| נשלח ב-14/12/2008 16:41 |
|
| |
האם יעקב אבינו היה בטוח באמיתות נביאתו?
זה השאלה. לפי המשתמע לי מהכתובים, יכולים להסיק שיעקב אבינו לא היה בטוח שאכן דיבר אליו אלוקים. הוא אמנם שמע אבל לא היה בטוח שזה נבואה של אמת. אנו מתודעים באמיתותו רק לאחר נתינת התורה. המשמעות הוא מפני שבפרשת ויצא לאחר החלום, היה כ"כ משתאה "ואנכי לא ידעתי" ועשה גם נדר לאמת הענין. ואח"כ בבית לבן כשאמר לו ה' שיחזור לארצו, לא מסר זה לנשיו, אלא השתדל עמהם עד שיסכימו. וגם בפ' וישלח כשאמר לו ה' שיעלה בית א-ל, לא אמר זאת לבני משפחתו בשם ה'. אלא כמציע זאת מעצמו. האם יש למישהו להגיב?
תוקן על ידי יקר ב- 14/12/2008 16:38:16
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 20:04 |
|
| |
מה המכוער בזה? היו לו עיסוקים יותר חשובים ראשית שהשיבה לבית אביו לא תהיה ארעית, וישב בארץ בבטחון, כלכלי ופוליטי, הרי בפועל רק בניו הקימו את בית האלוקים לאחר שישבו בטח בארצם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:36 |
|
| |
[זו התנהגות מכוערת יעקב נדר נדר מעצמו, שהמקום יהיה בית אלדים, והתעכב. הקב"ה אמר לו לקיים את נדרו. לדעתכם, הוא אינו אמור לעלות בגלל שנדר, אלא רק בגלל שהקב"ה ציוהו עכשיו?]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 00:52 |
|
| |
לשאלת בעל האשכול,
זה ברור שיעקב לא האמין בחלומות יוסף, כי אחרת איך האמין לבניו שיוסף מת ??
|
| נשלח ב-26/11/2010 12:57 |
|
| |
ירוחם:
מה משנה מה עשה בתפילה או שנדר או שקיבל על עצמו או שסתם ביקש,
העיקר לא עשה כך בשום מקום רק בארץ ישראל, וזה גם הסיבה שאמר לבניו להסיר את אלוהי הנכר לפני שנכנסו לארץ
|
| נשלח ב-26/11/2010 12:38 |
|
| |
מקס במחילה איפה כתוב בפסוקים שהוא התפלל בכלל? הוא נדר- נדר והתנה תנאים לנדר שלו. אבל התפלל איפה??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2010 12:31 |
|
| |
ירוחם:
אני מדבר רק מהפסוקים,
יעקב לא התפלל בשום מקום, רק שם, ושחזר לארץ, כלומר לא אצל לבן שהיה לו על מה להתפלל, בשביל רחל שתלד וכדומה, אבל איפה התפלל ? אחרי החלום, ושחזר,
|
| נשלח ב-26/11/2010 12:27 |
|
| |
מקס אתה יודע שאני אוהב אותך- אבל למה אתה אונס את הפסוקים- אם כדבריך שלכך כיון- הרי חז"ל לומדים בערב קודם כתוב- ויפגע במקום- תיקן תפילת ערבית, נו אז הוא כן ידע שזה מקום תפילה- אז למה הוא אומר בבוקר ואנוכי לא ידעתי?וחושב על מה שאתה פירשת? השאלה נשארת בשאלה
אבל כבר מזמן לא קראנו דברי השותף - אזי תור שותף, אמלא את מקומו ואכנס לדברי קבלה. במקומו לפי מה שכתוב בקבלה- על כסא הכבות חרוטים דמויות, יעקב אבינו ידעה את זאת, ולכן כשראה בחלומו את ה' ראה את כסא הכבוד, וראה שעל הכסא חרוטים אריה כרובים נשר, ווו גם יעקב. את זה הוא אומר בבוקר- א כ ן יש אלוקים במקום הזה- כלומר כסא הכבוד, אכן זה ר"ת של אריה כרובים נשר את זה ידעתי- אבל שגם אנוכי שם אני חרוט על הכסא את זאת לא ידעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2010 12:01 |
|
| |
ירוחם: מקום לתפילה, כמו שארץ ישראל מקום מסוגל לתפילה כך ירושלים יותר סגולה,
וזה שיעקב הבין
|
| נשלח ב-26/11/2010 10:19 |
|
| |
יעקב אכן יש אלוקים במקום הזה- ואנוכי לא ידעתי.
כל ילד יהודי יודע כי אלוקים מכל מקום- אין מקום שהוא אינו בו.מלא כל הארץ כבודו. אז איך יעקב לא ידע?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2010 08:58 |
|
| |
לשאלת הכותב - הטור בפירושו הארוך לחומש כותב שיעקב אמר "אם יהיה א' עימדי.." כי הסתפק אם זה חלום או נבואה.
זה מעורר מחשבות נאשר למהות הנבואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2008 00:55 |
|
| |
מה שיעקב אמר "אם יהיה אלוקים עמדי" ייתכן שהתכוון "כיוון שיהיה אלוקים עמדי". יש במקרא מילים שמשמשות גם בהקשרים שונים מעט מלבד ההקשרים שאנו משתמשים בהם היום, ואחד מהם זה "אם". לדוגמא: "אם לא אלתי אשר בזה" (יחזקאל יז,יט). (דוגמאות נוספות, כי: "כי הנני משלח" (ירמיה ח,יז). לכן: "לכן הנה ימים באים" (ירמיה מח,יב))
ומה שאמר "ואנכי לא ידעתי" הרי הוא אומר קודם "אכן יש ה' במקום הזה ואנכי לא ידעתי", כלומר הוא לא לא ידע ש"יש ה'" איתו, אלא "במקום הזה".ואדרבה "אכן" זוהי מילת וודאות. (אמנם יש בימינו אנשים שמשתמשים בביטויים מאין "ואנכי לא ידעתי, על מנת להביע ספק שיש להם ללא "אכן", אך יעקב כן אמר "אכן", וגם אמר "ידעתי" בלשון עבר.)
לגבי המסעות שה' ציווה אותו עליהם, מדוע הוא צריך לספר לכולם שה' ציווה אותו? יותר פשוט וטבעי לדבר עם אנשים בגובה העינים. יותר מזה, בשני המקרים, יעקב התכוון לעזוב עוד לפני ציווי ה'. כך שציווי ה' כנראה בא כתגובה וכהשלמה, כזירוז לתכנוניו. אם בני ביתו לא היו מסכימים, אז היה צריך להעלות גם את עניין הציווי האלוקי, אבל לשם מה הוא צריך לפתוח בזה? (זה שיש בימינו אנשים שחושבים, שכל דבר בעולם צריך להיפתח ב"בעזרת ה'" זה עניין אחר, שלא ידוע לי על שום מקור בתורה לדבר זה.)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 21:11 |
|
| |
לא מן הענין ולא מן הטענה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 18:57 |
|
| |
יקר
עד כמה שזה נשמע מוזר לך, יעקב אבינו לא היה נביא, אלוקים דיבר איתו- עד כמה שאני זוכר שכתוב- רק בחלום.
ה' לא דיבר איתו על בעיות או מצבים - רצויים - או עתידיים, אלא רק על בעיותיו הפרטיים של יעקב ,
זה לא בדיוק מה שמאפיין נביא, אפילו בפעם היחידה שרצה לנבא- הסתלקה ממנו השכינה.
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 18:51 |
|
| |
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 14/12/2008 18:47:48
מודה ועוזב
|
|
|
|
|