בית פורומים הנה ימים באים

יתד נאמן -סתם עיתון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2009 22:54 לינק ישיר 
יתד נאמן -סתם עיתון

ה"השקפה" הטמאה בשיא כיעורה: בערב שבת פורסם בעיתון השנאה 'יתד נאמן', בטאונה הרשמי של 'דגל התורה', מאמר שכולו לשון הרע, מחלוקת ושנאת ישראל, כנגד חסידות חב"ד ונגד מפעל השליחות הקדוש שהקים רבינו ■ ברגמן כותב על חב"ד: "כת משיחית ידועה שסטו מדרך התורה... קורין לעצמם תמימים ורחוקים הם מכך, שעושים לימוד פנימיות התורה שאין מבינים בה כלל לקבע ולימוד הנגלה לארעי..." ■ חשובי הרבנים הביעו זעזוע גדול ומחאו כנגד הפגיעה בכבודו של הרבי
מערכת שטורעם
ה"השקפה" הטמאה בשיא כיעורה: בערב שבת פורסם בעיתון השנאה 'יתד נאמן', בטאונה הרשמי של 'דגל התורה', מאמר שכולו לשון הרע, מחלוקת ושנאת ישראל, כנגד חסידות חב"ד ונגד מפעל השליחות הקדוש שהקים רבינו.

המאמר נכתב תחת מסווה "תורני", ולאחר הקדמה הכרחית של דברי "השקפה" טמאה אותם כותב השורות אברהם ישעיהו ברגמן מצטט מסבו, בחשיבותה ונחיצותה של המחלוקת, הוא נזקק למלאכה אותה הוא עצמו מגדיר "מעי מעי אוחילה".

המאמר נכתב בעקבות האירועים האחרונים ובהם הטבח הנורא בבית חב"ד במומבאיי, בו נרצחו ששה קדושים ובהם זוג השלוחים הרב גבריאל נח ורבקה הולצברג הי"ד, קדושי עליון שבחייהם ובמותם קידשו שם שמיים.

הכותב מסכים כי "יקר אצלנו כל יהודי ויהודי שדמו נשפך באשר הוא שם ללא כל הבדל ושיטה", אך באותה שורה מגדיר ללא כל בושה את השלוחים שנרצחו "תינוקות שנשבו" בהיותם חסידי חב"ד שנשבו כי "מעשי אבותם בידיהם".

ברגמן כותב על חב"ד: "כת משיחית ידועה שסטו מדרך התורה... קורין לעצמם תמימים ורחוקים הם מכך, שעושים לימוד פנימיות התורה שאין מבינים בה כלל לקבע ולימוד הנגלה לארעי...", מילים רווית שנאה, רוע ורשעות אלו לא הביאו סיפוק ליצרו הליטאי הרוחש, לוהט ומשתפך קנאה, והוא ממשיך: "מחובתנו יראי ד', השתולים בחצרות ד', להבחין בין תכלת לקלא אילן ולא לעזור להם בתעמולתם, שהרי כל חפצם ומטרתם להכשירם לבוא בקהל ישראל, ובפרט בזמנינו שעושים מכל דבר רווח פוליטי".

המאמר פורסם כאמור, בערב שבת, בעיתון המתיימר להגיש לקוראיו תוכן רוחני ואיכותי כהכנה לקראת שבת קודש...

העיתון ידוע ברשעותו הגדולה

פרסומו של המאמר עורר זעזוע גדול בקרב קהלים גדולים ביהדות החרדית. "יתד נאמן נודע ברשעותו הגדולה", את ההצהרה המפתיעה הזו אומר לנו דווקא תלמיד חכם חשוב מקרב הציבור הליטאי, "הוא שונא כל מי שלא כמוהו ומפיץ את השנאה כמשנה סדורה מידי שבוע. שנאה נגד חובשי כיפות סרוגות, שנאה נגד תימנים וספרדים, שנאה נגד חסידים, אפילו שנאה גם נגד ליטאים שאינם סוברים בדיוק כמותם, ועוד ועוד".

אותו רב ממשיך ואומר: "המאמר מתפרסם תחת הכותרת 'חותמו של כהן גדול', אך כותב המאמר שכח כי שיטתו של אהרן הכהן הייתה אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה".

עסקן חב"די עמו שוחחנו היום אמר לשטורעם: "ראוי כי מנהיגי הציבור הליטאי, ודווקא אלו השוכנים סביבות רחוב ראב"ד וישיבת פונוביז' שיעשו חשבון נפש עמוק, פנימי ונוקב, כיצד הדרדרו בשנים האחרונות להיות נושאי הדגל של המחלוקות הפנימיות. מאבקי השליטה בישיבה הביאו כבר הלשנות בבתי משפט, ויכוחים מרים ודקירות סכין. המחלוקת לא עצרה שם גם בעיצומם של ימים נוראים, במהלך התפילה, שבתות, ימים טובים. סטענדרים מתעופפים, גמרות מושלכות באוויר, הכל כמובן בשם "כבוד התורה", כיאה ל"בני תורה". לעיתים אף דמו המראות לזירת קרב אמיתית שלא הייתה מביישת את הגרועים שבאומות רחמנא ליצלן. לאותם "שתולים בחצרות ד'" נאמר, טפלו בבעיותיכם הפנימיות לפני שאתם מגיעים לדבר סרה בקדוש השם ובתנועה קדושה שקרבה רבבות יהודים לאביהם שבשמים".

ט"ו בטבת תשס"ט

מקור: http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=33132

אין דבר יותר גרוע ממחלוקת ואני חשבתי לתומי נו...אחרי כל הסימפטיה שזכו חב"ד לאחר הירצח השלוחים הקדושים
יותר לא יצאו נגד חב"ד לא תהיה עליהם מחלוקת הרי כולם השתתפו בהלוויות עם ישראל היתאחד תחת זעזוע מהמעשה והביעו הזדהות עם חב"ד ועם מפעל השלוחים הקדוש

והנה באה הסטירת לחי כל כך מצלצלת כל כך חזקה אוח... איזה רשעות צריך כדי לכתוב כזה מאמר דוקא עכשיו.
נכון אנחנו לא מצדיקים את דרכם בזה שהם מאמינים שהרבי הוא המשיח או לקיצוניים יותר שהרבי חי וכו'
אבל לבוא ולסתור את כל מעשיהם את כל פעלם ולומר עליהם שהם כת..נו..אתם מתפלאים למה משיח לא בא
אבל הנה הוא כן מצלצל.
השכמת בוקר לכל המצפים עם שנאת חינם כזו משיח כבר היה פה והלך..כמה פעמים כבר עם ישראל היו להם בחינות של גאולה
כמה זמנים נכתבו שבהם צריכה לבוא הגאולה
הרב אברהם אזולאי חישב והגיע לשנת תש"ס אני לא מתפלא שמשיח לא התגלה בשנת תש"ס לך תדע איזה עוון עשינו שבגללו לא זכינו לגאולה בזמן מסוגל הזה
ואולי הביקור של אבי אבות הטומאה בארצנו בא וטימא אותנו כך שלא זכינו לגאולה(למי שלא הבין זה היה ביקור האפיפיור יוחנן ימח שמו שכבר מת)
כולם הלכו לראות את הטמא הזה וכל מדינת ישראל חלקה לו כבוד מי יודע אם לא בגלל זה ובגלל שנאת חינם
מי מתמנה לנשיא המדינה באותה שנה כמובן הנואף הגדול משה קצב שהביא בושה וחרפה על כל מדינת ישראל בסיפורי הניאוף שלו
ולכל המצטדקים למיניהן אין עשן בלא אש חביבי
נו.. זה הזמן שלנו ובידינו תלוי הדבר להרבות אהבת חינם לחזור בתשובה עכשיו שובבים זה הזמן..בתור מאמינים אנו מחוייבים להאמין שעכשיו היום הערב משיח יבוא ויתגלה ולא לשמוע לכל מיני שרלטנים כאלה ואחרים שאומרים ומחשבים תש"ע תש"עג וכו' היום אם בקולו תשמעו.
תזכו למצוות

תוקן על ידי המשקיף ב- 12/01/2009 0:38:40

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2009 16:37 לינק ישיר 

אותי הכתבה הזו הצחיקה מאד...אבל יכול להיות שהיא מחזקת את
טענותיך המשקיף...הנה הקישור:

http://www.temani.net/yated-ne'eman.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2009 16:11 לינק ישיר 

מאמר חריף ביום ליום נגד יתד נאמן: אחדות או אחידות
כנראה רק בכל החלק הספרדי עלינו הם סומכים. לנו הם מותירים את היריעה החסרה למלאת. בינו נא זאת, אם מנויים תועים אתם בעיתונים אחרים להיות. לדידם אתם אינם שם, רק כספכם הוא המניע את גלגלי בזיון כבוד התורה.

הייתי שם.

המחזה היה מרהיב, הגרי"ל טרופר והנדיב מר קפלן הצליחו לרכז תחת קורת גג אחת את כל שבטי ישראל, ללא הבדלי מגזר או השתייכות בטאונית כלשהי. כולם כאיש אחד היו סביב השולחנות העגולים והקשיבו לדברי גדולי ישראל ובראשם מרן מאור ישראל שליט"א. נפלא.

לאור הצללים העמום שהבליח באולם הגדול נדמה היה לרגע שעם ישראל כולו עומד שוב בקבלת התורה למרגלות הר סיני וזועק יחדיו כאיש אחד בלבד אחד את אחדותו. מרנין.

אבל אופס, ברגע שהודלקו האורות תם החזיון והמציאות טפחה על הפנים: הלוואי והרב טרופר בכנות לכלל ישראל ע"פ דעתם של כל גדולי ישראל היה היחידי שלצלילי חלילו הכל רוקדים. בחכמתו הוא נאלץ לחבק גם כאלו שאינם רוצים ואינם יודעים לרקוד, חריקותיהם התערבו בצלילי האחדות הענוגים פרי בית מדרשה של נצח ישראל ואין מושיע. נדמה כי הללו כופים את ישותם הפרועה על הכלל הבוגר, המגיב בסלחנות. כי הפעם השוטה הוא שלנו.

דא עקא כי בדורנו אנו, ראינו קפה ללא קפאין וממתיקים לא סוכר. כבר אין מן התימה לראות ועידה שלימה שכולה גיור והתמודדות עימו ואילו הגאון הראשון לציון שליט"א האחראי על הכל והמתפעל את הכל אינו שם, רק רוחו חופפת.

אכן נפל דבר בישראל, הגאון הראשון לציון שליט"א שנלחם ללא חת בכל הקמים לרעה כל דת ישראל. הוא האיש אשר בחכמתו ידע לגזול החנית מיד המצרי ובתוך תוכה של חקיקה ללחום נגד עיקוליה פשריה ומשבתיה, והכל בהשקט ובלחש פן יקומו אותם שונאי ישראל ויפרו עמלו, הוא האיש שכה הזיע וטרח לתקנת הענין, הוא אשר יעדר ממנו?

אין זאת אלא כי גמדים שונים חיפשו לדרוך על כתפו של זולתם בכדי להראות קומתם כי רבה היא, בערמימותם חישבו לטפס דווקא על כתפו של הארז בלבנון למען יכירו הכל וידעו מעל ארזים גובהם. זאת הייתה מחשבתם, ואילו אנו בושנו, שמענו את עלילות הדברים שיצקו הללו בכדי לפלס נתיבותם העקלקלות, ונצבט לבנו לשמע הסילופים. עד מתי יהיו הללו לנו למוקש בעבור אינטרסיהם הצרים.

