו של רבי אלעזר בן עזריה שהייתה יוצאת לרשות הרבים ברצועה שבין קרניה שלא ברצון חכמים. מקשה הגמרא וכי פרה אחת הייתה לו והרי הוא היה עשיר גדול. מעשר בהמה שלו היה שתים עשרה אלף עגלים כל שנה?
עונה הגמרא שהפרה הייתה של שכנתו ונקראה על שמו בגלל שלא מיחה בה אע"פ שהיה יכול. ש"כָּל מִי שֶׁאֶפְשָׁר לִמְחוֹת בְּאַנְשֵׁי בֵּיתוֹ וְלֹא מִיחָה - נִתְפָּס עַל אַנְשֵׁי בֵיתוֹ. (יכול למחות) בְּאַנְשֵׁי עִירוֹ (ולא מיחה) - נִתְפָּס עַל אַנְשֵׁי עִירוֹ. (יכול למחות) בְּכָל הָעוֹלָם כּוּלּוֹ - נִתְפָּס עַל כָּל הָעוֹלָם כּוּלּוֹ".
וממשיכה הגמרא שם ומסבירה כמה זה חמור ואומרת: "מֵעוֹלָם לֹא יָצְתָה מִדָּה טוֹבָה מִפִּי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, וְחָזַר בָּהּ לְרָעָה, חוּץ מִדְבַר זֶה, דִּכְתִיב, (יחזקאל ט) "וַיֹּאמֶר ה' אֵלָיו, עֲבוֹר בְּתוֹךְ הָעִיר בְּתוֹךְ יְרוּשָׁלַםִ, וְהִתְוִיתָ תָּו עַל מִצְחוֹת הָאֲנָשִׁים הַנֶּאֱנָחִים וְהַנֶאֱנָקִים עַל כָּל הַתּוֹעֵבוֹת הַנַּעֲשׂוֹת" וְגוֹ'.
אָמַר לוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא לְגַבְרִיאֵל, לֵךְ וּרְשׁוֹם עַל מִצְחָן שֶׁל צַדִּיקִים תָּיו שֶׁל דְּיוֹ - שֶׁלֹּא יִשְׁלְטוּ בָהֶם מַלְאֲכֵי חַבָּלָה. וְעַל מִצְחָם שֶׁל רְשָׁעִים תָּיו שֶׁל דָּם - כְּדֵי שֶׁיִשְׁלְטוּ בָהֶם מַלְאֲכֵי חַבָּלָה. אָמְרָה מִדַּת הַדִּין לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, מַה נִּשְׁתָּנוּ אֵלּוּ מֵאֵלּוּ? אָמַר לָהּ, הַלָּלוּ צַדִּיקִים גְּמוּרִים, וְהַלָּלוּ רְשָׁעִים גְּמוּרִים? אָמְרָה לְפָנָיו (מידת הדין): רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, הָיָה בְיָדָם לִמְחוֹת וְלֹא מִיחוּ. אָמַר לָהּ: גָּלוּי וְיָדוּעַ לְפָנַי שֶׁאִם יִמְּחוּ בָהֶם, לֹא יְקַבְּלוּ מֵהֶם. אָמְרָה לְפָנָיו: רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אִם לְפָנֶיךָ גָּלוּי, לָהֶם מִי גָּלוּי?"
והקב"ה חזר בו והחליט להאשים את הצדיקים יותר מהרשעים. "וְהַיְינוּ דִּכְתִיב, (שם) "זָקֵן, בָּחוּר, וּבְתוּלָה וְטַף, וְנָשִׁים, תַּהַרְגוּ לְמַשְׁחִית, וְעַל כָּל אִישׁ אֲשֶׁר עָלָיו הַתָּיו אַל תִּגַּשׁוּ, וּמְמִּקְדָּשִׁי תָּחֵלּוּ". וּכְתִיב: "וַיָחֵלּוּ בָּאֲנָשִׁים הַזְּקֵנִים אֲשֶׁר לִפְנֵי הַבָּיִת". תָּנֵי רַב יוֹסֵף, אַל תִּקְרִי "מִמִּקְדָּשִׁי", אֶלָּא "מִמְּקוּדָשַׁי" - אֵלּוּ בְנֵי אָדָם שֶׁקִּיְּימוּ אֶת הַתּוֹרָה כּוּלָהּ מֵאָלֶף וְעַד תָּיו".
והדבר הזה נורא כי בסופו של דבר המגפה התחילה בחורבן ירושלים דווקא מהזקנים, מהמקודשים. מהצדיקים הגדולים שקיימו את כל התורה כולה מא' עד ת' אבל לא עשו מה שהיה ביכולתם להשפיע על הכלל. ואע"פ שזה רק ספק אם היו יכולים להשפיע, וכלפי הקב"ה היה ברור שלא היו יכולים להשפיע. כל זה לא פטר אותם מאחריות כל כך כבדה. המשמעות של הגמרא הזו שאנחנו ערבים זה לזה. ואם אפשר להשפיע על הכלל לטובה בכל דרך חייבים להשפיע. ואם זה דרך הבחירות שמשפיעות על כלל האומה – אין אנו יכולים לפטור את עצמינו מכך, ואפילו אם זה רק ספק. ואפילו המעומדים לפעמים רודפים אחרי הכבוד.
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 15:03 |
|
| |
" רבו משערות ראשי " זה לא הטעם שלי. גם לא כיפה סרוגה.
ברוך ה' , ה' זיכה אותי לא לחלוק על שום זרם וגם לא להדביק סטיגמות.
האדם הכי צדיק שאני מכיר בעל כיפה סרוגה , והרשע הכי גדול שאני מכיר הוא עם שטריימל וגרביים לבנות והוא נשוי עם ילדים ונואף מחוץ לבית ה' ירחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 15:00 |
|
| |
זה דף לשבת שקראתי, צריך לחפש ברשת היכן הדפים
שלהם מופיעים הנה מצאתי לכם :
זה הלינק :
ובהודעה הבאה אני אביא את הקטע הרלוונטי
תוקן על ידי המשקיף ב- 18/11/2008 18:06:26
תוקן על ידי המשקיף ב- 18/11/2008 18:07:26
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 14:38 |
|
| |
אז אולי תביא קישור
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 14:36 |
|
| |
או שיש לך כובע פרווה או שיש לך כיפה סרוגה, אבל כובע פרווה על כיפה סרוגה זה שעטנז אסור.
רוצה לומר - מי שהוא מנהיג ציבור לא יכול להתחמק לעולם מאחריות וזה השכל הישר הרבה לפני גמרות מפורשות שאינן שנויות במחלוקת לגבי אחריותו של מי שיש בידו למחות ואיננו מוחה שנתפס אפילו על עוון העולם כולו.
וזה רק מי שיכול למחות ומה אחריותו של זה שהציבור נשמע לו כמטורף שאינו מורה לציבור הממושמע שלו כיצד לנהוג ?
שאינו משמיע קול גם בדיעבד ?
דע לך שאין שתי תורות לישראל - אחד לגדויילים ואחת לפשוטי העם אלא יש רק תורה אחת שמחייבת קודם כל את הגדולים כמו שנאמר למלאכי החבלה ו"ממקודשי תחלו"
תקרא את הדף של הרב אליהו רבה של צפת מלפני שבועיים על הלכות בחירות ותבין מהי דעת תורה בנושאים אלו.
|
|