| נשלח ב-8/1/2009 11:34 |
|
| |
הוכח תוכיח...
בס"ד
אחיי, עם ואולי בהשראת המתקפה עלינו, נראה כי גם אני פתחתי ב"מתקפה" של הודעות, כך יצא הדבר לא תכננתי ואני מקווה שדבריי היוצאים מן הלב יחדרו ללב הקורא, ההודעה הזו מקדימה הודעה נוספת ארוכה ומפורטת יותר באשר לדעתי על דברים הנדונים בפורום הזה ובאחרים העוסקים בנושא שהצד השווה שבו לגבי כולנו הוא - שהוא וודאי יקר וקרוב ללב כולנו הגאולה השלמה בקרוב בימינו אמן... קיצור הדבר עם האהבה הרבה שיש לי לכל אחד ממשתתפי הפורום עם היותו אחי בשרי, (חלקכם אני מכיר כבר שנים באופן וירטואלי...) יש לי לומר דבר על תוכן ואופן חלק מהכתוב ועל חלק מהכותבים, לא באופן אישי חס ושלום אלא רק באופן ענייני מהותי רוצה לומר לטובת העניין והכל כפי דעתי וערכי הנמוכים ....
הגם שכפי הנראה לא לכולם יערבו לפחות חלק מהדברים, עם זאת מצאתי לנכון להעביר אותם בכל זאת ומהטעמים הבאים
א. אני רואה זאת כחובתי מן הדין, ולפיכך אין לי בדבר בחירה כך על פי הבנתי המצוצמת את ההלכה בעניינים הנ"ל
ב. את דעתנו מבקש אחי המשקיף לשמוע חזור ובקש.
ועם האמור לעיל מובן לי הדבר, שחובתי היא אף להשמיע הדברים באופן הוגן וענייני ועל פי דרך תורה, הכל כפי יכולתי הדלה
וכזאת עשיתי ככל יכולתי, ובעזרת השם בהצלחה. אנא במקום שכשלתי בכך דונו אותי לכף זכות מחד ומאידך במקום שקשה לכם למצוא זכות מחלו לי בלב שלם על אף חסרוני קראו דברי עד הסוף, וודאי נמצא שחלק מדברי יהיו קרובים ללבכם וחלק אולי פחות מטרת הדברים לנסות ולקרב לנסות ביחד איתכם לעשות מעשה אין בכוחנו לעשות מעשה פנחס, אבל בעזר ה' לא נקבל "שכר" זימרי
אחרי הכל המהלך הגדול מורכב מצעדים קטנים שלך שלו שלי שלנו להתראות בהודעה הבאה שלכם אברהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 01:55 |
|
| |
בס"ד
ערב טוב ידידי
אני בהחלט מבין את דבריך, ולמרות דברי אלה שאני מביא מפעם לפעם, העובדה שאני או כל יהודי אחר חזר בתשובה היא לדעתי מורכבת בעיקר מההבנה שיש טוב בעולם ומהיכולת למצוא אותו, כיוון שהשם בפשטות הוא טוב... אז אי אפשר להיות בעל תשובה בלי להיות מסוגל למצוא טוב בתוכך ומסביבך.....
מעבר לכך מקווה שתהיה לי הזכות לכתוב דברים באשכול מסוג אחר שאני או מישהו אחר יפתח כאן או בכל מקום אחר
בינתיים הזמנים קשים והדברים בהתאם.... מאוד מודה לך על האפשרות והזכות להביא את דברי בכל זאת
נעימים יותר או פחות... אני מקווה שאני מובן כי דברי מכוונים גם אם לא בעיקר לעצמי.... העיסוק באמת מטווח אפס היא עניין של ערנות זה מאוד עוזר לי אני מקווה שזה לא בא על חשבון מישהו אחר ואם זה עוזר לעוד מישהו אחד או שניים אז בכלל :) שבת שלום וכמו שאמרת ... משיח עכשיו.. אברהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 00:34 |
|
| |
רוב תודות לך שואף לאפס על האיחולים
ניחנת בכישרון כתיבה אמרתי לך זאת בעבר ואומר לך זאת גם בעתיד
רק שלדעתי עליך להפנות אותו לאפיקים אשר יביאו יותר תועלת
מאשר אפיק ההוכחה והתוכחה אשר על זה אמר רבנו רבי נחמן מברסלב את דברי רבי עקיבא לא מצאתי בדור הזה מי שראוי להוכיח
אז אם כך בזמנם כל שכן וקל וחומר ובן בנו של קל וחומר בדורנו אנו דור יתמי דיתמי
אחד השיטות החזקות בברסלב היא הכיוון ההפכי של התוכחה אשר מביאה ליותר פירות
היא שיטת החיזוק של הדברים הטובים הקיימים באדם וממילא הדברים הפחות טובים מתמעטים
זוהי למעשה שיטת החסידות בכללה
עשה טוב ועל ידי זה יתקיים סור מרע
שיטת החסידות טוענת שאם האדם קודם ינסה סור מרע ואחר כך עשה טוב הוא עלול להתמוטט וליפול לעצבות שהיא אם כל החטאים
וכן דרכנו אנו היא עשה טוב וסור מרע אז אחי ידידי בוא ניתעסק בעשה טוב ועוד טוב וממילא שאר הדברים הכלולים בסור מרע יתקיימו בנו
כל הישועות ובשורות טובות מצפים לגאולה משיח נאו כמו שהיה אומר כ"ק הרבי מליובאוויטש נ"ע
הוא היה היחיד שטען שצריכים לצעוק לה' אנו רוצים משיח עכשיו
אז ביחד כאיש אחד בלב אחד נקים מפה צעקה לקב"ה רוצים משיח עכשיו וממילא יבוא היום משיח ויאמר לצרותינו די כשם שאמר ה' לעולמו די אשר מתגלה בשם ש-ד-י
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:32 |
|
| |
אני רוצה לדעת ילדים למה אין תגובות באשכול הזה מה קרה?
חבר'ה תגובות בבקשה
חיוביות וגם אם יש אז שליליות אבל שנדע מה אתם חושבים על הפוסטים האלו יאללה ילדודס להגיב
|
| נשלח ב-14/1/2009 22:32 |
|
| |
"...עת הזמיר הגיע וקול התור נשמע בארצנו" (שה"ש ב' י"ב)
בס"ד
ברכה ושלום אחים יקרים,
לפני ימים אחדים עלה במוחי רעיון לדרישה בדרך צחות של הפסוק הנ"ל אותה כתבתי בקצרה במקום אחר, עיקרה מבוסס על ההפרש בין הזמיר לתור בשני אופנים, הא' יצביע על ההפרש מצד האופן שבו נשמעת לעולם קריאתם של העופות והב' מצד כשרות העופות, משהו לא התיישב לי באופן הראוי בדרישה הזו שכן עת עלה הרעיון במוחי לא התעמקתי מעולם בדיני כשרות העופות, התור כידוע הינו עוף כשר אולם הזמיר היה נראה לי כלא כשר (בתחושת בטן), על מנת לבדוק את תחושת הבטן שלי לגבי דרישת הפסוק והמציאות ההילכתית יצאתי להעמיק מעט יותר בנושא כשרות העופות,
התוצאות היו מפתיעות מצד האופן שבו ניתן לדרוש את הפסוק והתוצאות לענייננו איך נאמר "מעוררות" בע"ה...
הפסוק מדבר על תקופתנו זמן משיח בע"ה, זהו העת המדובר..
בעיקבתא דמשיחה שני מני עופות יהיו, הזמיר, והתור, כפי שציינתי ההפרש הא' ביניהם יצביע על היות הזמיר ציפור שיר, קולה נעים וערב לאוזן עד מאוד, ומושך את הלב עד כי האדם ישקיע הון בכלוב זהב ללוכדה למען תנעים בקולה את עתותיו, בהשמיעו סילסוליו, רבים יבואו לשמוע ולהנות מפלאי הבריאה התור מאידך, קולו עמום, המיה עמומה מונוטונית החוזרת על עצמה בלי שום מבנה מוזיקלי , בקיצור עוד לא נודע על אדם שישים תור אצלו בסלון ליהנות מקולו ה"ערב".
בבדיקה של נושא הכשרות אכן כידוע התור כשר למהדרין לכל הדעות ואין מפקפק ומערער על כך לעומת זאת לגבי הזמיר, א. לא ידוע בדיוק איזו מין ציפור היא, כפי הנראה שם כללי לאיזה זן עלום של ציפור שיר מיוחדת, או שם כללי שניתן לציפורים בעלות קול יוצא דופן בנעימותו, בהילכות כשרות עופות שלא כמו בהמות וחיות ציינה התורה את העופות הטמאים דווקא כיוון שבסתמות כל השאר כשרות, עולה עם כן שבסתם הזמיר ככל שקיים - כשר, אלא שכפי שמקובל אצלנו לא יאכל עוף שאין עליו קבלה, כך שלגבי הזמיר על אף שהוא בחזקת כשר בסתם, לא ידוע איזה ציפור בדיוק מדובר ולכן מן הסתם גם אין מסורת לגביה מה שהופך אותה לכל מי שמעניין אותו לאכול כשר, למחוץ לתחום בהחלט על אף האמור!!
וכאן החידוש הגדול כיוון שאם היה לא כשר היה ברור הדבר לכולם, אלא שלא רק שהוא לא כשר, אלא הוא בחזקת כשר בסתם ולכן יש את כל הסיבות שבעולם למי שרוצה כמובן לשמוע אותו..
החיבור בין השניים העלה את הדרישה המתאימה כל כך לימינו לכל החושש לנפשו מצד שמירת טהרת נפשו והתרחק מהחטא בכל האמור לזמירות השונות הנשמעות בימינו הטרופים, דברי נסובים על הנושא עליו אני מעורר ומפניו אני מזהיר אתכם אחיי היקרים, והוא הקולות הנשמעים בימינו לעניין משיח, כתבתי בבהירות כפי יכולתי הדלה על עניין החולמים והחוזים וההוזים למיניהם, ודאי הוא שקולם ערב ביותר עת יספרו לנו סיפורים מופלאים ממחוזות עלומים גנוזים וטמירים הידועים רק ליודעי ח"ן (ולכל מי שיודע לקרוא וירצה להציץ בספרות העניפה שיש בנושא והנמצאת במרחק מקלדת), אשר זכו לטהר נפשם טיהור גדול ולעלות ולזכות לכל חלקי נרנח"י. המתבונן מעבר לעומס התיאורים השונים והמשונים יראה שבדרך כלל מעבר לתיאורים כאלה ואחרים שכל אחד מכם יכול למצוא בספרות הרלוונטית אין תוכן רלוונטי כי אם דברים כלליים ביותר, שהצצה חטופה בעיתון של אתמול יכולה לספק אותם ולעיתים ביתר דיוק....
התור לעומת זו, כבר שנים בקולו התוכח, חוזר על עצמו באותו קול טורדני שהתחיל בו מרע"ה, הזהרות ותוכחות הבאות ממקום התורה המצוות והשכל הישר, פסוקים, הלכות פסוקות על איך לנהוג למי לשמוע ומה לעשות, מובן שבזמן שכולנו מחכים למשיח, לא בא לאף אחד לשמוע מוסר, ולקבל הוראות בטיחות.... אנחנו רוצים משיח ועכשיו....
וכל מי שמוכן להגיד לנו משהו בכיוון קדימה.... איפה השכל? איפה התורה? מה קרה לפסוקים ולהזהרות? ה' כבר ניסה אותנו מספיק הם יתרצו באלף תרוצים למה שווה לשמוע, למה להיות שלילי, למה לקטול ישר..... מי זוכר את זכריה הנביא ע"ה? ולהבדיל אלף אלפי הבדלות מי זוכר את צדקיה בן כנענה? את איזבל על 400 נביאי הבעל שלה? צדקיהו בן מעשיהו.... מצלצל למישהו??
מי שקורא את הכתובים בלי להעמיק מדי, יבין מיד כמה מאות ואלפי נביאי שקר וחולמי חלומות היו בקרב עם ישראל בכל הדורות, כולם מדברים בשפה יפה ומשתמשים במשלים כאילו היו נביאי אמת ומדברים בלי בושה בשם ה',
תמיד אנחנו חושבים לעצמנו כשקוראים את הסיפורים הנ"ל, איך אפשר לטעות בין מכיהו בן ימלה זכר צדיק קדוש וטהור לברכה לבין צדקיהו בן כנענה?
חושבים חושבים...... ומיד קופצים להתעדכן בפורום הקרוב באחד מחולמי החלומות שהתעורר כרגע,
מי שם לב לזה שאחרי שהוא מפזר את "נבואותיו" הוא חוזר לישון מי מהר ומי לאט, כמה קופצים למשמע ה"התאמות" שהם עושים בלי להתבייש לדברים שחזו דף אחד או שניים קודם באותו אשכול, הרי בדף הזה אי אפשר לעטוף דגים... מי טורח ?? היום יום חדש בא נראה מה כותבים היום על מה שיהיה מחר, למי איכפת מה קורה היום ביחס למה שאמרו אתמול!!