מחויבים אנו וגאים אנו למחות על חוצפתם וכוחם של אלו שכפו עצמם על באי הועידה ומארגניה בראשם להרכין קדקוד בפני גחמותיהם. כולנו העדפנו לנהוג כך ולהרכין. כולנו , מקטון ועד הראשון לציון שליט"א. כי האחדות היהודית והפעילות האמיתית חשובה לנו יותר מכל. והיא הרי זורמת בבטחה בדרך ישראל סבא, כמימים ימימה. כפי שהייתה תדיר אמונה בידיו הבוטחות של הראשון לציון הגרש"מ עמאר שליט"א.

אגב בשולי הגליון, מרתק היה לקרוא את הסיקורים השונים בעיתונות לפלגיה. למרבה הצער כיום לתריסר שבטי ישראל יש תריסר עיתונים וכל אחד מדווח ברצינות תהומית על החלק הלוקה בחסר כפי שהוא הוא מדמיין אותו בעיתונו שלו, כך יכולתם לקרוא במה שנקרא יתד נאמן על האחדות הנפלאה כשהיא מדווחת בלקוניות אחידה ומוזרה. הכתבים המוכשרים של העיתון הזה נאלצים לנצל את כישרונם הברוך לעריכת מסע דילוגים בין עובדות ואידיאלים, בין דמיונות וחלומות פז ולכותבם כאילו ממש היו. כאשר הגרי"ל טרופר התארח אצל מרן מאור ישראל שליט"א בהכנעה החיננית השמורה לו ומשם יצאה קריאת החיבה מפיו של גאון הפוסקים למאות הנוכחים בכנס שרבים מהם תלמידיו הם, כבר אז ידעתי כי העת נדירה היא, הנצחתי אותה בעדשתי כי ידעתי שהמחזה הנפלא הוא מהסוג שלא הכול זכאים לראותו. ואכן הנאמנים למיניהם [כמו עוד צהובונים שדרכו בעקבותיהם] התעלמו מאז ועד עתה מכל החיזיון הנשגב הזה והעלימוהו תחת משאות שווא ומדוחים. כאילו חלום היה.

תמהתי, כיצד הם מחברים את הפאזל של העם היהודי כאשר לדידם חסרים החלקים, היאך לדידם מדווחת התמונה כאשר הם מכחשים לקוראיהם את חלקיה החסרים בשנאה תהומית. היכן אמינותם ויושרתם? האם לא הגיעה העת בה יעצרו וישאלו עצמם עד מתי? האם גם בתחזית מזג האוויר הם מרשים לעצמם לדלג על אלו פסיקים, שמא כך הם עושים בתעריפי המטבעות והיציגים? אולי כך גם בתעריפי המחירים למנויים?

מוזר, כנראה רק בכל החלק הספרדי עלינו הם סומכים. לנו הם מותירים את היריעה החסרה למלאת. בינו נא זאת, אם מנויים תועים אתם בעיתונים אחרים להיות. לדידם אתם אינם שם, רק כספכם הוא המניע את גלגלי בזיון כבוד התורה הזה. לדידם אתם וכבודכם אינם אלא כאן, בשבילכם אם תהיתם אנו מדפיסים וכותבים תדיר את החלקים המשלימים את העם והאומה, את מה שכולם צריכים בעצם לקרוא. כדאי לחשוב על זה.

(פורסם היום במוסף התורני "עונג שבת" של "יום ליום")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 09:57 לינק ישיר 

ילדים...די להרביץ
איך נבקש מהאומות או מיושבי שמים לדבר עלינו טוב אם אנחנו לא מדברים עלינו טוב.
הרי אלו הדברים בדיוק שקרו בבית שני.
יהודי הוא יהודי!
לקבל כ"א באהבה (גם אם לפעמים קשה) ואז גם משמים יסתכלו עלינו באהבה

השם ישמור אם עם ישראל ויביא משיח במהרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 00:37 לינק ישיר 

את האמת ... אתה ליטאי נכון תגיד את האמת..רואים רואים בטח קורא מושבע של יתד אה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 00:07 לינק ישיר 

אני כבר התכוננתי עם טילי נ.ט. ואר-פי-ג'י, בסוף אני רואה שהחלטת ללכת בדרך הנוחה והנעימה.
לא חשוב.
אתה צודק מאד מאד לגבי השליוחיות שהם עושים. אף אחד בעולם ל עשה ולא יעשה מה שהם עשו ועושים. צודק!
אני גם שמעתי סיפור מאחד שהיה במלחמת לבנון הראשונה, והוא סיפר ששלוחי חב"ד הגיעו אליהם ביחד עם הטנקים בשביל שהחיילים יוכלו להניח תפילין!!! מסירות נפש ממש!

אבל גם הכותב ב'יתד' לא ביטל במחי מקלדת את כל עבודת הקודש שהם עושים, הוא ביטל את ההשקפה שלהם ['המשקיף...'] ואת הדרך שהם בחרו לעצמם בלימוד התורה. והמשחיות.
זה הכל! בשביל זה לפתוח אשכול חדש בפורום? באמת!?...

יש להם אינטרסים, אני לא אומר שלא, וגם אף אחד לא אומר שלא. אבל לא בכאלו כמויות כמו שמצטייר ממאמרי השנאה שפרסמת פה נגדם!

יש להם אינטרס למשל נגד הרב עובדיה, בגלל שהוא יצא נגדם גם - כן. (זה לא הצדקה, זה הסבר) ועוד כהנה וכהנה דוגמאות. אבל אני לא חושב שיש עיתון בעולם חסר אינטרסים אישיים או ציבוריים!

א-קיצר, הבנתי את הראש שלך.

תוקן על ידי המשקיף ב- 12/01/2009 0:34:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2009 23:51 לינק ישיר 

יצא יצא נפטר הלך לעולמו די די למחלוקת כל "העולם" היה בהלוויות של הקדושים שנרצחו כולם הזדהו עם חב"ד אין ענין לעורר שוב את המחלוקות האלו ,זה זמן של גאולה אין זמן למחלוקות זה זמן של אחדות.
והגיע הזמן שהליטאים יתבגרו קצת זה לא יזיק להם
אני יודע שכמה מכם מרימים גבה הרי אתם ליטאים איך תסבלו דיבור כזה
אבל נו.. באמת לא הגיע הזמן להפסיק עם המחלוקות האלו
אני שואל אותך שאלה עניינית מה זה מועיל ומה זה עושה טוב
את האמת כולם מכירים .
כולם יודעים שיש לחב"ד בעיה עם המשיחות נו .. אז מה בשביל זה נבוא לפסול כל מה שהם עושים..
מה שחב"ד עושים תאמין לי אני הסתובבתי קצת בעולם שום ארגון גם אם יתהפך לא עושה מה שחב"ד עושה במחילה ממעלת כולם
אבל לא הרב אמנון יצחק עושה מה שחב"ד עושה ולא שום אירגון אחר
גדולת המחזירה בתשובה זה חב"ד נקודה.
הרבי עליו השלום דאג שיהיה שליח בכל נקודה בעולם שדואגת ליהדות וליהודים ואת זה שום ליטאי לא עשה ולא יעשה
ואין לי שום דבר נגד ליטאים חס ושלום הלוואי שאני יזכה ללמוד גמרא במתיקות שהם לומדים
דרכם של אבותינו אנחנו הספרדים קיבלנו מכולם לוקחים מה שטוב מכולם.
את אהבת ישראל מהחבדניקים את אהבת ארץ ישראל מהמיזרוחניקים את אהבת הגמרא מהליטאים את החיות והרגש בעבודת השם מהחסידים ואת לימוד תורת הסוד מהמקובלים.
הבנת חביבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 23:37 לינק ישיר 

כנראה שאתם לא שמעתם איך הרב שך יוצא נגד חב"ד. לא ברגמן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > יתד נאמן -סתם עיתון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext