חזרה בתשובה של בין אדם לחבירו.
"דרך ארץ קדמה לתורה" - ולא סתם, עם מידות מקולקלות או חוסר באהבת חינם לימוד התורה מתעקם אף הוא (באותה דרגה של הקלקול במידות). חזרה בתשובה בין אדם למקום וביטול תורה הם דברים מעכבים ונצרכים אך קודם וכבסיס להם חזרה בתשובה בין אדם לחבירו! (24000 תלמידים מתו על "שלא נהגו כבוד.." ודי לחכימא)
לדעתי, אם היו לנו כציבור כאן בארץ, מידות טובות ואהבת חינם, מזמן אליהו והמשיח היו מגיעים ומחזירים\מלמדים תשובה על מי מנוחות.
המעכב השני הוא חילול ה', ציבורי ופרטי, של הציבור המאמין . (להזכירינו שמדובר בעבירה החמורה ביותר..)
נ.ב. אני רואה אנשים שמצביעים ללא שום בעיה על אדם כזה או אחר, שמעשיו\חטאיו אינם לרוחם, ואומרים זה ערב רב וההוא ע"ר והשלישי סתם אינו ערב לחיך, הייתי רוצה לשאול את אותם אנשים: אינכם מפחדים ממי שאמר והיה עולם להצביע על אחד ממרגליותיו פה בעולם ולומר זה זיוף, זה גנוב, ??? אני אישית לא הייתי מעיז לומר זאת על שום אדם מישראל אלא אם כן אני וודאי ב-100% (לא 99.99), וכי מי ערב לי שבעיני המוגבלות אני יודע להבדיל בין אחד שייצרו גבר עליו בעבירות\שקר, לעומת מי ששורשיו אינם יהודים? ולהזכיר לכולנו - "כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו"
 |
|
|