בית פורומים הנה ימים באים

"מלחמת הדרום"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2008 21:15 לינק ישיר 
"מלחמת הדרום"

האלוף במיל' יפתח רון טל אומר בראיון לערוץ 7, כי העימות בדרום הארץ הוא עמות מתמשך בשמונה השנים האחרונות, "העימות הזה לא נפסק בשום שלב, המלחמה הזו היא מלחמה רצופה, העובדה שאנו נוקטים במדיניות של בת יענה לא תשנה את זה. מה שקרה בשבוע האחרון הוא בסך הכל שבת היענה התחילה להוציא את ראשה מהחול".

רון טל קובע, כי "אין דרך אחרת להגן על ביטחוננו חוץ מאשר מדיניות ביטחונית התקפית. אנחנו עמדנו מהצד ואפשרנו לחמאס להיערך ולהתכונן, לאמן את כוחותיו, ולהתחמש, בין באמצעות אוטוסטראדת ההברחות מסיני לרצועה ובין באמצעות תעשייה צבאית מפותחת שהתפתחה ברצועת עזה. אני יכול גם להעריך שיש לחמאס גם יכולת אנטי אווירית שגם היא תקשה מאוד על ישראל".

"צה"ל מוכן ויש לו את הפתרונות הנכונים, אני לא רוצה להיכנס לנעליהם של אנשי הצבא אולם אין דרך אחרת אלא לפעול באופן התקפי יבשתי, בפעולה שתכליתה כיבוש מרבית השטחים של הרצועה, ללא כניסה לסמטאות העיר עזה ומחנות הפליטים", טוען רון טל.

"ברגע שנשלוט בשטחים השולטים, משם יהיה ניתן באמצעות כוחות מיוחדים ובאמצעים שונים שישנם לצה"ל, להביא להרס של תשתיות הטרור. זה יקח זמן ויהיו נפגעים, אולם מדינה דמוקרטית חפצת חיים חייבת להעניק ביטחון לאזרחיה, וזה דבר שישראל לא נותנת היום לאזרחיה בדרום", הוא בקובע.

רון טל סבור, שבטווח הקצר פעולה שכזו תמנע את רוב הירי מתחומי רצועת עזה לעבר שטחי מדינת ישראל, אולם בהתייחס לטווח הארוך הוא מסביר, כי מדינת ישראל צריכה להביא לסיום שלטון חמאס ברצועה, "אנחנו לא יכולים להסכים לכך שבעזה תקום מדינת טרור שבראשה עומד ארגון שמטרתו המוצהרת אליה הוא חותר היא השמדת מדינת ישראל".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 01:15 לינק ישיר 

חיל האויר מפציץ בדרום רצועת עזה 01:03  
דיווחים בהמשך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2009 16:18 לינק ישיר 
ולמה על זה העולם שותק ?

החמאס ימח שמם ממשיך לירות קאסמים והעולם שותק
רק צה"ל יכנס ויפציץ מאויר מהקרקע והים כל העולם מתעורר
לדעתי ההסברה שלנו לעולם איננה נכונה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2009 15:15 לינק ישיר 

רקטה פגעה בחצר בית בשדרות: נזק רב נגרם

שתי רקטות נורו הבוקר לעבר הנגב: אחת מהן גרמה לנזק כבד בבית מגורים, רקטה שנייה התפוצצה במועצת שער הנגב. לא היו נפגעים

בעוד המצרים מאשימים את ישראל בשיבוש השיחות להסכם רגיעה, ממשיכים פעילי חמאס לשגר רקטות לעבר דרום ישראל. שתי רקטות קסאם התפוצצו הבוקר (ה') בנגב המערבי. אחת הרקטות פגעה בחצר בית בשדרות. כתוצאה מכך, נזק כבד נגרם לבית. כמו כן, שני בני אדם לקו בחרדה. הרקטה השנייה התפוצצה בשטח פתוח במועצה האיזורית שער הנגב. בשני המקרים לא היו נפגעים.

סמוך לשעה 8:30, אזעקת צבע אדום הרעידה את אוזני התושבים ביישובי הנגב המערבי. מיד לאחר מכן נשמע רעש פיצוץ שתי רקטות קסאם.

רקטה אחת פגעה בחצר בית בעיר שדרות. למרבה המזל לא היו נפגעים, אך נזק כבד נגרם לבית. בנוסף, שני בני אדם לקו בחרדה והם פונו לבית החולים ברזילאי באשקלון לקבלת טיפול. הרקטה השנייה התפוצצה בשטח פתוח במועצה האיזורית שער הנגב.  גם כאן לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. 

אתמול שיגרו חמושים פלסטינים שתי רקטות שהתפוצצו בשטחים פתוחים בתחומי מועצת שער הנגב. איש לא נפגע ולא נגרם נזק.

אחת הרקטות ששיגרו הפלסטינים אותרה בשטח חקלאי סמוך לאחד הקיבוצים במועצה האיזורית

שער הנגב. מקום התפוצצות הרקטה השנייה טרם אותר, אך בשני המקרים לא דווח על נפגעים או על נזק כתוצאה מהפיצוצים.

תוקן על ידי המשקיף ב- 26/02/2009 15:11:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 14:46 לינק ישיר 

צה"ל מגיב לירי: תקף מנהרות בפילדלפי
יום רביעי, 25 בפברואר 2009, 14:06 מאת: יהושע בריינר ורמי שני, מערכת וואלה! חדשות

(רויטרס)

"צריך להוריד את חמאס בצורה מתוחכמת". גילאון (בוצ'צ'ו)
חיל האוויר תקף בתגובה לירי רקטות הבוקר לעבר ישראל. ח"כ גילאון: "הרקטות יימשכו, צריך להוריד את חמאס בצורה מתוחכמת"

בתגובה לירי הרקטות הבוקר (רביעי) לעבר ישראל, תקף חיל האוויר מנהרות בציר פילדלפי. לא דווח על נפגעים פלסטינים בתקיפות. הבוקר נורו שתי רקטות קסאם מרצועת עזה ונפלו בשטחים פתוחים במועצה האזורית שער הנגב. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

בתגובה לירי, אמר ח"כ אילן גילאון (מרצ) לוואלה! חדשות כי "זרזיפי הרקטות כנראה יימשכו". לדבריו, "צריך לייבש את הביצה במשא ומתן שיכלול את גלעד שליט ולהתחיל בתהליך לשיקום עזה. צריך להוריד את חמאס בצורה מתוחכמת, שכן מסתבר שבדרך צבאית אי אפשר להוריד אותם. אני מזכיר שחמאס עלה לשלטון גם הודות לנתניהו ולאחרים שלא נשאו ונתנו עם המתונים".

שלשום נפלה רקטת קסאם בשטח פתוח במועצה האזורית שער הנגב. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. קודם כן נורתה רקטה נוספת לאותו אזור. גם באירוע זה לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

בנוסף, חיל האוויר תקף שלשום כלי רכב במזרח רצועת עזה, בתגובה לניסיון של חמושים פלסטינים להתקרב לגדר המערכת, ככל הנראה במטרה להניח מטען חבלה. מצה"ל נמסר כי ברכב שהותקף היו חמושים שניסו להימלט מכוח צה"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2009 14:10 לינק ישיר 

רקטת קסאם התפוצצה סמוך לגדר המערכת

לאחר ירי הרקטה אמש לעבר איזור דרום אשקלון, שיגרו הבוקר הפלסטינים רקטה נוספת שהתפוצצה בשטח פתוח. אין נפגעים או נזק

הירי מרצועת עזה לשטח ישראל נמשך: מערכת צבע אדום הופעלה הבוקר (א') בשדרות וביישובי עוטף עזה בעקבות שיגור של רקטת קסאם לעבר העיר. הרקטה התפוצצה בשטח פתוח סמוך לגדר המערכת עם הרצועה ולא גרמה לנפגעים או לנזק.

הירי הבוקר אירע לאחר שאמש, בסביבות השעה 22:30, התפוצצה רקטת קסאם בשטח פתוח
במועצה האיזורית חוף אשקלון. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. בנוסף, במשך כל היום אתמול נורו לעבר שטח ישראל למעלה מ-10 פצצות מרגמה. 

נו...בואו נראה איך ביבי יגיב כדי להפסיק את זה טוב בינתיים אנחנו עם אולמרט אז זה ימשיך עוד קצת

תוקן על ידי המשקיף ב- 22/02/2009 14:10:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2009 22:47 לינק ישיר 

רקטה נפלה מדרום לאשקלון, אין נפגעים

יום שבת, 21 בפברואר 2009, 22:40 מאת: רמי שני, מערכת וואלה! חדשות

רקטה נפלה לפני זמן קצר (שבת) מדרום לעיר אשקלון. לא דווח על נפגעים או על נזק. כוחות הביטחון מנסים לאתר את מקום הנפילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2009 16:12 לינק ישיר 

חמאס ממשיך בירי, חיה"א תקף ברפיח
יום חמישי, 19 בפברואר 2009, 13:16 מאת: ניר יהב ויהושע בריינר, מערכת וואלה! חדשות

