בית פורומים עצור כאן חושבים

הפחד של בחורי ישיבות מאשה משכילה הוא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2008 18:19 לינק ישיר 

בס"ד 

תוצאות הסקר

1. פגיעה ברוחניות (130)
16%
2. פגיעה בשלטון הבעל (294)
38%
3. פגיעה בניהול הבית (קריירה) (102)
13%
4. אין פחד כזה בכלל (244)
31%
סה"כ 770 קולות

סיכום הסקר

הסיכום נכתב ע"י "אסיק_good"

לכאורה שאלת הסקר מחלקת את מצביעיו לגברים ונשים. לא נראה שגברים יצביעו נגד עצמם- שאישה משכילה פוגעת בשלטונם. או מפני שהם אינם מחזיקים עצמם כשתלטנים, או מפני שהם לא רוצים לחשוף את סודם ברבים. ההיגיון אומר שאלו האחרונים יצביעו "אין פחד כזה כלל" אבל כיוון שסקר זה אנונימי דבריי אלו יהיו אך ורק כספקולציה.

ומצד הנשים, לא חדש הוא שנשים רבות נתקלות בשתלטנות מצד הגברים, אולי לא יהיה נכון לומר שדבר זה מגיע רק מצד הגברים... אבל כיוון שדעה זו רווחת בציבור נראה לומר שמצביעי "פגיעה בשלטון הבעל" ברובם נשים. אך שוב, סקר אנונימי ודבריי הם לא יותר מספקולציה.

ובכן, הבה ניגש לניתוח הסקר עצמו:

16% הצביעו ל"פגיעה ברוחניות" בלי לנסות לשער מי הצביע זאת נוכל לומר שהאוחזים בדעה זו סוברים שהשכלה שווה לירידה ברוחניות. השאלה המעניינת היא, האם הירידה ברוחניות נובעת ממקום הלימודים- כיוון שלימודים (לכאורה) ברמה גבוהה אפשר ללמוד רק במקומות שהרוחניות לא גבוהה שם במיוחד. או שהיא נובעת שמעצם חשיפת האישה לאופקים רחבים וגדולים יותר.
מי שסובר כך לכאורה מחזיק גם בדעה שרוחניות שווה לצמצום. וא"כ נשאל האם הרמב"ם היה מצומצם? או שנאמר "קודם תהיה הרמב"ם ואח"כ תרחיב את אופקייך"?

38% סוברים שפגיעה בשלטון הבעל זה הפגם הגדול ביותר שיכול לנבוע מאישה משכילה.
מבלי לחזור ולדון בזהות המצביעים לתשובה זו, ננסה לדון למה השכלה יכולה לפגוע בשלטון הבעל?
האם בגלל ששלטונו של הבעל נובע מעצם היותו (לכאורה) חכם יותר מהאישה וממלא נאמר שאישה משכילה תפגע במעמדו?
או שמא נאמר שמעמדו של הבעל נובע מטבע שנטבע בו ע"י בורא עולם להיות המנהיג והמחליט והחזק בבית וא"כ השכלתה של האישה לא תפגע במעמד זה.

למרות שעדיין יש לומר, שהשכלה בימינו אינה רק השכלה מקצועית אלא גם, הרחבת הדעת בנושאים שלא מן העניין המקצועי ומהא להא מגיעים המרצים לנושאים אחרים, כמו מעמד האישה בבית וכך יוצא שמעמדו של הבעל יכול להיפגע לא מעצם השכלה של האישה אלא מדרך לימודה.

13% מהבוחרים בתשובה זו די ברורים בדעתם. אישה משכילה בד"כ רוכשת השכלה זו כדי להשתמש בה ועבודתה מבחינת שעות העבודה כנראה תהיה בתאם להשכלה אך לא בהתאם לניהול ביתה. בתשובה זו מונחים שני דברים:

1. מסתבר שמצביעים אלו אוחזים שההשכלה הראויה לבחורה חרדית הינה השכלה בה ישנם תוצאות מידיות במשכורת וממלא בשעות העבודה. כנראה שאנשים אלו לא יכלילו השכלה גבוהה במקצועות בהם ההכנסה נמוכה. במילים אחרות, השכלה/הכנסה גבוהה.

2. מצביעים אלו גם אוחזים שתפקידה של האישה הוא לנהל את הבית, ולכן השכלה שגוררת אחריה היעדרות רבה מהבית אינה אופציה עבורם.

31% מבטלים את הסקר מעיקרו "אין פחד כזה בכלל" דווקא בתשובה זו היה מאוד מעניין לדעת מהם זהות המצביעים. הגילוי שרובם היו נשים לא יפתיע. כיוון שאף בחורה לא תצביע נגד עצמה או נגד חברתה. אבל הגילוי שרובם היו גברים יהיה הרבה יותר מהפתעה. לדעתי גילוי כזה יהיה בשורה, בשורה לציבור החרדי שמשפחה חרדית אידיאלית היא לאו דווקא בעל אברך ואישה מורה.

קישור לסקר: http://mabtim.com/survey.asp?Question_id=5
קישור לדיון: http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1973723&forum_id=17053

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2010 16:46 לינק ישיר 

ירוחם:

מצחיק אותי שהוא טוען שלימדו אותו בישיבה, איזה ישיבה בדיוק אמרו לו דברים שטותיים כאלה ???

כבר בחידר, הרבי אמר ווראט יפה שלדעתי אתה ירוחם תאהב, ואמר כך,

חכמינו אומרים: שלום בית סגולה לפרנסה טובה,

מה הקשר ?
אני הסביר בשאלה,
למה אין מצווה להרוג נחשים ? הרי כתוב הוּא יְשׁוּפְךָ ראשׁ ?
התשובה: להפך, שאלוקים מקלל משהו ? תפקידיינו לעזור למקולל,
(ולא לעזור לאלוקים ? נכון, כמו שאנו חייבים לעזור לעני וחולה,)

אז אם הבעל יעזור לאשתו בקללה שלה  וְהוּא יִמְשָׁל בָּךְ ??????????
אלוקים יעזור לו בקללה שלו  בְּזֵעַת אַפֶּיךָ תּאכַל לֶחֶם, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 13:17 לינק ישיר 

נישט

הסיפור היפה שלך, נתן לי חומר למחשבה- שאולי כל הסיפור של אכילת האשה מעץ הדעת היתה- שתקבל בגדים.

ואולי בגלל זה אלוקים נתן  לה בגדים- שלא תאכל יותר מעצי דעת.?

מקס
היום העולם השתנה- רוב הנחשים  המסוכנים לא ביער, כי אם בערים ובעיקר ערים מסוימות,
אספר לך בסוד כי מה שנאמר במדרש כי לנחש היו רגלים והוא דיבר, זו אמת לאמיתה, יש הרבה נחשים מהסוג המסוכן הזה, תזהר.

מה היא באמת אשה משכילה? זו אשה שלא מפריע לה שבעלה חושב שהוא מושל בה, את האמת היא הרי יודעת.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 07:20 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1307702&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 23:49 לינק ישיר 

התישבי כתב:

אותי לימדו בישיבה שהמצב האידיאלי הוא "והוא ימשול בך" מעניין שאת  "בזיעת אפיך" השאירו לאחרים.
א"כ כאשר אנו נדרשים לענות על הסקר לדידי פשיטא לי שבנוגע לגברים החרדים שתי הסיבות הנ"ל משפיעות.  

מעניין, למדו אותך גם ללכת ליער להרוג נחשים ???? כי גם את הנחש אלוקים קילל,
אז למה לא למדו אותך לקיים את הקללה הזאת, הרי יש כאן לפי דעתך המלומדת מצווה דאורייתא, אז יאללה ליעררררר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 23:20 לינק ישיר 
הבורות כאמצעי שליטה בחיי הכלל והפרט החרדיים

א"א לדון בנושא זה במנותק ליחס של הציבור החרדי להשכלה בכלל, ובכן כידוע הדיקטטורים החרדים כמו כל דיקטטורים   נלחצים  מכל ניסיון של העם לרכוש  השכלה ולא משנה אם  הם גברים נשים או נערים. הסיבה היא פשוטה השכלה של הציבור תביא  במישרין לחשיבה   עצמית  ותקשה על המנהיגות  לשלוט  על ההמונים.  אמנם הדיקטטורים בעולם יכולים להרשות לנתיניהם קצת השכלה כדי לפתח את מדינותיהם מכיון ששילטונם מבוסס על כח הזרוע משא"כ אצלינו שהשילטון מבוסס על שליטה בנפשותיהם התמימות עד להחריד של ההמונים ובו וברגע שהם יתחילו להשכיל אבד חסיד מן העדר.
ועכשיו נגיע לענין השכלת נשים שם בנוסף להנ"ל קיימת גם בעיית השובניזם שכבר מזמן הפכה לאחת מיסודות החרדיות עד כדי כך שהרב וולף לא התבייש לומר לתלמידותיו שהוא מתנגד להשכלתן מעבר למינימום הנדרש כדי שלא תשתררנה על בעליהן. 
אותי לימדו בישיבה שהמצב האידיאלי הוא "והוא ימשול בך" מעניין שאת  "בזיעת אפיך" השאירו לאחרים.
א"כ כאשר אנו נדרשים לענות על הסקר לדידי פשיטא לי שבנוגע לגברים החרדים שתי הסיבות הנ"ל משפיעות.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2008 00:06 לינק ישיר 

בס"ד

וחוץ מזה?

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2008 20:33 לינק ישיר 

תגיד לי אתה חבדניק בדיוק 770 הצביעו,
זה מזכיר לי את מניית בני ישראל שיצאו תמיד במספרים עגולים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפחד של בחורי ישיבות מאשה משכילה הוא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext