"תנו רבנן: שבעה לא שלט בהן רמה ותולעה, ואלו הן: אברהם, יצחק ויעקב, משה, אהרן ומרים, ובנימין בן יעקב". (בבא בתרא דף יז עמוד א).
הרב דוד גאנז כותב בספרו "צמח דוד":
"הקיסר רודולפוס יר"ה חידש את קברי המלכים אשר בפראג לכבוד ולתפארת אשר מפני זה הוציא את המלכי מקברם ובין המלכים האלה היו קיסר קארלוס הד' שכבר מת בשנת שנת אלף תנ"ח לנוצרים, שמזמנינו הוא רי"ב שנים, והמלך לעסלא שמת בשנת רי"ח אלף תנ"ח לנוצרים, שמזמנינו זה קמ"ב שנים, וב' מלכים אלו עדיין היה גופם שלם ולא חסר מהם מאומה, ושרים רבים משמשו בהם, ולקחו ידיהם בידם. וראו אותם למאות ואלפים, גם הגאון מו"ה חיים כהן והקצין ראש הקהל כמר יודא כ"ץ ובן אחיו כמר אברם כ"ץ שופט היהודים העידו שראו כזאת בעיניהם ביום ד' ד' אלול שמ"ט אלף תקמט למספר".
"א"ת למה לא מנו חז"ל אלא שבעה שלא שלטה בהם רימה והלא הרוגי ביתר לא שלטה בהם רימה ור' אלעזר בן ר' שמעון שהיה כ"ד שנים בעלייתו לא שלטה בו רימה אלא יש לומר שאותם השבעה אע"פ שנקברו ולא היה להם בזיון בפני העולם אם היה שולט בהם רימה אעפ"כ לא שלטה בהם אבל אותם שלאנקברו והקב"ה חס על כבודם אינו מונה אותם. וא"ת והלא כמה נכרים מוצאים אותם בני אדם שלמים אחר כמה שנים משמת ולא שלטה בהם רימה זהו לרעתם שנדונים עם הגוף ...". (ספר חסידים (מרגליות) סימן תתשמג).
אני מבין את הקושי בפניו עומד רבי יהודה החסידת, אך איני מבין את תירוצו.
נשלח ב-4/12/2008 15:07
הנה ההוכחה לכאבים
שבת דף קנב. ואמר רבי יצחק: קשה רימה למת כמחט בבשר החי,
ובהמשך בעמוד ב
הנהו קפולאי דהוו קפלי בארעא דרב נחמן, נחר בהו רב אחאי בר יאשיה. אתו ואמרו ליה לרב נחמן: נחר בן גברא. אתא ואמר ליה: מאן ניהו מר? אמר ליה: אנא אחאי בר יאשיה. אמר ליה: ולאו אמר רב מרי: עתידי צדיקי דהוו עפרא? אמר ליה: ומני מרי, דלא ידענא ליה! - אמר ליה: והא קרא כתיב וישב העפר על הארץ כשהיה? אמר ליה: דאקרייך קהלת לא אקרייך משלי, דכתיב +משלי יד+ ורקב עצמות קנאה כל מי שיש לו קנאה בלבו - עצמותיו מרקיבים, כל שאין לו קנאה בלבו - אין עצמותיו מרקיבים. גששיה, חזייה דאית ביה מששא. אמר ליה: ליקום מר לגוויה דביתא! - אמר ליה: גלית אדעתך דאפילו נביאי לא קרית דכתיב +יחזקאל לז+ וידעתם כי אני ה' בפתחי את קברותיכם. - אמר ליה: והכתיב +בראשית ג+ כי עפר אתה ואל עפר תשוב! - אמר ליה: ההוא - שעה אחת קודם תחיית המתים.
ואמר רבי יצחק: קשה רימה למת כמחט בבשר החי, ובהמשך בעמוד בהנהו קפולאי דהוו קפלי בארעא דרב נחמן, נחר בהו רב אחאי בר יאשיה. אתו ואמרו ליה לרב נחמן: נחר בן גברא. אתא ואמר ליה: מאן ניהו מר? אמר ליה: אנא אחאי בר יאשיה. אמר ליה: ולאו אמר רב מרי: עתידי צדיקי דהוו עפרא? אמר ליה: ומני מרי, דלא ידענא ליה! - אמר ליה: והא קרא כתיב וישב העפר על הארץ כשהיה? אמר ליה: דאקרייך קהלת לא אקרייך משלי, דכתיב ורקב עצמות קנאה כל מי שיש לו קנאה בלבו - עצמותיו מרקיבים, כל שאין לו קנאה בלבו - אין עצמותיו מרקיבים. גששיה, חזייה דאית ביה מששא. אמר ליה: ליקום מר לגוויה דביתא! - אמר ליה: גלית אדעתך דאפילו נביאי לא קרית דכתיב וידעתם כי אני ה' בפתחי את קברותיכם. - אמר ליה: והכתיב כי עפר אתה ואל עפר תשוב! - אמר ליה: ההוא - שעה אחת קודם תחיית המתים.
נשלח ב-4/12/2008 13:56
הכל טוב ויפה.
אך לא מוגזם הוא לצפות בדור שיש בו מכשירי צילום והסרטה, שבמקרה הבא - אם יהיה - בו תתגלה גופה שלמה לאחר שהייתה קבורה מאות שנים, שיהיה מי שיצלם או יסריט את הגוף השלם.
דבר כזה אם יקרה, יהא אמין יותר מכל הסיפורים האלה שאנו קוראים ושומעים.
נשלח ב-4/12/2008 11:24
אני מכיר מקרה אמיתי, מחבר שראה במו עיניו, הוא הכיר אותו וגם קבר אותו אדם.
המקרה על היהודי תמים ממרוקו, לא איזה רב או משהו.. שהיה נוהג כשיש לו בעיה ללכת לישון על קבר צדיק, היה שומר על הקברות ומנקה אותם...
זה פחות או יותר הפרטים שאני זוכר שהוא סיפר עליו..
הוא נפטר במרוקו ונקבר שם, וכשהעלו את גופתו לארץ היא הייתה שלימה.
אגב ידוע עוד מקרה שהיה בארץ על עולי הגרדום אליהו חכים ואליהו בית צורי.. שרצחו לורד בריטי במצרים.. וכשהעלו את גופותיהם לארץ לאחר כמה שנים הם נמצאו שלימות...
כמה מילים עליהם: http://www.youtube.com/watch?v=lrQEk0DP3Ck
אני מנסה למצוא קו שמחבר בין כל המקרים.
תוקן על ידי אורהרעיון ב- 04/12/2008 11:37:11
נשלח ב-4/12/2008 10:43
לנישטאיך
אף אחד לא חזר מעולם האמת כדי לספר לנו אילו יסורים חש אדם מת.
לא בגוף ולא בנשמה.
האם אנחנו מבינים באמת מהם יסורי נשמה?
האם אנחנו מבינים באמת מה זאת נשמה ומה קורה לה לאחר פטירתה?
ר' יהודה החסיד כתב שאותם מלכים שגופם נשאר שלם כן חשו יסורי גוף.
כלומר אפשר להבין את דבריו של רבי יהודה החסיד.
אבל בטוח שאיש לא יכל לפרט איך מתבטא הכאב מפני שאנחנו מדברים במושגים של העולם הזה .
נשלח ב-4/12/2008 10:05
<"נראה לי שאם אדם התייסר ביסורים בעולם הזה הרי כשנפטר אומרים שהוא נגאל מיסוריו ואז נשמתו נדונה בבית דין של מעלה ואילו מלכים אלה נשמתם חשה גם יסורי גוף">
יסורין מכפרין,
אך כמה יסורין כבר סובל אדם מת ?: .
נשלח ב-3/12/2008 15:24
נישטאיך
רימה ור' אלעזר בן ר' שמעון שהיה כ"ד שנים בעלייתו לא שלטה בו רימה
בגמרא פשוטה כבר לא מדייקים?? בחייו לא הביש בשרו ושומנו ולא עלתה בהם רימה אבל לאחר מותו??
בבא מציעא דף פד:
נין אוגניתיה בעיליתא. כי הוה סליקנא מעיננא ליה במזייה, כי הוה משתמטא ביניתא מיניה הוה אתי דמא. יומא חד חזאי ריחשא דקא נפיק מאוניה,
נשלח ב-3/12/2008 12:53
לנישטאיך
נראה לי שאם אדם התייסר ביסורים בעולם הזה הרי כשנפטר אומרים שהוא נגאל מיסוריו ואז נשמתו נדונה בבית דין של מעלה ואילו מלכים אלה נשמתם חשה גם יסורי גוף.