בית פורומים הנה ימים באים

מה הסיבה העיקרית לדעתכם לעיכוב של הגאולה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2008 22:59 לינק ישיר 
מה הסיבה העיקרית לדעתכם לעיכוב של הגאולה?

האם - בעיקר - בגלל:

1) העברות של החרדים
2) העברות של החילונים
3) שאין שלום ואחדות ביננו
4) שהתרבו דיבורי הלשון הרע ורכילות (-לצערנו)
5) שלא מבינים את המשמעות של הגאולה וממילא לא מצפים באמת לבואה

- יש לכם תשובה אחרת (קצרה!)? כתבו אותה!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2009 23:13 לינק ישיר 

שיהיה אחד שינהיג שיתן עיצות מה לעשות הוא לא חייב להיות מקובל על כולם הלובביטשר היה מקובל כמעט על כולם הבאבא סאלי היה מקובל על כולם
למה לא אני רוצה שלעם ישראל יהיה מנהיג למה אתה חושב שלא יכול להיות בגלל שעכשיו אין בעבר היה וגם עכשיו יכול להיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 22:50 לינק ישיר 

מה אתה רוצה לעשות?
רב/רבנים שיהיו מקובלים על כל העדות והחוגים??
נראה לך הגיוני ומעשי??
לי - לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 16:00 לינק ישיר 

היתפרצת לדלת פתוחה דרך ה'
אין ספק בכך אנו נמצאים ללא הנהגה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 11:37 לינק ישיר 

3 - ללא ספק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 09:06 לינק ישיר 

בס"ד

סליחה, טעות כתיב, התכוונתי זמן.

לא יודעת אם זה ממש קשור לענין ומתנצלת מראש אם דברי ישמעו כביקורת, אבל תחושתי  שחסרה הנהגה דתית/רוחנית  בארץ. כן, לרובנו יש רב, אבל אין הנהגה משותפת . האם כזו יכולה לתרום להיותנו "עם ישראל" שמצפה לגאולתו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 22:32 לינק ישיר 

ברוכה הבאה
לתת עוד שמן
למה התכוונת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 21:40 לינק ישיר 

בס"ד

לתת עוד שמן והזדמנות  לחילונים לחזור בתשובה, ולדתיים לעשות תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 20:35 לינק ישיר 

אויס גלות.

חב"ד מאנט פנימיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 14:54 לינק ישיר 

אין מילים חזק עדנרן יישכוייח אוייש גלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 14:51 לינק ישיר 

בס"ד

אני חושב התשובה נמצאת על ציונו של האר"י הקדוש:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 14:19 לינק ישיר 

עדיף לא לשפוט אף אחד על מעשיו אלא כל אחד יסתכל רק על עצמו ויתקן את עצמו .
ואם רואה אנשים שמעשיו אינם לרוחו יתפלל עליו שיעשה תשובה

וכבר הבטיחה לנו התורה שבסוף גלותם ישראל יעשו תשובה תתאה ומיד ניגאלין וכשיבוא משיח נעשה תשובה עילאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 14:18 לינק ישיר 

חוסר ציפייה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 13:30 לינק ישיר 

חזרה בתשובה של בין אדם לחבירו.

"דרך ארץ קדמה לתורה" - ולא סתם, עם מידות מקולקלות או חוסר באהבת חינם לימוד התורה מתעקם אף הוא (באותה דרגה של הקלקול במידות). חזרה בתשובה בין אדם למקום וביטול תורה הם דברים מעכבים ונצרכים אך קודם וכבסיס להם חזרה בתשובה בין אדם לחבירו! (24000 תלמידים מתו על "שלא נהגו כבוד.." ודי לחכימא)

לדעתי, אם היו לנו כציבור כאן בארץ, מידות טובות ואהבת חינם, מזמן אליהו והמשיח היו מגיעים ומחזירים\מלמדים תשובה על מי מנוחות.

המעכב השני הוא חילול ה', ציבורי ופרטי, של הציבור המאמין . (להזכירינו שמדובר בעבירה החמורה ביותר..)

נ.ב. אני רואה אנשים שמצביעים ללא שום בעיה על אדם כזה או אחר, שמעשיו\חטאיו אינם לרוחם, ואומרים זה ערב רב וההוא ע"ר והשלישי סתם אינו ערב לחיך, הייתי רוצה לשאול את אותם אנשים: אינכם מפחדים ממי שאמר והיה עולם להצביע על אחד ממרגליותיו פה בעולם ולומר זה זיוף, זה גנוב, ???
 אני אישית לא הייתי מעיז לומר זאת על שום אדם מישראל אלא אם כן אני וודאי ב-100% (לא 99.99), וכי מי ערב לי שבעיני המוגבלות אני יודע להבדיל בין אחד שייצרו גבר עליו בעבירות\שקר, לעומת מי ששורשיו אינם יהודים?
ולהזכיר לכולנו - "כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 12:45 לינק ישיר 

דתיים שעושים חילול השם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 12:20 לינק ישיר 

1- תשובה.
שובו אתיו ומיד אתיו  .  אמר רבי יהודה אין הקץ נתלה אלא בתשובה שנאמר היום אם בקולו תשמעו

2-  ביטול תורה.
זוהר בראשית דף יב:
רבי יוסף בן חלפתא הוה יתיב קמיההדרבי יצחק - היה יושב לפני רבי יצחק.  אמר ליה - שאל ממנו.  מידי שמיע ליה למר- האם נישמע למורי טעם.  על מה אתארך יומא דמשיחא מן גלותא דא -למה ניתארך היום של ביאת המשיח מן הגלות הזו. אמר ליה- רבי יצחק. לא אתאריך אלא על ביטול אורייתא - לא ניתארך הגלות אלא על עוון ביטול תורה . דהכי שמענא- כי כך שמעתי. מרב המנונא סבא- שאמר.  תלתא גליות גלו ישראל - שלוש גלויות גלו ישראל . וחזרו בזכותהון דתלתא אבות- וחזרו בזכותם של השלשה אבות. וגלותא רביעאה בזכותא דמשה יתחזרון- ומגלות הרביעית יחזרו בזכותו של משה שקיבל תורה מסיני.

תא ואחזי- בא ואראה לך.  דלא אתגלו ישראל אלא על ביטול תורה - כי לא גלו אלא על עון ביטול תורה . שנאמר ויאמר ה' על עזבם את תורתי ,אמר הקב"ה בגלויות הראשונות חזרו בזכות אברהם יצחק ויעקב  עכשיו חטאו בתורה שנתתי למשה- שלא עסקו בה כראוי.  וניקראת על שמו שנאמר זכרו תורת משה עבדי כד יתובין ויתעסקון בתורתו - כשישובו ויתעסקו בתורתו. בזכות משה אני גואלם.
כתב האור החיים הקדוש בריש תצווה וז"ל לזה נתארך הגלות כח כל עוד אין עוסקים בתורה ובמצוות אין משה חפץ לגאול עם בטלנים מן התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > מה הסיבה העיקרית לדעתכם לעיכוב של הגאולה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext