בית פורומים הנה ימים באים

זוהר על מומבאי והמשיח חזק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2008 15:33 לינק ישיר 
זוהר על מומבאי והמשיח חזק

בס"ד

נמצא זוהר שמדבר על מה שהיה בבית חב"ד בהודו וגם מדבר שיש קשר בין זה למשיח

הנה הקטע

זוהר חדש כרך א (תורה) פרשת בלק דף צב עמוד א

. כיון דינדעון אבהן דפקיד הקב"ה לאיילתיה ולעמיה כמה חידו על חידו בהאי יומא. בארעא דצפון מלכותא דתימן כמה עאקו על עאקו יתערון בהאי יומא על עמא דישראל ותתקבל צלותהון ברעווא. ובפנייא דהאי יומא תהדר שכינתא לגו ביתא ומשיח לאתריה ואבהן לגו מערתא דילהון שכינתא תהך ותהדר לגבי משה שבעין יומין. לסוף שבעין יומין סליק נאקו דישראל לקמי מלכא קדישא דיהון מעיקין לון בכל סטרין דעלמא וכנישתא חדא לצד דרומא יתאביד ויתחריב. וחמשה זכאי קשוט יתקטלון בינייהו. כדין לסוף תלתין ותרין יומין דיקטלון לכנישתא ההיא ילבש קב"ה קנאה לההוא שופר זעירא. וההוא משיח בריה דאפרים יפרוש פרישא כחד (טור) [תור] דקרנוי סלקין כקרנוי דראם.

אני לא יפרש את כל הטקסט אבל מה שכתוב כאן זה ככה

כיוון שיודעים האבות שיפקוד הקב"ה את איילתו ועמו כמה שמחה יש באותו יום ולאחר שבעים שיחזרו האבות למערותיהם ותעלה שוועת ותפילת עם ישראל בית כנסת אחד לצד דרום יאבד ויחרב וחמשה זכאים יהרגו ביניהן ולאחר שלושים ושתיים ימים  ילבש הקב"ה קנאה לההוא שופר זעירא וההוא משיח בנו של אפרים יפרוש פרישה כאחד בקרניו של ראם

ההמשך הוא

וההוא שופר זעירא יתקע תרועה תקיעה ותרועה תלת זמנין בריש טורא כמלקדמין כדין נטלין

דההוא משיח ויפול רעשא על עלמא באינון קלין דשופרא וכל אינון בני עלמא ישמעון ויחמון כמד"א [ישעיה יח] כל יושבי תבל ושוכני ארץ כנשוא נס הרים תראו וכתקוע שופר תשמעו. וכדין יתבערון גלולין מן ארעא קדישא. ותלת קרבין יעבדון בני ישמעאל בהדי משיח דא ואינון ייתין ויסגדון למארי עלמא בטורא דקודשא בירושלים ואילין קרבין יהון באלף שתיתאה [בשיתסר יומין לירחא שביעאה לזמן חמשין ותשע שנין לאלף שתיתאה. הרנ"ש]

ואותו שופר זעירא יתקע תרועה תקיעה ותרועה שלש פעמים בראש ההר ויפול רעש על העולם וכל בני העולם ישמעו ויראו כל יושבי תבל ושוכני ארץ כנשוא נס הרים תראו וכתקוע שופר תשמעו

ואז יתבערו הסטרא אחרא מן ארץ הקודש ושלש קרבות יעשו בני ישמעאל נגד משיח ואחר כך אומר הזהר מתי זה יקרה בקטע המואר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 19:07 לינק ישיר 

בס"ד!
בגלל הרע"ד שנים וגם זו שנת לידתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:39 לינק ישיר 

שנת תשכ"ו לא היתה שנת יובל שנת היובל הקרובה לשנה היא תשי"ט
או לפי החולקים תש"כ
בכל אופן למה רצית לדעת מה היה בשנת תשכ"ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:00 לינק ישיר 
תשכ"ו?

מישהו מוכן לבדוק האם שנת התשכ"ו היתה אמורה להיות שנת יובל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2009 16:13 לינק ישיר 

מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!

אשמח אם תפרט יותר,פשוט מעניין!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2009 02:44 לינק ישיר 
אפשרות הבנה מעניינת, שימו לב:

לאחר עיון באזורים נוספים סביב הזוהר, גם בקטעים שהרבה לפניו, הגתי לרעיון מאד מעניין:
אני רק חייב להדגיש, שזה על י הבנתי בלבד, והלוואי ואני צודק.

קודם כל שימו לב לחלק הזה: באלף שתיתאה [בשיתסר יומין לירחא שביעאה לזמן חמשין ותשע שנין לאלף שתיתאה. הרנ"ש]

שהאמור ע"פ זה הוא באלף השישית, בט"ז ניסן, שנה תשנ"ט. כידוע, זה לא קרה.
אולם שימו לב "להסתרה" אולי של הזוהר לגבי הקץ, אולי בכדי לא לגלות הקץ במדויק, אך שימו לב למשפט אחר בזוהר, כמה פסקאות קודם, עדיין בפרשת בלק:
כָעֵת לְסוֹף יוֹמַיָא, כְּפוּם שַׁעֲתָא דְּיוֹמָא, בְּעִידָן דִּי זְרַח שִׁמְשָׁא, מִן יוֹמָא שְׁתִיתָאָה, בְּשַׁעֲתָא דְּיִזְדַּמְּנוּן לְפוּם מִנְיַן שְׁנִין, דְּיוֹבֵל וּשְׁמִטָה כַּחֲדָא, דְּאִיהוּ רעַל דָּא מִן יוֹמָא שְׁתִיתָאָה. כָּעֵת זְמִינָא קָלָא חָדָא לְאִתְעָרָא מֵרוֹם רוֹמֵי רְקִיעִין, קָלָא עָצִיב בִּמְרִירוּ, מַה דְּלָא הֲוָה הָכֵי מִן יוֹמָא דְּאִתְבְּרוּן עָלְמִין

מדובר שם על זמן הפקידה והכרזת הגאולה.
בתרגום ללשון הקודש:
לסוף קץ הימים לפי שעות היום, בזמן זריחת השמש מן יום השישי. בעת שיזדמנו מספר השנים של יובל ושמיטה יחדיו, שהוא רע"ד מן היום השישי. עתיד קול אחד להתעורר מן רום רממות הרקיעים... ואז הזוהר מתאר שם את הגאולה העתידה.

כעת שימו לב!
למרות שידוע שכשמדובר בזוהר "בימים"  הכוונה לשנים,
ולמרות שכשתוב למעלה "מן יומא שתיתאה" רבים יבינו זאת על האלף השישי וכו'.
אולם לפעמים הזוהר גם יכול לדבר על "יום" כפשוטו, פשוט יום בשבוע למשל.
וכאן ישנו רמז מדהים:
יום שישי.
כעת נחזור לפסקה הקודמת:
 באלף שתיתאה [בשיתסר יומין לירחא שביעאה לזמן חמשין ותשע שנין לאלף שתיתאה. הרנ"ש]

ונבין זאת כך:
באלף השישי, בט"ז ניסן (יום טוב שני לגלויות או ראשון דחול המועד בישראל...)
אם נחבר את המאמר הקודם: ביום השישי...בשבוע...
עכשיו חברים שימו לב...
רוצו ללוח השנה העברי של שנת תשס"ט:
יום ט"ז ניסן השנה יוצא ביום שישי! מה שלא היה בשנת תשנ"ט!
בנוסף ישנו איזכור לזריחת השמש, מה שאולי מקשר גם עם ברכת החמה.

כדי שתראו שזה אפילו נשמע כך מפשוטו של מקרא, כדאי לקרוא את מאמר הזוהר על סוד קץ הימים, מובא בסוף פרק ה' של שיר השירים בזוהר שליקט רבי יהודה יודל ראזענבערג הוצאת "עם עולם" בעמוד 80. לא נמצא באינטרנט, לפחות לא מצאתי זאת, כי אם את הקטע הקצר מפרשת בלק אשר אפשר למצוא גם כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2008 11:06 לינק ישיר 

למה מחרתיים? זה היום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2008 00:47 לינק ישיר 

32 ימים...
אז הנה זה בא מחר-מחרתיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 00:35 לינק ישיר 

בשיתסר יומין לירחא שביעאה - בט"ז לחודש השביעי, ניסן
כלומר ממש אחרי ערב פסח
לגבי השנה, כנראה ראיתי 69 במקום 59, יחד עם זאת התשס"ט ידועה בסדר הפסח שלה ובברכת החמה שלה מבחינת הנדירות.

תוקן על ידי חובב_חידות ב- 11/12/2008 0:33:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 23:59 לינק ישיר 

אותי דוקא ההגהה של הרנ"ש דוקא די מבלבלת
כי ברוב הדפוסים כמו שהביא גלוי וכמו שאני חיפשתי בדפוס וילנא
לא מוזכרת ההגהה
ומה שכתוב בכולם באלף הששי וזה דוקא די מסתדר
למעשה חובב חידות הגיע לאיזה תאריך ערב פסח אני לא יודע איך הוא הגיע לזה אולי תגלה לנו חובב איך הגעת לזה
כל מה שאני מצאתי זה
16 ימים לירח השביעי דהיינו כסליו
לשנת  59 לאלף הששי
השם רחם עלינו שנזכה להבין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 23:49 לינק ישיר 

טיפת יוסף ראה פירוש הסולם כנישתא פירוש בית כנסת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 23:11 לינק ישיר 

מענין ש 32 יום לאחר הרצח בבית חב"ד (שבדרך אגב נרצחו כבר ביום חמישי) יוצא נר שמיני של חנוכה (זאת חנוכה)...
לגבי התאריך בסוף הקטע, גם אני לא מבין איך מגיעים לשנת התשס"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2008 21:53 לינק ישיר 

מאין לכם שמאמר זה מתיחס לשנה הזאת חוץ מענין החמישה?  יש הרבה ענינים במאמר זה, חישוב אחד (יובל ושמיטה כחדא) והרבה תאריכים, וענין השתין לשנין (ולפי נוסח זה, גם חמשין ותשע, שדווקא עוזר לשיטתי, ולא אפרש)

איך החמשין ותשע עוזרים לקשר בין זה לשנת תשס"ט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 20:52 לינק ישיר 

לא מצאתי את הנוסח בכיתוב המודגש, אני מבין שזה יוצא בערב פסח התשס"ט.
אגב לגבי 70 יום, בדיוק 70 יום לפני הפיגוע החלה ההתמוטטות הכלכלית העולמית, שהיא העתק פיזי למציאות הרוחנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 20:45 לינק ישיר 
לפי פירוש מתוק מדבש

בס"ד!
כנישתא זו עדה ולא בית כנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 18:27 לינק ישיר 

פרוייקט השו"ת 15

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > זוהר על מומבאי והמשיח חזק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר