| נשלח ב-13/1/2009 21:17 |
|
| |
צנזורע באוצר החכמה?!?!?!?!?!
באוצר החכמה קיים הקובץ התורני המצויין 'צפונות'. בצפונות יז עמ' פד ואילך
התפרסם מאמרו החשוב של הרב יוסף אביב"י 'עץ חיים, פע"ח ונוף ע"ח למהר"ח
ויטל זצ"ל', בנספח א' יובא צילום תמונת המפתחות מתוך תוכנת אוצר החכמה
המקוונת. בהערת שוליים ארוכה ומנומקת במאמר טוען אביב"י כי ספרו של הרב
יעקב הלל, ראש ישיבת 'אהבת שלום', 'כתבוני לדורות', הינו פלגיאט ומעשה
גנבה מספרו 'בנין אריאל'. העתק ההערה מתוך אוצה"ח בעבר נמצא כאן. תגובה רשמית מהרב הלל לא נכתבה ככל הידוע לי עד עצם היום הזה.
והנה היום, הפלא ופלא, פתחתי את אוצה"ח המקוון אשר ברשותי, וביקשתי לעיין
במאמר המדובר, והילד איננו. היישר מסוף הערותיו המלומדות של הרב יעקב חיים
סופר בעמ' פג, הופיע לעיני המופתעות מאמרו של ה"ה אברהם מאיר גלאנצר בעמ'
צב. צילום העמודים כולל רצף המספרים מופיע בנספח ב'.
התקשרתי לחבר קרוב הנושא בכליו את התוכנה המקורית בגירסתה החדשה לברר האם
נושאי הדיסק זכו לטעום גם הם את נחת זרועה של הוועדה הרוחנית, והנה שוד
ושבר בגבולו, גם ממנו נמנע מלטעום טעמה של ביקרת כנגד ראש ישיבת אהבת שלום.
בנסיון אחרון ודי משעשע ניסיתי לחפש את צמד המילים 'כתבוני לדורות' המצוי
בהערה המדוברת בתוך הספר הספציפי בתוספת אופציית השינויים הקלים, והנה שתי
תוצאות, אולם ימנע מרשעים דכוותי אורן, ואי אפשר לצפות בהן אף דרך התצוגה
המקדימה של תוצאות חיפוש. הוי אומר, העמודים המדוברים מצויים במטמונו של
האוצר, ונשללו מהמשתמשים בכוח הזרוע.
לסיום, בטוחים אנחנו שאלו שמפתחות השמירה על אוצרות החכמה והתורה נמסרו
לידם משמים, לא יעשו עוול עם מבקשיה, ויעבירו את התורה כצורתה בלי לערב
בהעברה שיקולים פסולים ומאוסים.
נספח א', מפתחות הקובץ:

נספח ב', צילום העמודים הרציפים (שימו לב למספרים בתחתית העמודים):

תוקן על ידי יעקב135 ב- 13/01/2009 21:16:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 11:14 |
|
| |
נו, יש בסוף תגובה מהרב הלל שליט"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2010 09:20 |
|
| |
כוונתו לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2010 02:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 19:15 |
|
| |
לא בגירסא שלי (אחת לפני האחרונה).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 19:04 |
|
| |
הספר מליוורנו תקמ"ה מופיע כולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:46 |
|
| |
ספר מגן אבות להרשב"ץ, בחלקו הפילוסופי, ליוורנו תקמ"ה, רק שערו מופיע באוצר החכמה, וככל הנראה הספר עצמו איננו, יכול על מג'ן. ודוק. הספר עמו לא נפתח. אפשר סיבת הדבר בגלל הצנזורה? מי יודע, פילוסופיה וכו', הפילוספיה הארורה הטעתו וכו'. אגב, ספרו של רשב"ץ בשם זה על מסכת אבות, דפו"ר ליוורנו תקכ"ג, אינו מופיע כלל באוצר החכמה. וחבל. אולי יסרק בקרוב באתר הספריה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2010 18:48 |
|
| |
באדר"נ זאלקווי תפ"ג באוצר החכמה, חסר העמ' שאחרי השער. משום מה נשמט. ובמקור והוא הטופס של הספריה הלאומית, אשר ממנו הועתק לאוצר החכמה, עמוד זה מצוי. מן הראוי שהדבר יתוקן.
מאידך גיסא דף השער של הספר הנזכר מופיע פעמים, פעם אחת בבהירות ופעם שנית בכהות. ואפשר שהדברים מגיעים לזה.
בעמ' החסר יש ארבע הסכמות לר' אליעזר ליפמן מפרש אדר"נ הנ"ל, ואין כל סיבה הפעם לצנזר עמודים אלו באוצר.
תוקן על ידי התעוררי ב- 26/05/2010 19:21:03
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2010 23:56 |
|
| |
על הצנזורה באוצר החכמה, ראו עתה:
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2010 22:13 |
|
| |
| הגולם כתב: |  | אפרופו צנזורה, הוסיפו היום לאוצר החכמה המקוון את ספרי הרב שלמה אבינר.
לעיתים דווקא כשצריך צנזורה היא לא נמצאת.
למזלי אין לי כסף, ולכן אין לי הרשאה ליותר מ40 עמודים, והרווחתי מן ההפקר, שהרי המשלמים מקבלים את כל הספרים הנ"ל, ואילו אני נכווה רק ב40 עמודים. אשריי. |
|
סביר להניח שבמקרה זה יצונזר רק ממהדורת בני תורה, והמקוון אינו כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2010 21:58 |
|
| |
התעוררי לידיעתך, גם בהיברובוקס יש צנזורה. בהתחלה הוא סרק מכל הבא ליד, גם מספרי מסכילים (או: משכילים; בחר כרצונך) מובהקים, כמו: ריב"ל (לווינזון). ולאחר שהעירו לו, הוא הוריד אותם. ומי שידע מכך, הזדרז להורידם קודם לכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 19:00 |
|
| |
"לעיתים דווקא כשצריך צנזורה היא לא נמצאת". דוגמא מובהקת ביותר לכך, היא קיומן של תגובות עלובות כמו זו האחרונה.
ואגב, טיפוס שכמוך, איננו מצליח, וממילא אינו זקוק, לארבעים עמודים בכדי להכוות. די לך בעמוד השער. [הותאם ללשון גלמים]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 16:14 |
|
| |
אפרופו צנזורה, הוסיפו היום לאוצר החכמה המקוון את ספרי הרב שלמה אבינר.
לעיתים דווקא כשצריך צנזורה היא לא נמצאת.
למזלי אין לי כסף, ולכן אין לי הרשאה ליותר מ40 עמודים, והרווחתי מן ההפקר, שהרי המשלמים מקבלים את כל הספרים הנ"ל, ואילו אני נכווה רק ב40 עמודים. אשריי.
הותאם ללשון בני-אדם.
תוקן על ידי ספרות ב- 23/04/2010 17:21:52
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 11:55 |
|
| |
| התעוררי כתב: |  | הייתי שמח אם מעיקרא ספרים רבים רבים, בפרט ישנים, שחסרים בהם דפים רבים, ורבים אחרים מושחרים ומוכהים ביותר --- יתוקנו ויושלמו לתועלת הלומדים והמעיינים. |
|
אענה את חלקי מן היום הזה ממש
ספר נטיעה שלך שמחה לר שמחה האס. דפיו הראשונים מושחרים כשולי קדירה שנשכחה על האש ואינם קריאים כלל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 11:04 |
|
| |
מישהו בדק האם הם "השלימו" את בדפים החסרים ב"אהלי יעקב" ? דהרי דפים אלו נמצאים כאן בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 14:51 |
|
| |
טמירין, תודה רבה, באמת הארת את עינינו בנדון זה. אני מעריך שיהיה מי שמוכן לשלוח למערכת האוצר את הדפים החסרים בצפונות דלעיל, ונשמח שזה יתווסף גם כן לאוצר, וכדרך שהאוצר מודיע שינהג בספר אהלי יעקב. הייתי שמח אם מעיקרא ספרים רבים רבים, בפרט ישנים, שחסרים בהם דפים רבים, ורבים אחרים מושחרים ומוכהים ביותר (דוגמת הספרים אהבת חסד, אמשטרדם תקל"ז, בכל הספר; פני דוד, ליוורנו תקנ"ב, בסביבות פרשת בא. וכהנה רבות רבות רבות כנודע), יתוקנו ויושלמו לתועלת הלומדים והמעיינים. ולענ"ד זה יותר חשוב פי כמה מלהוסיף סתם ספרים מספרי אחרוני הזמן. מן הראוי שלפני שמוסיפים ספרים פחות נצרכים, שהספרים הישנים יהיו בשלימותם ובצורה נאה שהקריאה אפשרית בהם, ובמידה והדבר לא יתוקן אין כלל תועלת באותם ספרים וכדליתא דמו. כמו כן, אם יש לך דיבור במערכת האוצר, והלצותיך נקראות שם בעת שהם מציצים בנשלח אליהם, בקש מהם שספרים רבים שנסרקו רק צדו האחד של הדף, במטותא שהדבר יתוקן. דרך משל ספר הילקוט ח"א, ליוורנו ת"י, חסר כל העמוד ביתי'ם, וכמו כן ספר נפש כל חי, אזמיר תרל"ד. אגב, אם האוצר חושש לכבודם של חכמים ומחברים כדלעיל בענין צפונות, יש לי רעיונות רבים לספרים שיש לצנזר בהם דפים ועמודים ואף רק פיסקאות קצרות. המלאכה טרם הושלמה. ראוי שהאוצר יושיב בחור מוכשר, ובמקרה יש שם אחד כזה שידו בכל, ומוכשר ברמות גבוהות, וידיו רב לו, יין צעיר בן יין ישן בין יין קשיש, כדי שיוציא ויסנן כל הקטעים הראויים להוצאה. ומצאה החקירה מקום לנוח אם יש לעשות כן רק במהדורת בני תורה או גם במהדורה הרגילה. עד כמה שיודע לי רעה חולה זו של צנזורה לא קיימת בהיברו בוקס, ודיינו בצנזורים שהיו לצערנו בספרים הקדמוניים כנודע, כך שבדור זה אין צורך בזה. כן נלע"ד.
 |
|
|
|
|
|