בס"ד
חנוכה שמח לכל חברי הפורום היקרים..!!!
לחלקנו יש קצת יותר זמן עכשיו מאשר במשך השנה ולכן אבקש ממי שיכול שיעלה פה ד"ת ( דבר-תורה) קצר וענייני לכבוד חנוכה . כך יהיה לכולנו מה להגיד בשולחן שבת וכו'... בתודה מראש לכל העמלים ( נא לא להתעצל !!!!!!!! ) ותזכו למצוות .!! { מי שכותב אז זו סגולה לזיווג הגון ...חחחחחחחחחחחחחחח }
המשך חג שמח וחופש נעים ...!!!! בהוקרה והערכה : ישיבאיש.
{ האשכול נפתח בשהראה של ניק מסויים "ה" שהוא ת"ח מאוד מוערך עלי }
כהרגלי בקודש אהיה " נאה דורש ונאה מקיים " ולכן אומר רעיון קצרצר :
ישנם הרבה מפרשים ודרשנים שעושים הקבלות של השוואה וניגוד בין חנוכה ופורים . ואגע ברעיון מסויים : במה משחקים בחנוכה ? בסביבון { יופי ! כל הכבוד לכל הגאונים....-סתם בצחוק..חחחחח} , ובמה משחקים בפורים ? ברעשן . מה ההבדל ביניהם ? בסביבון מפעילים כוח מלמעלה והסביבון מסתובב למטה , ואילו בניגוד לו ברעשן מפעילים כוח מלמטה והוא מסתובב מלמעלה.. ופשר הדבר הוא שבחנוכה ידוע שהניסים היו גלויים והקב"ה הפעיל כוח מלמעלה בצורה גלויה וכל העניינים ( אירועי חנוכה ) הסתובבו למטה ( בעולם ) , ואילו בפורים היה הסתר פנים וניסים נסתרים וכביכול הקב"ה הפעיל את הכוח מלמטה ע"י האנשים ( מרדכי , אסתר וכו'והעניינים הסתובבו למעלה ( מעל פני השטח ) . מקווה שלא הארכתי ושנהנתם ..אוהב ישיבאיש .
עכשיו תורכם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :
אני ממש גאה בכל מי שכותב ומוסיף פה..תודה רבה לכם !!1
נשלח ב-27/12/2008 21:45
קראתי בשבת משו מאד חמוד:
כבר ביום הראשון- כשאנחנו מדליקים רק נר אחד, אנחנו עושים זאת בחנוכיה של שמונה קנים- למרות ששאר השבעה קנים נשארים ריקים (ולא מדליקים סתם נר בקן בודד), וכן בשאר הימים- בכל פעם נשארים מספר קנים ריקים עד היום השמיני- שרק בו הכל בשימוש.
ולכאורה מדוע? למה כבר ביום הראשון אנחנו מדליקים בחנוכיה ולא סתם בנר בודד?
אלא, שכבר מהיום הראשון כשאנחנו מדליקים רק אחד, כבר אז אנחנו שואים ליותר, כבר אז אנחנו יודעים שהמטרה היא להגיע לשמונה, רק שמתחילים 'בקטן' ואז- מוסיף והולך...
כך גם בעבודתו של היהודי- אנחנו מתחילים מא', בקטן אולם אנחנו תמיד יודעים ורואים למולינו שהמטרה היא להוסיף! ולהאיר יותר ויותר....
נשלח ב-25/12/2008 20:12
אה...והמון תודה רבה על המחמאות..ואל תדאגו לא אני המצאתי את זה ...חחחח
נשלח ב-25/12/2008 20:11
אני חייב להגיד שאני גאה בכל הכותבים פה !! ותזכו לברכה מהקב"ה. ותמשיכו כמובן להוסיף...
נשלח ב-25/12/2008 15:34
יו......בדיוק עכשיו!!אבל השניה!! גמרתי לשמוע הרצאה בדיוק על השאלה הזו!!של הרב יצחק פנגר, אני פה כבר רבע שעה מנסה לשחזר אותה בכתב כדי להעלות אותה,, הקדמת אותי!
שכוייח ענק!
יפה מאוד.
נשלח ב-25/12/2008 15:30
לפני כמה ימים נזדמן לפני ספר מעניין שנקרא נס לשושנים היה כתוב שם שאלה אחת ויותר ממאה תשובות השאלה מפורסמת בשם הבית יוסף מדוע מדליקים 8 ימים והלא הנס היה רק 7 ימים בפועל שהרי בפך השמן היה כמות מספיקה ליום אחד ואם כך מה הנס בזה?מדוע מכניסים גם את היום הראשון בחשבון הימים של הנס?מקוצר היריעה אצטט פה מס תשובות שדיברו אליי במיוחד חלקן מפורסמות וחלקן פחות וכל אחד מוזמן להוסיף תשובה משלו..תשובה מס 1 נס הטבע הוא נס חכמינו ז"ל רצו ללמדינו שנס אינו מאפיין דבר נפלא ויוצא מדרך הטבע דווקא.אלא גם טבע העולם בעצמו הוא נס רק שזה כביכול נס מוסתר ולכן כללו את היום הראשון תשובה מס 2 כשם שבסוכות הוסיפן יום אחד דהיינו שמיני עצרת מטעם שהקב"ה אומר קשה עלי פרידתכם )(ועיין ברשי על התורה חומש במדבר פרק כט פסוק לו) כן הוסיפו יום אחד לחנוכה מהטעם האמור לעיל תשובה מס 3> זאת תשובה די מפורסמת שבבוקר של יום השני נכחו לראות שבזיכי המנורה עדיין מלאים בשמן הוי אומר נס גדול ארע ביום האתמול שדלקו הנרות כל הלילה ולא אזל השמן תשובה מס 4> גם כן מפורסם מאוד שעצם מציאת הפך שמן טהור שהיה חתום בחותם הכהן הגדול לנס גדול יחשב אם כן מובן למה נכלל גם היום הראשון בגדר הנס תשובה מס 4> שהחשמונאים חילקו את כמות השמן שמצאו לשמונה חלקים שווים והדליקו בכל לילה חלק אחד לפי זה יוצא שגם היום הראשון נכלל בתוך הנס פך השמן תשובה מס 5>אף שבלילה הראשון לא היה נס בגוף ה שמן {למרות שאחרים גורסים שכן היה נס כמו שכתוב בתשובות לעיל}למרות כן נקבע לחג משום נס הניצחון שניצחו את היוונים ותקנת שאר הלילות אכן מכוונת לנס פח השמן >ואסיים בתשובה שישית על דרך הדרש וכמובן שמי רוצה להחכים שיעיין בספר הנל שמובא שם תשובות מכל חלקי הפרד"ס דהיינו פשט רמז דרוש וסוד וזה לשון התשובה "במסכת שבת (דף כ"א עמוד ב) נחלקו בית שמאי ובית הלל האם פוחת והולך בנרות חנוכה או שמא מוסיף והולך וכיוון דקיימא לן כבית הלל (דהיינו שעד ביאת המשיח ההלכה ברוב המקומות היא כדעת בית הלל כידוע ) שנוהגים להוסיף כל יום עוד נר לכן קבעו שמונה ימים לחנוכה למען יהיה חילוק בכל יום בין בית שמאי ובית הלל ובהתאם לכך יוכרשאכן ההלכה כבית הלל ונבאר את הדברים שהרי אילו היו קובעים שבעה ימים לחג החנוכה כי אז היו מדליקים ארבעה נרות ביום רביעי גם לפי שיטת בית שמאי וגם לפי שיטת בית הלל והיה סר ההיכר לפיכך הוצרך להוסיף את היום השמיני >וכמובן שכל זה רק בגדר טעימה על קצה המזלג אבל כבר אמר שלמה המלך תן לחכם ויחכם ובפרט שיש בין הקוראים גם כאלה שאינם בקיאים במושגים מן הקבלה לפיכך השתדלתי להביא תשובות על דרך הפשט מקווה שהחכמתם לא יזיק איזה קרדיט קטן שכן טרחתי להעתיק כלשונו מן הספר ואסיים בברכה שנזכה למשוך מן האור של חנוכה לשאר ימות השנה ומזכה להדליק בקרוב את המנורה בבית המקדש אמן כן יהי רצון
נשלח ב-25/12/2008 15:15
קריסטל77 כתב:
חידה:
מזה קשור בחנוכה והוא גם חג וגם מועד.....????
תשובה:
סביבון.
ענק !!!!
נשלח ב-25/12/2008 15:04
קודם התלוננו שזה ארוך מדי, אז למענך חכמה אחת, משהו קצר מאוד...אולי קצר מדי?
וואלה אני פשוט בהלם בנות תלמידות חכמים ניהיו לנו פה.
קירסטל את פשוט מפתיעה מיום ליום פה וגם שרה. חילך לאורייתא תמישכו ואולי בסוף נפתח גם לציבור החרדי בית מדרש לנשים ונערות?
תתפלאו אבל גם לי ווארט קצר: מי יודע למה בחנוכה יש תמיד ר"ח וזה תמיד שמונה ימים ותמיד יש שבת באמצע?
כי היוונים גזרו על ברית מילה, על החודש, ועל שבת, לכן אמרו חכמים אם כך אנחנו נעשה הודאה ותזכורת ונכניס את כל השלושה בפעם אחת. לכן תמיד חנוכה יוצא עם שבת ועם חודש וגם שמונה ימים לזכר ברית מילה.
נשלח ב-25/12/2008 01:11
יישר כוח לישיבאיש, קריסטל77 ושרה19 על דברי התורה.
תסלחו לי אבל אני לא ממש בקטע של כתיבת דברי תורה/ ווארטים בקושי בסמינר הסתדרתי...
נשלח ב-25/12/2008 01:03
כל הכבוד ישיבאיש על הרעיון והיוזמה!!!!!
טוב, אני לא כזאת 'תלמידת חכם'... יש לי סתם איזה משו קצר ופשוט (ל'עמך' שבינינו..) :
היווניםבעצם רצו "להשכיחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך"- כלומר לא היתה להם בעיה עם עצםהענין שהיהודים ילמדו תורה ויקיימו מצוות, אלא כל המלחמה שלהם היתה נגד אלוקות- שלא יזכירו שזו תורת ה' (אלא שילמדו את זה כמו סתם עוד חוכמה ר"ל) ושלא יקיימו את המצוות כרצונות של הקב"ה אלא כסתם פלורליזם נחמד ...
וזה בעצם מראה לנו עד כמה כן חשובה הכוונה במצוות (שדוקא לכן היוונים כל כך נלחמו בזה..) - עד כמה חשוב ללמוד את התורה לשמה ולקיים את המצוות במטרה למלא את רצון ה'!
חנוכה שמח לכולם!!!