בית פורומים פורום הפילוסופיה

החשק לעומת הרצון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2009 13:07 לינק ישיר 
החשק לעומת הרצון

משימת ההבחנה בין מה שאנחנו רוצים לבין מה שמתחשק לנו, עלולה להיות מאד מבלבלת.  

התשוקות הגופניות מבלבלות את אופן החשיבה שלנו. החומריות עשויה להיראות כל כך מושכת, עד שאנו כמעט טועים לחשוב שזה באמת מה שאנחנו רוצים!

אם לא נתאמץ להבחין בין רצונותינו לבין תשוקותינו, אז סביר מאד שנאבד הזדמנויות פז להשיג את מטרותינו.

בשביל להבין את מוקד הקונפליקט, שאלו את עצמכם שתי שאלות פשוטות: מה אני רוצה לעשות, לעומת מה מתחשק לי לעשות? בדרך כלל, מה שאתה רוצה לעשות הוא הדבר הנכון, בעוד מה שמתחשק לך לעשות הוא לעתים קרובות הדבר הנוח ביותר עבורך.

<*>

השעון המעורר מצלצל בבוקר. אתה רוצה לקום מהמיטה ולהתחיל את סדר היום שלך. אך רוב הסיכויים שמתחשק לך ללחוץ על כפתור ה"נודניק" בשעון, ולהתעורר מאוחר יותר. זוהי ממש תחרות של משיכת-חבל לשני צדדים. היציאה מהמיטה הופכת לדילמה מוסרית!

מה שקובע אם תנצח או תפסיד, הוא הקול שצועק חזק יותר ברגע ההחלטה: קול הרצון או קול החשק.

ברגע שאתה מודע לקונפליקט, וזוכר שאתה כל הזמן מצוי במאבק, אתה תצליח יותר ויותר להקשיב לקולו של הלב הטוב, ולהתעלם מקולו של הלב האנוכי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2009 07:26 לינק ישיר 

רציונליסטי, לא דומה קצת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2009 13:21 לינק ישיר 

צר לי אבל לדעתי זה לא כ"כ מדויק, לא תמיד רצון האדם סותר את הענין החיובי שעליו לעשותו.

במיוחד לאור ההבחנה הנ"ל בין הרצון והחשק, כך שלרוב חשקו של האדם יהיה מנוגד לרצון הנעלה ולאו דוקא רצון האדם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2009 13:17 לינק ישיר 

פעם למדו אותנו שלפני כל מעשה לחשוב: מה הקב"ה רוצה ממני עכשיו? לעשות את המעשה הזה או לא? וכך תמיד נצעד בדרך הבטוחה בלי טעויות.
וכדי לא להתבלבל נתנו עצה מה שאני רוצה לעשות, זה לא הרצון של הקב"ה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > החשק לעומת הרצון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext