בית פורומים הנה ימים באים

שנאת חינם!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/12/2008 07:53 לינק ישיר 
שנאת חינם!!!

אייל ארד איש קדימה רוצה להרוג את ביבי נתניהו עד לאיפה השנאת חינם הזאת תגיע ולאן היא תוביל בגלל המחלוקות שהיו בבחירות לראשות העיריות קיבלנו פיגוע במומבאי ועל הבחירות לראשות הממשלה וודאי שנקבל עוד פיגוע תתכוננו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 09:10 לינק ישיר 

שמעתי אתמול מהרב שלום סבג משהו שהדהים אותי כאשר הוא דיבר על לב יהודי אמיתי , שהיום רק חסידות יכולה להקנות לאדם לב כזה ,ובפרט חסידות ברסלב , הרב אמר שאבא שלו סיפר לו שבמרוקו היו בתי כנסיות עם 'עזרת ישמעאלים' , שממש נבנו מלכתחילה עם עזרת נשים נפרדת ועזרה לערבים שהיו באים קבוע רק כדי לשמוע את היהודים מתפללים , וליהודים שם היה כזה לב טהור עד שלא פחדו מהערבים שרצו להכנס לבית כנסת ממש ולא הרשו להם בשום פנים ואופן ולכן בנו עזרה. והערבים היו פוחדים מהיהודים פחד מוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 21:33 לינק ישיר 

קונצרט חנוכה חגיגי

קונצרט חנוכה חגיגי!

עם גדולי הפייטנים

אמיל זריהן – משה חבושה – יובל טייב

בהופעה מלאה ומיוחדת עם מיטב הנגנים

בהנחיית מר עזרא ברנע – מנהל מכון רננות ובהפקת שלום טויטו - S.D.T הפקות.

מוצש"ק פרשת מקץ נר שישי של חנוכה ל' כסלו תשס"ט 27.12.08 באולמי סוסייטי ספייס רח' שדרות העצמאות 67 בת-ים בשעה 20:00

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים: 052-5117705 \ 077-4009323

הנה ימים באים  נאום  אדני אלוהים והשלכתי רעב בארץ לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע דברי אלוקים חיים 
 http://www.bhol.co.il/forum/forum.asp?forum_id=20388

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 16:04 לינק ישיר 

צודקים אלו שאומרים שיש לברוח ממחלוקת ומשנאת חינם

וצודקים אלו שאומרים שיש לזקוף את הראש ליהדות ספרד

מכיוון שיש לנו עסק עם אשכנזים רבים מאוד  שמאמינים בכל לב שהם נעלים וטובים יותר מיהודים ספרדים  וגם נוהגים לבזות ולנסות ולהשפיל את כבודנו ולשטוף את מוחנו באופנים שונים,  אזי אין לנו עניין לענות לאשכנזים כלל וכלל משום שזה לא יעזור,  אבל וזה אבל גדול ,  יש חובה קדושה להסביר לאחינו הספרדים שההתנהגות האשכנזית הנחותה הזאת פוגעת בלבבם וברגשותיהם, שבאמת יהדות ספרד מפוארת קדושה וטובה בהרבה מזאת האשכנזית ומימלא אין מה להעלב ממישהו אשכנזי שהאמת הזאת (שהספרדים בסה"כ  טובים מהאשכנזים )  גורמת לו לנסות ולהתנשא על הספרדים בכל מיני אופנים שונים.
ולכן כנראה ששביל הזהב בזה הוא להראות את גדלותה של יהדות ספרד למי שזקוק לכך ואפילו אם צריך להסביר לו שעיקר היהדות היא בעצם יהדות ספרד ולא אשכנז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 14:29 לינק ישיר 

בואו תטמנו את הראש בחול ותגידו שהבעיה לא קיימת
כן אנחנו הספרדים הכנועים!
שמורידים את הראש!
למה שלא נרים את הראש וניישר מבט וניסתכל למציאות בעיניים ולא נתכחש אליה!
אני מבין שהעיסוק בזה קצת עושה לנו לא טוב.
אבל צריכים להיישיר מבט ולהיות גאים בזה שאנחנו ספרדים,
ובינתיים מכל הכותבים שהיו פה קיבלתי את הרושם שלמה להיתעסק בזה בואו נוריד את הראש וניתן לאשכנזים להמשיך לרמוס אותנו,
ואנחנו נהיה פתאום צדיקים ונאמר ש...
לא חייבים להתמודד עם הבעיה.
נו.....לפחות רואים שאתם יהודים אשריכם....                                    

אבל יש לנו במה להיתגאות במורשת ספרד המעטירה

תוקן על ידי המשקיף ב- 15/12/2008 14:29:01

תוקן על ידי המשקיף ב- 15/12/2008 14:31:21

הנה ימים באים  נאום  אדני אלוהים והשלכתי רעב בארץ לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע דברי אלוקים חיים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 08:46 לינק ישיר 

זה בכלל טפשי להתעסק בעניין עדות. ולמה אני אומר את זה .. כי פתאום נזכרתי שרבי ישראל בן ר' אליעזר הבעל שם טוב הקדוש אמר על עצמו שהוא ר' סעדיה גאון , גלגול שלו.  ונזכרתי גם שרבינו הקדוש ר' מנחם מנדל מרמינוב תלמיד ר' נפתלי מרופשיץ תלמיד ר' אלימלך אמר על עצמו שהוא הרמב''ם בגלגול , לכן בנשמה אין בכלל עדות , זה עם אחד , רק שיש אנשים שעדיין לא הבינו את זה , והכי 'מצחיק' (עצוב) שאנשים שקוראים לעצמם גאונים וכו' עדיין לא הבינו כזה דבר פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 01:33 לינק ישיר 

מספיק עם ליבוי שנאת החינם!! מצד אחד אתם מדברים על שנאת חינם אצל אחרים ומצד שני מתווכחים של מי הרבנים יותר חשובים (ומשה רבינו היה ספרדי? לא זכור לי שמוצא כזה הומצא בזמנם.. ובאמת לא מפריע לי גם אם היה אך לא לנסות להמציא מושגים). חלאס. כולנו עם אחד עם רבנים מכל גווני הקשת ומכל העדות ועלינו לכבד כל אחד. עם הויכוח הזה לא תביאו משיח, מה שבטוח. למה אי אפשר לחיות אחד עם השני בשלווה, ללא מריבות?

ולמי שתוהה.. אני חצי-חצי, כך שאין לי אינטרס לכאן או לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 21:53 לינק ישיר 

מרדכי!
אם שמעת רב שהיתבטא שיש בעיה עם "חסידות" עפר לפיהו
יש בעיה עם קבוצות קטנות של חסידים לזה כן אני מסכים זה גם נכון
אבל אסור לנו להיתעסק עם הטפל אלא עם העיקר!
תורת החסידות באה להוסיף נופך לעבודת השם נופך שלא היה קיים לפני החסידות
החסידות גילתה את הרגש בעבודת השם את התפילה ברגש את החיות בלימוד התורה!
הבעיה שגם אצל החסידים לפעמים נוטים לשכוח שהחסידות היא רק תוספת לעבודת השם
עיקר עבודת השם צריכה להיתמקד בשני מישורים
אחד זה לימוד גמרא משניות תנ"ך ועוד פעם גמרא מתוך עיון וזה רוב שעות היום
המישור השני היא עבודת המידות
מה שבאה החסידות להוסיף זה תפילה עם רגש וכוח
טבילה במקווה טהרה
אמירת תהילים בפשטות
לימוד עבודת המידות בדרכה של החסידות ועוד...
ועל זה אין אף אחד שיכול לבוא ולטעון שעם זה יש בעיה
לכן בואו באמת נתמקד בעיקר וזה האור שהביאה תורת החסידות לדורנו
הרי כל אחד מבין שיש הרבה מאוד אנשים (קשים)שאף אחד לא הצליח להחזיר אותם בתשובה חוץ מהחסידות
אשרינו שזכינו לאור החסידות בדורנו
וגם אנו הספרדים זקוקים לחסידות אבות אבותינו היו חסידים ברמ"ח אבריהם ושס"ה גידיהם והיו גם מקובלים איפה אנחנו ואיפה הם
עוד מעט אני יפתח אשכול מיוחד על הצורך ללמוד קבלה בואו נראה מה תגידו בטח תתנגדו האם אבותיכם התנגדו?
תזכו למצוות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 21:41 לינק ישיר 

ברוך הבא לפורום הירא אשריך הודעה ראשונה כן ירבו כמותה בישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 21:35 לינק ישיר 

הלא אם תשימו לב למה שנכתב בסירטון על מה גאוותם הגדולה על דברי הבל ורעות רוח על פרס נובל וכו אם זוהי שמחתם בדברים הללו אז אחינו בני ספרד צריכים לשמוח כי אנחנו משתבחים בחכמינו הריף הרמבם וכו ולא חלילה שאין גדולי תורה מאחינו האשכנזים אלא כוונתי היא שאותנו לא מעניין פרס נובל ואנשטיין וכו אלא כחינו בתורתנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 16:10 לינק ישיר 

משקיף

אני לא אמרתי שהדור לא צריך חסידות ח''ו , אלא שבדור של הבעש''ט הספרדים לא היו צריכים כי הם היו ממילא חסידים בעצמם בעלי התבודדות ודבור עם ה' בלי שיגידו להם שצריך את זה , והיה להם ערך לתהלים וכו'..

מרדכי

הנקודת מבט המעניינת הזו היא לא שלי אלא אחד האדמורים אמר זאת.
ודרך אגב גם לך המשקיף , הדרך של רבינו הקדוש והנורא היא לא חסידות , זה למעלה מחסידות ,לי אין מילים איך להסביר את זה , אך הרב סבג הסביר את זה בצורה עמוקה ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 15:20 לינק ישיר 

אומר לך את האמת אין לי מספיק שכל אפילו להתקרב למחלוקת הזאת.
מכל מקום גם ל"מתנגדים"  לא חסר על מי להשען.
יש לי אפילו חוב לא קטן וגם גדול,  לתנועת החסידות ועוד לברסלב (- לא פחות ולא יותר.... )  באשר היא  זו שבכתביה עודדה אותי בהליך החזרה בתשובה שלי,  ולכן אני חייב להכיר טוב למטיב,  יחד עם זאת   יש לי תחושות בטן חזקות  וגם קראתי ושמעתי קצת  מרבנים חשובים, שמשהו לא ממש בסדר עם תנועת החסידות ומכיוון שכך,   אני לא רוצה להמנות על דרכם וגם  מרגיש שאין דרכם דרך נכונה  אבל כמובן לא יכול לדבר בזה , גם מצד מיעוט שכלי הדל וגם משום שאין להכנס בין הרים גדולים.
זהו פחות או יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 14:33 לינק ישיר 

מורדכי אני חולק על נקודה מסוימת שאני שמתי לב שאתה חוזר עליה ובכן העולם כן זקוק לחסידות וזו סברת רוב הרבניים שאנו הולכים לאורם אם תיקח לדוגמא את משפחת הבאבאסאלי הבאבאסאלי עזב את העיר אשקלון בגלל שדיבר שם ראש כולל על הבעש"ט
הבאבאסאלי היה בקשר מכתבים עם הרבי מליובאוויטש וגם הבאבא מאיר
רבי דוד אבוחצירא שליט"א לומד כל הזמן את הספר נועם אלימלך לרבי אלימלך מליז'נסק ואומר שצריך לטבול מאה פעמים לפני שמזכירים את שמו
בקיצור משפחת אביחצירא מאוד מקושרים לחסידות ומאוד מעודדים את ההולכים בדרכיהם ואין לנו אלא דבריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 13:45 לינק ישיר 

שופי  קבל שאפו,
באמת נקודת מבט מעניינת,   רק שנראה לי שספרדים
עדיין ב"ה  לא צריכים חסידות  עם שלל הבעיות המשונות שהיא מביאה איתה,  למה הדבר דומה ?  זו תרופה עם יותר מידי בעיות לוואי,  ומי שלא ממש גוסס רוחנית כמו האשכנזים לא ראוי לו לקחת תרופה  שכזאת.
בטח שלא הספרדים שחוזרים בתשובה בהמוניהם בדור הזה   בלי חסידות ובלי קישקושים לא נחוצים, פשוט חוזרים בפשיטות בלב חם,  לבית אבא דור אחד מעליהם, מול מתי מעט אשכנזים שזוכים גם קצת הם לחזור בתשובה.
אגב שימו לב מי הם עיקר ורוב רובם של הערב רב / זרע עמלק  בתישקורת ? בפוליטיקה ? ובכל מקום שנילחם ביהדות ורוצה להחריבה ?  - ברק, שימון, אולמרט, שלום עכשיו, צרת החינוך עם השם של הגויה, טופי למיד שם רשעים ירקב,  ברקת, מרצ, בג"צ , שמאלנים שונים ואנרכיסטים ועוד ועוד? כוווווו   לם  אשכנזים כופרים  ורשעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 13:37 לינק ישיר 

חס ושלום לומר שהדור שלנו לא צריך את הבעש"ט או שאר הצדיקים מאשכנז!!
כל מה שרצינו להביע זה את הכאב על מצב הדור בכללותו לגבי השנאה התהומית הזו הקיימת לגבי אשכנזים ספרדים
והיא קיימת אצל האשכנזים לכל חוגיהם ודתיהם ללא שום הבדל
אומנם כמו שהזכיר שופי יש מקומות ששם באמת לא מורגשת ההקצנה כמו אצל הרב ברלנד ו המוהרא"ש ועוד.
אבל בכללי המצב עגום למדי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2008 12:56 לינק ישיר 

עדות המזרח והספרדים באותה תקופה לא היו צריכים את הבעש''ט הקדוש , הרי כל החסידות באה להחזיר לעם ישראל את הפשיטות והתמימות שזו העבודה הכי גבוהה , ובאשכנז עניין זה קרס עקב ההשכלה וכו' , במרוקו היו כתות של מתבודדים , גם אנשים פשוטים היו קמים חצות
והיו קוראים תהילים או גורסים זוהר עד הבוקר והשדים היו בורחים מהם.

אחד ממוצא תימני סיפר שחזר בתשובה לא מזמן ומאז שהיה אצל רבינו באומן לבו התחיל לבעור לה' ויום אחד סבא שלו התימני ראה אותו אומר תהילים בכזו חיות , אז הוא אמר לו שהוא מזכיר לו את התקופה בתימן , שכל ליל שבת היו כולם קמים חצות וממלאים את הבתי כנסיות כל בית כנסת 200 איש , בלי תאורה כמו היום , יושבים על מחצלות לאור נרות וכולם היו יודעים כל התהילים בעל פה והיו אומרים את הכל בבכיות מירוב געגועים לשכינה.

לכן הקב''ה הוריד את הנשמה הזו דווקא לאשכנז , אך עם כל זה נשמת הבעש''ט היא נשמה כללית לכל עם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > שנאת חינם!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext