| נשלח ב-24/11/2008 10:54 |
|
| |
שמירת שבת כהלכתה
זכה בעל ה"שמירת שבת כהלכתה" שהלכה כמותו וברוב בתי ישראל כשמתעוררת שאלה בהל' שבת פוסקים כמותו.
לאחר שיצאה המהודרה הראשונה של שש"כ יצא לאור חוברת עם הערות על הספר, מה שם החוברת? האם היא נמצאת באוצה"ח או בספריות אחרות, והאם העריכה מחדש של הספר נעשתה בגלל החוברת הנ"ל? ומהם השינויים העיקריים בין המהדורה הראשונה לשניה?
נ"ל שהשינוי העיקרי הוא בדין דוד שמש לחומרא. האם כל השינויים שנעשו הם לחומרא או שיש גם שינויים לקולא?
עודכנה כותרת
תוקן על ידי ספרות ב- 18/05/2010 15:24:59
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 17:34 |
|
| |
ישנה בפורום אוצה"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 19:32 |
|
| |
| בשמחה כתב: |  | אפשר להוריד את החוברת מכאן.
|
|
אולי אפשר להעלות שוב קונטרס בירור דברים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2013 08:21 |
|
| |
ב.ד.ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2010 09:58 |
|
| |
חיסרון גדול יש בשש"כ - מיועד לאשכנזים בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 02:25 |
|
| |
| מנהלוביץ כתב: |  | תסתכל במקורות ותראה האם הגעתה לתשובה ההלכתית שעל פיה אתה נוהג. |
|
תודה רבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 10:26 |
|
| |
קרנירשעים
תסתכל במקורות ותראה האם הגעתה לתשובה ההלכתית שעל פיה אתה נוהג.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 09:30 |
|
| |
| מנהלוביץ כתב: |  | אין לך מושג כמה שטויות שאתה מדבר!!!
הגרי"י נויבירט הכניס את רוב האקטואלייה החדשנית והפופולרית(אני עברתי על כל הספר כנראה שאתה עדיין לא ,אני ממליך לך שתעזוב עכשיו את המחשב ותלמד שש"כ ותגיד לי אם יש אקטואלייה אם לאו.)
לגבי השות"ים המחבר לא צרייך להכניס כל שו"ת שכתב מאן דהו בן דורינו ומביא בעיקר את העיקרים של בני זמננו כמו: אגרות משה לר' משה פיינשטיין,מנחת יצחק לר' יצחק יעקב וויס,ציץ אליעזר לר' אליעזר וולדינברג, ולהבדיל בן החיים: משנה הלכות לרבי מנשה קליין שליט"א
יביע אומר להגר"ע יוסף שליט"א,מועדים וזמנים לר' משה שטרנבוך שליט"א ועוד.
|
|
כל המבוגרים כאן יודעים, שגם אם מנהלוביץ יעתיק את דעתו עוד כמה פעמים, ובגדלים שונים, עדיין המציאות לא תשנה ודעתו לא תכריע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 09:28 |
|
| |
| שמחה9 כתב: |  | אפשר למנות מעלות וניתן לספור חסרונות אבל המציאות טופחת על הפנים
ואומרת בקול גדול:
לאשכנזים יש ספר אחד ויחיד ממנו ניתן לדעת את הלכות שבת במהירות ובקלות והוא: שמירת שבת כהלכתה.
נראה פה מישהו מחפש תוך דקה שתיים, תשובה לשאלה במשנה ברורה, שו"ע הרב, או מנחת יצחק ואגרות משה. בשש"כ מוצאים במהירות על. ברור שיש צורך להיות בקי בהלכות וכו', אבל כאשר יש שאלה דחופה ולא ידועה - זה רק שש"כ. נקודה. |
|
נכון מאד. ודוקא לכן כואב שהוא לא מקיף את כל הדעות המרכזיות שבציבור זה, כך שהמחפש תשובה בעת לחץ אינו יכול לדעת האם הגיע לתשובה המתאימה למנהגו או שעליו לסמוך על שיטת הגר"י נויבירט.
מטרת הגר"י נויבירט לא היתה כתיבת שו"ת, אלא סידור כל הלכות שבת ופסקיהם וההתאמה למציאות האקטואלית, ולכן, היה עליו לעדכן במהדורה החדשה גם את ההתייחסות לדעות שונות, וכפי שעשה בעצמו במהדורות הקודמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 09:03 |
|
| |
אפשר למנות מעלות וניתן לספור חסרונות אבל המציאות טופחת על הפנים
ואומרת בקול גדול:
לאשכנזים יש ספר אחד ויחיד ממנו ניתן לדעת את הלכות שבת במהירות ובקלות והוא: שמירת שבת כהלכתה.
נראה פה מישהו מחפש תוך דקה שתיים, תשובה לשאלה במשנה ברורה, שו"ע הרב, או מנחת יצחק ואגרות משה. בשש"כ מוצאים במהירות על. ברור שיש צורך להיות בקי בהלכות וכו', אבל כאשר יש שאלה דחופה ולא ידועה - זה רק שש"כ. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:34 |
|
| |
אין לך מושג כמה שטויות שאתה מדבר!!!
הגרי"י נויבירט הכניס את רוב האקטואלייה החדשנית והפופולרית(אני עברתי על כל הספר כנראה שאתה עדיין לא ,אני ממליך לך שתעזוב עכשיו את המחשב ותלמד שש"כ ותגיד לי אם יש אקטואלייה אם לאו.)
לגבי השות"ים המחבר לא צרייך להכניס כל שו"ת שכתב מאן דהו בן דורינו ומביא בעיקר את העיקרים של בני זמננו כמו: אגרות משה לר' משה פיינשטיין,מנחת יצחק לר' יצחק יעקב וויס,ציץ אליעזר לר' אליעזר וולדינברג, ולהבדיל בן החיים: משנה הלכות לרבי מנשה קליין שליט"א
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 02:06 |
|
| |
גודל הכתב לא ממש משכנע.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 20:28 |
|
| |
| קרנירשעים כתב: |  | | לדעתי המהדורה החדשה היא פשוט פאשלה גדולה מאד מאד, עד כי קשה שלא להגיע לידי עצבות נוראה על הפספוס הגדול.
לדעתי הספר יכל להיות ספר אדיר, אם רק היה מעדכן את עצמו. הרי זה היה הרעיון שלו לפני עשרות שנים, ועם ההתקדמות חבל שהספר נותר מיושן. אמנם נוספו אי אלו פרטים, אבל ממש ממש לא מה שצריך.
חבל גם שלא נוספו עוד מאות או אלפי ציונים לדעות שונות ומגוונות בספרי השו"ת שיצאו לאור בעשרות השנים האחרונות, מאז המהדורה השניה (שאכן היתה חידוש גדול והתקדמות מהמדורה הראשונה).
|
|
אין לך מושג כמה שטויות שאתה מדבר!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 07:20 |
|
| |
הדיון בהודעות האחרונות הולך סובב מהדורה החדשה של הספר. ראוי א"כ לקובעו באשכול שיועד לסקירת מהדורה זו.
| בשמחה כתב: |  | | אפשר להוריד את החוברת [בירור דברים - הערות חריפות על שש"כ] מכאן. |
|
קישור זה נמר טעמו ואין בו תועלת. מצורף כעת קישור חדש. (באדיבות חכ"א ששלח לי את הקובץ).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2010 02:41 |
|
| |
סליחה, מתוך פזיזות כנראה לא שמת לב למה שאני כתבתי.
לא אמרתי שהוא היה צריך ללקט, ולהיות פסקי תשובות או נטעי גבריאל. אבל בדרכו שלו, היה עליו להתייחס לכל הפחות לחשובי המחברים של הדור האחרון, כמו הגרימ"פ והמנח"י ועוד, ולהתייחס לפחות בקצרה לסברות שלהם ולסיבה שהוא פוסק אחרת.
כמו כן, אני טוען בתוקף שהוא בקושי בקושי התאים את הספר החדש "למציאות המתעדכנת". שים לב כמה הבדל היה בין המהדורה הראשונה לשניה, וכמה מעטים ההבדלים בין המהדורה הזו למהדורות שלפניה. כמעט אין שום הוספות משמעותיות. גורנישט. אז על מה הרעש הגדול?
זוהי האכזבה העמוקה שלי. לספר פינה חמה בליבי ובביתי, וחבל לי שהעדכון שכה ציפיתי לו לא יצא כמו שהיה צריך לצאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 02:16 |
|
| |
תרוממנה קרנות צדיק. הרב נויבירט אינו אמור לספק לך את מה שאתה רוצה. הספר ש"ש היה ונשאר פסקי הגרשז"א. לאוסף של שותי"ם בני דורינו כלך לך אצל פסקי תשובות ובני מינו. העידכון של הש"ש הוא בהתאמתו למציאות המתעדכנת, וזה הרי היה עיקר כוחו של הש"ש - התאמת הס"ק בפמ"ג למציאות המודרנית.
|
|
|
|
|