בית פורומים שידוכי חרדים

מאחורי הקלעים [או: כל אדם הוא פנינה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2009 21:48 לינק ישיר 
מאחורי הקלעים [או: כל אדם הוא פנינה]

אסיק ביקש.
אסיק הפציר.
אסיק כבר ערך הצבעה...

אז שאני אגיד לא?

הצצה קטנה אל מאחורי הקלעים, אל תיבות אישייות, אל מכתבים מרגשים,

אל דברים שנמשכים לפעמים לתוך הלילה הארוך,

אני כותבת את דעתי, אשמח לראות את תגובתכם לכל דבר...

באשכול הזה יובאו כמה מסרים אישיים, בכל פעם אני אכניס מעט מעט, דברים שיראו לי הוגנים דיו ולא חושפים מדי,
דברים שפחות אות יותר ודאי יהיו משותפים להרבה מאיתנו...

הורדתי שמות, הכל חסוי.כי זו חובתי.
אשמח לחוות דעתכם.

והמסר שלי בזה הוא כזה-  יש שלוש דרגות ב"ואהבת לרעך כמוך"-
1. צדקה- - - > כי חייבים.
2. חסד- - - -> בגלל האנוכיות שלנו. האהבה העצמית.
3. הנושא בעול עם חברו- - -> הגדול מכולם.

יש הרבה בעיות ובלגנים ומחשבות טורדות את חיינו ולא תמיד יש עם מי לדבר, או אצל מי לפרוק, לפעמים אנחנו מחפשים לעשות "מפעל חסד עצום .." אבל זה המפעל שלי. כבר שנים. מפעל קטן, משו קטן. אויר לנשימה, מכשיר הנשמה לנשמה.

אם יש לכם מה לומר, אם אתם נתקלים שמישהו שצריך עזרה או רק אוזן-תהיו שם בשבילו.

[בהמשך הלילה בעז"ה וכן בימים הבאים-יועלו כתבים של אנשים שרשומים באתר מבט לשידוכים וצופים בכם בכל רגע קט, לומדים ממכם, כועסים עליכם, תומכים בכם, והכי חשוב- חיים ממה שאתם כותבים. זו אחריות. קחו אותה לידיים.]

שנצליח.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2013 23:15 לינק ישיר 

ציקבעריתוש כתב:
‏ ו...פעם היית יותר מפרגן :))
‎חחח... היום הוא עלה דרגה.. כבר לא יורד לעם..‏

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2013 16:43 לינק ישיר 

פששששש
אחד האשכולות!!!!

(תודה אסיק. ו...פעם היית יותר מפרגן :))

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2013 20:29 לינק ישיר 

הקפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 01:06 לינק ישיר 

בס"ד

עצוב עצוב...
ואת... כ"כ נחמדה כ"כ מבינה...

אחחח.. מה אני יכול לומר אחרי דברים כאלו.

כמה טוב שיש לנו אותך קריסטל...

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 00:11 לינק ישיר 

"
הי,,,

[מדלגת על כל הפתיח...]

כן, גם אני כמו הרבה רבים אחרים נאלצתי לקבל את המכה הזאת של ביטול אירוסים. ביטלו לי.
זה לא סוד שאני שבור מהדבר הזה ולא מצליח לחייך בכלל, להאמין או להרים את הראש. אני מתבייש מחברים שלי, מהמשפחה שלי, מעצמי. מה עשיתי לא בסדר...ואללה, לא יודע מה יש לי..
יש לי הצעות חדשות אני לא מסוגל בגלל להרים את הטלפון כשאני שומע שזה שדכן בקו. אני עדין אוהב אותה ורוצה רק אותה ואני לא יודע מה לעשות. כבר חשבתי שאני סופסוף מתחתן ופתאום. בום. על הפרצוף. אני באמת שבור לא יודע מה לעשות...."

טוב,שלום לך ###,
אני אכתב לך עכשיו משהו, אבל זה לא יעזור, כי אתה גם מאוהב וגם בדיכאון וכו'... אז אתה עד הערב דואג להירגע, לך תשחק קצת כדורסל תוציא את הכל ממך החוצה, תעשה מקלחת ותשב על המחשב עם כוס קפה ותקרא בנחת, אחרת זו תהיה :"שיחת חרשים".

