http://www.mikdash.biz/site/index-4.asp?depart_id=62536 בית המקדש בפתח האם אתה מוכן למידה על בית המקדש מעלה עליך כאילו אתם בונים אותו
זו הגירסא המקוצרת את הגירסא המלאה ניתן להוריד באימיול
בית המקדש בפתח 1
בית המקדש בפתח 2
בית המקדש בפתח 3
________
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/11/2008 21:48:11
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/11/2008 22:12:04
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/11/2008 22:16:17
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/11/2008 22:21:00
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/11/2008 22:23:30
הנה ימים באים נאום אדני אלוהים והשלכתי רעב בארץ לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע דברי אלוקים חיים
נשלח ב-27/11/2008 07:47
טוב אחי הבנתי אותך ברוך הבא לפורום
נשלח ב-27/11/2008 01:02
לא טוב לי איך שאתה ממשיך לדבר. רמזתי כי הדרך היא לחפש המאחד ומחבר ולא המחלוקת והמפריד (שזה בחינת אותו רשע מחקר שזרק עורלותיהן של ישראל למעלה) ולמה אתה נאחז במחלוקת, ומזה תפסנו אותך? אני מתבייש, מה אתה מחזיר כפי שאני דברתי בתחילה? אמת אמרתי ואיפה שאשגה אשוב, אך הסברתי מקומי ודברי בטוב ובשכל. ואתה תמצא ללמד עלי זכות. ומוטב שגם לא אטען בזכותי דבר.
נשלח ב-27/11/2008 00:25
איך אמר מרדכימור מודה ועוזב ירוחם בלי התחמקויות תפסנו אותך בלשון הראנו בראיה ברורה לכל בר דעת שחלקת על העיקרון שמופיע במדרש .
קשה לומר נכון טעיתי אבל אם אתה איש אמת כמו שטענת
תודה על האמת בלי התחמקויות בוא תעלה איתי להר וסיפורים כאלה
ממני המשקיף
נשלח ב-27/11/2008 00:14
טוב פעם הסבירו לי שככל שאתה יורד מההר המרחק בין הצדדים וכיוונים גדל, ולעומת זאת ככל שאתה עולה המרחק מצטמצם וסופו אחד. אני באתי מהמקום של האחד משם אני מביט ולכן איני רואה אף פעם שום מחלוקת וגם אינה מצטיירת במוחי כלל. לכן לפעמים קשה לי להעביר הדעת האמת למקום שבו לכאורה עדיין יש כאילו אחיזה לאפשרות מחלוקת. בוא איתי קצת יותר למעלה ותראה שאין מחלוקת רק דעת ואינה שנויה מחז"ל.
נשלח ב-27/11/2008 00:07
מלכותדוד כתב:
בכל מקרה יש בעיה קטנה לגבי הדיעה שזה הלימוד יהיה שקול כאילו אתה שותף בבניה.
בית המקדש השלישי יהיה חידוש, וזה החידוש יתגלה רק בתום מחיית עמלק על ידי משיח בן דוד.
ולכן בבודאי לא יהיה דומה כל כך לשניים הראשונים.
ולכן הלימוד של עניני שני המקדשות שחרבו הוא טוב מאד לכשעצמו אך אינו בבחינת הבניה של הבית מקדש השלישי, כי עוד לא ידוע כיצד יראה בדיוק.
בית המקדש השלישי יעמוד לנצח, ואילו הראשונים לא עמדו נחרבו, כלומר כעת בנית המקדש השלישי תיהיה שונה מהבניה של קודמיו, ותיהיה בניה לנצח.
ברוך השם.
אז לימוד עניני בית המקדש הראשון והשני טוב.
בניית בית המקדש השלישי - עדיין לא.
מה כתבת במקום המודגש זו לא נקרא שחלקת על חז"ל אז מה זה נקרא לחלוק
נשלח ב-26/11/2008 23:45
איני חולק כלל רק מבאר דעת אמת, ואין ספק כי גם עתה כתבת וציטטת מילקוט שמעוני :.... כאילו אתם בונים.... יש הבדל בין כאילו בונים ובין בונים ! וזה רציתי לחדד, כדי שיבינו למה ההבדל ולמה נכתב כפי שנכתב בילקוט שמעוני.
נשלח ב-26/11/2008 23:19
אתה חולק על דברי חז"ל מפורשים וחבל שכן
אמר הקב"ה ליחזקאל:"תהיו עסוקים בלימוד בית המקדש ואני מעלה עליכם כאילואתם בונים אותו ממש" (ילקוט שמעוני יחזקאל מ"ג)
נשלח ב-26/11/2008 22:56
בכל מקרה יש בעיה קטנה לגבי הדיעה שזה הלימוד יהיה שקול כאילו אתה שותף בבניה. בית המקדש השלישי יהיה חידוש, וזה החידוש יתגלה רק בתום מחיית עמלק על ידי משיח בן דוד. ולכן בבודאי לא יהיה דומה כל כך לשניים הראשונים. ולכן הלימוד של עניני שני המקדשות שחרבו הוא טוב מאד לכשעצמו אך אינו בבחינת הבניה של הבית מקדש השלישי, כי עוד לא ידוע כיצד יראה בדיוק. בית המקדש השלישי יעמוד לנצח, ואילו הראשונים לא עמדו נחרבו, כלומר כעת בנית המקדש השלישי תיהיה שונה מהבניה של קודמיו, ותיהיה בניה לנצח. ברוך השם. אז לימוד עניני בית המקדש הראשון והשני טוב. בניית בית המקדש השלישי - עדיין לא.
נשלח ב-25/11/2008 19:55
תראה אני לא מעוניין להיכנס לכ הסוגיה אבל בפשטות דבר שנמצא באינטרנט או באימיול הרי זה בבחינת הפקר כל הרוצה ליטול יבוא ויטול רבו המחלוקות בין הפוסקים יש שפוסקים לכאן ויש שפוסקים לכאן כל אחד ישאל את הרב שלו מה לעשות אני שאלתי וקיבלתי תשובה כזאת
מותר להוריד הכל זו ההלכה ואין מורים כן הבנת הבנת לא הבנת לא הבנת
נשלח ב-25/11/2008 17:34
מה הלכה ? שמורידים ? או שלא מורידים ?
יש דעות מאוד שונות בעניין זכויות יוצרים אצל הפוסקים.
נראה לי משונה קצת להתיר את הרצועה בלהעתיק מיהודים אפילו שזה מופקר באינטרנט.
ידוע עניין ההדפסה של הש"ס - המריבה שהיתה בין דפוס ראם של ה"אלמנה" ודפוס אחר שפסקו שם שאין לדפוס אחר להדפיס את הש"ס במשך כמה שנים עד שיחזירו לעצמם את ההוצאות או משהו כזה, מכל מקום הדבר לא פשוט וצריך הוראה ברורה לכל אדם מהרב שלו.
נשלח ב-25/11/2008 13:47
עשיתי שאלת רב וקיבלתי תשובה כזאת
הלכה ואין מורים כן
נשלח ב-25/11/2008 12:13
משיחה עם המפיץ של זה, הם לא מעוניינים להפיץ בחינם, וצריך לרכוש את זה מהם, כך שיכולה להיות בעיה בלהוריד את זה מהאינטרנט, שווה שאלת רב, לתשומת ליבך המשקיף
אולי תעשה שאלת רב.