וכך הומה לו התור הטורדן משבית השמחה, "האתה הוא עוכר ישראל" יאמרו לו בלי שום בלבול מילה במילה - נשכח בלהט הקרב "מי אמר למי ובאיזה הקשר" כמו שאמר פעם הקריין המנחה הרהוט...
אחיי האהובים, כפי שכתבתי כבר שוב ושוב, אינני נביא ולא בן נביא ולמרות זאת יזכיר לי מישהו מהקוראים הנכבדים כאן או שם ובכל מקום שבעולם ובעיקר יזכיר לעצמו - אנא מתי הצטערו בני ישראל האהובים ששמעו לקול אזהרה ? לקול מוסר לקול תוכחה ? האם היה פעם מישהו שידוע לנו עליו שהזהיר לחינם ונזכר לדראון עולם על כך?
הדברים האלו נאמרים לא כיוון שאני יודע משהו ההיפך כיוון שאינני יודע וכך גם אתם
לכן קיימו נא מצווה דאורייתא ונשמרתם לנפשותיכם...מאוד עד כי יבוא שילה וידבר ברור .. לא יזרוק לנו משפט מפוצץ יעלם לשבוע ויחכה שנתחנן בפניו שיאמר את דברו שוב, בעמדת הנעלב, ימתין שאנחנו נכסה עבורו את ערמת השטויות שכתב.
החושך באמת גדול והדעת חסרה אנא בואו נתנהג בהתאם ונמתין לנושא הלפיד
אליהו הנביא בדרך בעזרת השם יתברך ויתעלה, ישמע נא קול ענות גבורה ואל ישמע לא קול ענות חלושה ואף לא קול ענות...
עד עלות השחר שכן כשהשחר עולה הכל מתבהר ועד אז נהיה כולנו בחינת מאבק איתנים בדמיון המתעתע ואומר השחר לא יגיע הבוקר לא יאיר עכשיו כבר בוקר עכשיו כבר אור נוח לך לישון בדיוק ברגע בו צריכים להיות הכי ערניים הכי חדים , ברגע שבו הכי קל לישון הכי עייפים כל מי שנשאר ער לילה אחד יודע על מה מדובר
ודאי אם נאבק כל הלילה........... אין לנו מה לנוח רגע אחד ולהתרפק על מחוזות הדמיון של הרקיע השביעי וצבאות מלאכים שמברכים אותנו על זכותנו עת מלחמה היא עת מאבק וגם עת יעלה השחר לא נרפה מהמאבק שכן עוד לא תם המאבק יסתיים רק כאשר האויב בכול המובנים יתחנן שנשלח אותו
או אז תבוא הברכה או אז לא יעקב יאמר עוד שמך כי אם ישראל כי שרית עם אנשים ועם אלהים ותוכל........... עד אז אחיי היקרים לא לישון
באהבה רבה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 15:02 |
|
| |
חזק ואמץ כן ירבו כמותך בישראל
|
| נשלח ב-11/1/2009 14:31 |
|
| |
עזה כמוות אהבה... רשפיה רשפי את שלהבת י-ה...
בס"ד
ידידי המשקיף תודה על התשובה הברורה והעניינית, שבאה בצורת שאלה.
על מנת להבהיר את עמדתי בכנות ובבהירות ככל שאוכל אצטרך לדבר בצורה יותר ישירה, למרות שעד ההודעה הזו אני משתדל ככל יכולתי להימנע מלהוסיף את מה שנראה במקרה ה"טוב" כתחרות ללא תכלית בין אחים, במקרה הפחות טוב אולי אפילו במלחמה ממש, במובן הרוחני ומי יודע כיצד הדברים נראים ונשמעים בשמים, ה' ישמור ויציל אותנו מחטא.
לצורך תשובתי אודה, כי ההודעה הראשונה אותה פרסמתי בפורום של ר' מורדכי, בדבר שאינו צריך הודאה כלל כיוון שהוא כתוב בה להדיא, מתוך שלל האתרים והפורומים שאני מבקר בהם זמן רב, כך כתבתי הפורום שלו הוא היחיד בו הייתי מוכן לסכן עצמי ולקחת התחייבות ולתת הסכמה, שלא נתבקשתי לה כלל וממילא כיוון שאיש אינו מכיר אותי ואת מעשי גם הערך שלה מוגבל רק ליכולת של הקורא אותה להבין את ערכה אם בכלל, עובדה היא שחלק מהקוראים חשבו כך, חלק בדיוק ההיפך.
בכל מקרה עת כתבתי אותה ההיכרות שלי היתה חיצונית בלבד וחסרו בה פנים נוספות שאפשר רק בהיכרות יותר אישית ומעורבות להכיר, דבר שקורה ביתר שאת ויתר עוז בימים האחרונים.
ממילא דעתי כפי שהובעה על הפרומים הנוספים היתה כללית ולאו דווקא מכוונת לפורום הזה,
דווקא בפורום הזה הרגשתי יחסית לאחרים גם התנהלות שהיא, שוב לדעתי הבלתי נחשבת חיובית עם אפשרויות התפתחות לכיוון ה"נכון" לדעתי. לפיכך אם תביט תראה שלא הגבתי באמת בשום פורום אחר למעט בשל ר' מורדכי שם לדעתי הדברים מתנהלים כראוי כפי הבנתי, ובפורום הזה, שאם נכונים דברי, ואם יתקבלו חלק מהם לפחות הרי ששינוי קל עשוי להגדיל ב 100 אחוז את הפורומים שלדעתי באמת יכולים לסייע ולעזור לאחינו כל בית ישראל בדרך הביתה.
לגבי הקטע שסימנת, אני באמת כבר לא זוכר אם הוא מאצלך או מהפורום השני, דבר שיכול להמחיש את האבסורד שבדבר, דברי שם ברורים ביותר ואני מתכוון אליהם, אני חושב שעל כולנו להתכנס שכם אחד כתף אל כתף לרכז כוחנו הפיזי הנפשי והרוחני על מנת להתכונן לבאות, יהיה זה בפורום שלך של מורדכי או של כול מי שישכיל לעשות זאת, אין לי העדפה מיוחדת לר' מורדכי ברמה האישית לבד שאני מעריך את נסיונו והידע שלו כפי שבא לידי ביטוי בעבודתו, וזאת כתבתי בבירור הגם שכפי שציינתי גם הוא לא חף מטעויות, אבל מי מאיתנו כן. אני עדיין עומד מאחורי הדברים שכן כתבתי שם בבירור, יהיה זה הפורום שלך או שלו, או של כל משהו אחר אנא נסה לדון אותי מעט יותר לכף זכות, לא כל דברי מתפרשים נגדך, לדעתי חלק קטן מהם אינו נגדך.
ר' מורדכי הי"ו נכנס לפורום שלך והגיב מיידית על קריאה כללית של אחדות ועל כך שמחתי מאוד, בפורום הזה לעומת זו אף אחד לא הגיב, אלו העובדות היבשות, אני חלילה לא חושב שכולם פה נגד אחדות, אבל ודאי תודה שאפשר היה לפרגן לו קצת, לפחות על כך שהוא בא לביתך ע"מ להרים דגל אחדות שהונף.
כל ענייני, אני הפשוט והבאמת קטן, הוא קירוב לבבות שכן הוא קודם לגאולה ולעיסוק בה בעיני הוא הוא לב הגאולה האם אחי ואחיי היקרים כל כך קשה לראות להבין ולקבל זאת
מה צריך לעשות כדי שיובנו דברי הפשוטים אני משתדל בכל כוחי יום יום לאהוב כל יהודי ה' עדי עד כמה הדבר קשה, ועד כמה אני נכשל בו יום יום, אבל לפחות ברמת הכוונה והרצון האמיתי....
אין לי שום בעיה להתחייב ולעשות כל יום מעשה למען אהבת ישראל ואחדות ישראל הקדושים. כל יום מחדש למרות כשלונותיי הרבים שכן ב"ה לצידם אני חווה גם מה שנראה הצלחות מדי פעם והם שוות את כל הנפילות.
כן המשקיף ר' יעקב, אחי היקר, אוהב אני אותך אהבה עזה, ועם כל שורה היא הולכת ומתגברת, ועמה הגעגוע לחיבוק חזק ואמיץ ממך, גם אותך אחי היקר והאהוב רבנו 11 גם אותך אני אוהב באותה מידה רק הגעגוע אליך גדול יותר עקב המרחק הגדול ביננו בגללי או בגללך או בגלל שנינו.
כך גם לגבי כול השאר אני לא מתבייש לומר באותה נשימה שר' מורדכי הי"ו, בדבריו בהתנהגותו בתגובותיו, כבר זיכה אותי ומזכה אותי כל יום לחיבוקים אמיצים וליבי כבר מונח בכפו לעשות בו כחפצו, שכן לפחות כרגע בכל ביתי נאמן הוא! ה' הטוב ישמרני שלא אתבדה בכך שכן אז יהיה הדבר ח"ו אסון מבחינתי.
אנא אח יקר ואהוב, רד לסוף דעתי חבקני ואמצני לא בגלל דעתי, ולא בגלל תוכחתי, ולא בגלל ר' מורדכי, גם לא בגלל שורה כזו או אחרת שכתבתי, אנא א ח י ך א נ י אהבני, גם אתה רבנו..
האם דברי נשמעים עד כדי לא אמינים, עד כדי כך מזוייפים, שהם לא זוכים לתגובה הכל כך פשוטה ומתבקשת ועולה מכל ספר שנכתב אי פעם על יהודי כל שהוא... א ה ב ת י ש ר א ל
מקווה שהובנתי כהלכה ושהדברים חודרים יותר שוב שמח על הסבלנות שאתה מגלה ועל הרצון האמיתי והכנה שלך לברר מה באמת קורה פה יחד איתי.. חיבוק גדול אברהם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 13:39 |
|
| |
מכאן שאבתי את הבנתי לגבי הדברים
"אבל בשורה התחתונה ולכך מחוייב להתייחס כל מי שבאמת באמת מצפה ומייחל לגאולה, כל מי שאוחז מעצמו איש אמת, כל מי שמחוייב לדרך תורה, כל מי שמגדיר עצמו קשור מחובר יונק ומייחל לטוב ולקדושה, אם חפצים אנחנו לקחת חלק בתהליך הגאולה בבחינת זכו ואחשינה אז, אם נצליח להגיע למצב שלא אצטרך לדלג מפורום אחד למשנהו ולהגיב שם על מה שקוראים פה ולהיפך, עשינו משהו לבחינה זו. המצב הזה מגוכך וודאי אתה מכיר בכך,
אם נשכיל לעשות זאת אולי נקרב את בא המשיח לפחות ביום, אם לא נמשיך לפחות במצב הקיים לפחות, מה שיותר סביר זה שגם בפורום הזה או ההוא או ההם, בסוף יקום עוד מישהו ויקים עוד פורום ואולי מפה יקום עוד מישהו ויקים עוד פורום ועוד פורום .... בבחינת יתפרדו כל פועלי און, "
תוקן על ידי המשקיף ב- 11/01/2009 13:37:29
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 08:33 |
|
| |
בס"ד
בוקר טוב ידידי המשקיף
כתבת במקום אחר : "היום התברר לי שיש פה איזה ניק שמעוניין לקחת את כל החברים מהפורום הזה ולהעביר אותם לפורום של מרדכי
דרך צלחה שואףלאפס בוא תנסה אולי תצליח"
כפי שהצעתי אני מגיב לדברים שהבאת כאן על מנת לא להפריע למהלך התנהלות הדברים בפורום שלך למרות שנאמרו באשכול אחר.
לא מבין מאיפה שאבת את זה הרעיון, אני מבטיחך שאין לי עניין לקחת אף אחד מפה לשם או משם לפה, אכן יש לי עניין שכל האנשים הכשרים שביננו, ולהבנתי אתה אחד מהם יעסקו בנושא הזה ממקום אחד יהא זה הפורום שלך שלו או של כל מישהו אחר, אגב לדעתי וזו דעתי בלבד לו המקום הזה יוכיח שהוא פועל בנקיות וטהרה ובדרך ודעת תורה, ר' מורדכי יהיה הראשון לארוז מטלטליו (כפי שכבר הוכיח באשכול אחר כאן), ולעבור לכאן או לכל משכן אחר שיקדם את בא הגאולה אפילו ביום, שוב הדברים הם על דעתי ולא על דעתו וללא התייעצות עימו, ואני מבקש ממנו מכאן סליחה ומחילה אם יראה לו שדברי אינם במקומם בכל אופן שהוא.
אני מתפלא רק על הקושי שיש לראות את האבסורד במלחמת האחים הוירטואלית הזו, על מה ולמה??
לו רק ידעתי מה חטאתי ומה פשעתי בדברי שנאמרו עד כה, וזכו עד כה בעיקר לתגובות כאלה.
אינני מבין את הבהלה והפראנויה, האם מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן, אנא על בסיס ענייני ועל בסיס הדברים שאמרתי עד כה ולא על סמך דעות שמבוססות על תחושות והרגשות בלבד החכם עיניו ובראשו ומוחו שולט על ליבו ולא הפוך א נ א ב כ ח ג ד ו ל ת י מ י נ ך ת ת י ר צ ר ו ר ה בשכמל"ו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:40 |
|
| |
ידידי ואחי היקר,
אינני מתעלם מדבריך, ההיפך הוא הנכון, התייחסתי אליהם בכובד ראש באריכות וברצינות גמורה.
לדבריך הנוכחים אשיב, ומקווה באופן שיניח את דעתך.
למה לבוא ולהוכיח?, לפני שאומר למה כן אומר לך למה לא... 1. כי אין זה גורם לי נחת רוח נעימות שמחה או עונג
2. זה דורש ממני זמן יקר ותעצומות נפש גדולים ביותר. 3. זה מטריד את מנוחת ושלוות נפשי זמן רב עוד לאחר שאמרתי דבריי 4. זה מפחיד אותי עד מוות כיוון שאני לא בטוח בכלל שדברי הם אכן במקום או נכונים. 5. אף אחד לא מינה אותי באופן רשמי לראוי לתת תוכחה, (אפילו לא בחלום). 6. כפי שציין המשקיף בתבונה אפילו אם נכונים דברי אני יכול לגרום ח"ו אולי פעולה הפוכה בכך . יש עוד סיבות רבות וטובות למה לא להוכיח נסתפק באלה לעת עתה אלא אם תבקש לדעת עוד.
ובכן למה כן, בעיקר שתי סיבות..
א. כתוב בתורה (ויקרא יט), הוכח תוכיח את עמיך ולא תישא עליו חטא... לא נאריך בפירוש שודאי ידוע לך רק אומר במקום שיהודי עושה עבירה מחויב יהודי אחר - קרי - אחיו, להוכיח אותו עמ לנסות ולהניא אותו מכך, אם מכיר הוא שכך המצב. זה המצב לעניות דעתי ולכן אני עושה זאת, ה' הטוב הבוחן כליות ולב יודע שזו היא כוונתי התמה, הגם שאם טועה אנכי וכך יתברר לי באופן כזה או אחר אצפה ואייחל למחילתך ולמחילת כל שנפגע מכך, שכן בשורש הסיבה היא אהבה אליך ולכל מי שהדברים הופנו ויועדו. על כך נראה לי שאתה צריך לשמוח, אם לא על תוכן דברי לפחות על הסיבה, כל מה שנותר בהקשר הזה הוא לשכנע אותך בכנות דברי בעזר ה' אצליח בכך אם לא היום אולי מחר..
ב. כתוב בתורה בדברים י"ג, כי יקום בקרבך נביא או חולם חלום... גם שם ודאי הדברים מוכרים לך לא אאריך בהם, עיקרם מבחינת כוונת ההשגחה העליונה כפי שעולה מהכתוב לדעתי המצומצמת טמון בסיפא של הדברים בהמשך הפסוק שם נאמר "כִּי מְנַסֶּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֶתְכֶם, לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת-יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, בְּכָל-לְבַבְכֶם וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם"...
חיבור בין שני הדברים יגרום לך להבין את אשר היה אמור להיות לך ברור עוד מתוכן הודעתי הראשונה באשכול שם נאמרו הדברים להדיא בבהירות כפי יכולתי.
לסיכום העניין משחשבתי שאפשר שמדובר בנסיון הזה שתורתנו הקדושה מדברת עליו קמה לה וגם ניצבה חובתי המפורטת בסעיף א.
לגבי הפורום השני, הבהרתי שאינני קשור אליו, אחראי לתוכנו למעט הודעותיי בו, וגם לדרך ניהולו, או למדיניותו כפי שציינת באשכול הנ"ל, גם לר' מורדכי אומר אם אדרש לכך שאינני מרגיש מחוייב לכללים שהוא קבע אלא רק לדרך תורה ולחוקיה, ואם הוא ימצא לנכון לפעול באופן שמנוגד לדרך תורה במקום בו כלליו מתנגשים איתה אם יקרה כדבר הזה, הרי זו בעיה שלו ושלו בלבד, כנ"ל לגבי הפורום הזה ומשתתפיו כאן ובכל מקום ששואף להתנהג בדרך תורה.
הגם שהוא כותב בנוסף למשפט החלקי שציינת שהוא רואה את עמצו מחוייב לחוקי התורה ולהנחיות רבו כפי שהוא מבין אותם כמובן ולפיכך יש הבדל לדעתי בין הציטוט החלקי שהבאת לבין דבריו המלאים.
רק כדי בכל זאת להניח דעתך בדבר, לו היה מתייעץ איתי בהחלט הייתי ממליץ לו לשנות שם דבר או שניים לפחות
חשוב מכל, כפי שציינתי בהודעתי למעלה, אני דווקא בעד צמצום והגבלת הדברים הגם שלתוך גדרי התורה, ועל כך לא ענית לי אתה דבר.
בנוסף לכל האמור, מקווה שימחל ר' מרדכי על כך שאני משתף אותך בדבר פרטי שביני ובינו, אבל לידיעתך תגובתי הראשונה איי פעם בפורום הייתה לפני כשנה ודווקא בפורום של ר' מורדכי, ועיקרה ותוכנה - נו איך לא, הייתה תוכחה, הגם שלעניות דעתי יותר נכנסה לגדר של ביקורת מאשר תוכחה, אבל ברשותך לא ניכנס להבדל בינהם כעת. תוגבתו לביקורת שלי אז הייתה, לשמחתי עניינית ומלומדת פתוחה ואוהבת הוא גם הודה לי על הביקורת הזו ושמח לשמוע אותה.
כראוי לכל בן תורה ובר דעת, במיוחד אם יש בדברים טעם.
הודעתי לא הועתקה לפורום שלו כיוון שהוא בעצמו על פי העולה מדבריו ופעולותיו לאורך שנים של קריאתם, מתנגד לחולמי החלומות, והמתנבאים השונים, ומנהל את הדברים שם בלי שאני מרגיש צורך גדול מדי עד כדי חובה להתערב, הגם שגם שם לא פעם ולא פעמיים יש לי רצון להתערב אבל כפי שציינתי זה לא מגיע לגדר שמכניס אותי להרגשת חובה, שלא כמו במקרה הזה. כפי שאמרתי כבר בבירור, מלך המשיח שיתגלה בקרוב בע"ה יאמר דברו בבירור כך שכל מי שעיניו בראשו ידע שהוא הגיע, על ענני שמיא או עני ורוכב על חמור ח"ו.
ידידי ואחי היקר, אני לא קורא לכולם ידידי, וגם לא לך אחי היקר, רק לאלה שאני באמת באמת מתכוון לזה ואתה בתוכם.
