בית פורומים בחדרי חרדים

מיישע ניירא במסעדה וסועד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2009 09:42 לינק ישיר 
מיישע ניירא במסעדה וסועד

המעשה שהיה כך היה ויש שמספרים אותו בגירסאות שונות ומשונות שונות ממש כמו המרחק שבין ימין לשמאל או בין צפון לדרום, או כמו מהמזרח למערב. ולא כמו המרחק שבין צפן למזרח או מערב לדרום, שביניהם המרחק קצר יותר, אלא כפי שציינתי מזרח למערב וחוזר חלילה.

המסעדה היא מסעדה צרפתית ששכנה  לה במורדות בנייני וולפסון שבירושלים, מסעדה יוקרתית ויקרה יש בתפריטה כך וכך מיני מאכלים משובחים מהמטבח הצרפתי הידוע בעולם ואף מחוצה לו.

הערב הוא ערב סגרירי ואין בו כמו לחמם את נפשנו אלא במרק צרפתי חם, בשר צרפתי ביין פריזאי בתוך כיפת מאפה הפוך מטובל בירקות העונה והגינה גם יחד, תפו"א מוקרמים בתנור ועוד מיני מאכל שלא שווה לכל נפש ובטח שלא לכל כיס.

2 זוגות היינו בסעודתנו זו, ולאחר שבחנו את התפריט וסיכמנו על מה אנחנו הולכים ונשארים לאכול סימנו באצבע לעבר המלצר שזינק אלינו בששון ובשמחה כאילו הוא עצמו אמור לאכול את מנת התפנוקים שבחרנו זה עתה ולהתבשם בה עד זיבולי בתריתא..

המלצר רשם את הזמנתנו ופנה לעבר המטבח, לא חלפו 20 שניות והמלצר חזרה אצלנו תוך כדי שהוא מיישר את עניבתו ומגרד את פדחתו ומסביר לנו, כי מזה לא נשאר, ואת זה לא עשו היום וגם את האחר שכחו להכין.

טוב משכנו בכתפינו, נזמין מה שיש, מה בעצם יש שאלנו? או זינק המלצר במקומו יש ויש, יש תפו"א בתנור בטעם שלא טעמתם מעולם, משובח שבמשובחים, אמנם לא מוקרם כפי שרציתם, אבל הכל יש בו בתפו"א, ברזל מגנזיום מינרלים חיים ומתים, גם פטריות של אחר הגשם יש בו. בקשר למרק יש מרק זנב.
זנב??? קפצנו אנו כי חשבנו שראוי שגם אנו נקפוץ מדי פעם, לא רק המלצר.

כן זנב ענה במקומו כמו אמר גם לי מותר פעם אחת לענות בלי קפיצה ממש כמו שנהגתם אתם בי עד כה.

לא,  אנו מוותרים זנב לא בשבילנו, תשאיר אותו לאחרים או לעצמך אם תרצה.

אבל את שאר התפריט תביא במלואו ובמקום מרק זנק תביא מרק רגיל.

אחרי 20 ד' כמקובל במסעדות יוקרה הופיעו המנות שהזמנו, או יותר נכון שחשבנו שהזמנו, ובמקום תפו"א בתנור, היגע תפו"א מבושל במרק, ממש כמו זה שסבתא שלי ז"ל הגישה לסבא של אחותי ז"ל בערב שבת לאחר קידוש ביין שיכר.
תפו"א שלא ראה תנור מעולם.

כך גם לגבי המרק שהקוביה של אוסם טרם מנסה בו.

איפה התפו"א בתנור שהבטחת שאלתי, כמעט נזפתי במלצר. אין, נגמר, ענה לי המלצר.

לא נותר לנו אלא לסעוד את מה שיש, ובעגיע תור החשבון הרי שהוא הגיע מפורט ומסומן היטב ואפילו לא כולל דמי שירות נכתב בו. סה"כ 240 ש"ח לא כולל דמי שירות (כבר אמרנו).

הוצאתי 120 ש"ח טבילין תוקילין עבור הארוחה כולל דמי שירות. זהו שאל המלצר כמעט בזעקה שכללה בתוכה קפיצה ושוב הגיע תורו של הניתור במקום?

כן, מצטער נגמר.

מה נגמר?

נגמר הכסף?

מה זאת אומרת נגמר הכסף?, אתה עושה צחוק?

לא צחוק? מה רק תפו"א בתנור יכול להגמר, כסף לא יכול להגמר?

בעל המסעדה צעד צעדים קשים ונוקשים לכיווני ושאל מה פה הולך?

הסברתי לבעל המסעדה בדיוק מה כאן הולך וגם הסברתי לו כמה דברים שקשורים לדג ולצרכיו.

אבל לא הזמנת דג שאג בעה"ב.

לא, לא הבנת, הדג וצרכיו היו כמשל לתפו"א והתנור ובעיקר לתובנה.

בעה"ב הבין ונס גדול קרה ויצאנו את המסעדה בשלום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 15:46 לינק ישיר 

מה נוירא בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 15:15 לינק ישיר 

לא לפינתי ולא לפאשה בתלפיות יש הכשר מהדרין מקובל. בדוק בוודאות או שלפחות תדע מה שמכניס לפיך..
וד"א,איפה יש מסעדה למרגלות בניני וולפסון?
חוצמזה הסיפור,גם אם לא נכון,משעשע..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:42 לינק ישיר 

פופוביין הוא לבטח היה שם בקשר לכלי כסף:::)))))))) כמו שנאמר בפרק הזהב כסף הולך אצל כסף::::)))))
ולכן הוא היה שמה להציע לסועדים ולבני משפחתם, כמו גם לבעלי המסעדה ולבני משפחתם ניקוי כסף במחיר השווה לכל נפש ולכל כיס כמאמרו של הגולם שליט"א::::))))))))
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:38 לינק ישיר 

אוי גולם נשפכתי ממש....איך זכית לנס שבעל הבית הבין אותך.זה לא קורה כל יום נס שכזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:35 לינק ישיר 

לא הוא לא מלצר.

מקור זה של ציפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:35 לינק ישיר 

כעת_חיה
 טל"ח מצערת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:29 לינק ישיר 

פופובין כתב:
אני הייתי עד לסיפור הנ"ל.
ממקור ראשון.

אתה מלצר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:27 לינק ישיר 

מה זה מטובל בירקות? או מתובל או טובל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 13:01 לינק ישיר 

אני הייתי עד לסיפור הנ"ל.
ממקור ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 13:01 לינק ישיר 

פעם אחרת אל תלך למסעדות עם שמות מפוצצים, ותפריטים שהשד יודע מה הם אמורים להכיל,

תמורת ה-120 שקל הללו יכולת להרביץ ארוחה זוגית, טעימה, מזינה, טרייה ועסיסית.

ומעיישה הנויירא שהיה לי אמש כך היה, בת"ד שלי נח כרטיס ביקור המתאר מסעדה טורקית חדשה שנפתחה בירושלים, בר"ח פייר קינג בתלפיות, וע"ג הרכטיס נרשם כי המאכלים הם ממיטב המטבח הטורקי שמוכנים בתנור טורקי אמיתי וכו' וכו' כ"כ נכתב שם כי המסעדה פתוחה עד השעה 24 וכי בין השעות 18-24 תינתן גם הנחה של 6% ,
העמסנו עצמנו על הרכב ולאחר סיום הקניות ברמי לוי וכשהשעה היא 22:15 התקשרנו למסעדה לשלאול הכין בדיוק הם ממוקמים, ולהפתעתנו נאמר לנו כי הם לקראת סגירה, לא עזרו תחנונו כי אנו ממש שתי מטר מהמסעדה ומה גם שהשעה היא רק 22:15,

משכך, עשינו פרסה מתוך מטרה להסתפק באיזה טוסט בבית והנה לא הרחק משם ראינו שלט מאיר עיניים על מסעדה מהדרין מן המהדרין בשם "פינתי".

מה אומר ומה אדבר פשוט חבל"ז, מקום נעים, נקי, ושירות מצויין, מנת החומוס עם בשר קצוץ וחם ומטובל היטב יכול היה לסיים את הארוחה, אך מרק הקובה המהביל לא הותיר הרבה מקום לספיקות ולתיאבון ובצירוף הסלטים האיכותיים והמשובחים, לא נותר לי אלא לסכם.

ארוחה טובה, חמה, מזינה, טריה, וללא כל שמות מפוצצים כפי שנתקלתי במסעדות גורמה אחרות שחוץ מלפשוט את העור וחשבון הבנק לא משאירות טעם של עוד, וכל זה במחיר עגול של 100 שקל כולל שתיה 

תוקן על ידי המביטלמעלה ב- 21/01/2009 13:05:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 12:57 לינק ישיר 

הגולם, נהנינו.
(אני רואה שקיבלת את עצתי מפעם... תודה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 12:42 לינק ישיר 

עורך דין
מאיפה מ*** הדג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 12:39 לינק ישיר 

קראתי ונקרעתי מצחוק.

לא הבנתי את הקטע של "הדג וצרכיו"

תסביר בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 11:16 לינק ישיר 

BestOf1976 כתב:
לא חלפו 20 שניות והמלצר חזרה אצלנו .      

זה היה מלצר או מלצרית? נפק"מ האם אתה צריך לתקן בכל המקומות, או רק במקום אחד.

הוא כנראה התכוון   חַזָרָה

ובמקום מרק זנק תביא מרק רגיל.          זה סוג שלישי של מרק?

שהקוביה של אוסם טרם מנסה בו.         עד עכשיו היא לא נמסה? או שהיא עדיין מנסה ?

ובעגיע תור החשבון       ובהגיע תור נערה ונערה.

ממש  ממש ניירא.

אהבתי חזק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 11:15 לינק ישיר 

גם אני אהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מיישע ניירא במסעדה וסועד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext