לאור בקשת חברי הפורום החלטנו לפתוח אשכול לוח בו ניתן לפרסם הודעות קצרות, הצעות קנייה ומכירה, הודעות על אירועים שונים וכדו'. הנכם מוזמנים לפרסם באשכול, לאחר קריאת התקנון.
התקנון כמו של חדרי חרדים למעט שינויים קלים.
******* תקנון הפרסום באשכול לוח בית שמש***********
1. איך מפרסמים?
ניתן לפרסם ישירות באשכול או באמצעות משלוח הודעות לתיבה הפרטית של "מבט" . גם מי שאין לו זכות כתיבה בפורום יכול לשלוח הודעות לתיבה האישית והם יפורסמו על ידי 'מבט'.
2. הגנה על הפרטיות
משתמש המעוניין לפרסם מספרי טלפון ופרטים מזהים דומים אך מעוניין לשמר אנונימיות יכול לעשות זאת באמצעות משלוח הודעה 'לתיבה האישית של 'מבט' ואנו נפרסם את הודעתו בשם 'מבט'. ככל התלוי בנו, אנו מתחייבים שכל מידע שישלח לתיבה האישית של 'מבט' יוגן באופן המקסימלי שבאפשר. שום פרט ושום מידע שנשלח לתיבה האישית של מבט, לא יועבר לגורם אחר בפירוש או ברמיזה, במסגרת הפורום או מחוצה לו.
3. שיטת הצבעים
כדי להקל על הגולשים תינקט שיטת מיון המבוססת על צבעים, כדלהלן:
דירות, קנייה מכירה והשכרה -- צבע חום מכוניות, קנייה מכירה והשכרה-- - צבע כתום הצעות וביקוש עבודה ---- צבע ירוק מכירות פרטיות, מכירות יד שניה וכדו' ---- צבע סגול כללי ואחר --- צבע שחור
[מודגש] כדי לעשות זאת כותבים את שם הצבע מוקף בסוגריים מרובעות בפתח ההודעה.
נא להקפיד על הכללים לתועלת כל חברי הפורום.
4. הצהרת המפרסם באשכול
כל פרסום באשכול זה הוא על אחריות שולח הודעת הפירסום לאשכול, בלבד. ולא באחריות הפורום והאתר. עצם שליחת הודעת הפירסום מהווה הצהרה שהמפרסם קרא את התקנון וכן שהוא מקבל על עצמו אחריות לכל תביעה או קובלנה הקשורה לפרסום הודעתו.
נשלח ב-28/11/2024 12:04
https://new.zohar-1.com/books/zohar_translate/4/
השקיעו נא 2 דקות של קריאה - מובא בספר רוחות מספרות של רבי יהודה פתיא זיעא כי הלימוד הכי מועיל לעילוי נשמה זה לימוד בספר הזוהר ואפילו רק הקריאה מועיל מאוד
הכנסת תוכן זה לעילוי נשמת דודתי היקרה אסתר בת רבקה למשפחת טל אשר לא זכתה להקים בית בישראל - רוח ה' תנחה בגן עדן אמן
נשלח ב-11/7/2024 13:13
שימו לב:
הרב דוד פנדל
ראש ישיבת ההסדר בשדרות
מהציונות הדתית
כותב בערוץ 7:
די לכפיה חילונית
לא נלך כצאן לטבח – לצבא עם אג'נדה של כפיה חילונית.
נדרוש אווירה שמתאימה לבחור בן-תורה.
במקום להכות על חטא ביחד כציבור ולהודות שבמשך שנים בעבר שלחנו את הבנים להתאבדות (!) המונית. זה נשמע קיצוני אבל חז"ל אמרו את זה לפני – "גדול המחטיאו יותר מן ההורגו".
מי פסק לנו שאפשר לשלוח את בנינו לתוך אווירה חילונית ש"מה יעשה הבן ולא יחטא"? מי לקח אחריות על שליחת בנים במשך הרבה שנים (כיום המצב הרבה יותר טוב) לאווירה מעורבת חילונית ש"מה שאצלם אהבה אצלנו זה כרת", כשההורמונים עובדים שעות נוספות, כשהם מיעוט מסכני ופגיע? זאת כשחז"ל הדריכו אותנו ואנחנו מתפללים לא להביאנו לידי ניסיון וביזיון.
מי עודד במצפון נקי גיוס לסיירת מטכ"ל או שייטת 13 כשאחוזי חילון היו גבוהים מאוד? אני זוכר חיילים שחזרו בתביעה ובבכי ותהו איך אני כראש ישיבת הסדר, לא אכפת לי לשלוח למודיעין, כשלפעמים יש חיכוך רציני עם בנות ועם חילון. שאלו מדוע לא התרענו מניסיונות קשים מאוד.
אולי גם אנחנו צריכים לבחון את עצמנו אם נכנענו לכפיה חילונית סמויה באונס כשנכנסנו ביודעין בחוסר אחריות?
אם היו אומרים לי ש-25% מבחורים מתחת לגיל 25 עם רישיון נהיגה נהרגים בתאונות הייתי אוסר מיד על הבן שלי לנהוג והייתי עושה הכל לקחת ממנו את הרישיון. האם באמת אנו מודעים מספיק לטרגדיה שבחילון לחומרת איסורי כרת ל"ע? האם הזהרנו את הבנים? האם הכנו אותם מספיק? האם סיפרנו להם שהיו יושבים פעם שבעה על בחור של"ע יצא לתרבות רעה? הרב סדן הכניס את השואל ("האם אנחנו לא מפחדים מסכנה רוחנית לבן כשהם בצבא?") לחדר הנצחה של הקדושים שמסרו נפשם ואמר שיש סכנות אחרות.
הרב סדן, הסכנות האלו הן גופא המצווה, אבל המחטיא גדול יותר והחילון הוא ממש לא גזירת גורל. אני בטוח שגם הרב סדן יודע את זה וחרד מזה.
לא נלך כצאן לטבח – לצבא עם אג'נדה של כפיה חילונית. נדרוש אווירה שמתאימה לבחור בן-תורה. אמנם המצב היום הרבה יותר טוב אך החרדים שמתגייסים צריכים להיות בטוחים שמי שמתגייס חרדי – חוזר חרדי.
איזה חלום זה להקים ישיבות הסדר חרדיות בכל עיר ולהציב סטנדרטים של תורה וטהרה ושהחוויה הצבאית תהיה מתוך מחנה קדוש.
הדברים שנכתבו נשמעים קיצוניים אבל הם נכתבים בכאב ובתקווה. הצבא צריך להתרגל "שלא עוד" – נגמרו הימים שאנו לא זהירים ונכנעים לכפיה חילונית. יש לנו מאות רבות של חיילים שמשרתים בעוז ובגבורה ובעז"ה ימים גדולים לפנינו של שיתוף פעולה ונשיאה בעול יחד עם כלל ישראל עם אחדות ושותפות בזכות הענקית למצווה החביבה עד מאוד וחלום כל הדורות – לשרת בצבא ההגה לישראל.
inn.co.il/news/642592?ut…
תנועת הימין החזית האזרחית מפרסמת הבוקר לכבוד שבוע הספר את הספר המצפן של איתמר. סיפור דמיוני, על ילד דמיוני שיוצא למסע למצוא את הימין שאיבד. מזכיר לכם מישהו? 1;5;
לינק לקריאת הספר 1;5;
www.hachazit.com/itamar-compass/
נשלח ב-5/6/2024 12:53
כך משתיקים בישראל את תופעת הפגיעות המיניות על רקע לאומני
ביהמ"ש המחוזי בירושלים גזר לפני כשבועיים 6 שנות מאסר על מחבל החמאס רמזי געבה (בתמונה) שלאחר שחרורו מהכלא בגין עבירות ביטחוניות בהר הבית, הועסק כטכנאי אולטרסאונד במכון רפואי בביתר עלית וביצע מעשי אינוס במטופלות חרדיות.
עוד נגזר עליו פיצוי של 25,000 ש"ח לכל אחת מהמתלוננות.
אלא שהחשש שמדובר באירוע לאומני כלל לא עלה לא בחקירה, ולא במהלך המשפט, וזאת למרות היותו מחבל חמאס.
כאשר חשפנו בקול היהודי את העובדה שהוא מחבל חמאס מורשע, פנינו גם לפרקליטות ולמשטרה בשאלה האם נבדק מניע לאומני למעשים. לא היתה תגובה.
אבל מה שמראה את גודל הניתוק והכחשת האפשרות שהאירוע לאומני הוא גזר הדין של ביהמ"ש המחוזי, שם תחת הכותרת "נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה" מזכירים השופטים חגית מאק קלמנוביץ, מרים ליפשיץ פריבס ומרדכי כדורי את עברו של גבעה.
כמו שחשפנו הוא הורשע וישב בכלא בגין זריקת אבנים על שוטרים והתפרעות בהר הבית בראש השנה תשע"ו - התפרעויות שהובילו את "אינתיפאדת הסכינים" וגל פיגועי טרור ערבי.
כל זה לפי השופטים "עבירות שאינן ממין העניין".
נשלח ב-26/4/2024 01:40
שרליק מילר אמן הרגש מוציא אתכם לספירת העומר בהרגשה אחרת
נשלח ב-27/3/2024 18:17
*השאלה המורכבת ביותר שהייתה לי במלחמה*
*הרב שמואל אליהו* | י"ז אדר ב' תשפ"ד
הרבה שאלות מורכבות וקשות נשאלתי במלחמה הזו. השאלה המורכבת מכולן נשאלה על ידי קצין במערך הלוחם שנתבקש לקבל על עצמו פיקוד על יחידה שמצילה חיים. הוא מוכן למלא כל משימה חשובה. אשתו והילדים מבינים את החשיבות וגם הם מוכנים שימלא את התפקיד למרות שהוא היה כמה חודשים בלחימה מתמשכת.
הבעיה הייתה בכך שכדי למלא את התפקיד החשוב שהציעו לו הוא צריך להיות בנמר ביחד עם רופאה וחובשת 24 שעות ביממה. רוב הזמן הם נעו במקומות מאוד מסוכנים כשאי אפשר לצאת מתוך הנמר, בוודאי לא לישון מחוץ לו. לא להתלבש מחוץ לו, וזו בעיה קשה מאוד.
אני יודע שיש כאלה שיש להם תשובה קלה. לי לא הייתה תשובה כלל. מצד אחד זו חובה עליונה להציל חיים. הוא יודע ורוצה להציל חיים, והצבא ממש מפציר בו לקבל את התפקיד החיוני הזה. מצד שני לקבל את התפקיד הזה זה לוותר על ערכים, וויתור על ערכים פוגע בלחימה.
הוא ראה את הרופאה והחובשת, נשים שמוסרות את נפשן למען עם ישראל. חיות בתנאים קשים ובסכנת נפשות במשך חודשים. מתנדבות, רחוקות מהבית ומהילדים שלהן. העיקר בשבילן הוא להציל חיים ולתרום למאמץ המלחמתי של כולנו. הוא לא רואה את עצמו חי איתן בחודשים הבאים בצפיפות בתוך תא שטח כל כך קטן.
המפקדים שלו לוחצים מאוד, כבר כמה שבועות התפקיד הזה לא מאויש. הם לא מוצאים מישהו אחר שימלא את התפקיד החשוב הזה. המפקדים האחרים שהיו בתפקיד הזה פרשו ממנו בגלל הסיבה הזאת או בגלל סיבות אחרות. בסופו של דבר אין מי שממלא את התפקיד החשוב הזה כעת.
אמרתי לו תעשה תנאי למפקדים שאתה מוכן להתגייס לתפקיד ובלבד שזה לא יהיה בעירוב כזה צפוף. אם חשוב להם שתהיה בתפקיד הזה, שיתאמצו. אם הם דורשים ממך ומאשתך מאמץ, שישקיעו ויצוותו אותך לנמר שיש בו חיילים ולא חיילות. אותו קצין אמר לי שהוא כבר שם את התנאי הזה לפני כמה שבועות. אבל הם לא יכולים לעשות את ההחלפה הזו, יש להם הוראות מגדריות מלמעלה. הוא שואל אותי כעת מה לעשות. האם לקבל את התפקיד הזה, או לא?
שאלתי אותו מה תאמר אשתו אם היא תדע שהוא נמצא עם שתי נשים אחרות בתוך הנמר. הוא הזדעזע. הוא אמר לי שאשתו מפחדת כל הזמן מהסכנות החיים ומתגברת כמו כל הנשים. אם היא תדע שבן הזוג שלה ישן בצפיפות עם נשים שישנות ומתלבשות לידו, יהיה לה קשה שבעתיים, וזה ממש לא מגיע לה.
לא סיפרתי לו על מפקדים אחרים שהיו באותו מצב, שמתוך אחריות הציבורית, ובלב חצוי, קיבלו על עצמם תפקיד כזה או אחר בצפיפות ובתערובת עם נשים. ואחרי זמן, השאלות שבאו לשאול אותי היו שאלות קשות יותר. זו לא רק השהות האינטנסיבית, זו גם השותפות במשימה, אחוות הלוחמים וקרבת הדעת הגדולה שנוצרת בסיטואציות כאלו פוגעת בזוגיות המקודשת שלהם, וכעת הם צריכים לשקם גם את הזוגיות שנפגעה קשה.
*הבעיה הגדולה היא לא עם הקצינים והקצינות שבאו להציל חיים במסירות נפש. הבעיה היא עם המפקדים בעלי האג'נדות שיושבים בקריה בתל אביב, אלה שישנו על האף בשמחת תורה וממשיכים להנחית פקודות מגדריות שמסכנות חיים. כנראה שהם עדיין לא מבינים כי צה"ל נועד להילחם ולנצח ולא לקדם אג'נדות פרוגרסיביות למיניהן*.
מישהו צריך לומר להם, אל תחלישו את צה"ל. אל תנסו לחנך את החיילים הדתיים מחדש. אל תנסו לחנך אף אחד מחדש, אף אחד לא מינה אתכם לחנך אחרים ואין לכם שום זכות מוסרית לכך. תזכרו שהמחסום הכי גדול שעומד בפני הציבור החרדי הוא הניסיון שלכם לחנך אנשים מחדש. (אולי אתם רוצים לחסום את הדתיים והחרדים?). מישהו חייב לנער את הפיקוד הבכיר של צה"ל, שמקדם בשעה זו עוד ועוד תערובת שמרחיקה מפקדים טובים מצה"ל. שלא מאפשרת לחיילים קרביים טובים להמשיך ולהתנדב. שלא מאפשרת לצה"ל להפיק את כל כוחותיו.
מישהו גם צריך לומר לבנות שרוצות להתגייס ולתרום אל תתנו לפרוגרסיבים הללו לחנך אתכם. אל תתנו להם להסליל לכן את החיים. תשימו לב שבלי משים חיילות בעלות מוטיבציה חיובית עלולות להרחיק לוחמים שכל כך נחוצים לצה"ל. החיילות לא רואות את הנזק, אבל הוא נעשה וראיתי אותו יותר מידי פעמים.
*יש לכן דברים הרבה יותר חשובים לעשות. אנחנו עם הנצח ומישהו צריך לקחת אחריות על העתיד. מישהו צריך לקחת אחריות על הדור הבא של עם ישראל. להעניק לו חיים בריאים, ערכים בריאים, אהבת אחים, אהבת תורה. אהבת העם והארץ. ערכים שמבטיחים את העתיד של עם ישראל, וזה תפקיד שחשוב הרבה יותר משירות צבאי.*
*לקבלת שיעורי הרב בWhatsApp הכנסו לקישור:*
https://chat.whatsapp.com/GGsdOUi10EGARDN89NBaf6
נשלח ב-20/1/2024 20:15
"יצאנו משדה הקרב ונוודא שהמדינה האהובה שלנו, זו שסיכנו את חיינו למענה וחברינו נפלו על הגנתה לעולם לא תחזור להיות חלשה ומשוסעת כפי שהייתה בשישה באוקטובר. כולכם - 120 חברי כנסת - אחראים. תתפטרו. תיקון 2024 יוצא לדרך".
מי בישראל, חוץ מ־120 איש, לא יסכים לנוסח הזה, שנשלח בשבוע שעבר בתפוצת נאט"ו למאות אלפים?
לפני כשבוע דווח על הקמתה של התארגנות חדשה של "מילואימניקים מימין ומשמאל, ללא שיוך ארגוני או פוליטי, שקוראים לתיקון והפסקת השיח המפלג שהביא אותנו לשבעה באוקטובר על ידי לקיחת אחריות והתפטרות של כלל חברי הכנסת".
הוקם גם אתר אינטרנט וחשבונות ברשתות תחת השם "תיקון 2024". אבל כשקוראים את האותיות הקטנות מסתבר שאין כאן זעם על כל ה־120 אלא פשוט קריאה להקדמת הבחירות, המטרה הרגילה של אופוזיציה, מוסווית ברטוריקה א־פוליטית. מהדרג הצבאי, למשל, אין דרישה להתפטרות.
שיטוט קצר מוביל לחשודים המיידים: חשבון הטוויטר של ההתארגנות כולל שני יזמים בולטים במחאת קפלן והדגלים השחורים. הם היו שותפים בהקמת האתר שריכז את פעילויות מחאת קפלן אשתקד. שניהם פעילים בעמותה של האלוף במילואים נמרוד שפר שהצהיר בראיון שהיה מסרב לפקודה לטוס לסוריה בשל השינויים במערכת המשפט.
במקביל, עלה קמפיין עתיר ממון באיילון ובאינטרנט תחת הכותרת "יחד מחדש". הסרטון המושקע מתחיל בתמונות מאחדות של חיילים, בתי חולים, לוויות. החשד מתעורר כשתמונת פעילי "אחים לנשק" מופיעה, ואחריה הדרישה להקדמת הבחירות כדי שנוכל לקבל "מנהיגות שתאחד את כולנו יחד".
מילואימניקים שיצאו מעזה מתוסכלים מהפער שבין רוח הלחימה ובין המתרחש בירושלים ובעורף נפגשו עם מארגני המחאה הזו. האסימון נפל להם די מהר: "הציעו לנו תקציב עתק אם רק נוסיף דרישה להחלפת הממשלה".
מכולם, בנימין נתניהו הוא בערך האחרון שיכול להלין על תנועה פוליטית מחופשת למחאת מילואימניקים. הוא הרי זה שעם ראש לשכתו, נפתלי בנט, עמד מאחורי גל מחאה דומה וממומן היטב אחרי לבנון השנייה ב־2006.
הוא לא יכול להלין, אבל השאר כן. מגיעה לנו שקיפות: לא אותה מחאה מחופשת, פעם להפגנות נגד הקורונה, פעם נגד מערכת המשפט ופעם על המלחמה. בשש אחרי המלחמה, שייקח כל אחד את השלט שלו, ואת התחפושת ישאיר בבית.
(הטור המלא היום במוסף לשבת של ידיעות אחרונות)
נשלח ב-28/6/2023 07:26
להשכרה חניה בבני-ברק
בבני ברק-סמ אזר : חניה מקורה ורחבה להשכרה .בקומת הכניסה -נוחות,נמצאת מול פנינת אזר ומול בר-כל של העליה השנייה.קרובה למתחם הקמח ולמגדלי שקל .0546167367 .
נשלח ב-10/5/2023 17:37
להשכרה חניה בבני ברק
בבני ברק, בסמטת אזר ,חניה מקורה-רחבה ונוחה .300 שח.0546167367.
נשלח ב-17/2/2022 11:36
תפילין
שלום
אני מכיר ילד שאמור לחגוג בר מצווה בקרוב בע"ה. הילד מגיע ממשפחה לא דתית. להורים לא הכי משנה אם יהיה לו תפילין או לא. כעת נמצא בית תפילין מהודרות, אך עדיין חסרים קלפים מהודרות. אשמח לדעת אם מישהו יודע על קלפים כשרות למסירה. אשכנזי.
כמו כן, אני הייתי רוצה לדאוג גם לאביו שיהיה לו תפילין. אם מישהו יודע על תפילין מהודרות למסירה, אשכנזי עדיפות להארי, אז אשמח לדעת.
תבורכו
נשלח ב-27/10/2020 11:32
רוצה לעבוד מהבית ? יש לי הצעה עבורך !!!
מחפשים לעבוד מהבית ? בואו לשמוע הזדמנות עסקית ייחודית ! צעד קטן ואתם בפנים ! השאירו את המייל והטלפון שלכם וקבל את ההסבר המלא שיוביל אתכם להצלחה !
דירות למכירה לציבור החרדי מתווך אמין וירא שמים 0523554265 לירון
נשלח ב-31/1/2014 11:07
חליפות חדשות למכירה!!!! 400ש"ח לחליפה!!!!
חליפות סוג א' יבוא בירושלים ומגיע גם לבית שמש יש 90 יחידות מוכן למכור את כולם במחיר מצחיק מי שיודע שהוא מבין בעסקים יכול לעשות הרבה כסף!!! 0547926637אברהם