למה שנשמע כמו איום מדבריך לא אתייחס גם כי אני בטוח שאתה לא ממש מתכוון לכך, אלא פשוט במקום להתייחס לדברי באופן ענייני אתה עושה זאת על בסיס אישי, ואינני שופט אותך על כך, ההיפך אמרתי ואני חוזר ואומר שאני מוחל לך על כך מראש ובדיעבד במקום שמחילתי נדרשת. רק אומר כי היחידי שאני מרגיש חובה וצורך לפחד ממנו ועל כך עיקר עבודתי, היא ממלך מלכי המלכים, וזאת כמובן עד כמה שדעתי הקצרה משגת. מעבר לכך מכל שאר דמיונות הפחד שעולים במוחי מדי פעם אני ישן טוב בלילה לפחות כרגע.
ראיתי את הודעתו של המשקיף היכן שציינת ושמחתי עליה מאוד וגם הגבתי עליה כמו גם ששמחתי על תגובתך, הגם שפחות על התוכן והאופן.
שוב בתקווה ליותר הבנה ורצון הדדי לקירוב ביננו כראוי לאחים שכן כפי שאמרתי זו עיקר עבודתנו בימים אלו לפי הבנתי לפחות באהבה רבה וידידות אברהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:38 |
|
| |
אתה מתעלם מהטענות שלי והם
1. למה לבוא ולהוכיח מה מצאת בפורום הזה שבאת להוכיח
2.תראה איך מתיחחס מנהל פורום שלמעשה רוב הודעותיך הן אצלו
"מי שהדברים המובאים בפורום זה אינם מוצאים חן בעיניו, יקליק באצבעו על עכברו המלומד, ויפליג למחוזות חפצו וחישקו."
הבנת את הרמז זה מה שאומר מנהל פורום שאתה חבר בו איפה אם כן דעת התורה בפורום הנ"ל
למה אינך הולך להוכיח את המרדכי על תגובתו זו והאם לדעתך כל דבריו בהודעה הנ"ל היא דעת תורה צרופה ואם לא האם לא מחובתך כיהודי ללכת ולהוכיח אותו.
ומה דעתך על הפיסקה הבאה
הקמתי פורום זה כדי לא להיות מחוייב לאף דעה או אדם.
אז אם כבר בחרת בדרך התוכחה לך ותוכיח איפה שיש על מה להוכיח לא איפה שאין
3.למה לא העתקת את הודעתך גם לפורום של המרדכי
מה יש שם כולם קדושים אין מה להוכיח אותם
לכן ידידי ואני קורא ידידי לכולם וגם לך באם תבחר להיות ידיד בתוך הפורום הזה
ובאם תבחר להיות המוכיח וכו'
אז אני אדע כיצד לנהוג בהמשך
דרך אגב עיין בהודעת המשקיף באשכול מלחמת לבנון השלישית
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:17 |
|
| |
בס"ד
שבוע טוב רבנו11 היקר,
ראשית תודה לך על תשובתך, אשתדל כמיטב יכולתי לענות לך על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ואודה לך מאוד אם תקרא תשובתי בעיון ותעזור לי להבין את החלקים בהם לא הבנתי אותך טוב מספיק.
ראשית, אני מבין שבאופן מסוים אני "מפריע" לחלק מצופי הפורום בתוכן הדברים שהעלתי עד כה, לכל הפחות רצוני להבהיר שאין כוונתי ל"הפריע" לפחות לא במובן הפשטני של המילה, קרי רצון לשבש את אופן התנהלות הדברים "סתם" מתוך רוע או עקשות לב, חוסר התחשבות חוסר נימוס טיפשות סתם שיעמום או כולם ביחד, למרות זאת אני מתנצל בפני מי שאני גורם לו הרגשה זו מראש, ובפרט לך כיוון שאתה, נכון להרגע אמרת דברך בעניין. אולם אודה בכל זאת אם יקראו דברי בעיון ויקבלו גם התייסחות עניינית לדברי באופן המקובל במקומותינו כבר כ 3500 שנה, קרי בדרך תורה.
א. פנית אלי בתואר ידידי, ואני רוצה להאמין שלכך אתה מתכוון, ידיד מילה המורכת מיד+יד דבר שבהחלט משקף ומגדיר את אופי הקשר שהייתי רוצה איתך ועם כל יהודי כלומר ללכת יד ביד... אולם בכל זאת מצאתי סתירה בין דבריך אלה לבין דבריך בסוף תגובתך שם, שלחת למקום אחר תוך שאתה משחרר את אחיזתך בידי בלי שזה נראה מצער אותך כל כך.
ב. אני יודע היטב שאני הולך על קו דק, אני יהודי וכל מחשבה מילה וקל וחומר מעשה שלי, נמדדים בכל רגע ורגע ועתיד אני לתת עליהם את הדין בדיוק כמוך וכל יהודי אחר, ולכן עצתך במקום בהחלט ואני מאמץ אותה בכל לב.
ג. אתה אומר\קובע שהבמה הזו לא נועדה אלי, למרות שעל פי כל הנתונים כפי שאני מבין אותם הדבר אינו כן : 1. אני יהודי פשוט המצפה ומייחל לגאולה בכל לב, ובכל רגע, בדיוק כמוך וכמו כל משתתפי הפורום 2. מנהל הפורום הזמין ומזמין את כולם להשתתף ולהשמיע דעתם.
ד. הרב ר מרדכי , אינו רבי או מורי ואינני מכיר אותו למעט ההיכרות הוירטואלית ביננו למרות שמהיכרות זו בהחלט הייתי שמח להכניס אותו למעגל האנשים להם אני קורא מורה ורב
ה. לא אתייחס לדברים שהבאת כיוון שאינני קשור בשום צורה ואופן לפורום שלו למעט תגובות בודדות, איני מנהל את הפורום שם או מחליט משהו ועניינים שקשורים לפורום של מרדכי ולדרך ניהולו תצטרך ללבן מולו, אני מעריך שכל שאלותיך יקבלו ממנו התייחסות עניינית בדרך תורה, וגם אם אני טועה בכך, אינני יכול להיות אחראי למעשיו כמו גם למעשיך.
ו. הדבר החשוב ביותר, והמטריד מבחינתי הוא שלדעתך "עברתי את הגבול הדק", בהיותי מנסה ללכת בדרך תורה כפי יכולתי הדלה וביראת שמים מפני ה' הנורא שמתבונן בי ובמעשיי כפי ערכי, הייתי שמח שתראה לי היכן כיוון שאינני רוצה לעבור שום אחד מהגבולות שמקיפים אותי כיהודי, אם לקו הזה התכוונת. ואם אתה מתכוון לגבולות אחרים הרי שכאלה אין לי דיינו במה שחייבה אותנו תורתנו הקדושה.
ז. אינני "מנצל" במה זו לשום דבר מלבד לצפיה לקרוא בה תכנים ענייניים ואקטואלים לעניין בו אנו עוסקים, ובדרך כלל בהנאה מרובה. ובימים האחרונים גם להשמיע את דעתי, זכות שמוקנית לי מדין תורה כל עוד אעשה זאת בדרך תורה.
ח. בסוף מסכת סוטה כתוב "...ואין תוכחת..." כלומר אי אפשר יהיה להשמיע תוכחה, עצוב ומעודד בו זמנית לראות שגם עניין זה כמו כל שאר חלקי הענינים הרלווטיים שם במסכת, לעניין התקופה המכונה עקבתא דמשיחא" מתקיים ביתק שאת וביתר עוז, ואפילו בתוך ד' אמות של אנשים יראי חטא ולומדי תורה.
אני שמח שהמשקיף חביב כמו שאתה מכנה אותו, ולא פועל כפי שאתה ממליץ לו.
ט. החלק המצער ביותר בתגובתך הוא סיומה, אינני חס ושלום שופט אותך עליה, וגם מראש ובדיעבד מוחל לך על שאמרת או תאמר, רק שאלה אחת יש לי אליך אנא שקול דברייך בכובד ראש טרם תענה...
לו היית עורך יחד עם חברי הפורום כנס בביתך אליו היו מוזמנים כל מי שהנושא קרוב לליבו, ונניח שכולם היו מגיעים ובתוכם גם אני כמובן, וכל אחד היה מעלה דברו, גם אני כמובן בכלל, האם גם שם הייתה זורק אותי קבל עם ועדה, כיוון שאינני מסכים עם דעתך?? האם רק בגלל שאנחנו ברשת ורטואלית אינך נזהר (ולא בכוונה אני בטוח) בכבודו של יהודי פשוט??
י. אני מאוד מקווה שאין הרבה בצופים ששותפים לדרך ההבעה והתוכן של הודעתך, ובכל מקרה בבקשה אם יראו לנכון או ירגישו צורך יאמרו דברם.
אני בכל מקרה, ענייני, למרות שאולי זה נראה כרגע אחרת למישהו, הוא נסיון לעמוד בפרץ, מחד ומאידך להגביר האיחוד והמיקוד בדרך הפעולה אם יש כזו, למען הנושא החשוב כל כך לכולנו, שמחתי עד בלי די לראות ש"המרדכי" כפי שכינית אותו משום מה, כלומר רבי מרדכי ה"י"ו, היה הראשון לעשות מעשה בדבר.
לסיום מה גורם לך להיות בטוח שדעתך ודרכך בעניין צמודה לדרך האמת אולי אתה שוגה, ואם כך הדבר, דבריי יש בהם תועלת גדולה בעבורך ובעבור כל מי שחושב כמוך, אם אחד יתעורר למחשבה נוספת בעניין דייני.
אנא רבנו11 היקר אם תענה לדברי לעניין וכהלכה ותן לי ולדבריי הזדמנות, תגלה שברוב הכמעט מוחלט של העניינים אנחנו דווקא מסכימים וקרובים מאוד, אני בטוח שלו יצוייר שניפגש פעם מהר מאוד ניתן יד אחד לשני ונצא לריקוד קטן במעגל של שניים (לפחות), שמח על תגובתך ומקווה שתקבל דבריי באהבה, שכן למרות שאיני מסכים עם דברייך גם בתוכן וגם באופן, אוהב אני אותך בעיקר כי כך ציוותה אותי תורתנו הקדושה , כך כל בוקר אני מתחייב לאהוב כל יהודי כגופי נפשי ונשמתי - כלפי עצמי וכלפי בורא עולם. כמו שגם אותה עושה אני משער
סליחה על האריכות מקווה שהובנתי ומקווה שהתקרבתי אליך קצת יותר תודה ושבוע נעים לך ולכל בית ישראל אברהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 20:06 |
|
| |
ידידי אתה הולך על קו דק ואתה מנצל פה במה שלא נועדה אליך
קבל העתק ממכתב של מוריך ורבך הרב מורדכי
פורום נבואות ואקטואליה באחרית הימים.
בס"ד
כתבתי את הדברים כתגובה באחד האשכולות, ומפאת חשיבותם הבאתי אותם לפניכם כאשכול בפני עצמו:
אני מבקש ובעצם אני דורש, וזוהי זכותי באשר הקמתי פורום זה ולו כדי לקדם רעיונות בהם אני מאמין ודוגל.
הרשת מלאה באתרים ופורומים למכביר.
נושא הגאולה נדון בהמון מהם.
הנושא מקיף ים פרטים הרבה יותר גדול מכל רשת האינטרנט העולמית באלפי מונים.
אני עוסק בנושא ברשת מס' שנים, בכמה אתרים ופורומים, הקמתי פורום זה כדי לא להיות מחוייב לאף דעה או אדם.
איני פוסל אף אחד מלכתוב בפורום שלי. ואיני מכתיב לאף אחד מה לומר.
את הערותיי אני משתדל בכל מאודי להנחית בצורה מאד עדינה ורכה, בוודאי בפעם הראשונה בה הן מוצעות. הן הופכות ליותר ברורות ובהירות, כאשר אני מבחין שאין הבנה בצד שאליו הן מופנות.
במקרים קיצוניים כאשר אני מבחין במגמה העומדת מאחרי פירסומם של הודעות מגולשי הפורום, שאינה עולה בקנה אחד עם הקו הכללי אותו אני רוצה לראות בפורום, אזי אני חוסם את המשתמש, אין זה סוף פסוק, באם מופנת אלי פניה בפרטי הנושאת אופי של הבנה באשר לעובדה שפורום זה אינו נחלתו הפרטית של הגולש, וכשהוא נכנס לתוכו הוא מבין שהוא נכנס לרשותו של חברו, ומתנהג בהתאם, אזי תוסר החסימה.
אני יודע שאפשר להלביש על דברי אלו תלי תלים של השמצות, הכפשות, כינויי גנאי, וכו', לא אכפת לי !
פתחתי את הפורום הזה עם 0 הודעות, אני, ועצמי, וצלמי.
ואם הוא לא היה מעניין אחרים, זה היה נשאר כך.
נישאלתי היום בפרטי על ידי אחד הגולשים בפורום, מדוע אני מטרה להשמצות, והוא הפנה אותי עם קישורים לדוגמא.
עניתי לו מה שעניתי, כאן אומר רק:
זה מעשה שלו, וזה מעשה שלי.
אין לי זמן לעסוק במה אומרים עלי החולקים עלי.
אני שואב את כוחי מרבי הקדוש עוזי ומעוזי רבנו נחמן מברסלב שאמר: "אם היה צריך לחרות לי, היה חורה לי כל היום, לכן לא חורה לי כלל."
רצוני בוודאי שפורום זה יגדל ויצמח ויעסוק אכן בבירור המוץ מן התבן בכל נושא העובר עלינו דרך משקפי עין האמת, אולם אם אתייחס לדברים ע"פ הכוחות הפועלים מנגד, הרי אאבד את יחודו של פורום זה, ואת יחודה של דרכי.
אשר ע"כ, אודיע בשער בת רבים:
אין לי אורך רוח וסבלנות להסביר את פרטי פרטיו של כל מהלך המוצג על ידי, ואיני רואה צורך בכך, אני יכול להבטיח נאמנה לכל המוכן להאמין, אנכי יהודי פשוט ותמים, העושה את דרכו בעולם מתוך כוונה להיפטר מן העולם, יהודי כשר בע"ה אחרי 120. איני פועל בשם גוף, מוסד, רב זה או אחר, ישיבה, או כולל.
רכשתי אופן חשיבה ויכולת ניתוח, ועם קשרי הענפים אני יודע פרטים של אמת בתוך עולם השקר בו אנו חיים.
קיבלתי את תורתי מגדולי תורה, מפשוטי עם, מצדיקים, וחסידים, אני קשור עם יהודים שאם יש מי בדור הראוי לקבל תשובה על שאלת חלום, הרי זה הם.
ובכן, דרישתי מובאת בפניכם:
מי שהדברים המובאים בפורום זה אינם מוצאים חן בעיניו, יקליק באצבעו על עכברו המלומד, ויפליג למחוזות חפצו וחישקו.
המקסימום?
אנכי אשאר כאן אני ועצמי וצלמי, ודיינו.
מודה לכם על ההקשבה.
כן אני חושב שעברת את הגבול הדק ואתה מנסה לעשות פה דברים שמנהל אחר לא היה נותן לך המשקיף הוא אדם חביב ואתה מנצל את זה לבוא ולהוכיח את חברי הפורום תיקח את ההכחות שלך לפורום אחר לפורום שאתה רגיל אליו אצל המרדכי ושחחרר אותנו מההודעות שלך
אם יש פה עוד חברים שחושבים כמוני יאמרו את דברם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 19:45 |
|
| |
בס"ד
שבוע טוב חברים יקרים
העתקתי תגובה של רבנו11 מאשכול אחר שקשורה רק בחלקה לעניין האשכול הזה וגם את תגובתי אליה בנוסף לשאלה ששאלתי אותו ונשארה בנתיים פתוחה אני עדיין אשמח לשמוע תשובה ובכלל שבוע טוב ושקט ומלא תשובה ומעשים טובים לנו ולכל בית ישראל .... אמן.
רבנו כתב:
כן המשקיף צודק גם אני לא הגבתי הרבה זמן כנראה שהרבה יותר נוח לבוא לראות מה התגובות האחרונות ולעבור לפורום הבא
המשקיף יישר כח על כל הפעילות שלך יש לך פורום איכותי ומעניין שנותן במה לכל אדם ונותן חופש הביטוי שהייתי מאחל להרבה פורומים שיהיה אצלם חופש ביטוי כמו אצלך(ראה תגובת שואף לאפס)שבמקום אחר מזמן היו חוסמים אותו ושולחים את הההודעה שלו לסל המיחזור
חבר'ה בואו נתחיל להגיב להשפיע ולהופיע
:-)
החזרתי לו התגובה הנ"ל
רבנו, רבנו היקר
אני לא בטוח אם הבנתי אותך טוב או לא, ואם אתה חושב שתגובתי ראויה להיות מושלכת לאשפה (יכול להיות שכך הדבר, אני באמת לא בטוח בעצמי),
אבל גופא... אולי יש לנו בלבול במושגים, חופש ביטוי זה לא מושג תורני עד כמה שידוע לי בכל אופן, בן תורה לא צריך לחפש חופש ביטוי, לפחות לעניות דעתי. ההיפך סייג לחוכמה שתיקה חכמה, ויפה שתיקה לחכמים, ולא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה, מילה בסלע משתוקא בתרין וכן הלאה,
החפץ חיים הקדוש כידוע כתב על זה ספר שלם שנקרא שמירת הלשון...
ראוי לו ליהודי כשר שידע לשמור על לשונו, ובמקרה שלנו על מקלדתו ... התורה מלאה הלכות וסייגים על מה ואיך מותר או אסור לדבר וגם כפי שכתבתי אני בהודעתי מתי חייבים לדבר!!
זה חלק מרכזי בעסק הזה שנקרא להיות יהודי... המקום הזה הוא מקום במהותו תורני ולכן לדעתי הוא כפוף לחוקי התורה כמו כל אתר אחר שכפוף לחוקי התורה ולשמחתי כי רבה גם המשקיף חושב כך עפ"י העובדות
להבנתי חלק גדול מהשתתפים בפורום כפי שציינתי כבר וגם בפורומים רבים נוספים בהם ביקרתי לא תמיד זוכרים את זה, וזה לא כל כך מפתיע כי זה חלק מרכזי בעבודה הרוחנית שלנו.
את כל דברי כתבתי על פי השגתי המוגבלת בדרך תורנית, ואם עברתי או אעבור על חוקי התורה, חובתו של מנהל הפורום או משתתפיו א. למחוק את דברי על מנת לצמם את הנזק שעשויים לעשות (בין אם לשון הרע או הוצאת שם רע טעויות בהלכה או בדעת תורה כזו או אחרת אם ח"ו יהיה כך) ב. להעיר לי על כך על מנת להחכימני וכך לגבי כל הצופים זו לא זכות זו חובה גמורה לנהוג כך לבן תורה כמובן
לעומת זאת, כל דבר אחר שהוא בהתאם לדרך התורה אין לפי הבנתי לאף אחד זכות למחוק אולי אפשר טכנית לעשות זאת, אבל גם לגנוב ולשקר אפשר טכנית נו אז מה??
בקיצור, אשמח לשמוע דעתך האם באמת הודעתי ראויה להיות מושלכת לאשפה, ובנוסף האם אינך מסכים שכולנו כפופים לחוקי התורה וכך הדברים צריכים להתנהל?? בידידות אברהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 21:40 |
|
| |
בס"ד
אכן אשרינו אשריך כל מלה נוספת מיותרת בהחלט....
|
|
|
|
|