| נשלח ב-17/1/2009 19:10 |
|
| |
מכתב פתוח להרב יעקב ב. פרידמן
הרב יעקב ב. פרידמן
שלום וברכה
כאחד מהמעריצים, אני מרשה לעצמי למתוח קצת ביקורת על מה שכתבת השבוע ב"בקהילה", שהתפרסם כאן באתר.
טענת שם, כי הרבנים שרצו לכנסת, כמו הרב פרץ והרב יעקב יוסף, לא הצליחו כי אינם מתאימים לכנסת (סעיף 9), כי "חברות-בכנסת אסור שתהפוך אתגר לעצמו. זכות הקיום שלה הוא רק היותה 'כלי' לסייע לקהילה החרדית, לבנות חיים של קדושה".
עוד הוספת, כי "אין דרך וצורך, ליצור מה'כנסת' 'כולל'. חברות בכנסת היא כורח בל יגונה. אין צורך ואפשרות להאדיר יוקרה של כורח".
ואני, כקורא צמא לדבריך, קורא ומשתומם. וכי אנחנו, קטני העם, יכולים לשפוט את גדולי האומה? וכי הרבנים הם במעמד שווה לנו שאנחנו יכולים לדון אם ראוי שירוצו לכנסת? ונניח שיש ביקורת, האם לא גדולי ישראל הם אלו ששלחו אותם לכנסת? הא לא הרב עובדיה יוסף והרב שך (להבדיל בין החיים) שלחו את הרב פרץ לכנסת? האם הרב יעקב יוסף "נדחף" לכנסת או שגדולי ישראל שלחו אותו? וכן שאר הרבנים.
תרשה לי לצטט לך מאמר יפה שקראתי פעם: "חלק ניכר מהציבור סבור, שיש 4 טעמים מופלאים ומשכרים, מדוע לא לשלוח רבנים לכנסת, כמספר הרבנים שהתמודדו לכנסת בעבר.
אבל הטעם היחיד של התורה הקדושה, אותו טעם משכר של הוראת גאוני וצדיקי הדור ששלחו אותם לכנסת – מכריע את הכל!"
אוייש. תחושת דה ז'ה וו מתחילה לעלות מקיבתי, ומאיימת להתפרץ. אני עוצר כאן.
וסתם הערה, אני לא משוכנע שהרב גרוסמן באמת היה חבר כנסת. תקנו אותי אם אני טועה.
בברכה והצלחה בתפקיד החדש.
הגולם
נ.ב. אם מישהו פוגש אותו, אנא יעביר לו את המכתב. ואם אזכה למענה, והיה זה שכרי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2009 09:25 |
|
| |
תפסיקו עם השכל הקטן שלכם.
עיקר התורה היא לבטל את דעתכם לדעתו של פרידמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2009 07:56 |
|
| |
נא להסביר את דבריך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2009 00:18 |
|
| |
גולם, אינו דומה הפקת לקחים מהעבר לשמיעה לגדולי ישראל בהווה, וחוץ מזה אולי דעתו האישית של י.ב. שלילית בנוגע לג', רק שהוא מבטל דעתו. הצעתי אליך קפל את המכתב וסע לשלום
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 22:22 |
|
| |
| פאנטופל כתב: |  | שלושת הראשונים ישמחו אם לא תכניסו את ארבעת החדשים,
שאם יכנסו יוכלו להשפיע לטובה על הציבור, ובבחירות הבאות לקבל
את ארבעת המקומות הראשונים ברשימה.
תחשוב על זה..
|
|
הם באמת חושבים שכולנו פתאים תמימים וטיפשים? ואפשר למכור לנו כל דבר?
אל תמתינו לפעם הבאה. יש לנו הזדמנות קרובה להשפיע, בעוד שלושה שבועות.
הפסד של יהדות התורה יגרום להחלפת כל הרשימה באנשי מקצוע. לא עוד אנשי מדון ומריבות.
רק כך. חייבים להימנע או להצביע למפלגה אחרת. רק לא ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 22:18 |
|
| |
רמת הציניות שניחנו בה פעילי ג' ממוצא מאוד מסויים, אינה יודעת גבולות.
הציניות היא מפלטה של הנבלים הללו. עוד לפני שנדון על ההיתממות בהודעתו של פאנטופל, ש'אינו מקבל אגורה על פעילותו...'.
ראו נא מה כתב זה השבוע
| פאנטופל כתב: |  | ענייןשלזמן בהחלט לא מבזבז זמן.
פעילות כל כך מאסיבית ועניפה בפורום
בהחלט ראויה להערכה, בעיקר בעיצומה של מלחמה בדרום.
כאשר רואים את כמות ההודעות של ענייןשלזמן ניתן להבין
שמדובר במחאה ספונטאנית, חפה מכל אינטרס חלילה,
נקייה מכל מחויבות פוליטית לפרוש,
פשוט זעקה אוטנטית של יהודי שכואב לו,
וכמובן שתורתו אומנותו, ולכן הוא לא בחזית,
אלא בחזית מחתימי המבשר.
המילה בושה מחווירה לעומת מה שאתה מנסה לעשות כאן.
אתה וחבריך חרדים שמא אש המחלוקת תגווע עקב המלחמה,
ולכן אתם כאן, להמשיך לפעול לליבוי היצרים. פשוט מסירות נפש למען המחלוקת.
לא בטוח שזה לא יפעל נגדכם כבומרנג, אתם כבר מתחילים להידמות לליצמן..
|
|
הוא סומך על כך שהקוראים התמימים יקנו את העלבון הקטן שהוא שולח לליצמן, וירוצו להצביע כמו פתאים.
רק נזכיר לכם. ליצמן לא 'במקרה' נמצא במקום בטוח בראש הרשימה. החשבון שלו היה ציני להחריד. הוא שולח את פאנטופל להזכיר לכם שליצמן במילא בפנים, ואנא תצביעו לאנשי השלום מקלב וכרמל.
ליצמן לא העז לשים את עצמו בראש אגו"י אם היא תרוץ לבד. הוא ידע שאף אדם שפוי לא יצביע לו, ושם את הרב דב לנדא בראש הרשימה. אבל ברשימה ה'מאוחדת'... הוא סומך על תמימותכם.
אל תקנו את זה. ליצמן בראש מפלגה בת שבעה מנדטים יהיה דורסני להחריד. אתם תתחרטו על כך כל הקדנציה. שלא לדבר על ההפרד ומשול שנזכה לראות יום אחרי הבחירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 22:12 |
|
| |
| פאנטופל כתב: |  | שותה קפה,
פרידמן לא קיבל כסף, אבל חלק גדול מאלו שתוקפים את ג' בזעם קדוש,
קיבלו ומקבלים הרבה כסף, אז חבל להיתמם. זה ממש מיותר.
|
|
חבל. רציתי לסנגר עליו, ואתם לא נותנים לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 22:08 |
|
| |
פאנטופל,
אתה אופטימי ביותר.
לא אתן את קולי לכאלו שבגדו בציבור החרדי!!!
אם תהיה מכה חזקה כדוגמת ארבעה מנדטים אזי גדולי ישראל יראו(כמו שהגראי"ל שליט"א ראה היום) שהציבור לא פרייאר וידאגו שיהיו ברשימה רק אנשים המקובלים על כל הציבור.
כל עוד זה לא יקרה אני והרבה שכמותי לא ניתן ידינו לפשע זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 22:01 |
|
| |
שותה קפה,
פרידמן לא קיבל כסף, אבל חלק גדול מאלו שתוקפים את ג' בזעם קדוש,
קיבלו ומקבלים הרבה כסף, אז חבל להיתמם. זה ממש מיותר.
לסקופער,
אתה צודק בכל מילה, אבל אייכלר טוען דבר מאוד פשוט:
שלושת הראשונים, הוותיקים, כבר נבחרו ביום סגירת הרשימות. הם בפנים, נקודה.
ההצבעה בבחירות הקרובות תכניס או תוציא את מקלב, מוזס, אייכלר וכרמל.
מדובר בנציגי ציבור מהשורה הראשונה, שמעולם לא ניהלו מאבקים פולטיים מיותרים,
שעזרו ועוזרים לאלפי אנשים בשנות פעילותם, והם יכולים להביא בשורה רעננה לציבור.
ליצמן, פרוש וגפני אולי אפילו ישמחו אם יהדות התורה תספוג מכה, כדי שישארו לבד וימשיכו להתקוטט.
אם יהיה להיהדות התורה שבע יש חשש לשלטונם, יש חשש שארבעת החדשים
יביאו עימם דוגמא לפוליטיקה חרדית אחרת, המקדשת שם שמיים ומשרתת את הציבור באמונה.
שלושת הראשונים ישמחו אם לא תכניסו את ארבעת החדשים,
שאם יכנסו יוכלו להשפיע לטובה על הציבור, ובבחירות הבאות לקבל
את ארבעת המקומות הראשונים ברשימה.
תחשוב על זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 21:04 |
|
| |
ביתרי,
30 חודשים. עשה את זה כפול 500 ש"ח, זה שווה 15,000 ש"ח.
זה הסכום שאותו איש מנע ממך.
והוא לטענתו יאמר שבלאו הכי הם לא התכוננו להביא את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 20:59 |
|
| |
כמה חודשים עברו מאז שליצמן דחה את הצעת רמון להעניק 500 ש"ח למשפחה? או במילים אחרות, כמה כסף הפסידה כל משפחה מהאסטרטגיה הגאונית שכונתה בשם "והשיב את הגזילה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 20:57 |
|
| |
| שותה_קפה כתב: |  | אי אפשר להתלונן על אדם שכתב מאמר מוזמן וקיבל תשלום עבורו.
לא שידוע לי באופן ודאי שזה כך, אבל כך זה נראה. |
|
תגובתי הקודמת, הדא קאמינא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 20:56 |
|
| |
מכדומני שהרב ב פירדמן המכובד והמכבד את עצמו, לא היה כותב מאמר שאינו תואם את השקפת עולמו או דעתו המלאה, וגם בעד הון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 20:49 |
|
| |
סקופער, הנני מצטרף לדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 20:47 |
|
| |
אי אפשר להתלונן על אדם שכתב מאמר מוזמן וקיבל תשלום עבורו.
לא שידוע לי באופן ודאי שזה כך, אבל כך זה נראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 19:48 |
|
| |
ואני דווקא רוצה לכתוב לרב ישראל אייכלר.
בטורו בעיתון במשפחה הוא ניסה לשכנע את הציבור החרדי לצאת ולהצביע מכיוון שאם ח"ו לא יהיו מספיק מנדטים אזי המשך קיומו של עם שיראל בסכנה. לא יהיו תקציבים והקצאות. לא יהיו תקציבים לעולם התורה. וכו' וכו'.
הוא גם כותב שלא נרוויח כלום מאי הצבעה, מכיוון שבכל מקרה גורמי המחלוקת (ליצמן) יישארו בפנים.
ובסוף הוא כותב שהוא ובני קהילתו הצביעו ג' למרות לקיחת הייצוג מהם.
הרב אייכלר, אני אחד מהאנשים היותר מעריכים אותך ואת כתיבתך. אך הפעם תרשה לי לכתוב לך למה דווקא הפעם אני לא אצביע ג' (אלא אם יקרה משהו מיוחד).
בבחירות שעברו אמרו לי שצריך להצביע בכל גדולי ישראל. ואני כליטאי ממושמע אכן יצאתי והצבעתי לג', ואף הבאתי איתי קולות נוספים.
אך במקום לקבל את גדולי ישראל שלי קיבלתי את גדול הדור של ליצמן וחסידיו. אנו רצינו להיכנס לקואליצי' תמורת 500 ש"ח (שאין ספק על כך, שביבי לא יביא יותר) קצבאות ילדים, אך גדול הדור של ליצמן החליט בשביל גדולי ישראל שלי לא להיכנס. כך שהצבעתי לרב אלישיב והרב שטיינמן וקיבלתי את האדמו"ר מגור. לא בשביל זה הצבעתי ג'. ואיני נכנס כעת לכל המחלוקות שנגרמו וייגרמו ע"י הצבעתי לג'. על כך אני יכול לכתוב לילה שלם ללא הפסקה. בזבוז זמן.
כן, אתה צודק. חשוב שיהיו אנשים כמוך אוהבי שלום ואחדות, בכנסת. אך כשעומד בראש הרשימה אדם שלא ממש דאג לעתיד ילדי ישראל בי-ם (ואין צורך להרחיב על כך) בשל מניעים של משרות וכו' (סתם שאלה, אם פרוש לא היה ראוי לעיריית י-ם, מדוע הוא ראוי לכנסת? ליצמן?), מדוע אני צריך להצביע ג'? בשביל שתמשיכו לריב שם כמו ילדים קטנים.
עדיף ציבור עני יותר ללא מריבות קטנוניות מאשר ציבור עם קצת יותר תקציבים ומפולג כולו.
לכן פעם אחת (מקווה שלא יותר) לא נצביע ג'. אולי כך ילמדו האנשים שם למעלה (כי אנחנו כאן למטה, מוציאים לנו קול קורא וכולם רצים כצאן לטבח להצביע ג') שהציבור לא פרייאר. לא ייתכן שיהיו אנשים שיהרסו כל חלקה טובה בציבור החרדי, וכפרס על כך יינתן להם המקום הראשון ברשימה. ועוד ידו נטויה לקבל את התפקיד הראשון (באם אכן יקבלו כזה על ארבעה מנדטים).
אמנם כליטאי, גפני ומקלב מבטיחים לי שמה שהיה לא יקרה שוב. יכול להיות שהם צודקים. קודם שיוכיחו את עצמם קדנציה אחת ואח"כ נחזור להצביע להם. לא נצביע כצאן לטבח!!!
 |
|
|
|
|
|