|
|
| נשלח ב-19/12/2008 03:00 |
|
| |
קרה לכם שמישהו אולי מקלקל לכם בשידוכים ?
לאחר כמה הצעות שירדו מהפרק חשבתי שאולי יש מישהו שמלכלך. האם יש דרך לבדוק את זה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:21 |
|
| |
בס"ד
אוי, ממפפ. ציניות משובחת...
האמנם עד כדי כך המצב קשה?
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 16:44 |
|
| |
ממפפ...
עד שלא יכתבו לך על המצבה...
חח... אהבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 23:56 |
|
| |
גם אני בדיעה של להתקשר לחברים/רמים וכו' ו"לברר" עליך. רק הלוואי שהיה לי אומץ לעשות את זה לעצמי....
אני מרגישה בברור כמה שמורות הורסות לי... וזה המורות הטובות ביותר מהסמינר הטוב ביותר, והכל כמובן עם הכוונות הטובות ביותר....
מכירים את הסוג של האנשים, שעד שלא יכתבו לי על המצבה: כאן נטמנה זקנה מודרנית, שובבה וכו' הם לא ירגעו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 00:53 |
|
| |
אני בחיי לא ביררתי ולא ניסיתי לברר מה אחרים חושבים עלי.
אני חושב שמי שמנהל את חייו ואת חיי השידכים שלו לפי מה יגיד הוא ב"א מסכן אומלל וחסר תקנה.
כל ב"א חייב לחיות את החיים שלו לפי איך שהמצפון שלו ולפי איך שהוא שלם עם זה ובחיים לא לחיות לפי איך שהשני יחיה עם זה.
אני חוזרים לאחד מהאשכולות שכתבתי שמכאלה דברים בסוף יוצא מכת הגירושים האיומה שתופסת לנו עמדה בציבור החרדי יותר מידי.
כל ב"א חייב לחיות בצורה שמנוהלת כמובן ע"פ התורה ואיך שהוא מאמין ושלם עם זה ולא אבל חיים לא לפי שהשכל מאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 00:21 |
|
| |
לפעמים מישהו מלכלך, ולפעמים המדובר מלוכלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 11:34 |
|
| |
גם אני הייתי בוחרת בשיטה של לברר אצל מכרים ולבדוק מה הם אומרים.וללמוד מזה למי לא להעביר לבירורים... עכשיו גם נזכרתי שקרה לי משהו כזה, שבכמה בירורים אחת מהבנות אמרה עלי משהו ממש לא קשור וכמה שידוכים נפלו לי. האמת שלא עשיתי איתה כלום. רק לא העברתי לה יותר סתם כך כתוצאה ישירה עלתה לי הצעה אחרת... כי אהבו את התגובה שלי לכל הסיפור הזה...כך שאף פעם אי אפשר לדעת. כדאי גם לשים לב שלא תמיד האנשים הכי חברים הם האנשים שהכי מועילים בבירורים. מכירה מישהי שבכלל לא מעבירה לאנשים שמכירים אותה באמת, כי הם מכירים אותה באמת... אם גם יש לך דרך לדעת למה ההצעות ירדו, אולי יש משהו אחר שמפריע שכדאי שתדעי קרה לי גם מקרה הפוך שלכלכו על אחד ההצעות שלי אבל משהו ממש לא לענין. לא מבינה איך בן אדם, גם אם כועס על הבחור, מסוגל להחליט שהוא לא ראוי לנישואים. (לא מדובר על משפט בעייתי או משהו כזה, זה היה באמת קטילה סופנית)
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 12:08 |
|
| |
מתי יתחילו לקלוט שכל הבירורים אצל כל החברות ועוד... הכל שקר וכזב???
שלחתי מישהי לברר אצל חברות והיא הגיעה כמעט לחצי כיתה - - - וביררה אצל כולם - והיתה אחת שאמרה לה משהו... לא בשביל לקלקל אבל בסגנון שהיא אמרה לה זה היה קלקול ... - - הגב' נבהלה ואמרה אבל שמעתי דברים אחרים..... וזה כבר היה אחרי פגישות מתקדמות מאד...
ופתאום היא לא ידעה איך לצאת מזה...
עזרתי לה לצאת מזה בכבוד... ואמרתי שזה לא מתאים לי כל הסגנון הזה.... חנוכה שמח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 09:50 |
|
| |
אם היתה לה כוונת זדון להזיק לך את לא נורמלית אם את מדברת איתה עדיין
אבל אם זה משהוא שהיא הייתה חייבת לומר מצד ההלכה או שהיא אמרה דבר שאינו גנאי אלא שהשואלים רואים בזה גנאי והיא לא יכלה לדעת, אז את לא צריכה לכעוס
אבל מה שמענין אותי יותר, את אומרת שהייתם לקראת וורט, ככה הבחור וויתר עליך בשלב כה מתקדם?!
כנראה שמה שחברתך אמרה עליך היה ממש חמור.
ואם לא, אז טוב לך שמחוסר חשיבה עצמאית כזה עזב, מי צריך בעל מתלפלף ?
חנוכה שמח לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 00:38 |
|
| |
קרן אור, אני מצטרפת לדברייך.
זה קרה לי כשהייתי באמצע הצעה רצינית לקראת וורט ופיתאום הבחור נעלם ואמר תשובה שלילית ולא ברורה, הבנתי שמשהו לא כשורה המשפ' שלי ביררה אצל חבירות שלי עליי ולאחר כמה שיחות הבנו את העניין, להפתעתי גיליתי שחברה הכי טובה שלי אמרה מילה לא במקום (אפשר לומר שהיה משו בדבריה) אבל היא אמרה זה בצורה הכי גרועה שאפשר והוסיפה דברים שלא היו מעולם.. בקיצור לא אמרתי לה דבר ואני מאמינה שהכל משמים,
מה הייתם עושים במקומי לגבי ה"חברה הטובה" שלי, כדאי לדבר איתה?! או שבכלל לנתק קשר בלי להסביר...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2008 21:45 |
|
| |
קרן אור ממש צודקת.
אבל אם זה ממש מלחיץ אותך ויש לך סיבה רצינית לחשוש שיש כאלה שלא עסוקים בלשפוך עליך מחמאות בטלפון - שלח מישהו חכם שאתה סומך עליו שיתחזה למברר. ואז אם תגלו עובדות לא נעימות תהיו מוכרחים לשבת עם האדם לשיחה רצינית.
מקווה מאוד שתתבדה ותגלה שמדברים עליך רק טוב ושהסיבה לדחייה היא אחרת לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2008 13:03 |
|
| |
יכול להיות מאד שזה אחד החברים הטובים. שמעתי הרבה סיפורים כאלה. אבל אסור לחשוד, תיהיה תמים עם אלוקיך- השידוך יגיע בין כה וכה.
|
|
| נשלח ב-19/12/2008 04:15 |
|
| |
הוא לא חייב להאזין, מספיק שיקבל דיווח אח"כ
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2008 04:09 |
|
| |
יש כמה היבטים לענין.
-פעם בא בחור אל החזון איש זצוק"ל וסיפר לו שהשכן שמתחתיו "מלכלך" עליו וגורם לו נזק בשידוכים. אמר לו החזון איש: "כאשר יגיע הדבר האמתי-יפנו אל השכן שמלמעלה".
-עוד יגיע היום שבו תצטרך להודות לאילו שלכלכו ומנעו ממך לפגוש/להינשא למי שאינה שלך.
אני יודעת שזה לא קל, אבל, כאחות לגרושה אני חושבת שעדיף להתמודד עם "מלכלכים" מאשר "להתלכלך-להיפגע" בעצמך.
-אה...כן, יש אפשרות לבדוק זאת. אתה יכול לבקש מקרוב משפחה/חבר לעשות סבב טלפונים בין מכריך ואתה תאזין משפופרת שניה. זה לא נעים ולפעמים אפילו קשה (מבחינה רגשית) לכן הייתי ממליצה לך לחשוב פעמיים לפני שאתה הולך על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2008 03:32 |
|
| |
תשמע
בכל דבר טוב יש אנשים שמנסים לקלקל, במקרה של שידוכים אתה צריך לבדוק האם יש למישהו חשבון פתוח איתך ומנסה להתנקם ע"י מתן אינפורמציה שלילית! הדרך לבדוק קצת לא נעימה אבל ככה אפשר לבדוק. אתה צריך לחפור היטב אצל אחד המוצעים שהציעו והם יכולים להצביע על ההוא. בהצלחה
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|