צה"ל ממשיך להפציץ מנהרות להברחת אמצעי לחימה בציר פילדלפי (רויטרס)
לאחר שחמאס ירה פצמ"ר לעבר הנגב וחמושים של הארגון ניסו להניח מטען חבלה על גדר המערכת, תקף חיה"א מנהרות באזור רפיח

מקורות פלסטינים דיווחו כי מטוסי חיל האוויר ביצעו שלוש תקיפות בצהרים (חמישי) והפציצו שש מנהרות באזור ציר פילדלפי הסמוך לרפיח שבדרום רצועת עזה במקום נשמעו פיצוצי משנה. לא דווח על נפגעים. הפלסטינים דיווחו עוד כי במהלך הלילה תקף צה"ל בצפון הרצועה. לטענת הפלסטינים, נשמעו במקום חילופי אש. גם הירי מרצועת עזה נמשך - פצצת מרגמה התפוצצה הלילה בשטח המועצה האזורית אשכול לא היו נפגעים.

בתוך כך, כוח תצפית של צה"ל זיהה הבוקר מחבל שניסה להגיע לגדר המערכת בחסות החושך והערפל הכבד על מנת להניח מטען חבלה סמוך לכרם שלום. כוח של צה"ל הוקפץ למקום ופתח בנוהל מעצר חשוד.

החיילים ירו לעבר הפלסטיני לאחר שסירב לעצור ופצעו אותו באורח קל. הוא נעצר טופל במקום על ידי צה"ל ובמהשך פונה לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע. גורם ביטחוני אמר כי, "מנסים ליצור משוואה שבה למרות רגיעה, מותר לפגוע בחיילים".הזרוע הצבאית של חמאס, גדודי עז א-דין אל-קסאם, נטלו אחריות על האירוע ומסרו כי חמושים של הארגון התעמתו עם כוח צה"ל סמוך לשכונת א-זייתון ואף ירו לעברו ולעבר דרום הארץ רקטות ופצצות מרגמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2009 14:52 לינק ישיר 

אח.. כל הכבוד לך אחי שיחקת אותה ביג טיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2009 00:28 לינק ישיר 

מי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית של פולה ראולה וגם להגיב:
http://www.pilarrahola.com/3_0/ARTICULOS/default.cfm?ID=1618&SUBFAM=34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2009 23:40 לינק ישיר 

קסאם התפוצץ בשטח פתוח בנגב המערבי

הרקטה התפוצצה בשטח פתוח בין המועצה האזורית שער הנגב לשדות נגב. לא דווח על נפגעים או נזק

שמוליק חדד

פורסם: 

15.02.09, 23:19

כשבחמאס נשמעים קולות בדבר רגיעה קרובה - נמשך ירי רקטות הקסאם מרצועת עזה. רקטה התפוצצה הערב (יום א') בשטח פתוח בין המועצה האזורית שער הנגב לשדות נגב. לא דווח על נפגעים או נזק.

סמוך לשעה 23:05 נשמעה אזעקת צבע אדום בכמה מהיישובים בעוטף עזה. תושבים במקום דיווחו על פיצוץ עז. כוחות הביטחון פתחו בסריקות כדי לאתר את הרקטה.

ביום שישי בערב התפוצצה רקטת גראד באזור חבל יבנה, מבלי שהופעלה מערכת ההתרעה.

בצה"ל הכחישו בתחילה כי היה שיגור או נפילה של רקטה. עם זאת התושבים באזור דיווחו על פיצוץ חזק. למחרת נמצאו שרידי הרקטה.

מאוחר יותר אמרו בצה"ל כי אכן שוגרה רקטה. במוצאי שבת הקימו בפיקוד העורף ועדה שתבחן מדוע לא הופעלה מערכת ההתרעה בעת שיגור רקטת הגראד. גורמים בפיקוד העורף מסרו כי המערכת איכנה את שיגור הרקטה, אך לא הפעילה את האזעקה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3672238,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 12:19 לינק ישיר 

כתבה אותה העיתונאית פילאר ראולה מברצלונה:

"למה לא רואים מחאות בפריז, לונדון או ברצלונה נגד דיקטטורות איסלמיות?

למה אין הפגנות נגד העבדות של מיליוני נשים, שחיות ללא כל הגנה מצד החוק?

למה לא מפגינים נגד השימוש בילדי הפצצות?  למה אף אחד לא מתרגש מהקורבנות של פיגועי הטרור בישראל?

למה לא יוצאים להגנת זכות הקיום וזכות ההגנה של מדינת ישראל? למה מערבבים בין ההגנה של הפלסטינאים, עם הצדקה של הטרור הפלסטינאי?

ושאלת המיליון: למה לשמאל האירופאי, ולכל השמאל העולמי, יש אובססיה להלחם נגד שתי הדמוקרטיות בכדור הארץ, ארה"ב וישראל ולא נגד הגרועות שבדיקטטורות ?  

שתי הדמוקרטיות שסבלו מהפיגועים הכי רצחניים בטרור העולמי. והשמאל לא מודאג מכך.

אני קוראת בפורומים של הפלסטינאים האירופאים שכותבים בלהט: "אנו בעד חופש של כל העמים". זה לא נכון! אף פעם לא הדאיג אותם החופש של תושבי סוריה, איראן, תימן, סודן וכו'... ואף פעם לא הדאיג אותם החופש שנלקח מהפלסטינאים שחיים תחת הקיצוניים האיסלמים של החמאס. רק מדאיג אותם להשתמש בקונספט של החופש הפלסטינאי כנשק נגד החופש הישראלי.

לבסוף, העיתונאות הבינלאומית לא עושה פחות נזק. בנושא הערבי הישראלי הם לא מדווחים, הם רק עושים פרסומת. כאשר מדווחים על ישראל רוב העיתונאים מתעלמים מכל הקודים האתים של העיתונאות וכך, כל פעולת הגנה של ישראל, הופכת לשואה. נכתבו ונאמרו כל כך הרבה דברים מגוחכים שכבר אי אפשר להאשים את ישראל בדברים יותר גרועים.

במקביל, אותה עיתונאות אף פעם לא מדברת על ההתערבות של אירן וסוריה באלימות נגד ישראל, על שטיפת המוח הקיצונית שעושים לילדים. כאשר מדברים על קורבנות, אם הם פלסטינאים - זו טרגדיה ואם הם יהודים, לא מדווחים או בזים להם.

מסקנה: אני לא יהודיה, אני משויכת אידיאולוגית עם השמאל ואני עיתונאית.

למה אני לא אנטי ישראלית, כמו רוב הקולגות שלי?

כי בגלל שאני לא יהודיה, יש לי את האחריות ההיסטורית

להלחם נגד השנאה ליהודים, ובהווה, נגד השנאה למדינתם, ישראל. המלחמה נגד האנטישמיות לא שייכת רק ליהודים, זו חובתם של הלא יהודים. כעיתונאית, אני מחויבת לחתור לאמת, ללא דעות קדומות, שקרים ומניפולאציות. ועל ישראל לא נאמרת האמת. וכשמאלנית, שאוהבת את הקידמה, אני מחויבת להגן על החופש, התרבות, דו הקיום, החינוך של הילדים, ועל העקרונות של עשרת הדיברות שהפכו לעקרונות אוניברסליים. עקרונות שהאיסלם הפונדמנטליסטי הורס באופן שיטתי. ז"א, כלא יהודיה, עיתונאית ושמאלנית יש לי מחויבות מוסרית משולשת לישראל.

כי אם ישראל הייתה מנוצחת, היו מנוצחים המודרניזם, התרבות והחופש.

המלחמה של ישראל, למרות שהעולם לא רוצה לדעת זאת היא המלחמה של העולם כולו!"

הלוואי והיו עוד כמה כמוה בעולם. הם שגרירי האמת שלנו. הם האנשים שאין להם אינטרסים אישיים ומוכנים להגיד את אשר על ליבם ללא מורא ופחד שיוקיעו אותם מהחברה. אישה אמיצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 23:19 לינק ישיר 

אבל בואו נעשה ק"ו קטן, אם הימניים נתנו ככה, אז מה יתנו השמאליים??
אז בודאי שעדיף ממשלה ימנית, אבל כנראה שאם היה פה חבר פורום ערבי הוא היה מסביר לנו שהם חושבים הפוך ולכן רוצים לשבש את הבחירות. יותר נכון: רצו. תכל'ס אנחנו אוחזים אחרי הבחירות, ולא ידוע לי על שיבוש הבחירות, למעט מקרים בדרום בהם היתה הפסקת חשמל עקב מזג האויר הסוער.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 03:02 לינק ישיר 

נכון להיום - הימין נתן הרבה יותר...סיני...עזה...רצו לדבר על רמת הגולן.
אפילו בעולם הערבי אמרו שעדיף לדבר עם הימין על שטחים.
120 ליצנים...איזה בזבוז כסף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 22:37 לינק ישיר 

לצערנו גם הימניים מוותרים תראו על מה וויתר שרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2009 22:10 לינק ישיר 

תראו איזה דבר מוזר

החמאס רוצה לירות טילים ולשבש את הבחירות כדי שממשלת ימין תיבחר זה נגד ההיגיון

הרי עדיף לו ממשלת שמאל שתוותר ותוותר והוא ישיג יותר

זה פשוט רצונו של הקב"ה מהלך העניינים הזה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > "מלחמת הדרום"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext