וסליחה על הניסוח התוקפני.
בין שלל דעות קדומות מפגרות, והמון רעיונות טיפשיים לחלוטין, אני מוצאת לנכון להעלות בפניכם את זו שמטרידה אותי כרגע, דווקא בגלל שיש פה כמה וכמה גולשים וגולשות שנגועים בנגע בצורה קשה ואולי בלתי ניתנת לריפוי.
יודעים? רמת ה IQ והבגרות הנפשית לא נמדדת לפי הגיל. ואללה? באמת, היא לא.
אנשים נוטים לנפנף בגיל שלהם, כמו באיזו תעודת בגרות.
תתפלאו, יש ילדים קטנים וזבי חוטים בני חמש שמבינים יותר מכם ובשלים נפשית אולי עוד יותר מאבא שלכם. וכן ההפך, יש את הזקנים האלו, עם הקול החורקני המעצבן, שבטוחים שבגלל שהם בני 99 הם יודעים יותר טוב מכולם על כל מה שקורה בכל מקום ובכל נושא בעולם.
ולא, מתוקים שלי. נסיון חיים הוא אולי חשוב וכל זה, אבל גם הוא לא נמדד בשום אופן שהוא בגיל.
אתם לא חייתם חיים של ילדים בדרום תל אביב ואני לא יודעת מה, שהתובנות שלהם לגבי החיים משיגות את שלכם בקלות.
ולכל אלו שמתחילים להרים גבות ומכינים עוד כמה תגובות בסגנון ה"היא עוד תגדל ותבין", אני מוכרחה לציין שאולי אגדל, אבל לא אבין.
מעולם לא הייתי מאלו שמוכנים לחיות עם עיינים עצומות מול שקרים מולדים.
בקלות ובלי להניד עפעף אני מקבלת אנשים שקטנים ממני אפילו בחצי, ומוכנה לשמוע מה שיש להם לומר. דווקא בגלל שאני מכירה את עצמי בתור אחת שמשתלבת בצ'יק צ'אק (בימים אלו ממש ולא אביא לכם אישורים בכתב) בחברת אנשי מקצוע ולאו דווקא, בני 30 ו35+.
זו עוד תכונה מעצבנת בציבור הזה, שיוצא לי להמנות עליו.
ואני שמחה להיות עוף מוזר בכך שאני מנפנפת בכל זה לעיני כולם.
שמעתם על זה שהגאון מוילנא ידע בגיל שלוש מה שאנשים נאבקים להבין כיום בגיל שבעים?
למרות שאף 1 לא מתיימר להיות היום הגר"א, אבל נקל להבין מכאן שהגיל אינו מורה על רמת המשכל או על רמת הבגרות הנפשית.
ושאסיק_good לא יגיד אחר כך שאני פוגעת פה באנשים.
עם המציאות צריך ללמוד להתמודד, חברעס.
שיהיה לכולם שבת שלום.
אגב, כדי לצאת לידי חובת "שידוכים" : גם לפסול אדם בגלל גילו הצעיר נכנס לקטגוריה הנ"ל.
"גברים מתבגרים מאוחר יותר מבנות". נה. ואולי זה שלפניכם דווקא לא?
וכן הלאה וכן הלאה.
* ועוד הערה לכל הקטנוניים. לגבי הכותרת. לא, לא כתבתי שהציבור החרדי מטומטם. כתבתי שהדעה הקדומה הזו מטומטמת.
עכשיו נרגעתם?
תוקן על ידי תמי_4 ב- 12/12/2008 11:18:03