| נשלח ב-20/11/2008 11:04 |
|
| |
שעת המבחן של הרבנים והסיעות הדתיות
בס"ד
מפלגות רבות ובעיקרן המפלגות הדתיות תולות את קיומן על העזרה לחלשים בחברה. עד כה עזרה זו שימשה את הנבחרים כדי להתנות אותה בכמות המנדטים הווה אומר בכוח ההשפעה על המועצה.
עכשיו כשכמות המנדטים של כל הסיעות הדתיות נמדד יחד לכתשעה מנדטים נדמה כי שעת המבחן הגיע לשיאה ואם לא יעשה מעשה משמעותי עבור האוכלוסיה החלשה הרי ש"מי לה' אלי" או תמונה של חבילת מצרכים, לא תצליח למכור את התדמית אותה אתם רוצים לשקף.
חגי חדד, קובי לוי, שמעון שר, עקיבא יצחקי, דנאל בשארי ונוספים אחרים.
על ביתי הכנסת מרביתם להיות נגישים לנכים ולנכות (לא יתכן שביתי הכנסת של הרבנים הבולטים לא יהיה נגיש)
על מקוואות הטהרה כולם או לפחות 4 בתפזורת להיות נגישות ומתאימות לכך שנשים נכות תקיימנה את מצוות הטהרה.
על הבלניות לעבור הדרכה מיוחדת בהנחיית נכות לטבילה.
- הודעה זו צפוייה לשמש אותנו בעתיד לצורך עדות לעשייה / אי עשייה של הסיעות השונות
תוקן על ידי - אברהם_רואש - 20/11/2008 11:17:11
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2008 21:33 |
|
| |
לשיטתם של ועדי בית הכנסת, כנראה, הנכים זה מטרד, כי אם לא מדוע אין גישה לנכים? מה רק אנשים מהשורה זכאים להתפלל?
אבל אתה העלת בעיה כואבת מאד,שהיא יותר עמוקה, כי היום כמעט כל בתי הכנסת מתנהלים כקומונה,עדתית,משפחתית ,חברתית, אין המטרה בורא עולם ותפילה זכה, אלא הפגנת כח עדתי,משפחתי,חברתי.
לצערנו זה המצב, ולכן אין התחשבות בנכים ובשאר אוכלסיות נהדרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2008 20:42 |
|
| |
לא בכל בית כנסת קיימת האפשרות הזאת.
אם מדובר על בית כנסת חדש שנבנה אז אפשר להתאים מראש, אבל בד"כ רוב בתי הכנסת ממוקמים בקומה עליונה או בקומת מרתף ולא בקומת קרקע.
גם במידה ויש לבית כנסת אפשרות להשקיע על מעלית זה הרי לא יפתור את הבעיה של השבתות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2008 18:28 |
|
| |
בס"ד
שבוע טוב,
א. אני לא מפיל את האשמה אני פשוט אומר עובדות - עד שלא הגשתי תביעה משפטית יכולתה למצוא בנתניה בית כנסת אחד ספרדי שנגיש לנכים, ואילו לאחר שפתחתי בתביעה ניתן ללכת להיכל רפאל ולראות שם את העבודות שאגב נבדקות על ידי מדי יום.
ב. להזכירך הרב הראשי של נתניה הוא הרב שלוש,והוא מרוקאי (אם לא ידעת) וגם הבית כנסת שלו (שאמור להוות דוגמה) גם הוא לא נגיש
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2008 09:42 |
|
| |
ממזמן מי שמתעשת, ומתבונן, מפסיק לתלות את בטחונו, בנציגים "חרדיים", ככל שיציגו בעל כרחם את עצמם לעיני ההמון, ואפילו אם הם לובשים שטריימל, וקאפוטע יפה - ממשי טהור, ויש עליהם הכשר הבד"ץ שליט"א, ומרנן ורבנן, ואדמורי"ם שליט"א.
הבעיה היא לא רק הגישה לנכים במקוואות, ובבתי כנסיות, הבעיה היא יסודית עזרה לחלש ולקשה יום, ועמידה איתנה על היהדות ושמירת המצוות,(בנתניה יש 1000 חנויות טריפה וחזיר,חילולי שבת,פגיעה קשה בעניים ונזקקים ע"י מתן ארנונה יקרה,אין התחשבות בנזקקים) הנציגים "החרדים" מתעלמים תדיר, ביודעין מכל המצב.
ומי שחושב שהנציגים "החרדים" איכפת להם מהיהדות, ומטבילת נכות במקווה, פשוט משלה את עצמו, ומטעה את ההמון, לא איכפת להם כלל, ולא מעניין אותם כלל. מה שמעניין אותם זה ביזנעס-עסקים, כסף,ותענוגות.תפירת ג'ובים למקורבים לצלחת.
זה לא דרך התורה, לא יראת ה', הרס היהדות, בהכשר של כל מיני גדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2008 02:29 |
|
| |
לא היבנתי מה אתה מפיל את האשמה על הספרדים
זה לא הם קבעו את זה
מי ששלט על הדת בנתניה בעיריה בעבר היה אשכנזי.....
תעדכן אותי אם אני טועה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2008 02:10 |
|
| |
בס"ד
מי לא הבטיח.
אם תעיין בפרום זה או השני תמצא שאני כותב ואפילו אתה מגיב לי על כך שביתי הכנסת הלא נגישים הם של הספרדים
אבל עדיין אינני מבין איך הרב שר ישן טוב בלילה לאחר שהוא יודע כי מקווה נגיש אחד יש בנתניה ונכות רבות מוותרות ליטבול בשל המרחק הקיצוני
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2008 19:15 |
|
| |
בתי הכנסת והישיבות בקרית צאנז מותאמות מזמן לנכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2008 16:32 |
|
| |
יש איזה חבר מועצה שהבטיח לך לפעול בנושא ?
|
|
|
|
|