| נשלח ב-13/12/2008 19:59 |
|
| |
האם הורה ה"דברי חיים" לבנו להתאבד?
מתוך מגזין משפחה. כתבה של הכתב ההזוי ירוחם לנדסמן.
ביום שלישי שעבר יום הטמנתם של הרב גבריאל ורבקה הולצברג הי"ד ברגבי אדמת ארץ הקודש, התאספו לומדי הכולל של חסידי חבד בקראון הייטס שאותו יסד כ"ק האדמור מלובביטש זי"ע
וכשם כואבים ודואבים האזינו לשיחה נרגשת מאת ראש הכולל וחבר בית הדין הגה"ח רבי אברהם יוסף העלר. בתוך דבריו הזכיר הגאון את הסיפור המסעיר הבא
הרה"ק רבי שלום אליעזר מראצפערט מבניו הצעירים של הדברי חיים מצאנז האריך ימים עד למלחמת העולם השניה ונודע לצדיק מפורסם
בעת שהנאצים ימ"ש ערכו משלוחי אדם לגיא צלמוות, התחבאו יהודים רבים בתוך בונקר
ובהם הרבי מראצפערט. הכל ידעו שהם חיים על זמן שאול, מאחר שהמרצחים מחפשים ומאתרים כמעט כל מקום מחבוא.
באחד הלילות חלם רבי שלום אליעזר על אביו הדברי חיים שאמר לו:
יכול אני אם תרצה לתת לך עתה דרך מילוט מהבונקר וכך להינצל מציפורני הרשעים
אולם דע לך
שאם תיוותר בין החיים גם אם תעבוד את הבורא אלף שנים
באותם (השגיאה במקור) כח ועוצמה כפי שאני עבדתי בימי חיי
לא תגיע לדרגת הקדושים שזוכים למות על קידוש ה'
להיכלות הנעלים שבהם גנוזות נשמותיהם
הבן השיב לאביו שהוא מוותר על דרך המילוט והוא אכן נרצח יחד עם כל יהודי הבונקר.
הסיפור הנורא הזה ודומים לו כמו המון משפטי נחמה וחיזוק נאמרו השבוע בלהט אמונה ע"י אלפי המנחמים בבתי נרצחי הפיגוע הקשה בבית חבד......
בלה בלה בלה
תוקן על ידי הגולם ב- 13/12/2008 19:57:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 12:54 |
|
| |
גולם
איני ת''ח גדול. אך כמדומני שישנה כזו שיטה שאומרת שיכול אדם להחמיר על עצמו ו'מותר' למסור את הנפש גם עבור מצוות אחרות שלא מהג' עבירות חמורות.
האם לזה גם תקרא ששיטה זו מתירה התאבדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 12:43 |
|
| |
הנה עוד הוכחה שצדקתי
לך תאכל חומוס
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 12:40 |
|
| |
"גולם" כבר אמרנו??
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 12:38 |
|
| |
העובדה שציטוט מתוך משפחה הקפיץ לכולכם את הפיוזים, מוכיחה רק דבר אחד.
ש... צדקתי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 10:25 |
|
| |
הגולם
גם אם הסיפור אינו נכון ואפילו אם הוא לא יתכן.
אתה לא יכול לכתוב בצורה כ"כ מזלזלת על יהודים קדושים שנרצחו על קידוש ה' שעליהם נדרש הפסוק "אספו לי חסידי כורתי בריתי עלי זבח".
מה גם שמדובר באנשים שקידשו שם שמים בחייהם, וקטנם עבה ממתניך.
חזור בך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 10:23 |
|
| |
האמת שכשקראתי את הסיפור בעיתון משפחה התפלאתי אם יושבי הבונקר נרצחו מי הביא את הסיפור לכלל הציבור?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 10:22 |
|
| |
רבנו הגולם.
מה לך נטפל לדבר חיים כשיש לך מעשה מאדוננו הגאון החסיד שהציע להציל את הגר אברהם בן אברהם בדרך נס [ומלפנים הגרף מפוטצקי], והקדוש סירב.
והכלל בזה דרך נס אינה דרך מילוט מחוייבת, ואחר שכן אף בלא חלום ופשרו טול לך מדברי רבי עקיבא על מעלתם של הרוגים על יחודו.
נ.ב. ועדיין אם ראה בחלום את הדברי חיים אין זה בהכרח שהדברי חיים הוא שנראה בחלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 10:06 |
|
| |
| דודי2002 כתב: |  | הגולם!
הייתי מציע לתקן את הכותרת, היא איננה מדוייקת להפליא, ואפילו מעט מקוממת!
הרי ברור הדבר שהמוכנות למות על קידוש שמו יתברך, אינה דומה להתאבדות. בס"ה מדובר בחלום שספק אם היה לאדם השרוי בתוכו את האפשרות לשנות את מהלך החלום שהרי הוא היה שקוע בשינה ולא עירני. מה גם שאם הרב מראצפט היה עירני והיה זה בהקיץ, שהיה נגלהאליו אדם כל שהוא ומציע לו פתרון להנצל מהבונקר עדיין הדרך רחוקה מלומר שבמניעתו לקבל עצה זו הוא נחשב למתאבד!!!
ובנימה אישית אומר שמעט רגישות לכבודת של אותם אנשים קדושים וטהורים שעלו לשמי מרומים בעוון כך שנולדו לאם יהודיה לא תזיק לאף אחד... |
|
למות על קידוש ה' כשיש דרך להנצל בודאות? (על סמך הבטחה חלומית של אביו הצדיק בחלום)
אולי תתנדב להסתובב קצת ברחובות עזה כדי למות על קידוש ה'?
אגב, גם הסיפור על הגרף פוטצקי שהציע לו הגר"א זצ"ל להנצל ממוות והוא סירב, צריך מקור ועיון רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2008 21:16 |
|
| |
לטרול העלוב והנבזה אשר בשם גולם יקרא נגמרו כבר רשימת האנשים שהוא אמור לרדת עליהם בשבוע הנוכחי וכעת הוא עובר לצדיקים מעלמא הדיין שמשהו בדבריהם לא מוצא חן במוחו העלוב והנבוב.
עכשיו תמשיך לחייך לעצמך ותלגום לגימה נוספת מהבירה שמונחת לצידך ותאמר לעצמך "יופי, הנה עוד תגובה שציפיתי לו" ותסמן עוד וי ברשימה שמונחת לצידך.
בוז לך גולם עלוב ונבער !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2008 21:08 |
|
| |
רש"א נספה במחנה אושוויץ. ראו העדות המצורפת:
מעדותו של יהושע רוזנבלום שנת תש"ד, מאי יוני 1944
תוך כדי עבודתי בזונדרקומאנדו עברו עלי חוויות אימים ומאורעות נוראים. באחת החוויות, אותה אזכור עד ליומי האחרון, נזדמנה לי פגישה עם הצדיק ר' שלום אליעזר הי"ד מראצפרד. היה זה בראשית הקיץ, בזמן המשלוחים הגדולים של יהודי הונגריה אל כבשני אושוויץ. משלוחים רבים עברו בלי כל מיון, הישר אל הכבשנים...
יום אחד, בעודני עובד בתוך הכבשן, נעצר לידי יהודי זקן ושבע ימים ושנים. הישיש הסתכל עלי ושאל אותי; נערי מהיכן אתה? מאיזה מקום?
אני בא מסביבת קראקוב, - השבתי לזקן.
קראקוב? מסביבת קראקוב? - שאל הזקן בהיסוס מה, ומיד הוסיף; - הלא אחי, רבי ישעיה'לה טשכויבר, גר בקראקוב...
נרעדתי כל כולי; הבנתי שזקן מופלג זה, הינו הצדיק רבי שלום אליעזר מראצפרד. אולם, לא היה לי פנאי לנהל 'שיחת רעים' בשעה נוראה זו. עוד מעט תיסגרנה הדלתות, ואז...
רבי, - אמרתי בבהילות לצדיק, - אמור את ה'וידוי' מהר... אלה הם הרגעים האחרונים... מהר! לבש משהו והתפלל עלינו. למען השם, עשה זאת מהר!
עזרתי לו ללבוש את ה'טלית קטן', ואז אמר הרבי את ה'וידוי' בהתייפחות ובהתלהבות גדולה.
משסיים - לחץ את שתי ידי ואמר לי בהתרגשות עצומה, במלים שלא מעלמא הדין;
- אתה, נערי, תזכה ותינצל. אתה תישאר בחיים. אולם בקשה לי אליך; אנא, זכור וספר לעולם כולו את אשר עוללו לנו הרשעים הארורים... ספר!
(משה פורת, באמונה בחסד וברחמים, תל אביב, תשמ"ח 1987, עמ' 63-62)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2008 21:01 |
|
| |
הגולם
לא ידעת שה"דברי חיים" לא רק שביקש מבנו להתאבד, אלא גם הפציר בו לכרוע לפסל, לאכול בשר בחלב, ולבשל בשבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2008 20:43 |
|
| |
הגולם,
לקחת גדלות של הרה"ק מראצפערט ועשית מזה הוראה להתאבדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2008 20:19 |
|
| |
אלי,
זה הגיע בחלום....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2008 20:17 |
|
| |
שאלת תם. אם ר' שלום וכל יושבי הבונקר נרצחו, איך סיפור החלום שלו הגיע אלינו?
|
|
|
|
|