ועכשיו,
נשמע בנאלי, קטנוני, אבל זה נכון-הזמן עושה את שלו. צריך לברך את אלוקים פעמיים על שנתן זיכרון ועל שנתן שיכחה.
נצא מנקודת הנחה- שזיווג מן השמים, אתה ביניש, אני לא טורחת להסביר לך את זה, ואם אלוקים אומר לךש זה לא זה- אז אתה אמור עכשיו לשמוח ולצהול!! אם זה לא היה קורה עכשיו זה היה נגמר בגירושין או אפילו אחרי ילדים, או שהיית חי כל ימייך בדאבה ובצער גדול... תודה. חשבת פעם לומר לו את המילה הזו? חשת פעם את המתנה האדירה שיכולה להיות טמונה בדבר הזה...? [נקודה מעניינת.תחשוב על זה.] חשבת מאיזה סבל וייסורים הוא הציל אותך כרגע...?

תחשוב על זה שלפני הביטול היית רחוק מרחוק מהשידוך האמיתי שלך, ועכשיו אתה עוד יותר קרוב לדבר האמיתי.

וכשזה שהיא לא רוצה אותך, זה לא היא. היא רק שליחה. ושלא תעז לחשוב על עצמך דברים רעים-כמו מה עשיתי... אתה מושלם באשר אתה! אתה מקסים! אתה פשוט לא מתאים לה והיא לא לך.  בזוגייות לא מחפשים מושלם, מחפשים מתאים.נכון. אמיתי.

אני מבינה מה עובר עליך, אני רק מהתיאור יכולה עכשיו לבכות, כל ההכנות, ההתרגשות, החלומות, ההירהורים, המשפחה אני יודעת...אויש, זה לא נעים. אבל אני מצפה ממך ובוטחת בך שתוושיל שרוולים ותצא למלחמה-על האמונה. כי זה הזמן שלך לרכוש את אהבת הבורא אליך. את הכרטיס כניסה למדור ה"מיוחדים" של בורא עולם.

מותר לך להיות שבור וכאוב. מותר וצריך. תנקה קצת את הראש תעשה כמה "דלטים", זה יקח זמן, יהיו לך לילות ארוכים מדי, הלימוד יהפוך למעמסה, החברים יעצבנו אותך, אמא שלך תשגע אותך, תרצה להתפוצץ ולכעוס על האלוקים-ואילו רק חלק מתגובות לגיטימייות  וזה בסדר.באמת.
אבל זה זמני. וזה יעבור.

ואל תמנע מעצמך פגישות, להיפך, ככל שתצא ותשמע ותהיה מעורב יותר מה שנקרא ב"פרטים הקטנים"- ככה אתה תתגבר מהר יותר.

אל תנסה להדחיק מעצמך את הבחורה- כי הרגש עובד בדיוק הפוך. אתה דוחק והוא בועט... להיפך- אל תנגח בתמונה שלה שעולה לך בראש אלא תיזכר בתכונות יפות שהיו לה ותחפש אחריהן בבחורה אחרת, תלמד לקחת את הדברים הטובים והיפים מאותה אחת ותחפש אותם בבחורה שלך. עד מהרה תגלה, שהבחורה שתיפול בדרכך שווה ומתאימה הרבה יותר.

אך תהיה מהמשפחות הללו שהולכים לבית של הבחורה ועושים מהומות, ולוקחים את כל המתנות וחוטפים באגרסיבייות ומשמיצים את שמה הטוב ומשפחתה.... להיפך. תחייך למצב, תגרום לו לעבור לידך ולא דרכך. הכל חלק מסיפור שצריך לעבור עליך-אם תרצה ואם לא, הדבר היחיד שאתה באמת יכול לשלוט עליו-זו התגובה שלך למצב.

קח את זה כחויה לא הכי נעימה שיש, אבל עדין כזיכרון שתפיק ממנו לקחים. זכרון כזה שאם תתגבר עליו כמו שצריך-זו תהיה אבן דרך לכל הקשיים שתתקל בהם בחייך, תמיד תוכל לומר0אם עברתי את זה כמו גדול,אני אעבור הכל.

מקווה שקלעת כמה סלים,
ושאתה זוכר שכמה שהתאמצת אתה עדין רק במחצית....
המחצית הבאה תהא טובה יותר.
:)

צהריים יפים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 00:53 לינק ישיר 

קריסטלי יקרה-קראתי את האשכול בלגימה אחת....

ורציתי להגיב על כמה דברים שנכתבו.

כאחות לגרושה אני חייבת לאמר שכמה מהדברים שנכתבו למעלה הפריעו לי מאוד ואני מעתיקה "  
ברוב רובם של המקרים זוגות שמתגרשים זה פשוט כי הם לא הגיעו מוכנים מספיק לתקופה הזו.... יותר מדי פינטזו על פרפרים בבטן ואדרנלין גבוה, ופחות הבינו שזה פרטנר לחיים- לשרוד את העולם הזה. זה כובד ראש ורצינות."

קריסטל, גירושין הם לא פיקניק, אני לא יודעת עד כמה את מכירה את התופעה מקרוב, אבל, אני יכולה לאמר לך דבר אחד בוודאות-אין שום קשר בין הכנה מוקדמת/בשלות לחיי הנישואין לבין פירוק החבילה -ג-י-ר-ו-ש-י-ן!!!
בשעתו, אמר לנו האדמו"ר שהיה מעורב בסיפור מההתחלה שיש מקרים (וזה ענין של גילגולי נשמות) בהם נשמה יורדת לעולם בכדי לתקן משהו וזה חלק ממה שעליה לעבור.
צריך להבין משהו בסיסי-גירושין זו גזירה מלמעלה!, ברור שבנ"א צריך לעבוד על מידותיו ולהכין את עצמו לקראת חיי הנישואין, אבל, אין שום ערבות שזה יחזיק. נקודה.
אין גם קשר בין מס' הפגישות וההכרות המוקדמת למה שקורה אחרי החתונה כאשר המסך יורד, ההצגה והחגיגות מסתיימות והחיים האמיתיים מתחילים.
הדבר היחיד שהייתי ממליצה לאותה בחורה היא ללכת לטיפול כלשהו! כן, כן! היא עברה טראומה, היא איבדה אימון בממסד ששמו נישואין, סיפור סינדרלה התנפץ לה בפרצוף בדמות מכוערת של ....היא חייבת מישהי מיקצועית שתעזור לה להבין שמה שעברה אחותה-לא בהכרח יקרה לה, היא חייבת מישהי שתבנה לה את הביטחון העצמי והאישי בכדי שהיא תוכל לשבת מול בחור זר בלי פחדים ופוביות.
ומעל הכל-להיתפלל!!!, שום דבר לא מובן מאליו! שום דבר אינו טבעי, במיוחד לא החיבור הכ"כ שברירי (בהתחלה לפחות) שבין גבר לאישה.
נישואין תלויים ועומדים בהרבה מאוד סיעתא דשמיא-ולכן בהתחלה ובסוף-רק תפילה יכולה לעזור.

ובלי קשר לגירושין-אני מאמינה שכל בחורה שמגיעה לרגע שבו היא אמורה לקחת את ההחלטה הסופית, שוקלת והופכת ברעיון מכל צד אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/1/2009 13:14 לינק ישיר 

נכון. מנסיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/1/2009 12:01 לינק ישיר 

בס"ד

שווה להתייעץ איתך קריסטל... באמת ששווה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/1/2009 01:13 לינק ישיר 

קריסטלי שלום,

שמי ###, אני כבר כמה ימים קוראת את מהלך העיניינים כאן ואני רוצה לדבר איתך על משהו.

אני בתקופת שידוכים, זאת אומרת אני בגיל של שידוכים כבר כמעט ארבע שנים()-אני מקבלת הצעות שוות וטובות וכאילו מפחדת לגשת אליהם. אחותי התגרשה לפני חמש שנים והאירוע הזה מפחיד אותי ומצמרר אותי. אני מפחדת גם להתגרש. עד כדי כך שעוד לא יצאתי אפילו פעם אחת. כשאמא שלי שואלת אותי:"למה את לא יוצאת?" אני טוענת שאיני מרגשיה מוכנה. ובאמת. אני מרגשיה בעקבות זה שאני לא אהיה מוכנה אף פעם. נמאס לי לבכות. נמאס לי מעצמי, שאני כזאת.

אוח, הבעיה המוכרת, של כישלונם של אחרים והשפעתם על אורח חיינו...

טוב,תראי,אני מבינה מה עובר עליך, לא מספיק שפרויקט נישואין זה פחד מזוויע מרופד בהרבה תקות ותפילות, אז גם מישהו מהמעגל הפרט שלך מראה לך שלפעמים גם זה לא עוזר...

אז קודם כל להירגע. לבכות? על מה? התגרשת?
אני חס ושלום מפחדת לומר "זה טבעי", אבל אני מתכוון לומר ששתינו יודעות שזה קיים ושתינו מפחדות מזה פחד מוות. שתינו נהיה תמיד מוכנות לעשות הכל כדי למנוע מתהליך כזה להגיע אלינו גם בסיוטה כי גדול שלנו וזה מרתיע. נכון.

אבל עליך ללבין שזה שזה קרה לאחותך זה לא אומר שזה יקרה לך. וזה קורה עוד מלא פעמים במעגל רחוק ופחות מוכר ממך,זה קורה כל הזמן וא פשוט לא יודעת. אני לא מחפשת אשמים-בעל,אישה, הקב"ה..
זה לא משנה כרגע. זה משנה שאת צריכה עבוודת המידות. כי זה מה שזה חיי נישואין! שלך ושלו ושל שניכם. הרי כל כך קל לפרק את החבילה! יש מליון סיבות לריב, ומליון סיבות לכעוס, ומליון סיבות לרצות מישו אחר, וכו'

אבל אנחנו זוג. והקב"ה ייעד אותנו. אז זה אנחנו. ואנחנו מתאימים ונוותר ונשתוק ונחייך ונדבר על הדברים ונתפייס ונאהב. כי זה מכאן עד הסוף.

ואני לא אשלה אותך, אוי יהיו ימים שאת תאמרי שזה לא נראה לך מתאים יותר... ולכן בשידוכים אנחנו מחפשות תכונות אמת ומידות שלא חולפות עם הרוח-כמו שיער בלונדיני או כסף... בדברים האמיתיים שאנו מוצאים אצל הבן זוג ונמשכים אליהם, במדד שאנו בודקים האם גבר זה יהיו אב לילדיי, עם אותו אחד את מתחנת וכל החיים את רואה לנגד עינייך את אותן תכונות ואת מטפחת אותן.
ואת מזכירה לעצמך למה בחרתי בו....

ברוב רובם של המקרים זוגות שמתגרשים זה פשוט כי הם לא הגיעו מוכנים מספיק לתקופה הזו.... יותר מדי פינטזו על פרפרים בבטן ואדרנלין גבוה, ופחות הבינו שזה פרטנר לחיים- לשרוד את העולם הזה. זה כבד ראש ורצינות.

תצאי לשידוכים, את כבר גדולה, אל תתבשלי במיץ של עצמך, כשאת תראי את בחיר ליבך את תביני כבר את התשוקה להינשא לו ולהתחייב לו ורק לו. ותקבלו הדרכה נכונה-אני יכוהל לתת לך שמות אם תרצי, ואת תגיעי מוכנה כשאר בנות ישראל ותעשי חיל,אני בטוחה!!

ואפשר גם להפיק תועלת מאותה אחות גרושה, תמיד כשתתפוצצי ותכעסי ותרצי להרים את התיקרה של הבית, תחשבי על תוצאות מרחיקות לכת שכעס קטן ולא במקום יכול לגרור לפליטות פה שלא באמת רמית להשמיע...

תראי כמה היא כואבת ותעשי הכל כדי לא להגיע למצב שלה- חכמת נשים בנתה ביתה.

ותפילות ילדונת, רק תפילות.
איש ואישה זכו-שכינה ביניהם. וחס וחלילה לא השכנה.
צריך להיות ראויים-שוב-
תיפות ועבודת המידות.

בהצלחה. עם חיוך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2009 17:15 לינק ישיר 

תודה .

רציתי רק להרגיע את הרוחות, גם באישי חלק נבהלו.... אני לא מפרסמת שום דבר
עד שאין לי אישור מאותו כותב!! זו אתיקה.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 25/01/2009 17:13:59

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2009 12:36 לינק ישיר 

בס"ד

כ"כ פשוט...
כ"כ ברור...

לא מוצא חן בעיינכם/ן פרסום תכתובות אישיות?
לא מוצא חן בעיינכם/ן להגיב על כך?
לא מבינים למה לפרסם?

פשוט אל תגיבו... יש כאלו שזה כן מעניין אותם!

קריסטל אשמח מאוד אם תמשיכי להביא לנו חומר טוב.

נ.ב. תגובות על הודעה זו מיותרות ומקלקלות את האשכול!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2009 20:16 לינק ישיר 

לא נראה לי כל הרעיון הזה להגיב לפניות של אנשים מהאישי.
אדם שאין לו אומץ לבקש אישור כתיבה ולשטוח את העניין שלו בפורום, זה אומר שהוא לא חושב באמת שיהיה לו פתרון בתיבה אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 18:14 לינק ישיר 

בס"ד

קריסטלי,
תודה על פתיחת האשכול,
בטוחני שהדברים יועילו לעוד אנשים.
ישר כוח, עשי חיל! 

נ.ב.טוב לדעת שאני מדהימה

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 15:32 לינק ישיר 

קריסטל,
שתזכי תמיד להיות מהנותנים ולהשפיע לטובה על כל הסובבים!
לא קראתי לא עיינתי . פשוט לא ברור לי מטרת הפרסום?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/1/2009 00:19 לינק ישיר 

קריסטל,
כל הכבוד לך על הדברים!!
אני חושבת שזה ממש יכול לעזור לכל אלו הנמצאים בסיטואציות דומות- ללמוד מטעויות, או בעיות של אחרים.
אשכול מעולה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מאחורי הקלעים [או: כל אדם הוא פנינה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext