"תולדות" זו פרשת השבוע אותה קראנו השבת. מלבד העובדה שפרשה זו היא פרשת הבר מצווה שלי ובה באופן מפתיע מוזכרת התרוצצות הבנים בבטן רבקה, הרי שלאחר שבת זו אוכל לתת משמועות נוספת למילה "תולדות" ולספר לכם שהיום הוזמנתי להתפלל בבית כנסת "היכל רפאל" אחרי שאלה סיימו את הליך ההנגשה אל המבנה.
להזכירכם, לפני מספר חודשים פנינו, באמצעות עו"ד גיא אופיר, אל בית המשפט בדרישה לחייב את בתי הכנסת "היכל רפאל" ו"אם הבנים" בנתניה להנגיש עצמם. דרישה זו פורסמה במקומוני העיר ואפילו צולמה בערוץ 1. כבר אז ניתן היה לראות כי "היכל רפאל" נכון להיענות לדרישתנו, וזאת בניגוד לייחס המשפיל והמקומם אותו קבלתי מהאחראים על בית כנסת "אם הבנים".
טרם התקבלה כל החלטה בנוגע לכתב התביעה וגם כשתהייה החלטה אבקש מן העו"ד להביא אותה בלשונו או על פי המוסכם עליו.
בוודאי שאני מפרגן, הן בגלוי והן בנסתר לכל מי שעושה למען הנכים. מעולם לא הייתה לי טענה נגד ביתי הכנסת בצ'אנז, אלא ההפך הוא הנכון, אני מתפלל שם באופן קבוע ורבים מהאנשים שם הם חבריי.
מידי שנה, לקראת חנוכה, מתקיימת אצלי בבית סעודת מלווה מלכה עם כמה מחסידי צ'אנז. לא נעים לי לומר השתרשה אצל כמה מהחסדים שבאים אלי אמונה שמי שמגיע אל הסעודה ואיננו נשוי התחתן זמן קצר לאחר שהיה בסעודה. לא נעים לי לספר על זה כאילו אני צדיק, אבל קרו כמה מקרים ברצף שפשוט הדביקו עלי סטיגמה כזו
כל מי שחפץ מוזמן יהיה בשנה זו לסעודת מלווה מלכה עם החסידים ויבין למה לא הבנתי את כעסו של המכובד. (אם אפשר אעלה סרטונים שתיעדו את השמחה בזמן הסעודה... הוריי מחכים לסעודה בציפייה גדולה
הכעס שיש לי הוא על הרב שר אישית שלא סייע ולא עזר לנכים (אינני מבקש, אלא לנכים ולא לי)
בברכה,
אברהם רואש
פעיל ציבור הנכים בנתניה
נייד: 052-2789387
תוקן על ידי - אברהם_רואש - 02/12/2008 0:32:35
נשלח ב-1/12/2008 02:39
באתי להגן על חבר הפורום צאנז ניוז.
הוא בסה''כ נתן לך הערה בונה ואתה צריך לקבל את זה עם כל הכאב
אני יסביר בדיוק מה הוא התכוון.......לפי מה שהבנתי
הרי ידוע שאתה עושה הרבה חסדים בנתניה ולא רק בעיקר לציבור הנכים ועל זה אין חולק
הבעיה הקטנה זה שמידי פעם אני קורא בעיתונות שמגיעה לבייתי מידיי שבוע על הלחמותך הצודקת בכל מיני חברי המועצה ועל זה אני מצדיע לך ומסתמא שכולם (חוץ מהקנאים)
אבל צאנז ניוז העיר הערה קטנה שאתה יכול לעשות גם כותרות בעיתונים ע''י שתפרגן גם
לאלה ששנים דואגים לנכים והוא הזכיר במקרה את חסידות צאנז שרוב המבנים שלהם נגישיים לנכים.
נשלח ב-1/12/2008 01:13
מגיב לשניכם ביחד
בס"ד
אם יורשה לי הענה על האחרון ראשון ועל הראשון אחרון, אך אומר כי חוסר הפרגון של הנמענים גובל בחילול ה' שהרי כשומרי תורה ומקיימי מצוות היה ראוי שמעט תפרגנו על העשייה. עד כה העשייה בתחום הדתי למען הנכים הייתה כייתומה ומאות נכים חשים כמבוזים ע"י הדתיים, ואילו אני שעוד מנסה להגן על כבודה של היהדות מקבל מכם ביקורת.
אינני צריך שתקרא לי רב ואינני מאמין כי כל הנקרא רב ראוי לתואר זה כשם שלא כל הלובש שטריימל ומגדל פאות מקיים את מאמר הנביא "חיזקו ברכיים כושלת ידיים רפות אמצו". בטרם תבוא לבקר אותי ואת מעשיי ובטרם תטיף לי מוסר על שפגמתי בכפיות טובה, הכאה על חטא היא נחוצה וטובה שעה אחת קודם.
ולשואל על אם הבנים ועל הפתרונות בנגישות אספר לך כי קיימת מעלית שבת שלדעת כל הפוסקים כשמדובר בנכה או בחולה או בזקן מותר לעלות בה בשבת. ישנן פתרונות רבים המוסכמים גם על ההלכה אלא שאין רצון לראות נכים בבית כנסת. הינני בוגר ישיבה ואני יודע טוב מאוד מה הן פיסקי ההלכה במיוחד בנושא נכים ואני מוכן לקחת על כתפי עוון אם בשמיים ידונו כל נכה אחר שעלה במעלית שבת כי רצה להתפלל לפני בורא עולם, אם תפילתו היא חטא הרי שחטאו עלי ואני לוקח את האשמה זו עלי, רק שיבוא להתפלל
נשלח ב-30/11/2008 04:09
טוב שהרב'ה דאג שבצאנז בנתניה הכל יהיה נגיש לנכים
הרב אברהם ראש כמו שכבוד הרב יודע להתלונן.כבוד הרב יכול גם לפרגן קצת....זה לא יזיק
מקווה שהבנת את המסר,
נשלח ב-30/11/2008 01:59
עדיין לא הבנתי למה ציפית מאם הבנים.
יש הבדל גדול בין היכל רפאל שבנוי פחות או יותר בקומת קרקע וגם יש שטח פנוי ליד הכניסה לבין אם הבנים שבית הכנסת נמצא די גבוה וגם אין מספיק שטח כדי לבנות עליה או משהו בסגנון. אפילו המדרגות עצמן בנויות בצורה מאוד חדה דבר שגורם להרבה אנשים להמשיך לעלות מהמדרגות הצדדיות.
לגבי מעלון (אם ככה קוראים לזה) שזה כמו מעלית ניידת שבנויה על צידי המדרגות - לא ברור לי עד כמה זה יהיה שימושי, מעבר לכך - הרי בשבת אי אפשר להשתמש בזה, אז מה הטענה בעצם?